Салат з яловичиною – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Салат з яловичиною – ситне блюдо, яке можна подавати не тільки як закуску, але і в якості основного блюда. Оскільки яловичина є досить пісним продуктом, не варто шкодувати для салату спецій, а заправку можна робити оригінальну.

Салат з відвареної яловичиною та солоним огірком

Простий рецепт салату з м’ясом і солоним огірком, який підійде навіть для святкового столу. М’ясо краще нарізати невеликою соломкою і перед нарізкою тримати в бульйоні, де воно варилося, щоб зберегти її м’якість і соковитість.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Яловичина 300 гр.
  • 3 шт. Огірки солоні
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Масло рослинне 80 мл
  • Часник 3 зуб.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець запашний 2 шт.
  • Суміш перців за смаком
  • Сіль за смаком
  • Зелень для прикраси

Процес приготування:

  1. Як приготувати простий і смачний салат з яловичиною? М’ясо заливають холодною водою і відварюють до готовності. У бульйон при варінні додають сіль, горошини перцю і листок лавра.
  2. Після яловичину охолоджують і нарізають тонкою соломкою, а потім перекладають у глибоку миску.
  3. Солоні огірки нарізають по аналогії з м’ясом. Якщо в них багато соку, нарізані скибочки відкидають на друшляк, щоб прибрати зайву рідину. Потім додають до м’яса.
  4. Очищену цибулину подрібнюють півкільцями, заливають холодною водою в окремій посуді, а потім злегка віджимають. Додають до іншим складовим.
  5. Для заправки в сковороді, нагрівають рослинне масло з товченим часником, лавровим листочком і сумішшю перців. Масло добре прогрівають, дістають спеції і заливають ще гарячим, салат.
  6. Страва перемішують і відправляють в холодильник на кілька годин, щоб настоялося. Перед подаванням прикрашають зеленню.

Смачний салат з яловичиною, болгарським перцем і огірком

В цьому рецепті важливу роль відіграють спеції і кунжут, який необхідно обов’язково підрум’янити на сухій сковороді. Невід’ємна частина страви – мелений коріандр, який ідеально поєднується з яловичиною.

Час приготування: 2 години 50 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Яловичина – 700 гр.
  • Огірок свіжий – 450 гр.
  • Перець болгарський – 450 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цибуля салатний червоний – 0,5 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Соус соєвий – 8 ст. л.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Коріандр мелений – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 3 ч. л.
  • Часник – 5 зуб.
  • Кунжут – 2 ч. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чилі – за смаком.

Процес приготування:

1. Огірки нарізають невеликими шматочками, солять і залишають у відповідній за обсягом ємності на 10 хвилин.

2. Кунжут обсмажують на сухій сковорідці, поки не стане золотистим.

3. Утворився в огірках сік зливають, додають до шматочків овочів цукор, коріандр, паприку і перець чилі, а також трохи чорного перцю, роздавлений часник і кунжут. Добре перемішують і дають просочитися ароматами.

4. Очищену половинку червоного цибулі дуже тонко нарізають і кладуть до огірків, всі заправляють оливковою олією.

5. М’ясо нарізають невеликими брусочками, а білий цибулю – півкільцями. Поміщають яловичину в сковороду з гарячим маслом і обсмажують протягом 10 хвилин. Як тільки рідина з м’яса випарується, додають скибочки цибулі.

6. Солодкий перець також нарізають соломкою, додають до м’яса з цибулею. Заливають соєвим соусом і готувати протягом 5 хвилин.

7. М’ясо з овочами викладають до огірків, збризкують лимонним соком, перемішують і залишають для маринування на 2 години. Приємного апетиту!

Салат «Тбілісі» з яловичиною та квасолею

Ситний салат з м’ясом і бобовими, доповнений волоським горіхом і кінзою, володіє яскравим смаком, насиченим ароматом і безсумнівною користю. Салат містить різні види білка, овочі, зелень і горіхи, а винно-масляна заправка збуджує апетит і сприяє травленню.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Часник – 2 зуб.
  • Хмелі – сунелі – 1 ч. л.
  • Яловичина відварна – 200 гр.
  • Квасоля червона консервована – 1 банку.
  • Перець солодкий червоний – 1 шт.
  • Горіхи волоські – 50 гр.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – 5 ст. л.
  • Оцет винний – 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Тонкі півкільця цибулі опускають на 2 хвилини в гарячу воду, щоб прибрати зайву гіркоту і різкий аромат.

2. Звільнений від насіння солодкий перець нарізають тонкою соломкою.

3. М’ясо ріжуть гарними рівними, не надто великими кубиками.

4. Часник подрібнюють ножем або використовують часникодавку.

5. Квасоля проціджують і промивають.

6. У глибокій ємності з’єднують всі інгредієнти, додають дуже дрібно нарізану кінзу і рубані горіхи.

7. Додають трохи солі і перцю, а також приправу хмелі-сунелі.

8. Заливають заправкою з оцту і олії, перемішують, дають кілька хвилин настоятися і подають. Насолоджуйтесь!

Салат «Чоловічий каприз» з яловичиною

Салат носить оригінальна назва з натяком на те, що таке блюдо припаде до смаку справжньому чоловікові – в міру пікантне, ситне і з простими інгредієнтами. Можна подати на вечерю або як закуску до святкового столу.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Цибуля маринований – 2 шт.
  • Яловичина відварна – 200 гр.
  • Яйце варене – 3 шт.
  • Сир твердий – 130 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Відварну яловичину нарізають невеликими шматочками, можна соломкою.

2. Сир подрібнюють в стружку або ріжуть кубиками.

3. Зварені круто яйця натирають за допомогою овочевий терки.

4. Цибулини, заздалегідь мариновані в оцті, нарізають кубиками.

5. У салатницю викладають першим шаром маринований цибулю, потім розподіляють м’ясо і викладають тонкий шар майонезу.

6. Зверху рівномірно розкладають терте яйце і покривають майонезом у вигляді сіточки.

7. Поверх яєць посипають сир. Страви дають просочитися в холоді і подають, прикрасивши зеленню.

Як приготувати теплий салат з яловичиною і баклажанами?

Яловичина і баклажани – безпрограшне поєднання, яке дозволяє зробити теплий салат по-справжньому відкриттям для домашніх. Для тих, хто любить погостріше, можна взяти більше гострого перцю. А для більш цікавого смаку варто використовувати кунжутне масло.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Яловичина – 300 гр.
  • Баклажани – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Зелень (кінза, петрушка, кріп) – за смаком.
  • Коріандр насіння – за смаком.
  • Олія рослинна (соняшникова, оливкова, кунжутне) – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кунжут для посипання.

Для заправки:

  • Часник – за смаком.
  • Сік лимона – 1-2 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Перець червоний гострий мелений – за смаком.
  • Цукор-пісок – 1 щіпка.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. М’якоть яловичини нарізують тонкими слайсами і обсмажують, щоб м’ясо трохи підрум’янилося.

2. Очищені і вимиті моркву, болгарський перець і баклажани ріжуть тонкою соломкою, цибулю – дрібними кубиками.

3. У сковороді поєднують овочі з м’ясом і тушкують на слабкому вогні 10 хвилин. Вони повинні бути готові не повністю.

4. У сотейнику змішують олія, соєвий соус, сік лимона, перець червоний мелений, коріандр мелений, щіпка цукру і подрібнений часник. Маринадом заливають овочі з м’ясом і дають настоятися.

5. Перед подачею салат посипають насінням кунжуту і рубаною зеленню.

Простий і смачний салат з яловичиною та маринованою цибулею

Легкий рецепт смачного салату, який не залишить байдужим не тільки чоловіків, але і всіх любителів м’яса. Для повноти смаку краще використовувати будь-ароматизований оцет – яблучний або винний.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Яловичина відварна – 200 гр.
  • Цибуля салатний червоний – 100 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Оцет винний або яблучний – 4 ст. л.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Яйця варять протягом 7-10 хвилин від моменту, коли вода закипить, а потім заливають холодною водою. Коли охолонуть – очищають від шкаралупи і труть на тертці.

2. Тонкі півкільця цибулі заливають сумішшю оцту з водою з розрахунку 4 ст. л. оцту на 2 л води. Маринують скибочки цибулі протягом 20 хвилин.

3. М’ясо розбирають на волокна, дрібно нарізають.

4. Сир перетворюють в дрібну стружку.

5. У глибоку тарілку рівним шаром викладають маринований цибулю і додають трохи майонезу.

6. Наступним шаром розподіляють яловичину і покривають м’ясний шар майонезом.

7. Після викладають подрібнені яйця, розподіляють майонез і покривають всю поверхню салату тертим сиром. Подають страву після того, як воно протягом 3 годин просочиться. Готово!

Покроковий рецепт салату з яловичини, помідорів і перцю

При приготуванні цього салату не варто шкодувати зелені: блюдо вийде більш свіжим і ароматним. Особливо добре поєднується з яловичиною кінза, а цибулю краще взяти салатних сортів – червоний.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Помідори – 2 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Зелень (петрушка, кінза, кріп) – за смаком.
  • Яловичина відварна – 150 гр.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля червоний – 1 шт.

Процес приготування:

1. Зелень промивають, трохи просушивают і дуже дрібно ріжуть.

2. Помідори подрібнюють кубиками середнього розміру.

3. М’ясо розбирають на волокна або нарізати середніми кубиками.

4. Перець звільняють від серцевини і шаткують соломкою.

5. Очищену цибулю потрібно подрібнити тонкими півкільцями і замочити у воді.

6. Всі інгредієнти складають в одну посуд, додають сіль, а також масло рослинне, перемішують і подають.

Як приготувати смачний тайський салат з яловичиною?

Яскравий і насичений салат, не залишить байдужими не тільки любителів азіатської кухні, а й тих, хто досі не стикався з стравами в тайському стилі. Оригінальний салат можна подати на тематичній вечірці або сімейному торжестві.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

Для маринаду:

  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Рисова горілка Саке.) – 2 ст. л.
  • Масло олія – 1 ст. л.
  • Мука кукурудзяна – 1 ч. л.

Для салату:

  • Вирізка яловича – 200 гр.
  • Салат листовий – 150 гр.
  • Огірок – 2 шт.
  • Горіхи кешью – 50 гр.
  • Лайм – 1 шт.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Масло арахісове – 2 ст. л.
  • Соус рибний – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Цибуля зелена – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо кладуть в морозилку на 20 хвилин, щоб потім його було легше тонко нарізати.

2. Із зазначених складових готують маринад – змішують соєвий соус, гарбузова олія, рисову горілку-саке і борошно з кукурудзи.

3. Яловичину ріжуть дуже тонкими слайсами і заливають маринадом. М’ясо повинно знаходитися в маринаді протягом 20 хвилин.

4. У воке (глибокій сковороді) розігрівають арахісове масло і обсмажують в ньому підготовлену яловичину. Через 2-3 хвилини готування, м’ясо викладають на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

5. З лайма вичавлюють сік.

6. У воке змішують цукор, сік лайма, рибний соус, дають прогрітися і знімають з плити.

7. Пір’ячко цибулі нарізують навскіс тонкими смужками, а огірок подрібнюють в соломку.

8. Перець чилі дрібно рубають, але спочатку прибирають з нього насіння, щоб не був занадто пекучим.

9. Листочки кінзи нарізають дуже дрібно.

10. Горішки кеш’ю прогрівають у сухій сковорідці і товчуть у ступці.

11. В тарілці для подачі викладають промиті і підсушене листя салату, присипають огірком, зеленою цибулею і рубаною кінзою, а також подрібненим чилі. Зверху розкладають м’ясо, посипають горіхами і заливають заправкою, приготовленою в воке. Готово!

Простий салат з яловичиною та корейською морквою

Оригінальний салатик, яким можна нагодувати всю сім’ю. Корисні інгредієнти і швидке приготування – все, що потрібно для ситного і смачного вечері, а яскраві кольори інгредієнтів викликають апетит навіть у малоежек.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Яловичина – 200 гр.
  • Морква по-корейськи – 100 гр.
  • Перець солодкий – 100 гр.
  • Помідор – 100 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Цибуля зелена – 100 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Майонез – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо відварити, трохи підсолюємо воду, а потім остудити і нарізати кубиком або брусочком. В плоске блюдо скласти м’ясо невеликим горбком.

2. Зелену цибулю дрібно нарізають і викладають сегментом біля м’яса.

3. Морква по-корейськи проціджують і акуратно розподіляють поруч з цибулею ще одним окремим сегментом.

4. Перець, з якого видаляють серцевину з насінням, нарізати соломкою і розкладають з іншого боку від лука.

5. Далі біля перцю кладуть твердий сир стружкою.

6. Останнім сегментом навколо м’яса стане нарізаний кубиками помідор.

7. Майонез змішують з подрібненим часником і викладають поверх яловичини. Салат подається у вигляді окремих сегментів, за столом всі інгредієнти на очах у гостей перемішуються. Приємного апетиту!

Грузинський салат з яловичиною і волоськими горіхами

Класичний салат грузинської кухні, гострий і насичений, розпалює апетит і дозволяє добре наїстися. Прикрашати таку страву можна в кращих традиціях національної кухні Грузії – зернятками свіжого граната.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Яловичина відварна (з ребер) – 160 гр.
  • Квасоля, консервована червона – 1 банка.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Горіхи волоські – 50 гр.
  • Перець гострий – 0,5 шт.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Перець чорний мелений – 0,25 ч. л.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Для заправки:

  • Масло рослинне – 4 ч. л.
  • Оцет винний білий – 1 ст. л.

Для подання:

  • Зерна граната – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо, зняте з кістки, нарізують кубиками.

2. Очищену цибулину подрібнюють на півкільця.

3. Болгарський перець без серцевини шаткують соломкою, а гострий перець дуже дрібно рубають, попередньо видаливши насіння, що містять максимум гіркоти.

4. Часник рубають або пропускають через прес.

5. Зелень дрібно нарізають і змішують з іншими підготовленими інгредієнтами.

6. Квасоля проціджують, промивають звичайною водою і викладають в салат.

7. Горіхи обсмажують на сковороді без масла і посипають салат.

8. Страву приправляють хмелі-сунелі, свіжомеленим перцем і сіллю.

9. З масла і оцту роблять заправку і заливають салат. Подаючи, прикрашають рубаною зеленню і зернятками граната.