Як засолити кету в домашніх умовах – 8 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Як засолити кету в домашніх умовах — це найпопулярніше питання, у якого є маса простих рішень. Риба, засолена власними руками, в рази виходить смачніше, ніж магазинні напівфабрикати. На відміну від покупної риби, ви самостійно можете відрегулювати смак заготовки і вибрати підходящий для вас рецепт. У добірці я постаралася зібрати найбільш прості і смачні варіанти. Настійно рекомендую скористатися апетитними рецептами. Обіцяю, після цього ви назавжди відмовитеся від магазинної риби.

Як засолити кету шматочками

Як засолити кету шматочками – питання, якому давно знайдена відповідь. Я користуюся цим рецептом довгий час і ніколи не шкодувала. Завжди результат неймовірний. Риба виходить надзвичайно смачною. Відмінний варіант для святкових закусок і бутербродів. Готуйте і отримуйте задоволення!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кета 150 гр.
  • Вода 300 мл
  • Сіль 1.5 ст. л.
  • Цукор-пісок ½ ч. л.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Перець духмяний горошком 2 шт.
  • Перець чорний горошок 4 шт.
  • Сік лимонний 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Свіжоморожену кету заздалегідь дістаньте з холодильника і розморозьте. При необхідності видаліть голову, плавники, хвіст і нутрощі. Промийте під краном і просушіть паперовими рушниками. Підготовлену кету розріжте на частини.
  2. Рибу складіть у посудину. Я вибираю скляну ємність.
  3. У невеликій мисці з’єднайте цукровий пісок, сіль, лаврушку, чорний і запашний перець горошком.
  4. В металеву ємність налити воду, додайте на плиті і закип’ятіть. У киплячу воду висипте підготовлені спеції. Прокип’ятіть. Гарячий маринад зніміть з плити і остудити під кришкою.
  5. Коли маринад охолоне, влийте лимонний сік. Розмішайте.
  6. Розсолом, маринадом залийте рибу. Накрийте кришкою і приберіть в холод на добу.
  7. Ароматну кету вийміть з маринаду, промокніть серветками і використовуйте за призначенням. Їжте з апетитом і отримуйте задоволення! Приємного апетиту!

Малосольна кета стейками

Малосольна кета стейками зведе вас з розуму своєю смакотою. Малосольну кету використовують для бутербродів або інших холодних закусок. Для приготування потрібно мінімум інгредієнтів. Процес засолювання можна регулювати у відповідності із власними уподобаннями. Спробуйте і насолоджуйтеся!

Час готування – 1 добу

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Кета – 1 кг
  • Сіль поварена – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець горошком – за смаком.
  • Окріп – 1 л

Процес приготування:

Крок 1. Мірною кружкою відміряйте літр окропу. Насипте сіль, цукровий пісок, горошки перцю і лаврушку. Розчиніть кристали размешивающими рухами. Остудіть розсіл.

Крок 2. Якщо немає риби в стейках, візьміть свіжоморожену кету, заздалегідь дістаньте з холодильника і розморозьте. При необхідності видаліть голову, плавники, хвіст і нутрощі. Промийте під краном і просушіть паперовими рушниками. Підготовлену кету розріжте на стейки.

Крок 3. Скляну ємність наповніть підготовленої кетою. Я вибираю скляну або пластмасову тару. Пластмасову відразу викидаю, щоб не мити. Зручно брати відерце з-під майонезу.

Крок 4. Залийте рибу розсолом, маринадом.

Крок 5. Закрутіть банку кришкою і приберіть в холод годин на 10-20. Я витримую добу, так виходить смачніше.

Крок 6. Через добу апетитну кету вийміть з маринаду, промокніть серветками. Просолені стейки вживайте за призначенням. Якщо будете їсти просто так, рекомендую полити олією. Насолоджуйтеся ніжною закускою! Приємного апетиту!

Як засолити кету в розсолі

Як засолити кету в розсолі – та дуже просто! З рецептом впорається навіть дитина. Від такої риби ви отримаєте масу вражень і позитивних емоцій. Гастрономічний екстаз вам забезпечений, і все це за мінімальну кількість часу. Ваші гості підуть від вас з захопленими почуттями і будуть просити рецепт.

Час готування – 24 год. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1

Склад:

  • Філе кети – 130 гр.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Вода – 1,5 склянки
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Гвоздика – 1 бутон.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свіжоморожену кету заздалегідь дістаньте з холодильника і розморозьте. Якщо потрібно, видаліть голову, плавники, хвіст і нутрощі. Промийте під краном і просушіть паперовими рушниками. Підготовлену кету розріжте на частини.

Крок 2. В металеву ємність налити воду, додайте на плиті і закип’ятіть. У киплячу воду висипте сіль.

Крок 3. Додати лаврушку, гвоздику і чорний мелений перець. Прокип’ятіть. Гарячий маринад зніміть з плити і остудити під кришкою.

Крок 4. Коли маринад охолоне, влийте лимонний сік. Розмішайте.

Крок 5. Рибу складіть у посудину. Я вибираю скляну тару. Розсолом, маринадом залийте рибу. Рідина повинна покривати кету. Накрийте кришкою і приберіть в холод на добу.

Крок 6. Ароматну кету вийміть з маринаду.

Крок 7. Промокніть серветками. Наріжте скибочками.

Крок 8. Приготуйте бутерброди. Їжте з апетитом і отримуйте задоволення! Приємного апетиту!

Кета сухим засолом в домашніх умовах

Кета сухим засолом в домашніх умовах готується простіше і легше легкого. Риба виходить з чудовим смаком. В магазині такий точно не купити. А найприємніше, що за цим рецептом готують не тільки кету, але і іншу рибу, призначену для засолювання.

Час готування – 48 год 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Кета – 1 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть свіжу кету. Якщо немає такої, тоді свіжоморожену кету заздалегідь дістаньте з холодильника і розморозьте. При необхідності видаліть голову, плавники, хвіст і нутрощі. Промийте під краном і просушіть паперовими рушниками.

Крок 2. Підготовлену кету розріжте на стейки.

Крок 3. Стейки розділіть уздовж по хребту. Об’єднайте сіль та цукровий пісок. Дно посудини присипте сухою сумішшю. Викладіть шар риби, присипте цукром і сіллю. Чергуючи кету з сіллю і цукром, заповніть ємність. На один шматок кети насипається одна столова ложка цукру, а солі йде багато.

Крок 4. Зверху покладіть вантаж.

Крок 5. Закрийте кришкою і приберіть в холод. Через добу сіль і цукор практично розтануть, і виділиться рідина. Поміняйте місцями. Верхні шматки приберіть вниз, а нижні, відповідно, наверх. У нас вийшла малосольна риба.

Крок 6. Якщо хочете рибу більш солону, тоді поставте її ще на добу в холод.

Крок 7. Апетитну кету вийміть з розсолу, промийте під краном і промокніть серветками.

Крок 8. Просолену рибу використовуйте за призначенням. Насолоджуйтеся смачною закускою! Приємного апетиту!

Як засолити кету в олії

Як засолити кету в маслі – питання, яке цікавило мене давно. Я перепробувала різні способи, поки не натрапила на цей шикарний рецепт. Риба виходить супер ніжною, і зберігає свою щільну текстуру. Неймовірну закуску можна використовувати, як самостійний частування або як складовий компонент.

Час готування – 24 год. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Кета свіжа – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – за бажанням.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Масло рослинне нерафіноване – 0,5 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Свіжоморожену кету заздалегідь дістаньте з холодильника і розморозьте. При необхідності видаліть голову, плавники, хвіст і нутрощі. Промийте під краном і обсушіть з допомогою серветок.

Крок 2. Підготовлену кету звільніть від шкірки і відокремте філе від хребта.

Крок 3. Для зручності можна відразу нарізати філе тонкими скибочками.

Крок 4. Відміряйте сіль та цукровий пісок.

Крок 5. Прянощі зберіть в потрібній кількості.

Крок 6. Нерафінована олія вилийте в ємність. Додайте відміряні спеції. Перемішайте.

Крок 7. Шматочки кети щедро промажте маринадом. Паприка додасть рибі красивий яскравий колір.

Крок 8. Перекладіть у велику за обсягом ємність. Додайте подрібнену цибулю і часник. Я вибираю скляну ємність. Накрийте кришкою і приберіть в холод на добу.

Крок 9. Яскраву ніжну кету вийміть з маринаду, промокніть серветками і використовуйте за призначенням. Їжте із задоволенням і отримуйте неймовірні емоції! Приємного насолоди! За бажанням прикрасьте закуску улюбленої зеленню.

Малосольна кета з лимоном

Малосольна кета з лимоном виходить мега апетитною з яскравим смаком. Це максимально простий та легкий у виконанні рецепт сподобається багатьом. Від найніжнішої рибки можна втратити свідомість. Апетитну кету їдять з картоплею або використовують для приготування смачних закусок.

Час готування – 24 год. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Кета – 2 кг
  • Лимон – ½ шт.
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Кріп – 3 гілочки.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть складові згідно зі списком, зазначеним вище. Свіжоморожену кету заздалегідь дістаньте з холодильника і розморозьте. При необхідності видаліть голову, плавники, хвіст і нутрощі. Промийте під краном і просушіть паперовими рушниками.

Крок 2. Солити рибу можна двома способами – цілою тушкою або стейками. Вибирайте зручний для вас спосіб. У невеликій мисці з’єднайте цукровий пісок, сіль і чорний перець. Рибу щедро обваляйте в спеціях з усіх боків і всередині. Складіть в металеву ємність.

Крок 3. Кріп промийте і просушіть. Укладіть всередину рибини. Лимон сполосніть і наріжте тонкими скибочками. Скибочки покладіть усередину. А зверху полийте соком, видавленим із залишків лимона.

Крок 4. Закрийте кришкою і приберіть в холод на 1-2 доби, в залежності від того, який хочете отримати результат. Через дві доби вся сіль розтане і забере вологу. Риба стане щільною і дуже смачною. Апетитну кету поріжте на стейки.

Крок 5. Полийте лимонним соком за бажанням.

Крок 6. Вживайте рибу за призначенням. Насолоджуйтеся ніжною закускою! Приємного апетиту!

Як засолити кету з цибулею

Як засолити кету з цибулею – запит, який часто зустрічається в інтернеті. З цим рецептом я знайома не так давно, але хочу сказати, що вперше спробувавши, була приємно здивована такому результату. Цибуля віддає маринаду свій аромат і робить рибу надзвичайно смачною. Так що, рекомендую!

Час готування – 8 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кета – 2,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – 5 ст. л.
  • Вода холодна – 1 л
  • Масло рослинне – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Свіжоморожену кету заздалегідь дістаньте з холодильника і розморозьте. Якщо потрібно, видаліть голову, плавники, хвіст і нутрощі. Промийте під краном і обсушіть з допомогою серветок. Відокремте філе від хребта.

Крок 2. Для зручності розріжте на шматочки того розміру, який віддаєте перевагу.

Крок 3. Дві великі цибулини звільніть від верхнього шару. Обполосніть і крупно поріжте.

Крок 4. Для засолювання можна брати будь-яку зручну ємність – скляну або пластмасову. Я беру пластмасове відерце з-під майонезу, щоб згодом не мити, а відразу викинути.

Крок 5. Чергуючи рибу з цибулею, заповніть ємність. У холодній воді розчиніть сіль. Отриманим розсолом залийте вміст відерця. Закрийте кришкою і приберіть мінімум на 8 годин на холод. Якщо бажаєте отримати більш солоний результат, витримайте 12-24 години.

Крок 6. Ароматну кету вийміть з маринаду, промокніть серветками, полийте рафінованим маслом за бажанням і використовуйте за призначенням. Подавайте з цибулею. Їжте із задоволенням і отримуйте неймовірні емоції! Приємного насолоди!

Засолювання кети з сіллю і цукром

Засолювання кети з сіллю і цукром – простіше, на мій погляд, немає рецепту. Апетитна закуска, приготована власними руками, виходить в тисячу разів смачніше, ніж куплена в магазині. Таку рибу я часто використовую для приготування бутербродів і тарталеток. Це феноменально апетитно!

Час готування – 24 год. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1

Склад:

  • Кета – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 0,5 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть складові згідно зі списком, зазначеним вище.

Крок 2. Свіжоморожену кету заздалегідь дістаньте з холодильника і розморозьте. При необхідності видаліть голову, плавники, хвіст і нутрощі. Промийте під краном і просушіть паперовими рушниками. Кету розріжте на частини, видалити хребет і кістки.

Крок 3. У невеликій мисці з’єднайте цукровий пісок, сіль і чорний мелений перець. Рибу щедро обваляйте в сухої суміші спецій. Перекладіть в ємність. Я вибираю скляну або пластмасову ємності. Закрийте кришкою і приберіть в холод.

Крок 4. Через 12 годин шматки поміняйте місцями. Верхні перекладіть вниз, а нижні, відповідно, наверх. Приберіть ще на 12 годин. Якщо любите малосольну рибу, зменшіть термін удвічі.

Крок 5. Апетитну кету дістаньте з холодильника, злийте рідину і просушіть серветками. Просолені шматочки наріжте тонкими слайсами. Вживайте рибу за призначенням. Насолоджуйтеся ніжною закускою! Приємного апетиту!