Капуста по-корейськи швидкого приготування – закуска, яка буде актуальна для повсякденного і святкового меню. Салат виходить смачним, гострим і ароматним. Ми підібрали 8 відмінних рецептів цієї закуски.
Маринована капуста по-корейськи швидкого приготування
Якщо вам набридла звичайна квашена капуста, спробуйте замаринувати її іншим способом. Зробіть капусту по-корейськи. Вона виходить більш гострою, але зберігає звичну нам кислинку.
Інгредієнти на
6 порц.
- Капуста білокачанна 1 кг
- Морква 1 шт.
- Масло рослинне 100 мл
- Оцет столовий 9% 50 мл
- Цукор-пісок 2 ч. л.
- Коріандр 1 ч. л.
- Перець червоний мелений ½ ч. л.
- Перець білий мелений ½ ч. л.
- Кмин ½ ч. л.
- Часник 3 зуб.
- Сіль 1 ч. л.
Процес приготування:
- Як зробити хрустку мариновану капусту по-корейськи швидкого приготування? Капусту помийте, зніміть верхні листки і виріжте качан. Наріжте капусту великими шматками.
- капусту Перекладіть в миску, посипте її цукром і перемішайте руками.
- Морква вимийте, очистіть і натріть соломкою. Часник очистіть від лушпиння, подрібніть і змішайте з морквою.
- Поставте сковороду на вогонь, влийте рослинне масло, прожарити його і зніміть з вогню. У гаряче масло додайте коріандр, кмин, червоний і білий перець, перемішайте. Потім ароматну масляну масу влийте в моркву, перемішайте.
- У капусту додайте оцет і моркву зі спеціями, посоліть, добре перемішайте.
- Зверху на овочі встановіть гніт і залиште при кімнатній температурі на 10-12 годин.
- Коли капуста буде готова, перекладіть її в стерилізовану банку і зберігайте в холодильнику.
Приємного апетиту!
Капуста з морквою по-корейськи швидкого приготування
Варіант швидкої і смачної закуски для вашого столу. Приготовлена своїми руками капуста з морквою по-корейськи виходить набагато смачніше, ніж куплена на ринку. Це універсальний салат, який добре поєднується з м’ясними та рибними стравами.
Час готування: 24 години.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Капуста білокачанна – 0,5 кг
- Морква – 100 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 3-4 зуб.
- Куркума – 0,3 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Перець гіркий – 0,3 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Коріандр мелений – 1-2 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Вода – 0,4 л.
- Сіль – 2-2,5 ч. л.
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Оцет 9 % – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуйте необхідні інгредієнти за списком.
2. Капусту наріжте кубиками і злегка обімніть її руками.
3. Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на тертці, часник подрібніть. Змішайте овочі. На сковороді розжарте рослинне масло, додайте сухі спеції і потім влийте ароматну масляну суміш до овочів і перемішайте.
4. У каструлі закип’ятіть воду, додайте сіль, цукор і оцет. Гарячий маринад додайте до овочів, перемішайте і дайте охолонути.
5. Встановіть на овочі гніт і залиште їх на добу при кімнатній температурі. Після цього готовий салат із капусти по-корейськи зберігайте в холодильнику.
Приємного апетиту!
Швидка капуста по-корейськи з буряком в домашніх умовах
Оригінальна пікантна закуска з капусти і буряків по-корейськи. Готується вона просто і швидко, дивує своїм яскравим виглядом і чудовим смаком.
Час готування: 24 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Морква – 200 гр.
- Буряк – 100 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець запашний горошком – 5-7 шт.
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Вода – 0,5 л.
- Оцет 9 % – 50 мл
Процес приготування:
1. Моркву натріть на крупній тертці, буряк наріжте великими часточками, часник – тонкими пластинками.
2. У каструлю влийте воду, додайте сіль, цукор, запашний перець і лавровий лист. Доведіть маринад до кипіння, влийте оцет, перемішайте і зніміть з вогню.
3. Капусту наріжте великими кубиками.
4. Складіть капусту, буряк, часник і моркву в стерилізовану банку шарами.
5. Залийте овочі гарячим маринадом.
6. Коли заготовка охолоне, закрийте банку кришкою і поставте її в холодильник на добу.
7. Капуста з буряком по-корейськи готова, можна подавати цю яскраву закуску на стіл.
Приємного апетиту!
Гостра капуста по-корейськи з шматочками морквою
Гостра капуста по-корейськи може виступати в якості оригінальної закуски в будь-який час року. Причому, любителі пікантною їжі оцінять капусту по-корейськи за прекрасний смак.
Час готування: 9 годин.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Капуста – 2,3 кг
- Морква – 350 гр.
- Часник – 5 зуб.
- Масло рослинне – 75 мл
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Коріандр – 3 ч. л.
- Паприка – 1 ст. л.
- Перець червоний мелений – 1 ч. л.
- Куркума – 1 ч. л.
- Есенція оцтова – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
1. Капусту наріжте кубиками середнього розміру.
2. Капусту складіть в миску, посоліть і перемішайте руками. Залиште капусту на півгодини.
3. Моркву натріть на крупній тертці, змішайте її з капустою.
4. Додайте до овочів цукор, подрібнений часник, паприку, гострий перець і мелений коріандр.
5. Далі влийте розпечене рослинна олія і оцтову есенцію, всипте куркуму. Все ретельно перемішайте і залиште на 8 годин.
6. Гостра капуста по-корейськи готова.
Приємного апетиту!
Хрустка капуста по-корейськи з куркумою
Виявляється, приготувати капусту по-корейськи в домашніх умовах під силу кожному. Готується вона досить швидко, але якщо ви хочете отримати більш насичений смак, то можете відвести для маринування більш тривалий час.
Час готування: 12 годин.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Куркума – 1 ч. л.
- Морквина – 1 шт.
- Масло рослинне – 5-6 ст. л.
- Вода – 0,5 л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор – 80-100 гр.
- Оцет 9 % – 6 ст. л.
- Кориця – 0,5 палички.
- Гвоздика – 5-6 шт.
- Перець запашний горошком – 5-6 шт.
Процес приготування:
1. Капусту наріжте великими квадратами, моркву натріть на крупній тертці, змішайте овочі з куркумою.
2. Потім влийте рослинне масло, ще раз перемішайте.
3. Приготуйте маринад. У каструлю влийте воду, додайте цукор, сіль, сухі спеції. Кип’ятіть маринад під кришкою протягом 2-3 хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню і додайте в маринад оцет.
4. Залийте овочі гарячим маринадом і залиште під гнітом на 8-12 годин.
5. Капуста по-корейськи з куркумою готова, зберігайте її в холодильнику.
Приємного апетиту!
Цвітна капуста по-корейськи швидкого приготування
Багато люблять мариновані овочі з пікантними нотками, такі готові салати часто продають у магазинах. Щоб ваша закуска була повністю натуральної, можна приготувати її самостійно. За цим рецептом у вас вийде чудова кольорова капуста по-корейськи.
Час готування: 6,5 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 7.
Склад:
- Капуста цвітна – 0,7 кг
- Морква – 1 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Вода – 1 л
- Оцет 9 % – 1 склянка
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 1 склянка
- Масло рослинне – 50 мл
- Коріандр – за смаком.
- Паприка солодка – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- лавровий Лист – за смаком.
Процес приготування:
1. Цвітну капуст добре помийте і вимочити в солоній воді.
2. Потім капусту розберіть на суцвіття і бланшируйте в окропі протягом 1-2 хвилин.
3. Приготуйте маринад. Закип’ятіть воду, додайте в неї сіль, цукор, оцет і рослинне масло. Варіть 5 хвилин. Маринадом залийте капусту. Моркву очистіть і натріть на тертці.
4. Часник очистіть від лушпиння і наріжте невеликими шматочками.
5. У майже охолоджений маринад до цвітній капусті додайте часник, моркву і спеції.
6. Заготівлю приберіть в прохолодне місце на 6 годин. Така пікантна цвітна капуста по-корейськи підійде до будь-якої м’ясної страви.
Приємного апетиту!
Пекінська капуста по-корейськи швидкого приготування
У нас це пекінська капуста по-корейськи, а в Кореї – кім-чі. Ось так у змішуванні кулінарних традицій різних країн народжуються прекрасні, смачні страви. Така закуска буде до речі в будь-який час року.
Час готування: 12 годин.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 3.
Інгредієнти:
- Капуста пекінська – 1 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Паста перцева – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Пекінську капусту добре промийте під проточною водою.
2. Капусту наріжте смужками середнього розміру.
3. Перекладіть капусту в об’ємну миску, додайте сіль і цукор, перемішайте руками.
4. На капусту встановіть гніт і залиште її на 6-8 годин.
5. Потім обполосніть солону капусту проточною водою.
6. Щоб змішати капусту з перцевої пастою, скористайтесь рукавичками. Залиште капусту ще на 3-4 години.
7. Пекінську капусту по-корейськи можна подавати на стіл, посипавши кунжутом.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт капусти по-корейськи з перцем болгарським
Страви східної кухні стали дуже популярні останнім часом. Пропонуємо вам спробувати гостру закуску з капусти і болгарського перцю по-корейськи. Її можна приготувати і тут же подати на стіл або закатати на зиму.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Есенція оцтова – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Коріандр мелений – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Капусту помийте, зніміть верхні листки і виріжте качан. Наріжте овочі соломкою.
2. Моркву натріть на крупній тертці і змішайте її з капустою, перемніть руками і залиште на півгодини.
3. Болгарський перець помийте, очистіть від перегородок і насіння, наріжте смужками.
4. Огірок наріжте часточками.
5. Через півгодини капусту відіжміть від зайвої рідини.
6. Додайте огірки, перець і цукор, добре перемішайте.
7. Ріпчасту цибулю наріжте пір’ям, обсмажте на рослинному маслі. Потім додайте на сковороду подрібнений часник, мелений перець і коріандр. Продовжуйте смажити протягом 2-3 хвилин.
8. Потім вміст сковороди додайте до овочів, влийте оцтову есенцію, добре перемішайте. Через три години капуста по-корейськи буде готова до вживання
Приємного апетиту!