Свинячий язик цінується у багатьох кухнях світу. З ним готують велику кількість яскравих закусок. Апетитні салати з делікатесом часто зустрічаються в дорогих ресторанах. Приготувати таку страву в домашніх умовах не складе великої праці. Використовуйте для цього перевірену добірку з 7-і покрокових рецептів.
Салат зі свинячим мовою і солоним огірком
Соковитий і неймовірно поживний салат виходить з свинячого мови і солоного огірка. Яскраве за смаком страва нікого не залишить байдужим. Запам’ятовуйте просту кулінарну ідею.
Інгредієнти на
2 порц.
- Свинячий мову 150 гр.
- Огірки солоні 1 шт.
- Яйце куряче 2 шт.
- Картопля 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Майонез столовий молочний за смаком
- Цибуля зелена для прикраси
Процес приготування:
- Як приготувати смачний і простий салат зі свинячим мовою? Попередньо відварюємо мову в підсоленій воді близько 1-1,5 години. Далі інгредієнт остуджуємо, очищаємо і ріжемо тонкою соломкою.
- Солоний огірок розбираємо таким же чином.
- Заздалегідь відварюємо картоплю з яйцем. Очищаємо продукти і також нарізаємо шматочками поменше.
- З’єднуємо всі компоненти в одній мисці, солимо їх, перчимо й перемішуємо.
- Далі частування ділимо на порції. Подаємо разом із зеленню і майонезом. Готово!
Як приготувати салат зі свинячим мовою і грибами?
Поживна закуска для вашого столу – домашній салат з свинячого мови і грибів. Таке частування стане родзинкою будь-якого святкового меню. Здивуйте кулінарної ідеєю своїх рідних або гостей.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Мова свинячий – 250 гр.
- Гриби гливи – 200 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Огірок маринований – 4 шт.
- Сметана – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Кріп – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо картоплю, очищаємо її і ріжемо дрібними кубиками.
Крок 2. Доповнюємо картоплю і подрібненими вареними яйцями.
Крок 3. Варимо До готовності гриби в підсоленій воді, дрібно розділяємо їх і кладемо в загальну миску.
Крок 4. Доповнюємо масу кубиками відвареної свинячого мови. Його попередньо готуємо в підсоленій воді близько 1,5 години.
Крок 5. Викладаємо сюди і подрібнені мариновані огірки.
Крок 6. Солимо продукти за смаком і поливаємо майонезом.
Крок 7. Акуратно розмішуємо вміст.
Крок 8. Готовий салат ділимо на порції, прикрашаємо гілочками кропу і подаємо до столу!
Простий салат зі свинячим язиком, яйцем і огірком
Простий у виконанні і неймовірно смачний салат для вашого столу – з відвареного свинячого мови, огірків і яєць. Холодна закуска також порадує поживними властивостями. Спробуйте!
Час приготування: 2 години
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Мова свинячий – 150 гр.
- Яйце перепелине – 2 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Сир твердий – 50 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Майонез – 1 ст. л.
- Сметана – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку відварюємо мову в підсоленій воді близько 1-1,5 години. Остуджуємо його, очищаємо і ріжемо тонкими брусочками.
Крок 2. Занурюємо шматочки мови в глибоку миску. Доповнюємо їх тонко порізаним огірком.
Крок 3. Кладемо в загальну посуд тертий сир і подрібнені зубчики часнику.
Крок 4. Заправляємо частування майонезом і сметаною, солимо і перчимо за смаком. Акуратно перемішуємо.
Крок 5. Ділимо салат на порції, доповнюємо половинками відварених яєць і свіжим кропом. Можна подавати до столу!
Салат зі свинячим мовою і болгарським перцем
Соковитий і яскравий салат з свинячого мови виходить з додаванням болгарського перцю. Делікатес відмінно поєднується зі свіжими овочами. Подавайте частування до домашнього або святкового столу.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Мова свинячий – 500 гр.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Перець – за смаком.
- Масло оливкове – для заправки.
Процес приготування:
Крок 1. Свинячий язик варимо в підсоленій воді близько 1,5-2 годин. Після продукт остуджуємо, очищаємо і ріжемо тонкою соломкою.
Крок 2. Болгарські перці очистити від насіння і тонко розбираємо. Для яскравості готового салату краще використовувати овочі різного кольору.
Крок 3. Промитий огірок ділимо тонкими брусочками.
Крок 4. Подрібнюємо свіжу зелень, а цибулю ріжемо тоненькими півколами.
Крок 5. Для заправки розмішуємо оливкове масло з сіллю і меленим чорним перцем.
Крок 6. Всі продукти з’єднуємо в загальній тарілці, заправляємо і акуратно розмішуємо. Можна пробувати!
Смачний салат зі свинячим мовою і зеленим горошком
Смачний і простий салат з делікатесу можна приготувати з додаванням зеленого горошку. Така закуска стане яскравим доповненням до вашого столу, також підійде і для святкового меню.
Час приготування: 2 години 20 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Мова свинячий – 1 шт.
- Горошок зелений – 0,5 банки.
- Огірок солоний – 3 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свинячий язик занурюємо в каструлю з підсоленою водою. Відварюємо дві години до готовності.
Крок 2. Далі продукт остуджуємо і очищаємо від плівок.
Крок 3. Розбираємо його тонкими брусочками.
Крок 4. Доповнюємо мова подрібненими солоними огірками.
Крок 5. Відварюємо курячі яйця, остуджуємо і очищаємо їх. Ріжемо невеликими шматочками і перекладаємо в загальну масу.
Крок 6. Сюди ж відправляємо зелений горошок і подрібнену зелень. За смаком додаємо сіль, заправляємо майонезом і розмішуємо.
Крок 7. Поживний салат зі свинячим мовою і зеленим горошком готовий. Пригощайтеся!
Салат зі свинячим мовою і корейською морквою
Яскравий за смаком салат для вашого столу – з свинячого мови і корейської моркви. Частування вийде поживним, а також порадує легкої пікантністю. Подавайте до домашнього столу.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Мова свинячий – 2 шт.
- Морква по-корейськи – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Яблуко – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо свинячі язики в підсоленій воді близько півтора годин. Далі продукт остуджуємо і очищаємо.
Крок 2. Ріжемо мову тонкими брусочками. Кладемо їх в глибоку миску. Сюди ж відправляємо тонкі півкільця цибулі.
Крок 3. Відварюємо курячі яйця. Остуджуємо їх і подрібнюємо. Корейську моркву можна розрізати на кілька частин.
Крок 4. Яблука очищаємо від шкірки, ріжемо дрібно і відправляємо в загальну масу. Солимо, перчимо і розмішуємо вміст.
Крок 5. Перед подачею заправляємо апетитний салат майонезом і подаємо до столу!
Оригінальний салат Олів’є зі свинячим мовою
Оригінальна варіація знаменитого салату Олів’є – з додаванням свинячого мови. Делікатес додасть частування особливий смак. Використовуйте яскравий рецепт для вашого святкового столу.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Мова свинячий – 4 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Огірок маринований – 5 шт.
- Горошок зелений консервований – 1 банка.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Майонез – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо свинячі язики у воді з сіллю, лавровими листками і горошинами чорного перцю. На це піде приблизно півтори години.
Крок 2. В окремій каструлі відварюємо картоплю, моркву і курячі яйця.
Крок 3. Відварені продукти остуджуємо. Очищаємо яйця і моркву, після ріжемо їх кубиками.
Крок 4. Також чинимо і з картоплею.
Крок 5. Подрібнюємо і мариновані огірки.
Крок 6. Готові мови акуратно очищаємо з допомогою ножа.
Крок 7. Після чого також їх ріжемо кубиками. З’єднуємо всі продукти в загальній мисці, доповнюємо їх горошком, сіллю, перцем, зеленню і майонезом.
Крок 8. Олів’є зі свинячим мовою готово. Діліть на порції і подавайте до столу!