Як засолити кету в домашніх умовах – 8 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Як засолити кету в домашніх умовах — це найпопулярніше питання, у якого є маса простих рішень. Риба, засолена власними руками, в рази виходить смачніше, ніж магазинні напівфабрикати. На відміну від покупної риби, ви самостійно можете відрегулювати смак заготовки і вибрати підходящий для вас рецепт. У добірці я постаралася зібрати найбільш прості і смачні варіанти. Настійно рекомендую скористатися апетитними рецептами. Обіцяю, після цього ви назавжди відмовитеся від магазинної риби.

Як засолити кету шматочками

Як засолити кету шматочками – питання, якому давно знайдена відповідь. Я користуюся цим рецептом довгий час і ніколи не шкодувала. Завжди результат неймовірний. Риба виходить надзвичайно смачною. Відмінний варіант для святкових закусок і бутербродів. Готуйте і отримуйте задоволення!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кета 150 гр.
  • Вода 300 мл
  • Сіль 1.5 ст. л.
  • Цукор-пісок ½ ч. л.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Перець духмяний горошком 2 шт.
  • Перець чорний горошок 4 шт.
  • Сік лимонний 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Свіжоморожену кету заздалегідь дістаньте з холодильника і розморозьте. При необхідності видаліть голову, плавники, хвіст і нутрощі. Промийте під краном і просушіть паперовими рушниками. Підготовлену кету розріжте на частини.
  2. Рибу складіть у посудину. Я вибираю скляну ємність.
  3. У невеликій мисці з’єднайте цукровий пісок, сіль, лаврушку, чорний і запашний перець горошком.
  4. В металеву ємність налити воду, додайте на плиті і закип’ятіть. У киплячу воду висипте підготовлені спеції. Прокип’ятіть. Гарячий маринад зніміть з плити і остудити під кришкою.
  5. Коли маринад охолоне, влийте лимонний сік. Розмішайте.
  6. Розсолом, маринадом залийте рибу. Накрийте кришкою і приберіть в холод на добу.
  7. Ароматну кету вийміть з маринаду, промокніть серветками і використовуйте за призначенням. Їжте з апетитом і отримуйте задоволення! Приємного апетиту!