Салат з маринованими опеньками

Салат з маринованими опеньками – смачна закуска та схвалюється на будь-якому столі, так як ці гриби не тільки додають смак закуски, але і роблять її красивою. Варіантів його приготування багато, від простих до складних, а для святкового частування такі салати формуються пошарово. Мариновані поєднуються як з м’ясними та рибними інгредієнтами, так і овочами в сирому або вареному вигляді. Заправка до салату з маринованих опеньків підходить будь-яка.

Салат з маринованими опеньками і куркою

Салат з маринованими опеньками і куркою можна приготувати швидко і просто зі звичайних продуктів. Ця легка і ситна закуска чудово доповнить і повсякденний і святковий стіл. До салату додаються відварну картоплю, яйця і твердий сир, а він будь-яким заправляється майонезом.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Опеньки свіжі 350 гр. (маринованих)
  • Курячий окіст 1 шт.
  • Картопля 3 шт.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Майонез столовий молочний за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати салат з маринованими опеньками? Картопля промийте та відваріть «в мундирах» до готовності. Потім остудіть, очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками. Нарізану картоплю відразу перекладіть в салатницю.
  2. Відваріть в підсоленій воді курячий окорочок, остудіть його і наріжте поперек волокон невеликими шматочками. Перекладіть м’ясо в салатницю поверх картоплі.
  3. Відварені круто яйця також наріжте кубиками і перекладіть в салатницю.
  4. Мариновані опеньки відкиньте на друшляк, обполосніть холодною водою і перекладіть до решти інгредієнтів.
  5. Твердий сир подрібніть на крупній тертці відразу над салатницей.
  6. В останню чергу додайте до салату по своєму смаку сіль і майонез, акуратно перемішайте, трохи охолодіть його в холодильнику і подайте до столу.

Смачних і вдалих страв!

Смачний салат з маринованими опеньками і шинкою

Салат з маринованими опеньками і шинкою відрізняють хороші смакові якості і ситність завдяки шинки і картоплі. В рецепті пропонується салат красиво сформувати, і тоді страва буде гідною прикрасою вашого святкового столу. Шинка для салату підходить будь-яка. Овочі бажано заздалегідь відварити й остудити.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Опеньки мариновані – 350 р.
  • Шинка – 200 г
  • Картопля – 3 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Морква середня – 2 шт.
  • Цибуля фіолетовий – 1 шт.
  • Майонез – 200 г
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – для декору.

Процес приготування:

1. Відварені круто курячі яйця очистіть від шкаралупи і подрібніть на крупній тертці.

2. Очистіть відварені картоплю і моркву і також подрібніть їх на крупній тертці.

3. Шинку наріжте гострим ножем кубиками розміром не більше 0,5 див.

4. Потім можете формувати салат. Будь-яку глибоку посуд застеліть шматком харчової плівки або поліетиленовим пакетом. У перший шар покладіть нарізану шинку, заздалегідь змішавши її з майонезом.

5. Поверх шинки рівним шаром укладіть подрібнене яйце, трохи посоліть і нанесіть тонкий шар майонезу.

6. Потім розкладіть наступним шаром натерту моркву.

7. Останнім шаром викладіть натертий картоплю і нанесіть на нього трохи майонезу. Потім салат ложкою утрамбуйте і поставте на 2-3 години в холодильник, щоб інгредієнти просочилися майонезом і салат «схопився».

8. Охолоджений салат акуратно переверніть на красиве блюдо і видаліть плівку.

9. Потім поверх салату покладіть тонко нашатковану фіолетовий лук і на нього викладіть мариновані опеньки. Салат красиво декорують зеленню і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Простий і ситний салат з опеньками і картоплею

Салат з маринованими опеньками і картоплею, незважаючи на прості інгредієнти, виходить смачним і ситним. Він добре підійде і до повсякденного обіду, і для пісного столу. Ситність салату визначається картоплею, а гриби, огірки і цибулю доповнять смак страви. Заправляємо салат рослинною олією, але за смаком можна додати гірчицю і свіжомелені спеції.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Опеньки мариновані – 200 г
  • Картопля – 400 г
  • Огірки солоні або мариновані – 200 г
  • салатний Цибуля – 100 г
  • Олія – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку підготуйте всі продукти для салату згідно рецептурі.

2. Картоплю відварити в мундирах до готовності і потім швидко охолодити.

3. Консервовані огірки наріжте невеликими шматочками довільної форми.

4. Цибулину очистіть від лушпиння і наріжте чверть кільцями.

5. Охолоджений відварену картоплю очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками.

6. Всі нарізані інгредієнти перекладіть в салатницю і додати до них мариновані опеньки. По своєму смаку салат посоліть і полийте невеликою кількістю рослинного масла. Потім салат акуратно перемішайте і зніміть пробу.

7. Салат з маринованими опеньками і картоплею готовий. Можете подавати його до столу.

Приємного апетиту!

Салат з опеньками і консервованою квасолею

Баночка маринованих опеньків та консервованої квасолі є в запасі у кожної господині і з них, незважаючи на незвичайне поєднання, можна на швидку руку приготувати пікантний і смачний салат, доповнивши його яйцем і цибулею. Для заправки підходить як майонез, так і йогурт.

Час готування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Опеньки мариновані – 250 г
  • Квасоля консервована – 250 г
  • Яйце – 3 шт.
  • Цибуля зелена (перо) – 5 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Заздалегідь відваріть круто три курячих яйця і остудіть їх. Потім їх очистіть від шкаралупи, і наріжте невеликими кубиками.

2. Пір’я зеленої цибулі промийте, обсушіть серветкою і дрібно наріжте. Їх можна трохи посолити і розім’яти ложкою.

3. У глибоку салатницю перекладіть нарізані яйця і цибулю. Відкрийте банки з консервованими опеньками і квасолею, злийте всю рідину і перекладіть ці продукти в салатницю. Якщо опеньки замаринованы зі спеціями, то видаліть їх.

4. Потім посоліть салат по своєму смаку і додайте три ложки майонезу або (за бажанням) натурального йогурту.

5. Салат акуратно ложкою перемішайте і, щоб подача була красивою, викладіть його на салатні листя.

Приємного апетиту!

Салат з маринованими опеньками і корейською морквою

Морква по-корейськи надає салату з маринованими опеньками особливий смак і гостроту, в чому ви переконаєтеся, приготувавши це блюдо. Любителі гострого смаку додають до салату часник і червоний перець. У цьому рецепті вам пропонується приготувати менш гострий салат і доповнити його відварною куркою і свіжим огірком. Морква по-корейськи готують самі, або використовують вже готову.

Час готування: 1 годину 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Опеньки мариновані – 350 р.
  • Морква по-корейськи – 200 г
  • Курка варена – 400 г
  • Огірок свіжий – 3 шт.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячу грудку заздалегідь відварюємо в підсоленій воді і охолоджуємо. Потім її руками поділяємо на окремі невеликі волокна. М’ясо перекладаємо в салатницю і рівномірно наносимо на нього шар майонезу.

2. Мариновані опеньки промиваємо під проточною водою і укладаємо поверх курки. На них також наносимо тонкий шар майонезу.

3. Свіжі огірки промиваємо, шаткуємо тонкою соломкою і кладемо поверх опеньків. Їх також трохи змащуємо майонезом.

4. Поверх огірків кладемо корейську моркву і вже без майонезу. Салат ложкою трохи ущільнюємо і потім на 1 годину ставимо в холодильник для настоювання. Після закінчення цього часу апетитний салат з маринованими опеньками і корейською морквою подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Швидкий салат з опеньками і маринованими огірками

Салат з опеньками і маринованими огірками буде у вас досить простою і швидкою закускою для будь-якого застілля, особливо коли ви обмежені часом для приготування складних салатів. Інгредієнти готові і вам потрібно тільки їх акуратно нарізати і заправити олією. Крім основних інгредієнтів (опеньків і огірків), в цьому рецепті доповнимо салат з шинкою, сиром і зеленою цибулею. Спробуйте приготувати.

Час готування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Опеньки мариновані – 1 банка.
  • Огірки мариновані – 4 шт.
  • Шинка – 250 г
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Сир твердий – 150 р.
  • Масло оливкове – за смаком.

Процес приготування:

1. Відкрийте банку з маринованими опеньками і через друшляк злийте маринад. Потім перекладіть в салатницю.

2. Мариновані огірки наріжте гострим ножем тонкою соломкою і перекладіть їх до опенькам.

3. Наріжте тонкою соломкою будь шинку і перекладіть в салатницю поверх огірків.

4. Пір’я зеленої цибулі промийте під проточною водою, обсушіть серветкою, дрібно наріжте і також перекладіть в салатницю.

5. Потім ці інгредієнти ложкою акуратно перемішайте.

6. Твердий сир подрібніть на крупній тертці, і посипте їм салат.

7. Потім салат заправте оливковою олією, ще раз трохи перемішайте, зніміть пробу, відкоригуйте по своєму смаку і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Салат з маринованими опеньками і копченою куркою

Салат на основі маринованих опеньків та копченої курки відрізняє незвичайний виразний смак, і готують його до святкового столу, як гарну альтернативу традиційним олів’є. Формують такий салат шарами і з допомогою кулінарного кільця, щоб шари вклалися рівно і компактно.

Час готування: 2 години 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Опеньки мариновані – 400 г
  • Картопля – 2 шт.
  • Куряча грудка копчена – 300 р.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Яйце – 4 шт.
  • Кріп – 4 гілочки.
  • Петрушка – 2 гілочки.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю і яйця для салату відваріть заздалегідь і остудіть. Потім зніміть з нього шкірку і подрібнити на крупній тертці. На плоску тарілку поставте кільце і 1-м шаром викладіть натертий картоплю. Його посипте сіллю, чорним перцем і нанесіть тонку сіточку майонезу.

2. 2-м шаром укладіть мелконашинкованные пір’я зеленої цибулі і його також покрийте сіточкою майонезу.

3. Гострим ножем наріжте невеликими кубиками копчену курку, не знімаючи шкіру. Потім м’ясо викладіть поверх цибулі 3-м шаром і покрийте його майонезній сіточкою.

4. 4-м шаром укладіть в кільце подрібнені курячі яйця. Їх рівномірно намажте майонезом.

5. Салат зверху посипте дрібно порізаними кропом і петрушкою.

6. Поверх шару зелені викладіть мариновані опеньки. Ложкою салат трохи утрамбуйте і можете акуратно зняти кільце.

7. Потім салат мінімум на 2 години поставте в холодильник, щоб всі верстви просочилися майонезом. Після закінчення цього часу салат з маринованими опеньками і копченою куркою можете подавати до столу.

Приємного апетиту і вдалих страв!

Як приготувати салат з маринованими опеньками і сухариками?

Для хрусткої текстури і більш вираженого смаку в салати часто додаються сухарики і для салату з маринованими опеньками це не виняток. Готують такий салат з різними інгредієнтами: куркою, ковбасою, овочами та ін. У цьому рецепті вам пропонується приготувати цей смачний салат на основі консервованої квасолі з додаванням огірка, зеленої цибулі і твердого сиру.

Час готування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Опеньки мариновані – 50 г
  • Сухарики – 1 пакет.
  • Квасоля консервована – 1 банку.
  • Сир твердий – 50 г
  • Помідори – 1 шт.
  • Огірок маринований – 2 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Зелена цибуля – за смаком.

Процес приготування:

1. Консервовану квасолю, бажано червону, і мариновані опеньки промийте на друшляку холодною водою і перекладіть в салатницю.

2. Невеликими брусочками нашаткуйте два маринованих огірка і перекладіть в салатницю.

3. Промитий помідор наріжте невеликими шматочками довільної форми і також перекладіть в салатницю. Замість звичайного помідора можете взяти кілька плодів черрі і порізати їх на четвертинки.

4. Шматочок будь-якого твердого сиру подрібніть на крупній тертці і перекладіть до салату.

5. Потім додайте до салату поросяти, ягняти пір’я зеленої цибулі, майонез по своєму смаку і салат ложкою акуратно перемішайте. В останню чергу посипте салат сухариками і відразу подайте його до столу.

Приємного апетиту!