Салат зі свинячим мовою – 7 найбільш смачних і простих рецептів приготування з покроковими фото

Свинячий язик цінується у багатьох кухнях світу. З ним готують велику кількість яскравих закусок. Апетитні салати з делікатесом часто зустрічаються в дорогих ресторанах. Приготувати таку страву в домашніх умовах не складе великої праці. Використовуйте для цього перевірену добірку з 7-і покрокових рецептів.

Салат зі свинячим мовою і солоним огірком

Соковитий і неймовірно поживний салат виходить з свинячого мови і солоного огірка. Яскраве за смаком страва нікого не залишить байдужим. Запам’ятовуйте просту кулінарну ідею.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Свинячий мову 150 гр.
  • Огірки солоні 1 шт.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Картопля 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Майонез столовий молочний за смаком
  • Цибуля зелена для прикраси

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний і простий салат зі свинячим мовою? Попередньо відварюємо мову в підсоленій воді близько 1-1,5 години. Далі інгредієнт остуджуємо, очищаємо і ріжемо тонкою соломкою.
  2. Солоний огірок розбираємо таким же чином.
  3. Заздалегідь відварюємо картоплю з яйцем. Очищаємо продукти і також нарізаємо шматочками поменше.
  4. З’єднуємо всі компоненти в одній мисці, солимо їх, перчимо й перемішуємо.
  5. Далі частування ділимо на порції. Подаємо разом із зеленню і майонезом. Готово!

Як приготувати салат зі свинячим мовою і грибами?

Поживна закуска для вашого столу – домашній салат з свинячого мови і грибів. Таке частування стане родзинкою будь-якого святкового меню. Здивуйте кулінарної ідеєю своїх рідних або гостей.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Мова свинячий – 250 гр.
  • Гриби гливи – 200 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Огірок маринований – 4 шт.
  • Сметана – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо картоплю, очищаємо її і ріжемо дрібними кубиками.

Крок 2. Доповнюємо картоплю і подрібненими вареними яйцями.

Крок 3. Варимо До готовності гриби в підсоленій воді, дрібно розділяємо їх і кладемо в загальну миску.

Крок 4. Доповнюємо масу кубиками відвареної свинячого мови. Його попередньо готуємо в підсоленій воді близько 1,5 години.

Крок 5. Викладаємо сюди і подрібнені мариновані огірки.

Крок 6. Солимо продукти за смаком і поливаємо майонезом.

Крок 7. Акуратно розмішуємо вміст.

Крок 8. Готовий салат ділимо на порції, прикрашаємо гілочками кропу і подаємо до столу!

Простий салат зі свинячим язиком, яйцем і огірком

Простий у виконанні і неймовірно смачний салат для вашого столу – з відвареного свинячого мови, огірків і яєць. Холодна закуска також порадує поживними властивостями. Спробуйте!

Час приготування: 2 години

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Мова свинячий – 150 гр.
  • Яйце перепелине – 2 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку відварюємо мову в підсоленій воді близько 1-1,5 години. Остуджуємо його, очищаємо і ріжемо тонкими брусочками.

Крок 2. Занурюємо шматочки мови в глибоку миску. Доповнюємо їх тонко порізаним огірком.

Крок 3. Кладемо в загальну посуд тертий сир і подрібнені зубчики часнику.

Крок 4. Заправляємо частування майонезом і сметаною, солимо і перчимо за смаком. Акуратно перемішуємо.

Крок 5. Ділимо салат на порції, доповнюємо половинками відварених яєць і свіжим кропом. Можна подавати до столу!

Салат зі свинячим мовою і болгарським перцем

Соковитий і яскравий салат з свинячого мови виходить з додаванням болгарського перцю. Делікатес відмінно поєднується зі свіжими овочами. Подавайте частування до домашнього або святкового столу.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Мова свинячий – 500 гр.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець – за смаком.
  • Масло оливкове – для заправки.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячий язик варимо в підсоленій воді близько 1,5-2 годин. Після продукт остуджуємо, очищаємо і ріжемо тонкою соломкою.

Крок 2. Болгарські перці очистити від насіння і тонко розбираємо. Для яскравості готового салату краще використовувати овочі різного кольору.

Крок 3. Промитий огірок ділимо тонкими брусочками.

Крок 4. Подрібнюємо свіжу зелень, а цибулю ріжемо тоненькими півколами.

Крок 5. Для заправки розмішуємо оливкове масло з сіллю і меленим чорним перцем.

Крок 6. Всі продукти з’єднуємо в загальній тарілці, заправляємо і акуратно розмішуємо. Можна пробувати!

Смачний салат зі свинячим мовою і зеленим горошком

Смачний і простий салат з делікатесу можна приготувати з додаванням зеленого горошку. Така закуска стане яскравим доповненням до вашого столу, також підійде і для святкового меню.

Час приготування: 2 години 20 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Мова свинячий – 1 шт.
  • Горошок зелений – 0,5 банки.
  • Огірок солоний – 3 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячий язик занурюємо в каструлю з підсоленою водою. Відварюємо дві години до готовності.

Крок 2. Далі продукт остуджуємо і очищаємо від плівок.

Крок 3. Розбираємо його тонкими брусочками.

Крок 4. Доповнюємо мова подрібненими солоними огірками.

Крок 5. Відварюємо курячі яйця, остуджуємо і очищаємо їх. Ріжемо невеликими шматочками і перекладаємо в загальну масу.

Крок 6. Сюди ж відправляємо зелений горошок і подрібнену зелень. За смаком додаємо сіль, заправляємо майонезом і розмішуємо.

Крок 7. Поживний салат зі свинячим мовою і зеленим горошком готовий. Пригощайтеся!

Салат зі свинячим мовою і корейською морквою

Яскравий за смаком салат для вашого столу – з свинячого мови і корейської моркви. Частування вийде поживним, а також порадує легкої пікантністю. Подавайте до домашнього столу.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Мова свинячий – 2 шт.
  • Морква по-корейськи – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо свинячі язики в підсоленій воді близько півтора годин. Далі продукт остуджуємо і очищаємо.

Крок 2. Ріжемо мову тонкими брусочками. Кладемо їх в глибоку миску. Сюди ж відправляємо тонкі півкільця цибулі.

Крок 3. Відварюємо курячі яйця. Остуджуємо їх і подрібнюємо. Корейську моркву можна розрізати на кілька частин.

Крок 4. Яблука очищаємо від шкірки, ріжемо дрібно і відправляємо в загальну масу. Солимо, перчимо і розмішуємо вміст.

Крок 5. Перед подачею заправляємо апетитний салат майонезом і подаємо до столу!

Оригінальний салат Олів’є зі свинячим мовою

Оригінальна варіація знаменитого салату Олів’є – з додаванням свинячого мови. Делікатес додасть частування особливий смак. Використовуйте яскравий рецепт для вашого святкового столу.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Мова свинячий – 4 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Огірок маринований – 5 шт.
  • Горошок зелений консервований – 1 банка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо свинячі язики у воді з сіллю, лавровими листками і горошинами чорного перцю. На це піде приблизно півтори години.

Крок 2. В окремій каструлі відварюємо картоплю, моркву і курячі яйця.

Крок 3. Відварені продукти остуджуємо. Очищаємо яйця і моркву, після ріжемо їх кубиками.

Крок 4. Також чинимо і з картоплею.

Крок 5. Подрібнюємо і мариновані огірки.

Крок 6. Готові мови акуратно очищаємо з допомогою ножа.

Крок 7. Після чого також їх ріжемо кубиками. З’єднуємо всі продукти в загальній мисці, доповнюємо їх горошком, сіллю, перцем, зеленню і майонезом.

Крок 8. Олів’є зі свинячим мовою готово. Діліть на порції і подавайте до столу!