Батат, запечений в духовці – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Батат, запечений в духовці – це дуже смачне і яскраве частування для вашого столу. Такий продукт можна подавати як самостійне частування або як гарнір. Приготувати корисний і смачний овоч можна по-різному. Спеціально для вас ми підготували кулінарну збірку з восьми смачних рецептів приготування з покроковими фотографіями. Беріть на замітку, радуйте себе і близьких!

Батат, запечений у фользі духовці

Батат, запечений у фользі в духовці, виходить дуже ніжним і м’яким. Готовий продукт вийде неймовірно ситним, корисним і яскравим смаком. Можна подавати до столу як гарнір до м’яса, риби або іншим частувань. Беріть на замітку наш рецепт для вашого яскравого обіду або вечері.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Батат 1 шт.
  • Сіль 1 щіпка
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Масло вершкове 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні інгредієнти і фольгу.
  2. Батат гарненько промиваємо під водою, шкірку не знімаємо.
  3. Щільно загортаємо плід в декілька шарів фольги. Оптимально – 2-3 шари.
  4. Включаємо духовку на 190 градусів. Випікаємо продукт близько 45-50 хвилин.
  5. Після готовності акуратно розгортаємо фольгу, плід поділяємо на дві частини. М’якоть солимо і перчимо, акуратно перемішуємо.
  6. Також в м’якоть додаємо невеликий шматочок вершкового масла. Даємо йому розтанути.
  7. Батат, запечений у фользі в духовці, готовий. Можна пригощатися!