Класичний салат Олівє з ковбасою – 7 простих рецептів з ковбасою, горошком, огірками

Класичний салат Олів’є з ковбасою – давно перетворився на синонім святкового столу! Це класичне блюдо, без якого неможливо уявити Новий рік і Різдво. І хоча всім відомі інгредієнти для цього салату, далеко не кожен знає, як правильно його приготувати. Ми підготували кілька перевірених покрокових рецептів, готувати по яким – одне задоволення! Гості точно оцінять ваші старання!

«Олів’є» з ковбасою, горошком, солоним огірком — класичний рецепт

Класичний рецепт «Олів’є» з ковбасою, горошком, солоним огірком – справжній смак свята! Цей рецепт відомий ще з радянських часів, його перевірили на власному досвіді наші бабусі. Основа в ньому проста – варена ковбаса і солоні огірки. Але головне — приділяти увагу дрібницям! Тоді і результат порадує вас своєю досконалістю!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Картопля 4 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Яйце варене 4 шт.
  • Варена ковбаса 300 гр.
  • Огірки мариновані 4 шт.
  • Горошок зелений консервований 200 гр.
  • Майонез столовий молочний 200 гр.
  • Кріп за бажанням
  • Петрушка за бажанням
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати класичний салат Олів’є з ковбасою відварюємо овочі – моркву і картоплю.
  2. Потім окремо варимо яйця до крутого стану.
  3. Тепер відварені овочі нарізаємо на невеликі кубики і таким же чином ріжемо яйця і ковбаску.
  4. Мариновані огірки містять багато рідини, тому нарізаємо і залишаємо їх стекти, щоб салат не був водянистим.
  5. Відкриваємо банку з горошком, воду виливаємо і починаємо формувати салат. З’єднуємо всі продукти у великій тарілці, заправляємо їх майонезом. Солимо і приправляємо. А для краси додаємо подрібнену зелень. Відправляємо салат на 60 хв. в холод.

Приємного апетиту!

Як приготувати салат «Олів’є» з ковбасою, горошком, свіжим огірком?

Салат Олів’є з ковбасою, горошком, свіжим огірком, незважаючи на конкурентні і альтернативні варіанти, залишається класикою, відповідної радянським світоглядом канонами. М’ясна складова салату – «Докторська» ковбаса або подібні їй варені ковбаси. Свіжі огірки надають страві особливого смаку. Кількість яєць і картоплі повинно відповідати числу гостей, і їх разом з морквою відварюємо заздалегідь. Важливим моментом є однакова нарізка усіх інгредієнтів маленькими, розміром з горошину, шматочками.

Час приготування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Картопля відварена в мундирі – 2-3 шт.
  • відварена Морква – 2 шт.
  • Яйце варене – 3 шт.
  • Ковбаса варена – 400 гр.
  • Огірок свіжий середній – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Горошок консервований – 1 банка.
  • Майонез – 70 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для салату підготуйте згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій. Заздалегідь відварені й охолоджені картоплю, моркву і яйця очистіть. Ковбасу звільніть від оболонки. Почистіть цибулю і промийте свіжий огірок.

Крок 2. Підготовлені овочі, ковбасу і яйця наріжте невеликими однаковими кубиками і перекладіть в салатницю. Цибулину наріжте більш дрібно і додати до решти інгредієнтів.

Крок 3. Горошок відкиньте на сито для видалення маринаду і пересипте його до салату.

Крок 4. Всі інгредієнти ложкою акуратно перемішайте і по своєму смаку можете трохи посолити.

Крок 5. Приготований класичний салат «Олів’є» з ковбасою, горошком, свіжим огірком розкладіть по порційних тарілках і перед подачею до столу заправте майонезом і декорують зеленню. Нарізку цих інгредієнтів до подачі, можна кілька годин зберігати в контейнері в холодильнику. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт салату «Олів’є» з додаванням яблука

«Олів’є» з ковбасою з додаванням яблука – смачне і оригінальне рішення! Такий рецепт різноманітить ваш святковий стіл і удава гостей незвичайним підходом до класичного новорічного салату. А готувати його дуже легко і впорається з цим навіть починаюча господиня!

Порції: 8

Час готування: 1 год 40 хв.

Склад:

  • Курка відварна – 200 гр.
  • Варена ковбаса – 100 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Солоні огірки – 4 шт.
  • Яйця — 3 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Зелений горошок – 1 банка
  • Майонез – 200 гр.
  • Сіль, перець – за смаком

Процес приготування:

1. Картоплю чистимо. Також очищаємо ножем моркву. Закидаємо овочі в киплячу підсолену воду. Варимо до готовності, поки овочі не стануть м’якими.2. Тепер нарізаємо овочі на кубики.

3. Яйця відварюємо круто. Розрізаємо їх на шматочки.

4. Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо невеликими шматочками або ж півкільцями, як вам більше подобається.

5. Солоні огірки промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки.

6. Курку також потрібно порізати дрібною соломкою.

7. Яблука миємо. Зрізаємо з них шкірку і з допомогою великої терки натираємо.

8. Відкриваємо банку з горошком і зливаємо воду через друшляк.

9. Змішуємо разом всі інгредієнти нашого салату. Додаємо в них сіль і перець. Розмішуємо.10. Перед подачею заправляємо майонезом.

Приємного апетиту!

Старовинний рецепт класичного «Олів’є» 1897 року

Старовинний рецепт класичного «Олів’є» 1897 року точно сподобається тим, хто любить у всьому шукати унікальну рецептуру. Смак справжнього класичного салату «Олів’є» не зрівнятися ні з чим. Звичайно, на нього приготування знадобитися трохи більше часу на його приготування, ніж зазвичай. Але результат перевершить всі ваші очікування!

Порції: 8

Час готування: 6 годин

Інгредієнти:

  • Яловичі кістки – 1,5
  • Петрушка -1 пучок
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Курячі грудки – 2 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Крабове м’ясо – 200 гр.
  • Солоний огірок – 1 шт.
  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Оливки – 50 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Майонез – 300 гр.
  • Сіль, перець — за смаком

Процес приготування:

1. Чисть цибулину і морквину. Цибулю нарізаємо на шматочки, а морквину подрібнюємо на крупній тертці.

2. Робимо зажарку з овочів.

3. Тепер підготуємо яловичі кістки. Для цього гарненько промиваємо їх, викладаємо в каструлю. Заливаємо кістки водою так, щоб вона тільки трохи їх закривала. Ставимо на вогонь. Коли вода закипить додамо в неї овочеву засмажку. Зменшуємо вогонь до мінімуму і продовжуємо варити 5 годин.

4. Зливаємо бульйон в миску. Прибираємо овочі і кістки в бік. А в бульйоні відварюємо курячі грудки. Приблизно 20 хв.

5. Зливаємо бульйон в миску і ставимо його в холод на кілька годин, щоб добре застиг.

6. Тепер варимо картоплю. Можна відварити в мундирі, а потім зняти шкірку або ж почистити її відразу.

7. Ріжемо картоплю кубиками.

8. Огірок солоний і свіжий промиваємо. Обидва нарізаємо невеликими шматочками довільної форми.

9. Готову курочку нарізаємо на невеликі шматочки.

10. Відкриваємо консерви оливок і горошку. Зливаємо воду і викладаємо продукти в тарілку.

11. Відварюємо яйця. Очищаємо їх від шкаралупи, розрізаємо на половинки. Видаляємо з них жовток.

12. Дістаємо желе від кісточок. Розрізаємо його невеликими кубиками. Викладаємо кубики в чашечки білків.

13. Крабове м’ясо нарізаємо шматочками.

14. Змішуємо всі продукти. Солимо і заправляємо салат, заправляємо його майонезом. По боках прикрашаємо салат чашечками з желе.

Приємного апетиту!

Простий рецепт салату «Олів’є» без додавання моркви

Олів’є з ковбасою без додавання моркви – смачний і дуже поживний варіант всім відомого салату. В їжі — у кожного свої уподобання, а тому і різноманітності класичного рецепту Олів’є існує велика безліч.

Порції: 4

Час готування: 60 хв.

Склад:

  • Варена ковбаса – 300 гр.
  • Солоні огірки – 2 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Зелений горошок – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Майонез – 150 гр.
  • Сіль, перець – за смаком

Процес приготування:

1. Картоплю очищаємо від шкірки. Кидаємо в киплячу воду і варимо. Готовність перевіряємо виделкою.

2. Яйця також варимо круто.3. Варену картоплю і яйця нарізаємо кубиками.

4. Таким же чином ріжемо ковбасу і огірки.

5. Вибиваємо воду з горошку і викладаємо його в салатницю.

6. Додаємо до горошку всі інші продукти.7. Заправляємо їх майонезом. Додаємо сіль і перець. Перемішуємо.

Приємного апетиту!

Низькокалорійний олів’є з ковбасою без майонезу

Низькокалорійний олів’є з ковбасою без майонезу – ідеальний рецепт для тих, хто хоче залишитися струнким після свят. Але Новий рік — то не привід відмовитися від улюбленого салату! Спробуйте помітити заправку на низькокалорійну і балуйте себе, не завдаючи шкоди фігурі! Це справжня смакота!

Порції: 4

Час готування: 2 години

Склад:

  • Курка філе – 250 гр.
  • Картоплю -2 шт
  • Йогурт – 100 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Солоний огірок – 2 шт.
  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Горошок – 50 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Гірчиця – 5 гр.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зелень – за бажанням.

Процес приготування:

1. Куряче філе відправляємо варитися. На його приготування у нас піде десь півгодини.

2. Щоб не втрачати час можна відразу поставити варитися картоплю. А краще додати до неї і моркву. Так стала буде готовий набагато швидше.

3. Яйця також потрібно відварити круто.

4. Поки всі варитися. Солоний огірок нарізаємо кубиками. Також ріжемо і свіжий огірок.

5. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо кубиками або півкільцями.

6. Робимо заправку. Для цього змішаємо йогурт і гірчицю. Додамо до них сіль, перець і подрібнену зелень за смаком.

7. Коли курка зварилася, даємо їй трохи охолонути й нарізаємо невеликими смужками.

8. Картопля морква ріжемо кубиками.

9. Таким же чином підготуємо яйця.

10. Змішаємо всі інгредієнти і заправити приготованим соусом.

Приємного вам апетиту!

Рецепт салату Олів’є з копченою ковбасою на святковий стіл

Салат Олів’є з копченою ковбасою – смачний, апетитний і дуже ситний. А копчена ковбаса додасть всіма улюбленого салату особливий аромат. Це страва прикрасить будь-який святковий стіл. Гості будуть в повному захваті!

Порції: 4

Час готування: 50 хв.

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Цибуля -1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Солоний огірок – 1 шт.
  • Горошок – 100 гр.
  • Копчена ковбаса – 250 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль,перець – за смаком
  • Майонез – 150 гр.

Процес приготування:

1. Ставимо каструлю з водою на плиту. Доводимо до кипіння і закидаємо в неї картоплю разом з морквою. Відварюємо до готовності.2. Готові охолоджені овочі чистимо. Потім нарізаємо кубиками.

3. Ковбаску нарізаємо на кружечки, а потім ріжемо на невеликі прямокутники.

4. Яйця варимо круто. Видаляємо шкаралупу. Нарізаємо їх кубиками.

5. Цибулю очищаємо від лушпиння. І ріжемо півкільцями.6. Відкриваємо консервовані горошок, зливаємо з неї воду.

7. Нарізаємо шматочками солоний огірок.

8. У салатниці перемішуємо всі підготовлені продукти. Додаємо майонез в якості заправки. Солимо і перчимо (за бажанням) страву на свій смак.

Приємного апетиту!