Класичний салат Олів’є з ковбасою – давно перетворився на синонім святкового столу! Це класичне блюдо, без якого неможливо уявити Новий рік і Різдво. І хоча всім відомі інгредієнти для цього салату, далеко не кожен знає, як правильно його приготувати. Ми підготували кілька перевірених покрокових рецептів, готувати по яким – одне задоволення! Гості точно оцінять ваші старання!
«Олів’є» з ковбасою, горошком, солоним огірком — класичний рецепт
Класичний рецепт «Олів’є» з ковбасою, горошком, солоним огірком – справжній смак свята! Цей рецепт відомий ще з радянських часів, його перевірили на власному досвіді наші бабусі. Основа в ньому проста – варена ковбаса і солоні огірки. Але головне — приділяти увагу дрібницям! Тоді і результат порадує вас своєю досконалістю!
Інгредієнти на
4 порц.
- Картопля 4 шт.
- Морква 1 шт.
- Яйце варене 4 шт.
- Варена ковбаса 300 гр.
- Огірки мариновані 4 шт.
- Горошок зелений консервований 200 гр.
- Майонез столовий молочний 200 гр.
- Кріп за бажанням
- Петрушка за бажанням
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Щоб приготувати класичний салат Олів’є з ковбасою відварюємо овочі – моркву і картоплю.
- Потім окремо варимо яйця до крутого стану.
- Тепер відварені овочі нарізаємо на невеликі кубики і таким же чином ріжемо яйця і ковбаску.
- Мариновані огірки містять багато рідини, тому нарізаємо і залишаємо їх стекти, щоб салат не був водянистим.
- Відкриваємо банку з горошком, воду виливаємо і починаємо формувати салат. З’єднуємо всі продукти у великій тарілці, заправляємо їх майонезом. Солимо і приправляємо. А для краси додаємо подрібнену зелень. Відправляємо салат на 60 хв. в холод.
Приємного апетиту!
Як приготувати салат «Олів’є» з ковбасою, горошком, свіжим огірком?
Салат Олів’є з ковбасою, горошком, свіжим огірком, незважаючи на конкурентні і альтернативні варіанти, залишається класикою, відповідної радянським світоглядом канонами. М’ясна складова салату – «Докторська» ковбаса або подібні їй варені ковбаси. Свіжі огірки надають страві особливого смаку. Кількість яєць і картоплі повинно відповідати числу гостей, і їх разом з морквою відварюємо заздалегідь. Важливим моментом є однакова нарізка усіх інгредієнтів маленькими, розміром з горошину, шматочками.
Час приготування: 20 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Картопля відварена в мундирі – 2-3 шт.
- відварена Морква – 2 шт.
- Яйце варене – 3 шт.
- Ковбаса варена – 400 гр.
- Огірок свіжий середній – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Горошок консервований – 1 банка.
- Майонез – 70 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Інгредієнти для салату підготуйте згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій. Заздалегідь відварені й охолоджені картоплю, моркву і яйця очистіть. Ковбасу звільніть від оболонки. Почистіть цибулю і промийте свіжий огірок.
Крок 2. Підготовлені овочі, ковбасу і яйця наріжте невеликими однаковими кубиками і перекладіть в салатницю. Цибулину наріжте більш дрібно і додати до решти інгредієнтів.
Крок 3. Горошок відкиньте на сито для видалення маринаду і пересипте його до салату.
Крок 4. Всі інгредієнти ложкою акуратно перемішайте і по своєму смаку можете трохи посолити.
Крок 5. Приготований класичний салат «Олів’є» з ковбасою, горошком, свіжим огірком розкладіть по порційних тарілках і перед подачею до столу заправте майонезом і декорують зеленню. Нарізку цих інгредієнтів до подачі, можна кілька годин зберігати в контейнері в холодильнику. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт салату «Олів’є» з додаванням яблука
«Олів’є» з ковбасою з додаванням яблука – смачне і оригінальне рішення! Такий рецепт різноманітить ваш святковий стіл і удава гостей незвичайним підходом до класичного новорічного салату. А готувати його дуже легко і впорається з цим навіть починаюча господиня!
Порції: 8
Час готування: 1 год 40 хв.
Склад:
- Курка відварна – 200 гр.
- Варена ковбаса – 100 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Солоні огірки – 4 шт.
- Яйця — 3 шт.
- Яблука – 2 шт.
- Зелений горошок – 1 банка
- Майонез – 200 гр.
- Сіль, перець – за смаком
Процес приготування:
1. Картоплю чистимо. Також очищаємо ножем моркву. Закидаємо овочі в киплячу підсолену воду. Варимо до готовності, поки овочі не стануть м’якими.2. Тепер нарізаємо овочі на кубики.
3. Яйця відварюємо круто. Розрізаємо їх на шматочки.
4. Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо невеликими шматочками або ж півкільцями, як вам більше подобається.
5. Солоні огірки промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки.
6. Курку також потрібно порізати дрібною соломкою.
7. Яблука миємо. Зрізаємо з них шкірку і з допомогою великої терки натираємо.
8. Відкриваємо банку з горошком і зливаємо воду через друшляк.
9. Змішуємо разом всі інгредієнти нашого салату. Додаємо в них сіль і перець. Розмішуємо.10. Перед подачею заправляємо майонезом.
Приємного апетиту!
Старовинний рецепт класичного «Олів’є» 1897 року
Старовинний рецепт класичного «Олів’є» 1897 року точно сподобається тим, хто любить у всьому шукати унікальну рецептуру. Смак справжнього класичного салату «Олів’є» не зрівнятися ні з чим. Звичайно, на нього приготування знадобитися трохи більше часу на його приготування, ніж зазвичай. Але результат перевершить всі ваші очікування!
Порції: 8
Час готування: 6 годин
Інгредієнти:
- Яловичі кістки – 1,5
- Петрушка -1 пучок
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Курячі грудки – 2 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Крабове м’ясо – 200 гр.
- Солоний огірок – 1 шт.
- Свіжий огірок – 1 шт.
- Оливки – 50 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Майонез – 300 гр.
- Сіль, перець — за смаком
Процес приготування:
1. Чисть цибулину і морквину. Цибулю нарізаємо на шматочки, а морквину подрібнюємо на крупній тертці.
2. Робимо зажарку з овочів.
3. Тепер підготуємо яловичі кістки. Для цього гарненько промиваємо їх, викладаємо в каструлю. Заливаємо кістки водою так, щоб вона тільки трохи їх закривала. Ставимо на вогонь. Коли вода закипить додамо в неї овочеву засмажку. Зменшуємо вогонь до мінімуму і продовжуємо варити 5 годин.
4. Зливаємо бульйон в миску. Прибираємо овочі і кістки в бік. А в бульйоні відварюємо курячі грудки. Приблизно 20 хв.
5. Зливаємо бульйон в миску і ставимо його в холод на кілька годин, щоб добре застиг.
6. Тепер варимо картоплю. Можна відварити в мундирі, а потім зняти шкірку або ж почистити її відразу.
7. Ріжемо картоплю кубиками.
8. Огірок солоний і свіжий промиваємо. Обидва нарізаємо невеликими шматочками довільної форми.
9. Готову курочку нарізаємо на невеликі шматочки.
10. Відкриваємо консерви оливок і горошку. Зливаємо воду і викладаємо продукти в тарілку.
11. Відварюємо яйця. Очищаємо їх від шкаралупи, розрізаємо на половинки. Видаляємо з них жовток.
12. Дістаємо желе від кісточок. Розрізаємо його невеликими кубиками. Викладаємо кубики в чашечки білків.
13. Крабове м’ясо нарізаємо шматочками.
14. Змішуємо всі продукти. Солимо і заправляємо салат, заправляємо його майонезом. По боках прикрашаємо салат чашечками з желе.
Приємного апетиту!
Простий рецепт салату «Олів’є» без додавання моркви
Олів’є з ковбасою без додавання моркви – смачний і дуже поживний варіант всім відомого салату. В їжі — у кожного свої уподобання, а тому і різноманітності класичного рецепту Олів’є існує велика безліч.
Порції: 4
Час готування: 60 хв.
Склад:
- Варена ковбаса – 300 гр.
- Солоні огірки – 2 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Зелений горошок – 200 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Майонез – 150 гр.
- Сіль, перець – за смаком
Процес приготування:
1. Картоплю очищаємо від шкірки. Кидаємо в киплячу воду і варимо. Готовність перевіряємо виделкою.
2. Яйця також варимо круто.3. Варену картоплю і яйця нарізаємо кубиками.
4. Таким же чином ріжемо ковбасу і огірки.
5. Вибиваємо воду з горошку і викладаємо його в салатницю.
6. Додаємо до горошку всі інші продукти.7. Заправляємо їх майонезом. Додаємо сіль і перець. Перемішуємо.
Приємного апетиту!
Низькокалорійний олів’є з ковбасою без майонезу
Низькокалорійний олів’є з ковбасою без майонезу – ідеальний рецепт для тих, хто хоче залишитися струнким після свят. Але Новий рік — то не привід відмовитися від улюбленого салату! Спробуйте помітити заправку на низькокалорійну і балуйте себе, не завдаючи шкоди фігурі! Це справжня смакота!
Порції: 4
Час готування: 2 години
Склад:
- Курка філе – 250 гр.
- Картоплю -2 шт
- Йогурт – 100 гр.
- Морква – 2 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Солоний огірок – 2 шт.
- Свіжий огірок – 1 шт.
- Горошок – 50 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Гірчиця – 5 гр.
- Сіль, перець – за смаком
- Зелень – за бажанням.
Процес приготування:
1. Куряче філе відправляємо варитися. На його приготування у нас піде десь півгодини.
2. Щоб не втрачати час можна відразу поставити варитися картоплю. А краще додати до неї і моркву. Так стала буде готовий набагато швидше.
3. Яйця також потрібно відварити круто.
4. Поки всі варитися. Солоний огірок нарізаємо кубиками. Також ріжемо і свіжий огірок.
5. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо кубиками або півкільцями.
6. Робимо заправку. Для цього змішаємо йогурт і гірчицю. Додамо до них сіль, перець і подрібнену зелень за смаком.
7. Коли курка зварилася, даємо їй трохи охолонути й нарізаємо невеликими смужками.
8. Картопля морква ріжемо кубиками.
9. Таким же чином підготуємо яйця.
10. Змішаємо всі інгредієнти і заправити приготованим соусом.
Приємного вам апетиту!
Рецепт салату Олів’є з копченою ковбасою на святковий стіл
Салат Олів’є з копченою ковбасою – смачний, апетитний і дуже ситний. А копчена ковбаса додасть всіма улюбленого салату особливий аромат. Це страва прикрасить будь-який святковий стіл. Гості будуть в повному захваті!
Порції: 4
Час готування: 50 хв.
Інгредієнти:
- Картопля – 2 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Цибуля -1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Солоний огірок – 1 шт.
- Горошок – 100 гр.
- Копчена ковбаса – 250 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Сіль,перець – за смаком
- Майонез – 150 гр.
Процес приготування:
1. Ставимо каструлю з водою на плиту. Доводимо до кипіння і закидаємо в неї картоплю разом з морквою. Відварюємо до готовності.2. Готові охолоджені овочі чистимо. Потім нарізаємо кубиками.
3. Ковбаску нарізаємо на кружечки, а потім ріжемо на невеликі прямокутники.
4. Яйця варимо круто. Видаляємо шкаралупу. Нарізаємо їх кубиками.
5. Цибулю очищаємо від лушпиння. І ріжемо півкільцями.6. Відкриваємо консервовані горошок, зливаємо з неї воду.
7. Нарізаємо шматочками солоний огірок.
8. У салатниці перемішуємо всі підготовлені продукти. Додаємо майонез в якості заправки. Солимо і перчимо (за бажанням) страву на свій смак.
Приємного апетиту!