Салат з куркою і пекінською капустою – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Салат з куркою і пекінською капустою – гармонійний тандем для легких і швидких салатів. В його приготуванні є деякі секрети, які дозволяють зробити салат більш апетитним: спосіб підготовки курячого м’яса, вибір пекінської капусти і вибір заправки, що вказується в рецептах. Подається салат до столу відразу і «з-під ножа», інакше швидко стає водянистим за рахунок соку капусти.

Салат з куркою, пекінською капустою, помідорами і сухариками

Салат на основі курки і пекінської капусти відноситься до одного з варіантів відомого «Цезаря» з класичним складом інгредієнтів. У цьому рецепті вам пропонується святковий варіант. Курку для салату обсмажуємо особливим способом. Використовуємо помідори черрі, перепелині яйця та заправку для салату робимо на основі майонезу, гірчиці і лимона, сухарики беремо готові.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряче філе 300 гр.
  • Капуста пекінська 250 гр.
  • Помідори черрі 4 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
  • Сухарики 100 гр.
  • Яйце перепелине 4 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Для заправки:
  • Майонез столовий молочний 7 ст. л.
  • Сік лимонний 1 ст. л.
  • Гірчиця 1 ч. л.
  • Часник 3 зубчики

Процес приготування:

  1. Як приготувати салат з куркою і пекінською капустою? Філе курячого стегна промийте холодною водою і витріть насухо серветкою. З паперу для випічки, виріжте два кола відповідно діаметру сковорідки, змастіть їх маслом. М’ясо по своєму смаку посипте сіллю, чорним перцем і часником і обсмажте на сухій сковорідці між двома аркушами паперу. Обсмажуйте філе до золотистого кольору.
  2. В окремій чашці перемішайте віночком зазначені в рецепті інгредієнти для заправки. У пекінської капусти видалити потовщені підстави, і листя нашаткуйте соломкою. Укладіть їх на сервірувальне блюдо для салату. На капусту нанесіть через кондитерський пакет сіточку з приготовленої заправки. Поверх її покладіть нарізані четвертинками помідори черрі.
  3. Обсмажену і охолоджену курку наріжте поперек волокон тонкою соломкою і викладіть її поверх помідорів. На м’ясо також нанесіть сіточку заправки.
  4. Потім розкладіть поверх курки, розрізані половинками відварені яйця перепелині. Салат посипте подрібненим на крупній тертці твердим сиром і сухариками. Святкове блюдо готове. Його відразу подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Смачний салат з копченою куркою і пекінською капустою

Копчена курка в тандемі з пекінською капустою буде смачним і апетитним доповненням, як на домашньому, так і святкового столу. У цьому рецепті додамо до салату яйця і свіжий огірок. Заправити салат олією з лимонним соком. Кунжутне насіння для посипання можете замінити по своєму смаку часниковими грінками. Готується салат тільки перед подачею до столу, так як овочі дають сік.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Курячий окіст копчений – 1 шт.
  • капуста Пекінська (листя) -8 шт.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Кунжут – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для заправки.

Процес приготування:

1. Відразу підготуємо у вказаній в рецепті кількості всі інгредієнти для цього салату.

2. Від качана пекінської капусти віднімаємо вісім листя, не видаляючи у них щільні підстави, так як вони містять багато вітамінів. Промиваємо листя холодною водою і серветкою видаляємо всю вологу. Потім листя шаткуємо соломкою.

3. Огірок промиваємо, обсушуємо і шаткуємо тонкими чверть кільцями.

4. У копченого стегенця видаляємо шкіру і виділяємо кісточку. Потім м’ясо також нарізаємо тонкою соломкою. Овочеву і м’ясну нарізку перекладаємо в глибоку салатницю.

5. Відварені круто і охолоджені яйця акуратно розрізаємо на 8 поздовжніх шматочків.

6. Промитий і обсушенный пучок кінзи дрібно шаткуємо і додаємо в салатницю.

7. Потім салат по своєму смаку посипаємо сіллю, наливаємо рослинне масло, змішане з соком лимона, і ложкою акуратно перемішуємо. Розкладаємо салат з порційним сервировочным тарілках і поверх його в кожну тарілку кладемо шматочки яєць. Салат посипаємо заздалегідь обсмаженим кунжутом або сухариками. Готову страву відразу подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Салат «Цезар» з куркою і пекінською капустою

Цей салат, по суті, є класичним «Цезарем», але в ньому салатні листя замінені пекінською капустою, але смак його буде трохи іншою. Набір інгредієнтів великий, але готується салат просто і швидко. Сухарики і готуємо заправку своїми руками, адже саме в соусі полягає основна родзинка «Цезаря».

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Пекінська капуста – 400 гр.
  • Куряча грудка – 300 гр.
  • Помідори черрі – 10 шт.
  • Батон – 200 гр.
  • Сир пармезан – 80 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 1 зубок.
  • Масло рослинне – 30 мл

Для соусу:

  • Масло рослинне – 60 мл
  • Сир пармезан – 40 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Цукор – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Спочатку приготуємо для салату сухарики. Невеликими кубиками нарізаємо батон і перекладаємо їх на чистий лист.

2. В мікрохвильовці нагріваємо до гарячого стану рослинне масло і на кілька хвилин кладемо в нього роздавлений ножем зубок часнику.

3. Потім отримане часникове масло, рівномірно виливаємо на шматочки батона і запікаємо їх протягом 20 хвилин до рум’яності в духовці, розігрітій до 180°С.

4. Філе курки промиваємо холодною водою, насухо витирає серветкою і по своєму смаку посипаємо сіллю і чорним перцем.

5. Шматочки філе обсмажуємо на сковорідці до рум’яного кольору з обох сторін, але щоб вони всередині залишалися м’якими.

6. Потім обсмажене філе остуджуємо і ріжемо впоперек волокон тонкими брусочками.

7. Качан пекінської капусти промиваємо під холодною водою, обсушуємо серветкою і ножем відрізаємо його підставу.

8. Промиті помідори черрі наріжте половинками.

9. Інгредієнти для салату у нас підготовлені. Можна готувати соус для заправки. Куряче яйце добре промиваємо і на 2 хвилини заливаємо крутим окропом.

10. В окрему піалу розбиваємо це яйце, наливаємо олію, кладемо дві чайні ложки гірчиці, насипаємо цукор, по дрібці солі і чорного перцю, дрібно нарубаний зубчик часнику і додаємо подрібнений на середній тертці шматочок пармезану.

11. Ці інгредієнти добре перемішуємо до однорідного стану за допомогою заглибного блендера. Соус повинен мати досить рідку текстуру.

12. Потім приступаємо до складання салату на столиках порційних тарілках. Рвемо Руками капустяне листя і викладаємо на тарілки. Їх поливаємо соусом.

13. Поверх капусти кладемо шматочки курки і помідор.

14. Потім посипаємо салат приготованими сухариками і натертим пармезаном. Салат трохи солимо і поливаємо зверху іншим соусом. Приготовленого «Цезаря» відразу подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Як приготувати салат з куркою, пекінською капустою і ананасами?

Тандем курки з ананасом багато вважають класикою, а додавши до них пекінську капусту, ви отримаєте салат з ідеальним смаком і зовсім не схожим на інші закуски. Блюдо гідно святкового столу. Ананас для салату краще брати консервований, так як свіжий буде більш кислим. Відварюємо куряче м’ясо заздалегідь. Заправляємо салат майонезом. Якщо майонез приготувати своїми руками, салат вийде дієтичним.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Пекінська капуста – 1 шт.
  • Куряча грудка відварна – 300 гр.
  • Ананас консервований – 150 гр.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі інгредієнти для салату у вказаній в рецепті кількості. Куряче м’ясо заздалегідь відваріть у воді з додаванням невеликої кількості солі. Потім м’ясо остудіть. Качан пекінської капусти промити холодною водою. Ананаси вийміть з банки.

2. Капусту нашаткуйте поздовжніми шматочками і відразу перекладіть в салатницю.

3. Ананаси наріжте брусочками і перекладіть до капусти.

4. Відварене м’ясо руками розділіть на окремі волокна такого ж розміру, як і ананаси.

5. Твердий сир подрібніть на крупній тертці і перекладіть в салатницю до решти інгредієнтів. Потім салат по своєму смаку посипте сіллю, покладіть до нього майонез. Ложкою салат акуратно перемішайте і зніміть пробу.

6. Салат з куркою, пекінською капустою і ананасом готовий. Подавайте його до столу в загальній салатниці.

Приємного апетиту!

Простий і смачний салат з куркою, пекінською капустою і огірком

До салату з куркою і пекінською капустою в цьому рецепті додамо свіжий огірок, зелену цибулю і гірчицю, що додасть йому особливий неповторний смак. Такий салат красиво називають «Ніжний». Його можна готувати і для домашнього столу, і для святкового. Куряче м’ясо для салату обсмажуємо і заправляємо страву сметаною або майонезом. Рецепт простий і легкий.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Пекінська капуста – 300 гр.
  • Куряче філе – 250 гр.
  • Огірок свіжий – 2 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цибуля зелена – 100 гр.
  • Майонез (сметана) – 3 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сік лимона – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Філе курки промийте холодною водою, обсушити серветкою і наріжте невеликими шматочками. Потім обсмажте шматочки на розігрітому рослинному маслі до рум’яної скоринки з усіх боків.

2. Відваріть круто яйця, остудіть їх і очистіть від шкаралупи.

3. Потім яйця наріжте невеликими кубиками і відразу перекладіть на велику салатницю.

4. Нашаткуйте тонкою соломкою пекінську капусту і також перекладіть на салатницю.

5. Свіжі огірки промийте, насухо витріть серветкою і наріжте маленькими кубиками. Їх перекладіть до решти інгредієнтів в салатницю.

6. Промиті пір’я зеленої цибулі дрібно наріжте і перекладіть поверх нарізки.

7. Потім перекладіть в салат обсмажені шматочки курки. Заправте салат майонезом або сметаною, додайте гірчицю, полийте соком лимона і по своєму смаку посипте сіллю.

8. Салат ложкою акуратно перемішайте і спробуйте на смак. Салат з куркою, пекінською капустою і огірком готовий. Розкладіть його по порційним салатницам і можете відразу подавати до столу, але краще охолодити його протягом півгодини в холодильнику.

Приємного апетиту!

Салат з куркою, пекінською капустою, сиром і сухариками

При мінімальній затраті часу і простому наборі доступних інгредієнтів ви можете приготувати, за запропонованим рецептом смачний і хрусткий салат для будь-якого столу. Відварюємо куряче м’ясо заздалегідь. Сухарики використовуємо покупні, але можна приготувати і своїми руками. Заправляємо салат олією і додаємо пікантну нотку гірчиці. Готуємо салат з білим сиром.

Час готування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

  • Пекінська капуста – 3 аркуша.
  • Куряче філе відварене – ½ шт.
  • білий Сир – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Гірчиця французька – 1.2 ч. л.
  • Сухарики – 1 жменя.
  • Масло рослинне – для заправки.

Процес приготування:

1. Першим ділом підготуємо зазначені в рецепті продукти з розрахунком потрібної для вас кількості порцій.

2. Від качана пекінської капусти відокремлюємо потрібну кількість листя. Їх обполіскуємо водою, просушуємо серветкою і шаткуємо тонкою соломкою.

3. Заздалегідь відварене куряче філе руками поділяємо на довгі волокна і ріжемо їх на шматочки.

4. Білий сир нарізаємо гострим ножем соломкою або кубиками. Добре підійде до такого салату сир плавлений, але його потрібно заздалегідь заморозити, щоб було легше нарізати.

5. Нарізані інгредієнти перекладаємо в глибоку салатницю. Салат по своєму смаку посипаємо сіллю, додаємо трохи французької гірчиці і заправляємо рослинною олією.

6. Потім ложкою салат акуратно перемішуємо і пробуємо на смак.

7. Приготований салат з куркою, пекінською капустою і сиром розкладаємо в порційні тарілки, посипаємо сухарями з будь-яким смаком і відразу подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Дуже смачний салат з куркою, пекінською капустою і кукурудзою

Різні салати на основі пекінської капусти – це хороший варіант щоденного включення в свій раціон овочів, адже без них не обходяться навіть різного роду дієти. Куряче м’ясо надає салату ситність і в цьому рецепті його обсмажуємо, а кукурудза додає в салат деяку насолоду. Заправляємо салат майонезом.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Пекінська капуста – 200 гр.
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Кукурудза консервована – 0.5 банки.
  • Яйце відварене – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.
  • Приправа для курки – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

1. Промите і обсушенное куряче філе, добре натираємо сумішшю чайної ложки рослинної олії з сіллю і приправою для курки.

2. Потім його обсмажуємо на невеликій кількості олії і на маленькому вогні до рум’яного кольору з обох сторін.

3. У сковорідку до смаженій філе наливаємо трохи води і протягом 10-15 хвилин тушкуємо його, накривши сковороду кришкою.

4. Тонкою соломкою пекінську капусту шаткуємо і відразу кладемо її в салатницю.

5. Акуратними брусочками огірок нарізаємо і кладемо його поверх капусти.

6. Відварені круто яйця розрізаємо на половинки, потім нарізаємо соломкою і перекладаємо в салатницю.

7. Кукурудзу відкидаємо на сито для видалення соку і також кладемо до салату.

8. Підготовлене куряче філе нарізаємо впоперек волокон смужками і кладемо поверх овочів.

9. Потім салат за своїм смаком солимо, додаємо трохи майонезу і ложкою акуратно перемішуємо.

10. Салат з куркою, пекінською капустою і кукурудзою готовий. Пробуємо його на смак, додаємо чого недостатньо, розкладаємо на невеликі порційні салатниці і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Простий салат з куркою, пекінською капустою і болгарським перцем

Салат з куркою і пекінською капустою з додаванням болгарського перцю буде чудовим блюдом для тих, хто дотримується принципів правильного харчування, адже в ньому багато вітамінів і низькокалорійні продукти. Солодкий перець надає салату особливий смак та робить її більш соковитою. Береться перець червоного кольору і свіжа зелень, яка підкреслить смак салату. Рецепт нескладний. Куряче м’ясо для салату відварюється.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Пекінська капуста – 250 гр.
  • Куряче філе – 300 гр.
  • Перець болгарський червоний – 150 гр.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Кріп – 50 гр.
  • Кукурудза консервована – 150 гр.
  • Яйце відварене – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – 100 гр.

Процес приготування:

1. Куряче філе відваріть у воді з додаванням солі і остудіть. Качан пекінської капусти обполосніть холодною водою, розріжте вздовж на половинки і потім нашаткуйте тонкою соломкою. Спосіб нарізки капусти не має значення і можна руками порвати на шматочки.

2. Наріжте невеликими шматочками пір’я зеленого лука.

3. У глибоку салатницю перекладіть нарізані капусту з цибулею і відразу додайте до них консервовану кукурудзу. Її можна використовувати і заморожену, розморозивши в мікрохвильовці.Також додайте подрібнені варені яйця.

4. Потім до салату додайте нарізаний соломкою болгарський перець.

5. Цю овочеву нарізку посипте дрібно подрібненим кропом.

6. До цього часу куряче філе вже буде готове.

7. Його наріжте невеликими кубиками і перекладіть в салатницю.

8. Потім салат по своєму смаку посипте сіллю і додайте майонез, звичайно, краще домашній.

9. Всі інгредієнти з майонезом ложкою акуратно перемішайте і зніміть пробу.

10. Салат з куркою, пекінською капустою і солодким перцем готовий. Його декоруйте за своїм смаком і відразу подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Як зробити салат з куркою, пекінською капустою і грибами?

Цей рецепт призначений для любителів легкого салату, який можна приготувати і для повноцінного перекусу, і для вечері. Всі інгредієнти добре поєднуються, і салат заправляється сметаною або натуральним йогуртом. Куряче філе заздалегідь відварюється або запікається, також відварюють і гриби, що робить салат низькокалорійним.

Час готування: 25 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Пекінська капуста – 100 гр.
  • філе Куряче варене – 150 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Огірок свіжий – 200 гр.
  • Сметана 15% – 40 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку підготуйте інгредієнти для салату у вказаній в рецепті кількості.

2. Печериці очистити, вимити під проточною водою і потім протягом 10 хвилин відваріть у воді з додаванням солі.

3. Пекінську капусту нашаткуйте тонкою соломкою, видаливши щільні підстави листя.

4. Помийте огірки і наріжте їх тонкими скибочками.

5. На окремі волокна руками розділіть відварене куряче філе.

6. Зварені і охолоджені печериці наріжте на 4-6 шматочків кожен гриб.

7. Овочеву нарізку, гриби і курку перекладіть в салатницю. Посипте все сіллю і спеціями за смаком, додайте сметану, і салат ложкою акуратно перемішайте. Приготований салат можете відразу подавати до столу.

Приємного апетиту!

Салат з куркою, пекінською капустою, виноградом

Рецепти приготування салатів, та й не тільки, в яких м’ясні інгредієнти поєднують з фруктами, останнім часом набувають популярності. Блюдо виходить красивим, ситним та смачним. Варіантів таких салатів багато, є швидкі і прості, і є справжні шедеври кулінарії. Готуємо салат з куркою, пекінською капустою, виноградом і ананасом. Доповнимо його сухариками і обсмаженим кунжутом. Такий салат буде у вас відмінним вечерею і прикрасить навіть святковий стіл. Відварюємо куряче м’ясо заздалегідь.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Пекінська капуста – 400 гр.
  • філе Куряче варене – 250 гр.
  • Виноград – 250 гр.
  • Ананаси – 250 гр.
  • Кунжут смажений – 10 гр.
  • Кріп – 30 гр.
  • Хліб висівковий – 2 скибочки.
  • домашній Майонез – 200 гр.
  • Сіль – ½ ч. л.

Процес приготування:

1. Скибочки хліба з висівками нарізаємо невеликими кубиками. Застеляємо деко шматочком паперу для випічки. Кладемо на нього хлібні кубики і на 5 хвилин поміщаємо в духовку, розігріту до 200°С, щоб вони підрум’янилися.

2. Пекінську капусту шаткуємо тонкою соломкою.

3. Заздалегідь відварене і охолоджене куряче м’ясо нарізаємо невеликими кубиками.

4. Нарізані капусту та м’ясо кладемо в салатницю. Ананас нарізаємо невеликими шматочками. Промитий виноград розрізаємо на половинки і видаляємо кісточки. Фруктову нарізку перекладаємо в салатницю.

5. Потім салат посипаємо сіллю, дрібно подрібненим кропом, обсмаженим на сухій сковорідці кунжутом, і кладемо домашній майонез. Салат ложкою акуратно перемішуємо і пробуємо на смак.

6. Посипаємо салат обсмаженими хлібними шматочками і відразу подаємо до столу.

Приємного апетиту!