Салат на швидку руку – 12 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Салати на швидку руку з простих продуктів — це закуска, коли катастрофічно не вистачає часу і гості на порозі, або просто хочеться швидко чого-небудь перекусити. Дуже зручно завжди мати під рукою кілька перевірених легких і смачних рецептів салатів. У статті ви знайдете 12 відмінних салатів на будь-який смак.

Салат з крабовими паличками, кукурудзою і яйцем

Це один з найпопулярніших і смачних рецептів салатів на швидку руку для буденного перекусу. Крабові палички, кукурудза консервована і варені яйця добре поєднуються і доповнюють смак один одного. Закуска виходить поживною, але в теж час досить легкою.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Крабові палички-1 упаковка
  • Цибуля ріпчаста 90 гр.
  • кукурудза Консервована 1 банка
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Майонез для заправки
  • Сіль 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Як приготувати простий і смачний салат на швидку руку? Цибулину очистіть від лушпиння, зріжте хвостик, обмийте і дуже дрібно наріжте.
  2. Залийте подрібнену цибулю окропом і залиште на 10 хвилин. Після закінчення цього часу, промийте цибулю холодною водою.
  3. Крабові палички вийміть з упаковки і наріжте невеликими кубиками. Замість крабових паличок можна взяти крабове м’ясо.
  4. Яйця зваріть круто, остудіть, очистіть від шкаралупи, потім натріть їх на крупній тертці.
  5. З зерен кукурудзи злийте сік. Викладіть всі інгредієнти в миску, посоліть їх по смаку.
  6. Додайте майонез, перемішайте, салат.
  7. Салат з крабовими паличками, консервованою кукурудзою і вареним яйцем можна подавати на загальному блюді або порційно. Перед подачею прикрасьте салат гілочками свіжої зелені

Салат з копченою куркою і маринованими грибами

Салати з копченою куркою і маринованими грибами часто присутні на святкових столах. Це смачне блюдо, з цікавим смаком, на приготування якого не йде багато часу.

Час приготування: 20

Час приготування: 10 хв

Порцій – 2

Склад:

  • Кріп – 1 пучок.
  • копчений Окорочок курячий – 300 гр.
  • Огірки свіжі – 2-3 шт.
  • Гриби мариновані – 200 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Майонез для заправки.

Процес приготування:

Крок 1. Розберіть копчений окорочок на м’ясо і кісточки. Шматочки м’яса наріжте невеликими кубиками.

Крок 2. Огірки промийте, зріжте кінчики і подрібніть, посоліть і відкиньте на ситечко, щоб стекла рідина.

Крок 3. Курячі яйця зваріть в підсоленій воді круто. Потім дуже дрібно порубаєте їх ножем.

Крок 4. Мариновані гриби наріжте часточками.

Крок 5. Кріп помийте і наріжте. Складіть всі інгредієнти в миску.

Крок 6. Заправте салат майонезом і подавайте до столу.

Салат з куркою, ананасами, сиром і яйцем

Оригінальний і смачний салат, який прикрасить ваш святковий стіл. У нього свіжий збалансований смак і спокусливий аромат. Для заправки однаково добре підходить майонез і натуральний йогурт.

Час приготування: 20

Час приготування: 20 хв

Порцій – 4-6

Інгредієнти:

  • Грудка куряча відварна – 1 шт.
  • Яйця курячі варені – 3 шт.
  • Кукурудза консервована – 1 банку.
  • Сир твердий або напівтвердий – 70-100 гр.
  • Ананас консервований – 0,5 банки.
  • Майонез – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Грудку варену розберіть на волокна.

Крок 2. З консервованих ананасів злити сік. Кільця наріжте дрібними кубиками.Крок 3. На плоске блюдо встановіть кулінарне кільце. Першим шаром викладіть трохи консервованої кукурудзи. Потім покладіть курячий шар, промажте його майонезом.

Крок 4. Варені яйця натріть на тертці і зробіть з них наступний шар, змащуємо його майонезом. Далі знову кукурудзяний шар.

Крок 5. Після цього викладіть консервований ананас, додайте трохи майонезу. Зверху посипте салат тертим сиром.

Крок 6. Акуратно видаліть форму, прикрасьте салат за своїм смаком і подавайте до столу.

Смачний салат з шинкою, сиром і огірком

Дуже простий у приготуванні салат. Якщо курячі яйця будуть зварені заздалегідь, то вам знадобиться всього 5 хвилин для нарізки. Таке блюдо підійде для швидкого перекусу.

Час готування: 22

Час приготування: 12 хв

Порцій – 2-4

Інгредієнти:

  • Сир напівтвердий або твердий – 100-150 гр.
  • Майонез – 60-70 мл
  • Перець чорний мелений – 2 гр.
  • Яйця курячі – 2-3 шт.
  • Шинка – 200-250 гр.
  • Огірки свіжі – 1-2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зваріть курячі яйця круто в підсоленій воді, так шкаралупа буде простіше очищатися. Потім яйця наріжте дрібними кубиками або натріть на тертці.

Крок 2. Свіжі огірки помийте і наріжте тонкими смужками.

Крок 3. Шинку очистіть від оболонки і наріжте невеликими шматочками.

Крок 4. Твердий сир натріть на дрібній тертці.

Крок 5. Змішайте всі інгредієнти подрібнені в мисці, посоліть, приправте і додайте майонез. Перемішайте салат і можна подавати до столу.

Салат з куркою і консервованими грибами

Простий майонезний салат з куркою і маринованими грибами. Якщо ви любите ситні і швидкі в приготуванні салати, то варто придивитися до цього рецепту. Для салату можна використовувати будь-які консервовані гриби, які є у вас під рукою.

Час приготування: 25

Час приготування: 25 хв

Порцій – 4

Склад:

  • Печериці консервовані – 150 гр.
  • Цибуля зелена – 20 гр.
  • Горох консервований – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Курка відварна – 300 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Консервовані печериці наріжте скибочками.

Крок 2. Варене куряче м’ясо розберіть на волокна або наріжте дрібними кубиками.

Крок 3. Зелену цибулю вимити і дрібно наріжте.

Крок 4. Яйця зваріть круто з невеликою кількістю солі. Потім очистіть яйця від шкаралупи і наріжте дрібними кубиками.

Крок 5. Викладіть всі подрібнені інгредієнти в миску, додати консервований горошок.

Крок 6. Додайте сіль і мелений перець за смаком, заправте салат майонезом і перемішайте. Дуже швидко у вас на столі буде смачний і корисний салат.

Покроковий рецепт салату з ковбасою, квасолею і сухариками

Смачний і ситний салат спеціально для чоловіків. Він легко вгамує голод і подарує відчуття ситості надовго. Салат може стати відмінною закускою до пива або скласти основу пізньої вечері.

Час готування: 10

Час приготування: 10 хв

Порцій – 4

Склад:

  • Квасоля червона консервована – 180 гр.
  • Ковбаса копчена – 150 гр.
  • Сухарі – 40 гр.
  • Сир – 40 гр.
  • Кріп – 20 гр.
  • Майонез – 60 мл
  • Сіль – 2 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряйте необхідну кількість інгредієнтів для салату.Крок 2. Ковбасу наріжте соломкою.

Крок 3. Кріп помийте і дрібно порубаєте ножем.

Крок 4. Сир наріжте дрібними кубиками або натріть на крупній тертці.

Крок 5. З консервованої квасолі злити рідину. Викладіть всі інгредієнти в миску. Додайте майонез і сіль за смаком, перемішайте. Сухарики краще класти в останню чергу, щоб вони не розм’якли.Крок 5. Подавайте салат до столу відразу після приготування.

Швидкий овочевий салат на швидку руку

В літньо-осінній період особливо популярні овочеві салати, тим більше, що готувати їх простіше простого. Такі закуски стануть прекрасним доповненням до обіду або вечері, вони легкі і багаті вітамінами.

Час готування: 10

Час приготування: 10 хв

Порцій – 4

Склад:

  • Капуста білокачанна – 250 гр.
  • Помідори – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста маринований – 50 гр.
  • Редис – 100 гр.
  • Огірок – 100 гр.
  • Кріп – 5 гр.
  • Цибуля зелена – 5 гр.
  • Петрушка – 5 гр.
  • Масло оливкова – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Капусту помийте і наріжте тонкою соломкою. Викладіть капусту в миску і злегка пам’ятаєте руками.

Крок 2. Огірки помийте і наріжте невеликими кубиками.

Крок 3. Редис помийте і наріжте кубиками.

Крок 4. Помідори наріжте кубиками. Додайте в салатницю маринований цибулю і помідори.

Крок 5. Зелень порубаєте ножем і викладіть в миску. Додайте сіль і мелений перець за смаком. Заправте салат оливковою олією.

Крок 6. Салат перемішайте і подавайте до столу. Його можна подавати до м’ясних і рибних страв.

Простий салат з капусти, огірка і зеленого горошку

Легкий в приготуванні і простий за складом салат буде, як не можна, до речі, на обід і вечерю. Таке невелике вітамінне додаток дуже добре впишеться у ваш раціон харчування і підтримає вам імунітет.

Час приготування: 20

Час приготування: 20 хв

Порцій – 6-8

Інгредієнти:

  • Горошок зелений розморожений – 2 склянки
  • Масло оливкова – 3-4 ст. л.
  • Капуста білокачанна – 300-400 гр.
  • Огірок свіжий – 70 гр.
  • Цибуля зелена – 5 гр.
  • Оцет яблучний – 30-40 мл
  • Оцет білий – 30-40 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців мелена – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Качан капусти помийте і наріжте тонкими смужками.Крок 2. Огірок помийте і наріжте тонкими часточками. Зелену цибулю дрібно наріжте. Викладіть огірок, цибулю і розморожений зелений горошок в миску.

Крок 3. Перемішайте інгредієнти.

Крок 4. Всипте в миску сіль і суміш перців за смаком, влийте оливкове масло, білий і яблучний оцет, ще раз перемішайте салат.

Крок 5. Овочевий салат можна подавати до столу відразу після приготування, поки овочі хрусткі і міцні.

Салат з шинкою і корейською морквою

Не завжди є час для складних страв, але балувати близьких смачною їжею хочеться щодня. В якості альтернативи, пропонуємо рецепт швидкого салат із корейської моркви та шинки. Він виходить ситним і досить соковитим, а легка пікантна нотка полоскоче ваші рецептори.

Час приготування: 15

Час приготування: 15 хв

Порцій – 5-6

Склад:

  • Шинка – 400 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Морква корейська – 200 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Капуста пекінська – 3-4 аркуша.
  • Яйця курячі варені – для прикраси.
  • Майонез для заправки.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Салат викладається шарами. Листя пекінської капусти нашаткуйте, посоліть, змішайте з майонезом і викладіть першим шаром.

Крок 2. Шинку наріжте кубиками і викладіть другий шар з половини від загальної кількості, змастіть шар майонезом.

Крок 3. Поверх шинки натріть половину сиру на дрібній тертці.

Крок 4. Далі покладіть шар з решти шинки, змащуємо його майонезом.

Крок 5. Наступним шаром натріть залишився сир.

Крок 6. Огірки наріжте кубиками, викладіть його наступним шаром, посоліть за смаком.

Крок 7. Укрийте салат корейською морквою. Прикрасьте блюдо часточками варених яєць, і свіжою зеленню.

Швидкий салат з консервованим тунцем

Консервований тунець – продукт, який часто використовують в приготуванні всіляких закусок. Вони завжди виходять ситними і смачними. Наприклад, швидкий салат, який може стати повсякденним блюдом або прикрасити ваше свято.

Час готування: 30

Час приготування: 17 хв

Порцій – 5-6

Склад:

  • Кукурудза консервована – 1 банку.
  • Сир напівтвердий або твердий – 100 гр.
  • Цибуля зелена – 3 гілки.
  • Тунець консервований – 1 банка.
  • Огірки свіжі – 300 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Майонез – 50-70 мл

Процес приготування:

Крок 1. Розкрийте консерви з тунцем, злийте сік і рибу розімніть виделкою.Крок 2. Викладіть в салатницю консервовану кукурудзу і подрібнений огірок.

Крок 3. Курячі яйця середнього розміру зваріть круто, очистіть від шкаралупи, натріть на тертці або дрібно наріжте. Твердий сир наріжте кубиками або натріть на крупній тертці.

Крок 4. Додайте до подрібненим інгредієнтів тунця, зелену цибулю і майонез.

Крок 5. Салат добре перемішайте і можна відразу подавати до столу.

Салат з сайрою консервованої, яйцями і рисом

Приготування їжі не завжди займає дуже багато часу. Салат з доступних продуктів, швидко і просто, але дуже смачно. Сайра, яйця та рис, зібрані в одній салатниці можуть ситно нагодувати всю сім’ю.

Час приготування:25

Час приготування: 20 хв

Порцій – 4-5

Інгредієнти:

  • Консерви з сайри в маслі – 250 гр.
  • Рис варений – 150 гр.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Яйця курячі варені – 2-3 шт.
  • Петрушка – 7 гр.
  • Сметана 20 %– 100 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З консервованої сайри злийте сік, викладіть її в салатницю і рибу розімніть виделкою.

Крок 2. Цибулину очистіть від лушпиння, дрібно наріжте ножем і залийте окропом на 5 хвилин. Потім воду злити, цибулю промити.

Крок 3. Яйця наріжте дрібними кубиками.

Крок 4. Петрушку вимити і дрібно порубаєте ножем.

Крок 5. У миску до сайра додайте цибулю, яйця, петрушку і варений рис. Посоліть за смаком, покладіть сметану і перемішайте.

Крок 6. Салат з консервованої сайрою подавайте до столу на загальному блюді відразу після приготування.

Швидкий фруктовий салат на швидку руку

Салати можуть бути не тільки солоними, але і солодкими і можуть подаватися в якості десерту. Наприклад, швидкий фруктовий салат, самий корисний і легкий десерт, який тільки можна придумати, його можна подавати дорослим і дітям.

Час готування: 10

Час приготування: 10 хв

Порций – 1

Інгредієнти:

  • Банан – 1 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Грейпфрут – 1 шт.
  • Йогурт – 80 мл

Процес приготування:

Крок 1. Банан очистити від шкірки і наріжте скибочками.

Крок 2. Яблуко вимити, вирізати серцевину з насінням. Наріжте яблука кубиками.Крок 3. Грейпфрут очистіть від шкірки, розберіть на часточки. З часточок зніміть білу прозору плівочку і розріжте їх на кілька частин.

Крок 4. Салат заправте йогуртом, перемішайте.

Крок 5. Швидкий фруктовий салат прикрасьте за бажанням шоколадом або вафлями і подавайте до столу.