Салат з ананасом – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Ананас – дуже корисний, смачний, освіжаючий фрукт, який добре поєднується з багатьма продуктами. Існує величезна кількість рецептів приготування страв з додаванням ананаса – це і другі страви та десерти, і різні напої. Особливо популярні у господинь салати.

Салат з ананасом, куркою і сиром

Ви можете подумати, що салат з курячого м’яса і ананасів – це блюдо, приготоване з абсолютно не поєднуються між собою продуктів. Щоб переконати вас у протилежному, пропонуємо рецепт дуже смачного і ситного ласощі.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряче філе 300 гр.
  • Ананас консервований 400 гр.
  • Сир 70 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Волоський горіх 20 гр.
  • Майонез столовий молочний за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний салат з ананасом? Куряче філе промиваємо і просушуємо на паперовому рушнику, щоб вбралася зайва рідина. Потім відварюємо курку. Коли м’ясо звариться, охолодити його і нарізаємо невеликими кубиками.
  2. Наступний інгредієнт – ананаси. Відкриваємо банку і зливаємо сік в будь-яку ємність. Не виливайте рідина в раковину: сік консервованих ананасів дуже смачний і освіжаючий. Дістаємо ананаси з банки і нарізаємо шматочками такого ж розміру, як куряче філе.
  3. Шматочок сиру натираємо на тертці з великими отворами. За бажанням ви можете подрібнити сир на дрібній тертці.
  4. волоські горіхи і Розколюємо витягуємо з шкаралупи їстівну частину. Промиваємо горішки і викладаємо на паперовий рушник, щоб вбралася зайва волога. Дрібно нарізаємо продукт.
  5. Відварюємо одне яйце в невеликій каструльці. Зливаємо гарячу воду в раковину і заливаємо яйце холодною водою, щоб охолодити. Позбавляємо інгредієнт від лушпиння і також дрібно нарізаємо.
  6. В невелику піалу викладаємо майонез. Потім видавлюємо в нього обидва очищених зубчика часнику з допомогою землянки Ретельно перемішуємо інгредієнти.
  7. Викладаємо в підходящу глибоку ємність половину курячого м’яса і трохи підсолюємо його. Покриваємо шар з курки часниково-майонезній сумішшю. Викладаємо шар з ананасів (половину порції) і також покриваємо його соусом. Наступний шар – нарізане яйце, слідом за ним викладаємо половину порції сиру, який знову покриваємо соусом.
  8. Знову викладаємо шар з курячого м’яса, який змащуємо сумішшю з часнику і майонезу. Завершальний шар – спочатку із залишків ананаса, а потім сиру. Покриваємо його більш густим шаром соусу, посипаємо горіхами. Ставимо салат в холодильник на півгодини перед тим, як подавати до столу.

Приємного апетиту!

Салат з ананасом і копченою курячою грудкою

Рецепт салату є класичним. Всі інгредієнти ми будемо викладати шарами, однак їх можна просто порізати і перемішати в мисці з майонезом. За смаком страва виходить дуже смачним – з кисло-солодким відтінком.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 4-5.

Склад:

  • Ананаси – 1 банка.
  • Грудка куряча копчена – 400 гр.
  • Яйця – 8 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Беремо банку з ананасами (будемо використовувати для салату консервований фрукт). Відкорковуємо ємність і зливаємо сік в кухоль. Поміщаємо на робочу поверхню столу обробну дошку. На ній ми будемо нарізати кружечки ананаса невеликими кубиками.

2. Копчену курячу грудку спочатку нарізаємо соломкою, а потім викладаємо в глибоку ємність (салатник або миску). Ананаси поки не додаємо, інакше салат стане водянистим.

3. Наливаємо воду в каструлю і на плиті доводимо її до кипіння. Потім викладаємо в неї яйця і варимо до готовності 10 хвилин. Зварені яйця остуджуємо і дрібно нарізаємо ножем. Викладаємо їх до курки.

4. Відправляємо до нарізаним яйця і курки ананаси. Посипаємо їх невеликою кількістю солі і чорного перцю. Поливаємо блюдо майонезом і ретельно перемішуємо.

5. Охолоджуємо блюдо: поміщаємо його в холодильник на 30 хвилин. За бажанням, салат можна прикрасити зеленню.

Приємного апетиту!

Як приготувати салат з ананасом, куркою і грибами?

Поєднання курки і ананаса в салаті сподобається тим, хто любить оригінальні і незвичайні рецепти. Філе для страви може бути копченим, обсмаженим на маслі і відварною.

Час готування – 2 ч. 55 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Філе курячої грудки – 1 шт.
  • Печериці – 300 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Ананас консервований – 1 банка.
  • Майонез – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Очищену цибулину нарізаємо як можна дрібніше гострим ножем. Підігріваємо в сковороді рослинне масло і викладаємо в нього лук. Обсмажуємо до м’якості. Гриби спочатку перебираємо, а потім нарізаємо шматочками або пластинами. Викладаємо їх до цибулі. Перемішуємо інгредієнти. Коли гриби будуть готові, підсолюємо їх. Змішуємо гриби з цибулею і вимикаємо плиту.

2. Куряче філе для салату потрібно відварити й остудити. Після охолодження нарізаємо курячу грудку шматочками. Курячі яйця відварюємо до готовності в киплячій воді (7-10 хвилин). Остуджуємо їх і прибираємо лушпиння. Нарізаємо дрібними кубиками яйця.

3. Викладаємо в загальний салатник гриби з цибулею. Додаємо до них куряче м’ясо та яйця. Натираємо сир на крупній тертці прямо в салатник. Також продукт можна нарізати невеликими кубиками.

4. Відкриваємо банку з ананасами і зливаємо сік. Нарізаємо фрукт шматочками і відправляємо в салатник.

5. В окрему піалу відправляємо необхідну кількість майонезу. Видавлюємо зубчики часнику і перемішуємо інгредієнти. Підсолюємо салат, якщо це необхідно. Перемішуємо і ставимо в холодильник на 30 хвилин для охолодження.

Приємного апетиту!

Листковий салат з ананасом, куркою, сиром і яйцем

Салат, виконаний шарами, ідеально підійде для святкового столу. Його можна подати до столу порційно, прикрасити зеленню або горіхами. Продукти викладаються шарами в певній послідовності і відмінно поєднуються один з одним.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Філе куряче – 200 гр.
  • Ананаси – 150 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сир – 50 гр.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за бажанням.

Процес приготування:

1. Для приготування салату нам знадобиться відварене куряче філе. Варити його потрібно в підсоленій воді не більше півгодини, щоб воно не стало занадто жорстким. Готове м’ясо спочатку охолодити, а потім нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо в тарілку.

2. Відварюємо яйця в киплячій воді близько десяти хвилин. Остуджуємо їх у холодній воді, а потім позбавляємо від лушпиння і натираємо на тертці з дрібними отворами.

3. Відкриваємо банку з ананасами і перелити сік в чашку. Дістаємо з ємності скибочки фрукта. Нарізаємо їх невеликими кубиками.

4. Натираємо сир на дрібній тертці. Щоб продукт краще подрібнювався, потрібно попередньо підморозити його у морозильній камері.

5. Для формування порцій можна використовувати спеціальне формувальне кільце. Ставимо його на тарілку і починаємо викладати шари з продуктів. Першим буде шар з курячого філе. Злегка придавлюємо його ложкою до дна тарілки і поливаємо майонезом. Розподіляємо майонез по курці. Потім щедро перекладаємо з соусом наступні продукти: яйця, мед і сир.

6. Знімаємо форму з заготівлі і ставимо салат в холодильник на час. Перед подачею на стіл прикрашаємо блюдо свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Простий і смачний салат з ананасом і кукурудзою

Щоб салат вийшов ще смачніше, його треба поставити в холодильник, відразу ж після приготування і потримати там деякий час. Поєднання сиру та часнику зробить страву більш терпким, а кукурудза і ананас додадуть солодощі і соковитості.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Кількість порцій – 2-3.

Склад:

  • Сир – 300 гр.
  • Ананас консервований – 1 банка.
  • Кукурудза консервована – 1 банку.
  • Часник – 4 зуб.
  • Майонез – 3-4 ст. л.

Процес приготування:

1. Є маленький секрет, який допоможе нам швидко і легко натерти сир: потрібно змочити тертку холодною водою. Подрібнювати продукт будемо на тертці з отворами середнього розміру.

2. Відкриваємо банку з ананасами і зливаємо сироп в окрему ємність (найзручніше використовувати чашку). Дістаємо скибочки ананаса і нарізаємо їх невеликими кубиками.

3. Слідом відкорковуємо банку з кукурудзою і викладаємо вміст в друшляк. Чекаємо, поки вся рідина стече.

4. Звільняємо зубчики часнику від лушпиння з допомогою ножа. Подрібнюємо їх через прес в окрему ємність.

5. Викладаємо всі інгредієнти – сир, ананас, кукурудзу і часник – в салатник. Заправляємо інгредієнти майонезом і гарненько перемішуємо.

6. Ставимо салат в холодильник для охолодження. Залишаємо його там буквально на півгодини, а потім подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Салат з ананасом, куркою та горіхами

Салат з ананасів і волоських горіхів виходить дуже «привабливим», святковим. За смаком страва пряний, солодкуватий, з невеликою кислинкою. Таке ласощі точно здивує ваших гостей.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 4-5.

Склад:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Яйця – 3-4 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Ананас консервований – 150 гр.
  • Горіх волоський – 70 гр.
  • Майонез – 200 гр.

Процес приготування:

1. Куряче філе потрібно заздалегідь вимити і відварити до м’якості. Після того, як м’ясо остигне, подрібнюємо його шматочками невеликого розміру. У підходящий салатник викладаємо куряче м’ясо і формуємо з нього перший шар страви. Промазуємо його майонезом.

2. Відкриваємо банку з ананасами. Потім зливаємо в чашку сироп. Викладаємо скибочки ананаса на обробну дошку і нарізаємо кубиками – це буде наступний шар салату. Збризкуємо його майонезом.

3. На тертці з дрібними отворами натираємо сир. Посипаємо їм шар з ананасів з майонезом. Поливаємо сир майонезом і розподіляємо його ложкою.

4. Відварюємо яйця в киплячій воді близько десяти хвилин. Потім остуджуємо їх у холодній і очищаємо від лушпиння. Яйця натираємо на дрібній тертці. Викладаємо з них наступний шар. Змащуємо його майонезом.

5. Прикрашаємо готовий салат волоськими горіхами, які попередньо потрібно подрібнити. Охолоджуємо блюдо в холодильнику близько півгодини і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Дуже смачний салат з ананасом і крабовими паличками

Ананаси відмінно поєднуються з морепродуктів. Крабові палички – соковиті і смачні – не обтяжують шлунок і є головним інгредієнтом багатьох салатів.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 4-5.

Склад:

  • Ананаси консервовані – 1 банку.
  • Кукурудза консервована – 1 банку.
  • крабові Палички – 300 гр.
  • Яйця – 6 шт.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

1. Розрізаємо упаковку і дістаємо крабові палички. Нарізаємо їх ножем невеликими кубиками і відразу ж відправляємо в підходящу миску або салатник.

2. Відкорковуємо банку з ананасами спеціальним пристосуванням або ножем. Виливаємо маринад в піалу або чашку, а потім дістаємо необхідну кількість скибочок і подрібнюємо їх на кубики. Викладаємо солодкі ананаси до крабовим паличкам.

3. Яйця потрібно заздалегідь відварити і остудити в холодній воді. Очищаємо продукт і нарізаємо шматочками (інгредієнти намагаємося нарізати кубиками однакового розміру). Відправляємо яйця в салатник.

4. Відкриваємо банку з кукурудзою таким же способом, як і банку з ананасами. Викладаємо кукурудзу в друшляк. Коли стече вся рідина, перекладаємо інгредієнт в миску.

5. Присмачую салат майонезом за смаком і ретельно перемішуємо, щоб соус рівномірно покрив всі інгредієнти. Подавати блюдо до столу слід в холодному вигляді, тому радимо поставити посуд з салатом в холодильник хоча б на півгодини.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування салату з ананасом і креветками

Даний рецепт – це незвичайне поєднання соковитих солоних креветок, солодких освіжаючих ананасів і лимонного соку, який надає страві легку кислинку.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 45 хв.

Кількість порцій – 3.

Склад:

  • Креветки – 300 гр.
  • Ананаси консервовані – 150-200 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • знежирена Сметана (йогурт) – 2 ч. л.
  • Сік лимонний – 1-2 ч. л.
  • салатний Лист – 3 шт.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Ставимо на плиту каструлю з водою. На великому вогні доводимо її до кипіння. Викладаємо в окріп заздалегідь вимиті і очищені креветки. Злегка солимо рідина. Перемішуємо і варимо креветки близько 5-6 хвилин. Якщо варити довше, продукт втратить свої смакові якості.

2. Зливаємо воду в раковину і перекладаємо креветки в глибоку миску. Коли вони охолонуть, прибираємо зайві деталі (залишки панцира, «хвостики»). Вибираємо найкрасивіші креветки (близько семи штук) для прикраси салату. Інші примірники залишаємо в тарілці, поливаємо їх сметаною або йогуртом. Приправляємо спеціями і перемішуємо.

3. Відкриваємо банку з ананасами і зливаємо сироп в чашку. Щоб салат не став водянистим, скибочки фрукта слід обсушити паперовими рушниками, а потім нарізати і додати до креветок.

4. В окрему піалу наливаємо оливкову олію. Вимиваємо лимон, розрізаємо його навпіл і вичавлюємо трохи лимонного соку в масло. Підсолюємо за смаком і перемішуємо соус.

5. Поливаємо салат сумішшю і перемішуємо. Залишаємо на кілька хвилин, щоб страва промокло. Шматочок сиру натираємо на тертці з дрібними або середнього розміру отворами.

6. Вимиті і обсохлі листя салату маємо на тарілці. Викладаємо блюдо і прикрашаємо його сиром і креветками.

Приємного апетиту!

Дуже смачний салат з ананасом і шинкою

Існує кілька різновидів салату, приготованого з шинки і ананасів. В нього додають різні овочі, доповнюють м’ясом та іншими інгредієнтами. Пропонуємо вам спробувати найбільш смачний і ситний рецепт салату, який точно сподобається вашим близьким і гостям.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 6.

Склад:

  • Шинка – 300 гр.
  • Сир – 140 гр.
  • Перець болгарський солодкий – 1 шт.
  • Ананас консервований – 160 гр.
  • Маслини – 50 гр.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Шматочок шинки нарізаємо круглими скибочками. Головне, щоб вони були не занадто товстими або тонкими – середньої товщини. Потім нарізаємо кожен скибочку соломкою. Відправляємо шинку в салатник.

2. Шматочок твердого сиру також нарізаємо соломкою. За розміром і товщині шматочки повинні бути приблизно такими ж, як і бруски шинки. Відправляємо сир в тарілку з шинкою.

3. Промиваємо перець. Вирізаємо ножем плодоніжку, а потім розрізаємо плід ножем уздовж навпіл. Позбавляємося від насіння. Обидві половинки перцю нарізаємо так само, як і інші інгредієнти, – соломкою. Викладаємо продукт в салатник.

4. Дістаємо маслини з попередньо откупоренной банки і струшуємо. Потім розрізаємо кожну маслину на чотири частини. Додаємо інгредієнт в салат.

. Відкриваємо банку з ананасами і зливаємо сироп в заздалегідь підготовлену чашку. Нарізаємо скибочки невеликими кубиками і також додаємо в салатник. Перемішуємо інгредієнти ложкою. Поливаємо салат майонезом, солимо і перчимо за смаком і знову перемішуємо. За бажанням, майонез можна замінити сметаною.

6. Промиваємо кілька гілочок свіжої петрушки, і прикрашаємо нею наш салат. Подаємо страву до столу.

Приємного апетиту!

Ситний салат з ананасом і кальмарами

Дане блюдо цілком можна назвати екзотичним, так як в його склад входять не зовсім звичні для нас продукти. Салат дуже ситний і корисний: містить клітковину, білки та інші корисні речовини і вітаміни. Крім того, кальмари легко засвоюються організмом і заряджають його енергією.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Кальмари – 600-700 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Ананаси консервовані – 4 шт.
  • Кукурудза консервована – 100 гр.
  • Сир – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – 150 гр.

Процес приготування:

1. Викладаємо кальмарів в глибоку ємність. Доводимо до кипіння воду (на плиті або в чайнику). Заливаємо окропом інгредієнт. Чекаємо близько двох хвилин. В іншу ємність заливаємо порцію холодної води і перекладаємо в неї кальмарів, знімаємо плівку.

2. У каструлю вливаємо воду і доводимо її до кипіння на плиті. Солимо киплячу рідину, перемішуємо і відправляємо в неї тушки. Варимо кальмарів 2 хвилини, не більше.

3. Дістаємо продукт з окропу і викладаємо на тарілку. Чекаємо, поки кальмари охолонуть, а потім нарізаємо тонкою соломкою.

. Викладаємо в окрему каструльку 2 яйця і заливаємо їх холодною водою. Варимо продукт близько 7-10 хвилин після закипання води. Після того, як яйця зваряться, гарячу рідину зливаємо в раковину, а інгредієнти заливаємо холодною водою, щоб вони швидше охололи. Видаляємо яєчну піну і нарізаємо продукт соломкою. Викладаємо яйця разом з кальмарами в загальний салатник.5. Відкриваємо банку з ананасами і солодку рідину зливаємо в чашку. Дістаємо 4 скибочки фрукта і нарізаємо кубиками. Додаємо ананас в салат.

6. Відкорковуємо банку з кукурудзою. Викладаємо продукт в друшляк і залишаємо на деякий час, щоб стекла рідина. На тертці з великими отворами натираємо шматочок сиру. Додаємо кукурудзу і сир в салат, посипаємо його дрібкою солі і заправляємо майонезом. Перемішуємо ложкою страву.

Приємного апетиту!