Салат Мисливський— 8 рецептів приготування з покроковими фото

Салат «Мисливський» не поступається за популярністю таким знаменитим салатів, як «Олів’є» та «Мімоза». Його готують з додаванням м’ясного інгредієнта — яловичини, свинини, курки. Щоб салат був більш ситним, в нього додають яйця, гриби, відварені овочі та різні сорти сирів.

Салат «Мисливський» з копченою ковбасою

Картопля для приготування салату краще всього використовувати відварений в мундирі, щоб він зберіг свою форму і смак. За бажанням страву можна заправити сметаною або салатною йогуртом, замість традиційного майонезу.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Ковбаса сирокопчена 200 гр.
  • Сир 200 гр.
  • Картопля 3 шт.
  • Огірки мариновані 4 шт.
  • Горошок зелений консервований 1 банка
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Майонез столовий молочний за смаком
  • Вода для варіння

Процес приготування:

  1. Салат «Мисливський» з копченою ковбасою приготувати дуже просто. Беремо батон ковбаси і відрізаємо потрібну кількість гострим ножем. Звільняємо шматок інгредієнта від оболонки. Кладемо м’ясо на обробну дошку і тонко нарізаємо соломкою.
  2. Свіжі картоплини вимиваємо проточною водою, ретельно змиваючи бруд, і викладаємо в каструлю. Вливаємо до коренеплодів очищену холодну воду. Підсолюємо рідина після закипання. Варимо картоплю до м’якості. Потім воду необхідно злити, а картопля очистити і нарізати брусками.
  3. Виймаємо з банки мариновані огірки і також нарізаємо їх брусками.
  4. Цибулю для салату беремо фіолетовий. Якщо такого немає, використовуємо звичайний лук. Спочатку позбавляє його від шару лушпиння, а потім нарізаємо соломкою.
  5. Будь-який твердий сорт сиру трьом на тертці з великими дірочками.
  6. подрібнені інгредієнти Викладаємо в салатник. Банку з горошком відкорковуємо і зливаємо сік з ємності в раковину. Викладаємо горошок в салатник. Приправляємо блюдо чорним перцем і майонезом. Перемішуємо продукти. Поміщаємо салат в холодильник на час.

Приємного апетиту!

Простий салат «Мисливський» з копченою куркою

Рецепт салату дуже простий. Його приготування займе не більше десяти хвилин вашого часу, а результат перевершить всі очікування. Інгредієнти страви відмінно доповнюють один одного і дарують неймовірний смак.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Курка копчена — 250 гр.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Огірок маринований або солоний — 2 шт.
  • Петрушка — 1 пучок.
  • Сухарики — 1 пачка.
  • Часник — 1 зуб.
  • Майонез — 2 ст. л.
  • Сік лимонний — за смаком.
  • Перець чорний мелений — за смаком.
  • Сіль — 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування салату краще всього взяти стегенце, так як м’ясо грудки суховатое. Також можна використовувати крила птаха. Зрізаємо м’ясо з кістки. Не знімаючи шкіру, нарізаємо його кубиками. Перекладаємо курку в салатник.

Крок 2. Для салату краще всього підійде червоний лук. Використовувати його необов’язково, але бажано. Очищаємо цибулину від лушпиння і розрізаємо навпіл уздовж, а потім нарізаємо кожну половинку кубиками. Перекладаємо цибулю до курки.

Крок 3. Пару солоних огірків розрізаємо навпіл уздовж, а потім подрібнюємо часточками ножем. Відправляємо інгредієнт в салатник.

Крок 4. Споліскуємо невеликий пучок петрушки. Струшуємо його і позбавляємо стебла зелені від листя. Листя нарізаємо не дуже дрібно. Перекладаємо до решти інгредієнтів.

Крок 5. Відкриваємо пакет з сухариками і висипаємо інгредієнт в салатник.

Крок 6. Очищений зубок часнику видавлюємо через землянку прямо в салатник. Присмачую салат чорним перцем і додаємо пару ложок майонезу. Вимиваємо лимон і видавлюємо з однієї його половинки трохи лимонного соку в салат. Додаємо маленьку щіпку солі. Перемішуємо салат і пробуємо.

Приємного апетиту!

Дуже смачний салат з мисливськими ковбасками

До вибору ковбасок для салату потрібно підходити уважно. Вибирайте продукт тільки перевірених виробників, тоді салат точно вийде дуже смачним. Огірки підійдуть як мариновані, так і солоні.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Картопля — 2 шт.
  • Ковбаски мисливські — 120 гр.
  • Огірок солоний — 2 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Сіль — 1 щіпка.
  • Майонез — 20 мл
  • Кріп — 2-3 гілки.
  • Вода — для варіння.

Процес приготування:

Крок 1. Сирі картоплини вимиваємо водою, ретельно змиваючи бруд з коренеплодів. Покласти картоплю в каструлю. Для варіння інгредієнта нам знадобиться очищена вода. Заливаємо її в ємність. Коли картопля розм’якшиться, зливаємо рідину з каструлі в раковину. Остуджуємо інгредієнт і знімаємо шкірку. Нарізаємо кубиками.

Крок 2. Мисливські ковбаски вимиваємо проточною водою. Позбавляємо їх від вологи з допомогою паперових рушників. Нарізаємо невеликими шматочками. Перекладаємо в салатник.Крок 3. Солоні огірки розрізаємо вздовж навпіл, а потім подрібнюємо на кубики. Викладаємо в салатник.

Крок 4. Цибулину, очищену від лушпиння, нарізаємо соломкою або півкільцями. Гілки кропу вимиваємо водою і струшуємо, позбавляючи від зайвої рідини. Дрібно нарізаємо зелень і викладаємо в салатник. Солимо блюдо. Якщо цибулина гірчить, її можна обшпарити окропом перед додаванням в салат.

Крок 5. Заправляємо салат соусом. Перемішуємо його і відразу подаємо до столу, інакше страва стане водянистим з-за соку огірка.

Приємного апетиту!

Як приготувати салат «Мисливський» з солоними огірками?

За видом і способом приготування, нагадує традиційний салат «Олів’є». Відмінність полягає лише в тому, що замість горошку у страву додають гриби. Пікантність смаку салату надають ковбаса і огірки.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Картопля — 2 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Ковбаса копчена — 70 гр.
  • Яйця — 2 шт.
  • Огірок солоний — 3 шт.
  • Гриби — 70 гр.
  • Сіль — за смаком.
  • Майонез — за смаком.
  • Масло рослинне — для смаження.
  • Вода — для варіння.

Процес приготування:

Крок 1. Гриби ретельно перебираємо. В салаті не повинно бути зіпсованих примірників. Нарізаємо «шляпки» й «ніжки» грибів довільно. Викладаємо їх у друшляк і промиваємо водою. Даємо рідини стекти. Підігріваємо олію в сковороді. Обсмажуємо в розпеченій ємності гриби.Крок 2. Картоплю і моркву вимиваємо проточною водою. Коренеплоди прямо з шкіркою перекладаємо у велику каструлю. Відправляємо в ємність яйця. Заливаємо яйця з овочами очищеної холодною водою. Відварюємо продукти до готовності, а потім охолоджуємо. Легко знімаємо шкірку з картоплі. Нарізаємо кубиками.

Крок 3. Обережно зчищають ножем шкірку у моркви. Викладаємо коренеплід на обробну дошку. Нарізаємо кубиками.

Крок 4. Розбиваємо яєчну лушпиння легким ударом об тверду поверхню. Знімаємо її з яєць і нарізаємо інгредієнт кубиками.

Крок 5. Солоні огірки виймаємо з банки і перекладаємо на обробну дошку. Нарізаємо кубиками.Крок 6. Аналогічним чином нарізаємо ковбасу. Викладаємо всі інгредієнти подрібнені в загальну ємність. Солимо їх невеликий дрібкою і заправляємо майонезом. Ретельно перемішуємо блюдо з допомогою столової ложки.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт салату «Мисливський» з яловичиною

В процесі приготування салату потрібно враховувати кілька моментів. Гриби після обробки необхідно відразу ж відварити або обсмажити, щоб вони не зіпсувалися. Для більш пікантного смаку, в салат слід додати 2-3 зубки часнику.

Час готування – 4 ч.

Час приготування – 45 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Яловичина — 200-250 гр.
  • Морква — 2-3 шт.
  • Цибуля — 1-2 шт.
  • Огірок маринований — 200 гр.
  • Гриби — 150 гр.
  • Масло олію — 2-3 ст. л.
  • Майонез — 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений — 1/2 ч. л.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Петрушка — 2-3 гілки.
  • Вода — для варіння.

Процес приготування:

Крок 1. Для салату краще всього підійдуть опеньки й лисички. Після того, як гриби будуть оброблені, їх потрібно промити холодною водою і потримати в підсоленій рідини 2-3 години. Потім їх потрібно варити близько години. Після закінчення зазначеного часу, відкидаємо на друшляк відварені гриби, щоб стекла вся рідина. Даємо інгредієнту охолонути.

Крок 2. Яловичину промиваємо водою і обробляємо: зрізаємо все зайві деталі. Після вторинної промивання відправляємо м’ясо в каструлю з водою. Чекаємо, поки рідина закипить, а потім підсолюємо воду. Варимо яловичину близько двох годин.

Крок 3. Очищені від лушпиння і шкірки цибулю і моркву довільно подрібнюємо. Цибулину радимо нарізати півкільцями, а моркву можна натерти крупно на звичайній тертці або для моркви по-корейськи. Викладаємо овочі в розпечену сковороду з соняшниковою олією: спочатку обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, потім додаємо моркву і готуємо до м’якості.

Крок 4. Готові гриби і яловичину остуджуємо і ріжемо або кубиками або соломкою. Тушкуємо інгредієнти: викладаємо в сковороду яловичину, а через 5 хвилин — гриби. Тушкуємо 15-20 хвилин під кришкою і постійно помішуємо. Мариновані огірки нарізаємо соломкою. Викладаємо їх в сковороду. Присмачую інгредієнти сіллю і чорним перцем. Тушкуємо продукти ще 3 хвилини.

Крок 5. Інгредієнти викладаємо в салатник. Останній штрих — зелень. Петрушку вимиваємо, струшуємо, нарізаємо і додаємо до решти продуктів. Поливаємо салат майонезом і перемішуємо.

Приємного апетиту!

Смачний салат «Мисливський» з грибами

Смачний і поживний салат з куркою і грибами стане головною прикрасою вашого столу. М’ясо курки, за бажанням, можна замінити свинячим м’ясом або яловичиною і декорувати блюдо зернами граната.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Грудка куряча — 1 шт.
  • Яйця — 3 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Огірок маринований — 1 шт.
  • Печериці мариновані — 200 гр.
  • Картопля — 2 шт.
  • Сир — 50 гр.
  • Зерна граната — за смаком.
  • Петрушка — 1 гілка.
  • Майонез — 2 ст. л.
  • Сіль — за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку потрібно відварити яйця до готовності: викласти їх у каструлю, залити холодною водою і варити після закипання рідини близько десяти хвилин. Коли яйця охолонуть, потрібно акуратно пробити шкаралупу, яйця очистити і нарізати два з них з жовтком. У третього яйця жовток слід витягти з білка. Білок потрібно нарізати, а жовток поки залишити.

Крок 2. Курячу грудку перед варінням слід оглянути на наявність зайвих деталей. Потім видалити їх за допомогою ножа. М’ясо необхідно промити, витерти паперовими рушниками і відварити до готовності на плиті. Після охолодження, слід нарізати грудку кубиками.Крок 3. Картоплю і моркву ретельно вимиваємо проточною водою, рятуючи від бруду. Варимо овочі на плиті до м’якості. Готовність коренеплодів перевіряємо за допомогою ножа: він має легко входити і виходити з овочевої м’якоті. Відварені коренеплоди очищаємо від шкірки і натираємо окремо на крупній тертці.

Крок 4. Нарізаємо для салату маринований огірок і печериці. Огірок слід подрібнити кубиками, гриби — тонкими пластинами.

Крок 5. Натираємо на тертці сир. На дно відповідного страви викладаємо тертий картопля. Присмачую шар картоплі сіллю і майонезом. Наступний шар — кубики курячої грудки. Змащуємо його соусом. Далі алгоритм наступний: мариновані гриби, терта морква, майонез, мариновані огірки, яйця. Заправляємо салат тертим сиром. Натираємо залишився жовток на дрібній тертці прямо в салат. Прикрашаємо блюдо зернами граната і вимитої гілочкою петрушки.

Приємного апетиту!

Салат з мисливськими ковбасками та квасолею

Салат з мисливськими ковбасками та квасолею виходить дуже ситним та смачним. Для більшої пікантності у страву додають часник, базилік і лимонний сік.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Ковбаски мисливські — 160 гр.
  • Перець болгарський солодкий — 80 гр.
  • Помідори — 200 гр.
  • Цибуля — 80 гр.
  • Масло оливкова — 50 мл
  • Лимон — 20 гр.
  • Часник — 2 зуб.
  • Базилік — 5 гр.
  • Оцет бальзамічний — 5 мл
  • Квасоля біла — 200 гр.
  • Петрушка — 20 гр.
  • Сіль — за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Томати вимиваємо проточною водою. Обтираем їх рушником. Якщо помідори невеликого розміру, їх можна розрізати навпіл, великі томати — на четвертинки.Крок 2. Болгарський перець перед тим, як нарізати, необхідно вимити і позбавити від плодоніжки. Потім плід необхідно розрізати навпіл і очистити від насіння. Подрібнити перець потрібно великими шматочками.

Крок 3. Цибулину позбавляємо від шарів лушпиння. Нарізаємо її крупними шматочками. Викладаємо в салатник всі інгредієнти перемішуємо.

Крок 4. В окрему ємність вливаємо олію. Вимиваємо лимон. Розрізаємо його навпіл і вичавлюємо необхідну кількість соку в миску з маслом. Вимиваємо базилік. Дрібно нарізаємо його. Очищаємо зубок часнику і натираємо на дрібній тертці. Відправляємо інгредієнти до масла і соку, приправляємо бальзамічним оцтом. Перемішуємо продукти і заправляємо ними овочі. Знову перемішуємо масу.

Крок 5. Нарізаємо мисливські ковбаски шматочками. Тепер нам знадобиться другий зубок часнику. Його також очищаємо і нарізаємо шматочками. У розігріту сковороду з оливковою олією викладаємо ковбаски. Через 3-4 хвилини додаємо до ковбасок часник. Через пару хвилин часник потрібно викласти з ємності.Крок 6. Перекладаємо ковбаски в салатник. З откупоренной банки з квасолею зливаємо рідину і викладаємо інгредієнт в салат. Вимиту петрушку розрізаємо на невеликі шматочки. Відправляємо в ємність. Якщо є така необхідність, солимо салат і перемішуємо.

Приємного апетиту!

Салат «Мисливський» з печінкою, морквою і цибулею

М’ясо для приготування салату можна замінити печінкою. Щоб смак страви був більш насиченим, печінка обов’язково потрібно доповнювати часником, сиром, маринованими огірками або морквою.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій– 5.

Склад:

  • Печінка куряча — 500 гр.
  • Картопля — 500 гр.
  • Яйця — 3 шт.
  • Морква — 300 гр.
  • Цибуля — 150 гр.
  • Огірок солоний — 300 гр.
  • Майонез — за смаком.
  • Масло рослинне — для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Перед варінням, картоплю і моркву необхідно ретельно вимити водою з-під крана. Потім овочі необхідно відварити до м’якості разом з яйцями. Очищаємо інгредієнти: звільняємо овочі від шкірки, яйця вдаряє об тверду поверхню, щоб шкаралупа тріснула, і очищаємо інгредієнт.

Крок 2. Курячу печінку відварюємо на плиті до готовності в підсоленій воді. Очищену цибулю споліскуємо і дрібно нарізаємо. У розпеченій сковороді з рослинним маслом обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.

Крок 3. Натираємо картоплю на крупній тертці. Викладаємо натерту масу на дно відповідного страви. Покриваємо картопля майонезом.

Крок 4. Розподіляємо наступний шар салату — з лука. Відварену моркву натираємо на дрібній тертці і покриваємо нею цибулю. Змащуємо морква майонезом. Наступний шар — з тертої курячої печінки.

Крок 5. Потім — терті солоні огірки. Змащуємо їх майонезом. Дрібно нарізаємо яйця. Посипаємо ними салат. Заправляємо салат шаром майонезу. Ставимо його в холодильник на 3 години.

Приємного апетиту!