Салат з куркою і пекінською капустою – гармонійний тандем для легких і швидких салатів. В його приготуванні є деякі секрети, які дозволяють зробити салат більш апетитним: спосіб підготовки курячого м’яса, вибір пекінської капусти і вибір заправки, що вказується в рецептах. Подається салат до столу відразу і «з-під ножа», інакше швидко стає водянистим за рахунок соку капусти.
Салат з куркою, пекінською капустою, помідорами і сухариками
Салат на основі курки і пекінської капусти відноситься до одного з варіантів відомого «Цезаря» з класичним складом інгредієнтів. У цьому рецепті вам пропонується святковий варіант. Курку для салату обсмажуємо особливим способом. Використовуємо помідори черрі, перепелині яйця та заправку для салату робимо на основі майонезу, гірчиці і лимона, сухарики беремо готові.
Інгредієнти на
4 порц.
- Куряче філе 300 гр.
- Капуста пекінська 250 гр.
- Помідори черрі 4 шт.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
- Сухарики 100 гр.
- Яйце перепелине 4 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Для заправки:
- Майонез столовий молочний 7 ст. л.
- Сік лимонний 1 ст. л.
- Гірчиця 1 ч. л.
- Часник 3 зубчики
Процес приготування:
- Як приготувати салат з куркою і пекінською капустою? Філе курячого стегна промийте холодною водою і витріть насухо серветкою. З паперу для випічки, виріжте два кола відповідно діаметру сковорідки, змастіть їх маслом. М’ясо по своєму смаку посипте сіллю, чорним перцем і часником і обсмажте на сухій сковорідці між двома аркушами паперу. Обсмажуйте філе до золотистого кольору.
- В окремій чашці перемішайте віночком зазначені в рецепті інгредієнти для заправки. У пекінської капусти видалити потовщені підстави, і листя нашаткуйте соломкою. Укладіть їх на сервірувальне блюдо для салату. На капусту нанесіть через кондитерський пакет сіточку з приготовленої заправки. Поверх її покладіть нарізані четвертинками помідори черрі.
- Обсмажену і охолоджену курку наріжте поперек волокон тонкою соломкою і викладіть її поверх помідорів. На м’ясо також нанесіть сіточку заправки.
- Потім розкладіть поверх курки, розрізані половинками відварені яйця перепелині. Салат посипте подрібненим на крупній тертці твердим сиром і сухариками. Святкове блюдо готове. Його відразу подавайте до столу.

Приємного апетиту!