Оселедцеве масло являє собою дуже смачну і просту в приготуванні закуску, яка точно сподобається багатьом. Готується вона з мінімального набору інгредієнтів, які швидко можна придбати і порадувати своїх близьких або гостей прекрасною намазкой на свіжий хліб.
Оселедцеве масло – класичний рецепт в домашніх умовах
Для початку оселедець прокручується через м’ясорубку до стану фаршу. Далі туди додається розм’якшене вершкове масло і все ретельно перемішується до однорідного стану. Вийшло масло намазується на хліб і подається до столу в якості апетитною і ситної закуски.
Інгредієнти на
8 порц.
- Оселедець філе в олії 200 гр.
- Масло вершкове 100 гр.
Процес приготування:
- Класичне оселедцеве масло в домашніх умовах готується просто. Перед початком приготування дістаємо вершкове масло з холодильника і даємо йому полежати при кімнатній температурі до тих пір, поки воно не стане м’яким.
- Філе оселедця дістаємо з олії, після чого два рази прокручуємо через м’ясорубку або дрібно рубаємо в блендері, поки не вийде однорідний рибний фарш.
- Тепер додаємо 100 грам розм’якшеного вершкового масла, яке ми дістали з холодильника.
- Ретельно все перемішуємо за допомогою вилки, а також злегка збиваємо до отримання однорідного і ніжного оселедцевого масла.
- Намазуємо отриману масу на скибочки свіжого чорного або білого хліба, прикрашайте їх зеленню з солоним огірком і подаємо до столу в якості ароматної і смачної закуски. Приємного апетиту!
Оселедцеве масло з плавленим сиром “Дружба”
Через м’ясорубку прокручується оселедець, вершкове масло, плавлений сир і варена морква. Далі туди відправляється свіжа подрібнена петрушка, після чого все ретельно перемішується, готове масло намазується на свіжий хліб і подається до столу в якості дуже смачної та ситної закуски.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 10.
Інгредієнти:
- Оселедець солона – 2 шт.
- Морква – 4 шт.
- Сир плавлений “Дружба” – 2 шт.
- Масло вершкове – 100-200 гр.
- Зелень петрушки – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком приготування очищаємо солону оселедець від шкірки, видаляємо всі кістки і нарізаємо його невеликими шматочками.
Крок 2. Моркву ретельно вимиваємо під проточною водою і відварюємо до готовності. Потім даємо їй повністю охолонути і очищаємо від шкірки.
Крок 3. Тепер встановлюємо м’ясорубку і прокручуємо через неї, для початку, нарізану оселедець.
Крок 4. Далі пропускаємо через м’ясорубку моркву, вершкове масло і плавлений сирок. Краще всього пару раз прокрутити все, щоб готове масло вийшло більш однорідним.
Крок 5. Додаємо в отриману масу, дрібно нарізану зелень петрушки, сіллю і чорним меленим перцем за смаком і ретельно все перемішуємо.
Крок 6. Намазуємо вийшло оселедцеве масло з плавленим сиром на скибочки свіжого чорного або білого хліба і подаємо до столу в якості дуже смачною і ароматною закуски. Приємного апетиту!
Оселедцеве масло з морквою і плавленим сиром
В чашу блендера відправляється нарізана оселедець, відварена морква, вершкове масло і плавлений сир. Далі туди додається сіль з чорним меленим перцем за смаком і все ретельно подрібнюється до однорідної маси. Готове оселедцеве масло намазується на хліб і подається в якості закуски.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 9.
Склад:
- Філе слабосоленої оселедця – 200 гр.
- Морква – 2 шт.
- Сир плавлений – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку очищаємо філе слабосоленої оселедця від шкіри і видаляємо всі кісточки. Далі нарізаємо рибу довільними шматочками і покласти в чашу блендера.
Крок 2. Морква добре промиваємо під проточною водою і відварюємо до готовності. Потім даємо їй охолонути, очищаємо від шкірки, нарізаємо кружечками і кладемо в чашу блендера до оселедця.
Крок 3. Далі додаємо вершкове масло, яке ми перед початком приготування дістаємо з холодильника, щоб воно було м’яким.
Крок 4. В кінці відправляємо три столових ложки плавленого сиру.
Крок 5. Тепер при бажанні, додаємо сіль з чорним меленим перцем за смаком і добре все подрібнюємо до отримання однорідної маси. Готове оселедцеве масло перекладаємо в окрему ємність, в якому воно буде зберігатися.
Крок 6. Намазуємо отриману масу на скибочки свіжого чорного або білого хліба, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу в якості закуски. Приємного апетиту!
Оселедцеве масло з цибулею в домашніх умовах
Через м’ясорубку прокручується філе оселедця і ріпчасту цибулю. Далі туди додаємо подрібнений кріп з петрушкою, розм’якшене вершкове масло, рослинна олія від оселедця і все ретельно перемішуємо до однорідності. Готове масло перекладається в контейнер і намазується на хліб.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Філе солоної оселедця – 250 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Кріп свіжий – 1 гілочка.
- Петрушка свіжа – 1 гілочка.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Філе оселедця очищаємо від шкіри і видаляємо всі кісточки. Потім прокручуємо через м’ясорубку з самою дрібною решіткою. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і також пропускаємо через м’ясорубку.
Крок 2. Кріп з петрушкою добре промиваємо під прохолодною водою, обсушуємо на паперовому рушнику, дрібно нарізаємо і додаємо до оселедця.
Крок 3. Тепер додаємо вершкове масло, яке ми попередньо дістаємо з холодильника, щоб воно стало м’яким. Все ретельно перемішуємо до однорідності.
Крок 4. Також додаємо рослинне масло, в якому була оселедець і ще раз добре перемішуємо. Отримане оселедцеве масло перекладаємо в контейнер, закриваємо кришкою і відправляємо на зберігання в холодильник.
Крок 5. За потреби дістаємо його, намазуємо на скибочку свіжого чорного або білого хліба і подаємо до столу в якості закуски. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт оселедцевого масла з гірчицею
Нарізана оселедець збивається в блендері разом з розм’якшеним вершковим маслом, яєчним жовтком, гірчицею і тархуном до отримання однорідної маси. Далі половинки відвареного білка начинюються частиною отриманого масла, а залишилася маса намазується на хліб. Виходить смачна і ситна закуска.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Філе оселедця – 2 шт.
- Багет невеликий – 1 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Тархун – 1/3 гілочки.
- Гірчиця зернами – 1 ст. л.
- Сіль морська – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку відварюємо в підсоленій воді круто зварене яйце. Далі опускаємо його в воду, очищаємо від шкаралупи, розрізаємо навпіл і дістаємо жовток.
Крок 2. Філе оселедця очищаємо, дістаємо залишилися кістки і нарізаємо його невеликими шматочками.
Крок 3. У чашу блендера відправляємо вершкове масло, яке ми попередньо дістаємо з холодильника, щоб воно стало м’яким, нарізану оселедець, яєчний жовток, гірчицю зернами і листя тархуна. Збиваємо все до отримання однорідної маси.
Крок 4. Начиняємо половинки білка отриманим оселедцевим маслом і прикрашаємо зверху свіжою петрушкою або тархуном.
Крок 5. Тепер нарізаємо багет, підсушуємо його в духовці і намазуємо його, що залишилася масою. Подаємо до столу в якості апетитною закуски. Приємного апетиту!
Як приготувати оселедцеве масло з яйцем?
В блендері подрібнюється нарізана оселедець, варене яйце, вершкове масло, гірчицю і лимонний сік. Далі туди додається дрібно нарізаний кріп, все ще раз перемішується і розкладається по скляним банкам. У підсумку виходить дуже смачна і ароматна закуска, яку оцінять багато.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Оселедець солона – 1 шт.
- Гірчиця діжонська – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Яйце варене – 1 шт.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку розбираємо оселедець. Для цього знімаємо з неї шкіру, видаляємо голову, всі нутрощі, хребет, а також прибираємо всі кістки.
Крок 2. Підготовлене філе нарізаємо невеликими шматочками і відправляємо все в чашу блендера. Потім додаємо нарізане варене яйце, розм’якшене вершкове масло, діжонську гірчицю і лимонний сік.
Крок 3. На блендері включаємо на пару хвилин імпульсний режим, щоб вийшла густа маса неоднорідна з попадающимися шматочками.
Крок 4. Тепер додаємо до селедочному олії дрібно нарізаний кріп і добре все перемішуємо.
Крок 5. Розкладаємо отриману масу по чистим скляним банкам, закриваємо їх кришкою і відправляємо в холодильник для застигання на пару годин. Готове оселедцеве масло намазуємо на свіжий хліб і подаємо до столу в якості закуски. Приємного апетиту!
Дуже смачне оселедцеве масло з яблуками
пропускається Через м’ясорубку філе оселедця, яблуко, цибуля, заморожене вершкове масло та гарячі варені яйця. Потім туди додається чорний мелений перець по смаку, рослинне масло і все ретельно перемішується. У підсумку виходить дуже смачна і ароматна закуска.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 7.
Інгредієнти:
- Оселедець солона – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яблуко – 1 шт.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком приготування прибираємо вершкове масло в морозилку на 15 хвилин. Оселедець очистити від шкіри, видаляємо голову, хвіст, хребет і всі великі кістки.
Крок 2. Яблуко ретельно промиваємо під проточною водою, після чого очищаємо його, видаляємо серцевину і нарізаємо на чотири частини. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і також розрізаємо на чотири частини.
Крок 3. Курячі яйця відварюємо круто.
Крок 4. Тепер два рази прокручуємо через м’ясорубку філе оселедця. Слідом пропускаємо яблуко, цибуля та заморожене вершкове масло.
Крок 5. Останніми, прокручуємо ще гарячі варені яйця.
Крок 6. Додаємо в отриману масу чорний мелений перець за смаком і все ретельно перемішуємо.
Крок 7. Потім додаємо дві ложки рослинної олії, ще раз добре перемішуємо і подаємо вийшло оселедцеве масло до столу як закуску, разом зі свіжим чорним або білим хлібом. Приємного апетиту!
Як приготувати оселедцеве масло в блендері?
Для початку в блендер відправляється нарізане філе оселедця, варене яйце і все збивається до однорідної маси. Далі туди додається розм’якшене вершкове масло, все збивається ще раз і перекладається в контейнер. У підсумку виходить дуже смачна і ароматна закуска.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Оселедець в олії – 150 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком приготування дістаємо вершкове масло з холодильника і даємо йому полежати при кімнатній температурі до м’якого стану. Також при використанні цілої оселедця, необхідно почистити її, зрізати голову з хвостом, видалити хребет, всі кістки і нарізати філе невеликими шматочками. Яйце відварюємо круто.
Крок 2. Для початку відправляємо в чашу блендера шматочки оселедця, а також зварене яйце.
Крок 3. Добре все подрібнюємо до отримання однорідної маси без шматочків.
Крок 4. Тепер додаємо попередньо розм’якшене вершкове масло і збиваємо, поки всі інгредієнти повністю не перемішуються між собою.
Крок 5. Перекладаємо вийшло оселедцеве масло в контейнер або скляну банку і зберігаємо в холодильнику. Подаємо до столу в якості закуски з зеленню і свіжим хлібом. Приємного апетиту!