Салат з ананасом – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Ананас – дуже корисний, смачний, освіжаючий фрукт, який добре поєднується з багатьма продуктами. Існує величезна кількість рецептів приготування страв з додаванням ананаса – це і другі страви та десерти, і різні напої. Особливо популярні у господинь салати.

Салат з ананасом, куркою і сиром

Ви можете подумати, що салат з курячого м’яса і ананасів – це блюдо, приготоване з абсолютно не поєднуються між собою продуктів. Щоб переконати вас у протилежному, пропонуємо рецепт дуже смачного і ситного ласощі.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряче філе 300 гр.
  • Ананас консервований 400 гр.
  • Сир 70 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Волоський горіх 20 гр.
  • Майонез столовий молочний за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний салат з ананасом? Куряче філе промиваємо і просушуємо на паперовому рушнику, щоб вбралася зайва рідина. Потім відварюємо курку. Коли м’ясо звариться, охолодити його і нарізаємо невеликими кубиками.
  2. Наступний інгредієнт – ананаси. Відкриваємо банку і зливаємо сік в будь-яку ємність. Не виливайте рідина в раковину: сік консервованих ананасів дуже смачний і освіжаючий. Дістаємо ананаси з банки і нарізаємо шматочками такого ж розміру, як куряче філе.
  3. Шматочок сиру натираємо на тертці з великими отворами. За бажанням ви можете подрібнити сир на дрібній тертці.
  4. волоські горіхи і Розколюємо витягуємо з шкаралупи їстівну частину. Промиваємо горішки і викладаємо на паперовий рушник, щоб вбралася зайва волога. Дрібно нарізаємо продукт.
  5. Відварюємо одне яйце в невеликій каструльці. Зливаємо гарячу воду в раковину і заливаємо яйце холодною водою, щоб охолодити. Позбавляємо інгредієнт від лушпиння і також дрібно нарізаємо.
  6. В невелику піалу викладаємо майонез. Потім видавлюємо в нього обидва очищених зубчика часнику з допомогою землянки Ретельно перемішуємо інгредієнти.
  7. Викладаємо в підходящу глибоку ємність половину курячого м’яса і трохи підсолюємо його. Покриваємо шар з курки часниково-майонезній сумішшю. Викладаємо шар з ананасів (половину порції) і також покриваємо його соусом. Наступний шар – нарізане яйце, слідом за ним викладаємо половину порції сиру, який знову покриваємо соусом.
  8. Знову викладаємо шар з курячого м’яса, який змащуємо сумішшю з часнику і майонезу. Завершальний шар – спочатку із залишків ананаса, а потім сиру. Покриваємо його більш густим шаром соусу, посипаємо горіхами. Ставимо салат в холодильник на півгодини перед тим, як подавати до столу.

Приємного апетиту!