Салат з яловичиною – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Салат з яловичиною – ситне блюдо, яке можна подавати не тільки як закуску, але і в якості основного блюда. Оскільки яловичина є досить пісним продуктом, не варто шкодувати для салату спецій, а заправку можна робити оригінальну.

Салат з відвареної яловичиною та солоним огірком

Простий рецепт салату з м’ясом і солоним огірком, який підійде навіть для святкового столу. М’ясо краще нарізати невеликою соломкою і перед нарізкою тримати в бульйоні, де воно варилося, щоб зберегти її м’якість і соковитість.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Яловичина 300 гр.
  • 3 шт. Огірки солоні
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Масло рослинне 80 мл
  • Часник 3 зуб.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець запашний 2 шт.
  • Суміш перців за смаком
  • Сіль за смаком
  • Зелень для прикраси

Процес приготування:

  1. Як приготувати простий і смачний салат з яловичиною? М’ясо заливають холодною водою і відварюють до готовності. У бульйон при варінні додають сіль, горошини перцю і листок лавра.
  2. Після яловичину охолоджують і нарізають тонкою соломкою, а потім перекладають у глибоку миску.
  3. Солоні огірки нарізають по аналогії з м’ясом. Якщо в них багато соку, нарізані скибочки відкидають на друшляк, щоб прибрати зайву рідину. Потім додають до м’яса.
  4. Очищену цибулину подрібнюють півкільцями, заливають холодною водою в окремій посуді, а потім злегка віджимають. Додають до іншим складовим.
  5. Для заправки в сковороді, нагрівають рослинне масло з товченим часником, лавровим листочком і сумішшю перців. Масло добре прогрівають, дістають спеції і заливають ще гарячим, салат.
  6. Страва перемішують і відправляють в холодильник на кілька годин, щоб настоялося. Перед подаванням прикрашають зеленню.