Маринована цибуля – 10 швидких і смачних рецептів, як замаринувати цибулю для салату, оселедця, шашлику

Маринований цибулю – справжня знахідка для господинь, завдяки цій невеликій деталі, страви повністю змінюються. Замаринувати цибулю дуже просто і займає цей процес не багато часу. Ми підібрали 10 оригінальних рецептів маринування цибулі для салату, оселедця і шашлику.

Як швидко і смачно замаринувати цибулю для їжі в оцті?

Швидкий рецепт маринування ріпчастої цибулі з мінімального набору продуктів. Такий цибулю можна додати в будь-який салат, подати його весті зі слабосоленої оселедцем або шашликами.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Цибуля ріпчаста 4 шт.
  • Вода 250 мл
  • Оцет столовий 9% 70 мл
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Сіль ½ ст. л.

Процес приготування:

  1. Як швидко і смачно приготувати мариновану цибулю в домашніх умовах? Очистіть його від лушпиння, промийте під проточною водою.
  2. Головки ріпчастої цибулі наріжте тонкими півкільцями. Перекладіть цибулю в миску.
  3. поставте На плиту каструлю з водою. У киплячу воду всипте сіль і цукор.
  4. Коли сіль і цукор розчиниться, додайте оцет, кип’ятіть маринад 1 хвилину і вимикайте вогонь. Маринадом залийте цибулю, він повинен повністю зануритися в рідину.
  5. Маринуйте цибулю 30-60 хвилин. Потім цибулю буде готовий до вживання. Маринований лук можна зберігати в холодильнику до семи днів.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування маринованої цибулі в яблучному оцті

Найчастіше маринований цибулю готують спеціально для м’яса і м’ясних салатів. Крім чудових смакових якостей маринований в яблучному оцті цибуля сприяє розщепленню жирів і покращує травлення.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2-3.

Інгредієнти:

  • Цукор – 1 ч. л.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Вода – 250-300 мл
  • Оцет яблучний – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. З лука зніміть піну, промийте його водою і наріжте кільцями або півкільцями.

Крок 2. Цибуля перекладіть в глибоку миску, залийте його окропом і залиште до охолодження води.

Крок 3. Потім злийте воду і додайте до цибулі цукор і сіль.

Крок 4. Влийте оцет, перемішайте і залиште цибулю на півгодини маринуватися.

Крок 5. Маринований лук готовий до подачі. Перед тим, як додавати цибулю страви, відкиньте його на друшляк, щоб позбутися залишків оцту.

Приємного апетиту!

Швидкий і простий спосіб замаринувати цибулю з лимоном

Маринований цибулю кладуть у багато салати, в ньому немає гіркоти і неприємного запаху. Ми розповімо про дуже смачне і самому безпечному способі маринування лука без оцту.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 2-3.

Склад:

  • Цибуля – 100 гр.
  • Вода – 70 мл
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З лука зніміть піну, промийте його водою. Ріжте цибулю ножем, змоченим у холодній воді.

Крок 2. З лимона вичавити сік будь-яким зручним способом.

Крок 3. Підігрійте Воду до температури 60 градусів. Розведіть у воді сіль і цукор.

Крок 4. Змішайте воду і лимонний сік, додайте спеції за смаком. Отриманим маринадом залийте цибулю. Залиште маринуватися на 20-30 хвилин.

Крок 5. Маринований лук відкиньте на друшляк.

Крок 6. Маринований лук готовий, можна використовувати його в приготуванні салатів і додавати до м’ясних і рибних страв.

Приємного апетиту!

Як замаринувати червоний цибулю в домашніх умовах?

Маринований цибулю може бути смачним доповненням до інших страв, так і самостійною закускою на столі. Дуже красиво і цікаво виглядає червоний лук, він відрізняється особливим ароматом і після маринування залишається пікантним і хрустким.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 4-5.

Склад:

  • Цибуля червоний – 350 гр.
  • Оцет 9% – 3 ст. л.
  • Цукор – 1-2 ч. л.
  • Масло соняшникове – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Червоний цибулю очистіть і наріжте кільцями по 2-3 міліметра товщиною. Покладіть цибулю в миску, додайте до нього цукор і перемішайте його руками.

Крок 2. Змішайте склянку води і оцет.

Крок 3. Залийте цибулю маринадом і залиште на 15 хвилин в холодному місці.

Крок 4. Потім цибулю, потім відкиньте на друшляк.

Крок 5. Цибулю викладіть на плоске блюдо, збризніть його лимонним соком і олією.

Приємного апетиту!

Як швидко і смачно замаринувати цибулю для салату?

Людою салат зміниться, коли в нього додають маринований лук. Завдяки цьому простому рецептом маринування лука в ньому не залишиться жодного сліду гіркого смаку і неприємного запаху.

Час готування: 75 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 3-4.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вода – 2 склянки
  • Оцет яблучний – 3 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З лука зніміть піну, промийте його і наріжте півкільцями.

Крок 2. Перекладіть цибулю в миску і залийте його на півгодини склянкою холодної води, щоб пішла гіркота.

Крок 3. У другому склянці води розведіть оцет, цукор і сіль.

Крок 4. З лука злийте воду і залийте маринадом. Кріп помийте і дрібно порубаєте ножем. Додайте кріп до цибулі і перемішайте.

Крок 5. Маринуйте цибуля 30 хвилин, потім злийте маринад і використовуйте маринований лук за призначенням.

Приємного апетиту!

Як в домашніх умовах смачно замаринувати цибулю для оселедця?

Проста, але дуже популярна закуска з слабосоленої оселедця не обходиться без ароматного лука. Можна використовувати сиру цибулю або витратити зовсім небагато часу і замаринувати його.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 5-6.

Склад:

  • Цибуля – 400 гр.
  • Оцет 9 % – 65 мл
  • Цукор – 90 гр.
  • Сіль – 15 гр.
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями.

Крок 2. У каструлю влийте воду, всипте необхідну кількість цукру і солі. доведіть маринад до кипіння, влийте оцет, прокип’ятити 1-2 хвилини і зніміть каструлю з вогню.

Крок 3. Отриманим маринадом залийте нарізану цибулю.

Крок 4. Накрийте цибулю кришкою або харчовою плівкою і залиште на 20-60 хвилин.

Крок 5. З маринованої цибулі злийте маринад і красиво розкладіть його поверх солоної оселедця.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування маринованої цибулі для шашлику

Маринований цибулю – прекрасне доповнення до шашлику. Причому, не важливо, яке м’ясо ви виберіть. В процесі маринування цибуля набуває приємний кисло-солодкий смак, який ідеально підходить до м’яса.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 2-3.

Склад:

  • Цибуля – 100-200 гр.
  • Цукор – 30 гр.
  • Сіль – 7-10 гр.
  • Оцет 9% – 60-80 мл
  • Вода – 50-100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Очищений цибулю наріжте тонкими півкільцями.

Крок 2. Приготуйте маринад. У мисці змішайте холодну воду, оцет, сіль і цукор.

Крок 3. В маринад опустіть нарізану цибулю і перемішайте його.

Крок 4. Миску, затягніть харчовою плівкою і залиште в холодильнику на півгодини.

Крок 5. З маринованої цибулі злийте маринад. За бажанням можна змішати маринований цибулю з пряними травами.

Приємного апетиту!

Як замаринувати цибулю для оселедця під шубою?

Відмінною добавкою до оселедця під шубою буде маринований лук. Ваш салат вийде соковитим, з легкою кислинкою, що безсумнівно припаде вам до смаку і привнесе новизну в повсякденний раціон.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 3-4.

Склад:

  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Цибуля біла – 1 шт.
  • Оцет 9% – 50 мл
  • Вода – 80 мл
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Коріандр мелений – за смаком.
  • Кріп – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. З червоного і білого лука зніміть піну і наріжте його тонкими півкільцями.

Крок 2. Складіть нарізану цибулю в миску, перемішайте його руками. Додайте необхідну кількість цукру і солі.

Крок 3. Додайте мелений перець і коріандр, ще раз перемішайте.

Крок 4. Влийте в миску оцет.

Крок 5. Влийте достатню кількість води, щоб лук був повністю покритий. Перемішайте і залиште цибулю маринуватися на 20-30 хвилин.

Крок 6. При бажанні додайте до маринованному луку рубану зелень.

Приємного апетиту!

Цибулю в маринаді з майонезом для м’ясних страв

Ще один спосіб маринування лука. Такий лук ідеально підходить для смаженого або запеченого м’яса, також він гармонує з шашликом і копченої м’ясною нарізкою.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 3-4.

Склад:

  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Кріп – 2 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, помийте його і наріжте півкільцями.Крок 1.

Крок 2. Перекладіть цибулю в ємність для маринування, додайте сіль і чорний перець за смаком.

Крок 3. Додайте мелену паприку і рубаний кріп.

Крок 4. Викладіть в миску до цибулі необхідну кількість майонезу і перемішайте.

Крок 5. Накрийте миску кришкою і залиште маринуватися на півгодини в холодильнику. Через 30 хвилин маринований лук буде готовий до вживання.

Приємного апетиту!

Як швидко замаринувати цибулю в оцті з гарячою водою?

Закуску з маринованої цибулі можна навіть назвати вишуканими. Будь-салату та іншої закуски він додасть легкий аромат і приємну кислинку. Цей рецепт присвячений гарячого способу маринування лука, так ви ще краще позбудетеся від гіркоти.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 5-6.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Оцет яблучний – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями.

Крок 2. Перекладіть цибулю в миску, додайте цукор, оцет і сіль, перемішайте.

Крок 3. Потім залийте цибулю окропом, ще раз перемішайте і залиште до повного охолодження.

Крок 4. Відкиньте її на друшляк і дайте воді повністю стекти.

Крок 5. Маринований лук готовий. Його можна додавати в різні закуски і салати.

Приємного апетиту!