Класичний салат Олівє з ковбасою – 7 простих рецептів з ковбасою, горошком, огірками

Класичний салат Олів’є з ковбасою – давно перетворився на синонім святкового столу! Це класичне блюдо, без якого неможливо уявити Новий рік і Різдво. І хоча всім відомі інгредієнти для цього салату, далеко не кожен знає, як правильно його приготувати. Ми підготували кілька перевірених покрокових рецептів, готувати по яким – одне задоволення! Гості точно оцінять ваші старання!

«Олів’є» з ковбасою, горошком, солоним огірком — класичний рецепт

Класичний рецепт «Олів’є» з ковбасою, горошком, солоним огірком – справжній смак свята! Цей рецепт відомий ще з радянських часів, його перевірили на власному досвіді наші бабусі. Основа в ньому проста – варена ковбаса і солоні огірки. Але головне — приділяти увагу дрібницям! Тоді і результат порадує вас своєю досконалістю!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Картопля 4 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Яйце варене 4 шт.
  • Варена ковбаса 300 гр.
  • Огірки мариновані 4 шт.
  • Горошок зелений консервований 200 гр.
  • Майонез столовий молочний 200 гр.
  • Кріп за бажанням
  • Петрушка за бажанням
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати класичний салат Олів’є з ковбасою відварюємо овочі – моркву і картоплю.
  2. Потім окремо варимо яйця до крутого стану.
  3. Тепер відварені овочі нарізаємо на невеликі кубики і таким же чином ріжемо яйця і ковбаску.
  4. Мариновані огірки містять багато рідини, тому нарізаємо і залишаємо їх стекти, щоб салат не був водянистим.
  5. Відкриваємо банку з горошком, воду виливаємо і починаємо формувати салат. З’єднуємо всі продукти у великій тарілці, заправляємо їх майонезом. Солимо і приправляємо. А для краси додаємо подрібнену зелень. Відправляємо салат на 60 хв. в холод.

Приємного апетиту!