Салат з куркою і пекінською капустою – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Салат з куркою і пекінською капустою – гармонійний тандем для легких і швидких салатів. В його приготуванні є деякі секрети, які дозволяють зробити салат більш апетитним: спосіб підготовки курячого м’яса, вибір пекінської капусти і вибір заправки, що вказується в рецептах. Подається салат до столу відразу і «з-під ножа», інакше швидко стає водянистим за рахунок соку капусти.

Салат з куркою, пекінською капустою, помідорами і сухариками

Салат на основі курки і пекінської капусти відноситься до одного з варіантів відомого «Цезаря» з класичним складом інгредієнтів. У цьому рецепті вам пропонується святковий варіант. Курку для салату обсмажуємо особливим способом. Використовуємо помідори черрі, перепелині яйця та заправку для салату робимо на основі майонезу, гірчиці і лимона, сухарики беремо готові.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряче філе 300 гр.
  • Капуста пекінська 250 гр.
  • Помідори черрі 4 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
  • Сухарики 100 гр.
  • Яйце перепелине 4 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Для заправки:
  • Майонез столовий молочний 7 ст. л.
  • Сік лимонний 1 ст. л.
  • Гірчиця 1 ч. л.
  • Часник 3 зубчики

Процес приготування:

  1. Як приготувати салат з куркою і пекінською капустою? Філе курячого стегна промийте холодною водою і витріть насухо серветкою. З паперу для випічки, виріжте два кола відповідно діаметру сковорідки, змастіть їх маслом. М’ясо по своєму смаку посипте сіллю, чорним перцем і часником і обсмажте на сухій сковорідці між двома аркушами паперу. Обсмажуйте філе до золотистого кольору.
  2. В окремій чашці перемішайте віночком зазначені в рецепті інгредієнти для заправки. У пекінської капусти видалити потовщені підстави, і листя нашаткуйте соломкою. Укладіть їх на сервірувальне блюдо для салату. На капусту нанесіть через кондитерський пакет сіточку з приготовленої заправки. Поверх її покладіть нарізані четвертинками помідори черрі.
  3. Обсмажену і охолоджену курку наріжте поперек волокон тонкою соломкою і викладіть її поверх помідорів. На м’ясо також нанесіть сіточку заправки.
  4. Потім розкладіть поверх курки, розрізані половинками відварені яйця перепелині. Салат посипте подрібненим на крупній тертці твердим сиром і сухариками. Святкове блюдо готове. Його відразу подавайте до столу.

Приємного апетиту!