Батат, запечений в духовці – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Батат, запечений в духовці – це дуже смачне і яскраве частування для вашого столу. Такий продукт можна подавати як самостійне частування або як гарнір. Приготувати корисний і смачний овоч можна по-різному. Спеціально для вас ми підготували кулінарну збірку з восьми смачних рецептів приготування з покроковими фотографіями. Беріть на замітку, радуйте себе і близьких!

Батат, запечений у фользі духовці

Батат, запечений у фользі в духовці, виходить дуже ніжним і м’яким. Готовий продукт вийде неймовірно ситним, корисним і яскравим смаком. Можна подавати до столу як гарнір до м’яса, риби або іншим частувань. Беріть на замітку наш рецепт для вашого яскравого обіду або вечері.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Батат 1 шт.
  • Сіль 1 щіпка
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Масло вершкове 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні інгредієнти і фольгу.
  2. Батат гарненько промиваємо під водою, шкірку не знімаємо.
  3. Щільно загортаємо плід в декілька шарів фольги. Оптимально – 2-3 шари.
  4. Включаємо духовку на 190 градусів. Випікаємо продукт близько 45-50 хвилин.
  5. Після готовності акуратно розгортаємо фольгу, плід поділяємо на дві частини. М’якоть солимо і перчимо, акуратно перемішуємо.
  6. Також в м’якоть додаємо невеликий шматочок вершкового масла. Даємо йому розтанути.
  7. Батат, запечений у фользі в духовці, готовий. Можна пригощатися!

Шматочки батату, запечені в духовці

Шматочки батату, запечені в духовці, виходять дуже ніжними і м’якими. Подавайте їх до столу як апетитного і яскравого гарніру. Такий продукт чудово поєднується з м’ясними та рибними стравами. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Батат – 0,9 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Часник сушений – 0,5 ч. л.
  • італійські Трави – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо батат від шкірки, нарізаємо його соломкою. Викладаємо продукт в глибоку миску.

Крок 2. Вливаємо до овочу рослинне масло.

Крок 3. Сюди ж додаємо паприку і італійські трави.

Крок 4. Додаємо сіль і часник сушений.

Крок 5. Руками гарненько перемішуємо вміст до рівномірного розподілу всіх спецій.

Крок 6. Викладаємо батат на деко з пергаментом.

Крок 7. Випікаємо блюдо 25 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 8. Шматочки батату в духовці готові. Перекладайте на тарілку і подавайте до столу!

Як запекти батат цілком

Як запекти батат цілком, ми докладно описали в нашому перевіреному покроковому рецепті. Якщо ви хочете смачно приготувати цікавий яскравий овоч, то обов’язково скористайтеся нашої кулінарної ідеєю. Готовий продукт можна подавати до столу як ситного страви або як апетитний гарнір.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Батат – 3 шт.
  • Масло вершкове – 3 ч. л.
  • Сіль морська – 1 дрібка.
  • Чебрець свіжий – 2 гілки.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідну кількість батату.

Крок 2. Ретельно промиваємо плоди під водою. Шкірку можна не знімати.

Крок 3. Загортаємо промиті коренеплоди у фольгу і перекладаємо на деко.

Крок 4. Відправляємо заготовки в розігріту до 190 градусів духовку. Випікаємо 30-40 хвилин до готовності.

Крок 5. Після виймаємо деко з духовки. Акуратно розгортаємо фольгу і даємо батату трохи охолонути, щоб надалі не обпектися.

Крок 6. Нарізаємо кожен плід. Солимо м’якоть і доповнюємо вершковим маслом. Даємо трохи постояти.

Крок 7. Батат в духовці цілком готовий. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!

Батат з куркою в духовці

Батат з куркою в духовці – апетитне блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування точно різноманітить ваш сімейний обід або вечерю. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту з покроковим описом процесу. Побалуйте себе і своїх близьких!

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Батат великий – 3 шт.
  • Курка – 1 шт.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Розмарин – 2 гілки.
  • Масло кукурудзяне – 6 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо батат під водою, шкірку знімати не потрібно.

Крок 2. Нарізаємо плоди шматочками середнього розміру. Викладаємо їх у форму для запікання, посипаємо подрібненими гілочками розмарину.

Крок 3. Розморожену і добре промиту курку кладемо на батат. Поливаємо її соєвим соусом.

Крок 4. Далі поливаємо курку кукурудзяним маслом і посипаємо залишками розмарину. Відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку.

Крок 5. Готуємо частування півтори години. В процесі обмазуємо курку соком, що виділився. Зручно це робити за допомогою силіконової кулінарної пензлика.

Крок 6. Вимикаємо духовку і дістаємо з неї страву. Курку необхідно розділити на частини.

Крок 7. Батат з куркою в духовці готовий. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

Батат, запечений з сиром

Батат, запечений з сиром, виходить неймовірно ніжним і м’яким. Готовий продукт вийде дуже ситним, апетитним і цікавим за смаком. Можна подавати до столу як гарнір до м’яса, риби або як самостійну частування. Беріть на замітку наш рецепт для вашого яскравого обіду або вечері.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Батат – 2 шт.
  • Сир фета – 50 гр.
  • Томат в’ялений – 20 гр.
  • Оливки зелені – 20 гр.
  • Зелень – пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Сир фета, оливки і в’ялені томати дрібно нарізаємо.

Крок 3. Батат промиваємо і випікаємо в фользі близько 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 4. Після розрізаємо на половинки. З них акуратно виймаємо м’якоть ложкою.

Крок 5. М’якоть продукту перемішуємо з сиром та іншими нарізаними продуктами.

Крок 6. Додаємо сюди зелень, перемішуємо. Отриману масу кладемо в човники, що залишилися від батату. Випікаємо ще 5-10 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Батат, запечений з сиром, готовий. Викладайте на тарілку, прикрашайте зеленню і подавайте до столу!

Чіпси з батату в духовці

Чіпси з батату в духовці – оригінальне частування для великої компанії. Такий корисний, яскравий і смачний продукт нікого не залишить байдужим. Для приготування закуски з батату обов’язково використовуйте наш перевірений кулінарний рецепт з покроковим описом процесу.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Батат – 300 гр.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Паприка мелена – 0,5 ч. л.
  • Кориця мелена – 0,5 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Ретельно промиваємо батат з використанням щітки. Шкірку не знімаємо, тому її потрібно добре промити.

Крок 3. Далі коренеплід нарізаємо тонкими кружечками.

Крок 4. Кружечки посипаємо сіллю і всіма спеціями зі списку. Поливаємо оливковою олією.

Крок 5. Перекладаємо частування на деко з пергаментом.

Крок 6. Випікаємо при температурі 200 градусів спочатку 15 хвилин. Після перевертаємо кружечки і запікаємо ще стільки ж.

Крок 7. Чіпси з батату в духовці готові. Викладайте їх на тарілку, подавайте до столу і пригощайтеся!

Батат з овочами в духовці

Батат з овочами в духовці виходить неймовірно ніжним, яскравим і апетитним. Такий продукт стане цікавим гарніром до багатьох домашнім стравам. Обов’язково спробуйте приготувати частування з корисного батату на нашу перевіреного покрокового рецептом. Порадуйте себе і зробіть звичне меню.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Батат – 2 шт.
  • Картопля – 8 шт.
  • Базилік – за смаком.
  • Розмарин – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Орегано – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – для запікання.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Батат ретельно промиваємо і очищаємо від шкірки.

Крок 3. Також чинимо і з вказаною кількістю картоплі.

Крок 4. Підготовлені овочі розрізаємо на шматки середнього розміру. Кладемо у велику глибоку миску. Солимо, посипаємо спеціями і перемішуємо.

Крок 5. Промиваємо і обсушуємо базилік з розмарином. Після інгредієнти дрібно нарізаємо ножем.

Крок 6. Викладаємо овочі в форму для випікання. Доповнюємо їх зеленню і оливковою олією. Відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин.

Крок 7. Соковитий батат з овочами в духовці готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Батат з гарбузом в духовці

Батат з гарбузом в духовці – яскраве блюдо для вашого домашнього столу. Його можна подавати як самостійно частування або як гарнір. Для приготування рекомендуємо скористатися нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями. Урізноманітніть ваше звичне меню, порадуйте себе і близьких.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Батат – 0,5 кг
  • Гарбуз – 250 гр.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Паприка мелена копчена – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Приправа для гарбузового пирога – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, після нарізаємо великими шматочками.

Крок 3. Добре промиваємо батат. Очищаємо його від шкірки і також крупно нарізаємо.

Крок 4. З’єднуємо обидва інгредієнта в одному посуді. Доповнюємо їх оливковою олією, сіллю і спеціями. Перемішуємо для рівномірного розподілу всіх продуктів.

Крок 5. Перекладаємо заготовку у форму для запікання.

Крок 6. Відправляємо страву в розігріту до 160 градусів духовку і готуємо 10 хвилин.

Крок 7. Батат з гарбузом в духовці готові. Викладайте їх на тарілку, подавайте до столу і пригощайтеся!