Ліниві вареники з картоплею – 6 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Ліниві вареники з картоплею — це популярне блюдо, яке не потребує зайвої реклами. Наскільки можуть бути смачними прості продукти, ви можете переконатися самостійно, скориставшись рецептами чудової збірки. Для тих, хто постить і не вживає м’ясні вироби, обов’язково знайдуться фаворити. Ситні страви готуються максимально просто. Швидше гортайте добірку і біжіть готувати!

Смачні ліниві вареники з картоплею

Смачні ліниві вареники з картоплею виглядають дуже апетитно. Поки вариться картопля, займемося тестом. Блюдо виходить незвичайно смачним, хоч і не виглядає, як ресторанне. Якщо потрібно смачно і дешево нагодувати сім’ю – це ідеальний рецепт. Всі залишаються в захваті і просять добавки.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Картопля 10 шт.
  • Масло рослинне 50 мл
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Для тіста:
  • Вода 200 гр.
  • Борошно 400 гр.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Збираємо продукти для апетитних вареників.
  2. Промиваємо картоплю і звільняємо від шкірки за допомогою економки. Ріжемо кубиками. Одночасно ставимо каструлю з водою нагріватися.
  3. У киплячу воду насипаємо трохи солі і перекладаємо підготовлену картоплю. Після вторинного закипання зменшуємо нагрівання і варимо до готовності, накривши кришкою.
  4. Тим часом очищаємо цибулю, обполіскуємо і дрібно нарізаємо.
  5. На гарячій сковороді кип’ятимо масло і вивантажуємо подрібнену цибулю. Припускаємо, час від часу помішуючи.
  6. Коли картопля зварилася, зливаємо воду. Робимо картопляне пюре. Приправляємо половиною обсмаженої цибулі, сіллю і перцем. Розмішуємо до однорідності.
  7. У глибоку миску насипати просіяне борошно і сіль.
  8. По центру робимо лунку і наливаємо воду.
  9. Замішуємо м’яке тісто.
  10. Заготівлю прикриваємо рушником і залишаємо відпочити.
  11. Відпочиле тісто ділимо на дві рівні частини.
  12. Кожну частину розгортаємо в тонкий пласт, на присипаної борошном робочій поверхні.
  13. Після чого озброюємося ножем і нарізаємо тісто довільно.
  14. Кип’ятимо воду, додаємо сіль. По черзі занурюємо шматочки тіста. Чекаємо закипання і варимо заготовки кілька хвилин.
  15. Після чого зливаємо рідину.
  16. У картопляне пюре додаємо зварене тісто і добре перемішуємо.
  17. Ліниві вареники розкладаємо по порціях, а зверху присмачую смаженою цибулею. Приємного апетиту!