Салат Ташкент класичний – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Салат Ташкент класичний — це ситна закуска з мінімальної кількості інгредієнтів. Редька надає салату соковитість і приємну пікантність. Приготування салатів не займає багато часу. А якщо м’ясні інгредієнти зварені заздалегідь, то процес значно скорочується. У даній підбірці представлені деякі варіанти, які користуються найбільшою популярністю. Беріть на озброєння і дивуйте домочадців!

Салат Ташкент з яловичини з редькою — класичний рецепт

Салат Ташкент з яловичини з редькою варто спробувати хоча б одного разу. Закуска, приготована за цим рецептом, відмінно впишеться в щоденний раціон і різноманітить частування на заходах. Страва має не тільки яскравим зовнішнім виглядом, але і цікавим смаком.

Інгредієнти
6 порц.

  • Яловичина 220 гр. (відварна)
  • Яйце куряче 3 шт (відварені)
  • Редька зелена 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 230 гр.
  • Кінза 20 гр.
  • Масло рослинне для смаження
  • Майонез столовий молочний 100 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати салат Ташкент за класичним рецептом? Зелену редьку очищають за допомогою овочечистки. Беремо шатківницю і трьом коренеплід.
  2. Натертий овоч перекладаємо в глибоку миску і наливаємо холодну воду.
  3. Трохи солимо і відставляємо убік мінімум на півгодини.
  4. Заздалегідь відварюємо яловичину, охолоджуємо, а потім нарізаємо впоперек волокон смужками.
  5. Відварені яйця очищаємо від шкаралупи і ріжемо часточками.
  6. Промиту кінзу дрібно рубаємо.
  7. Редьку вичавлюємо руками від води і перекладаємо на окрему тарілку.
  8. Цибулину нарізаємо півкільцями.
  9. На розпечену сковорідку наливаємо олію і вивантажуємо цибульні півкільця. Обсмажуємо до рум’яності.
  10. Підготовлені інгредієнти змішуємо в великій мисці. Приправляємо сіллю, перцем. Присмачую майонезом.
  11. Гарненько розмішуємо салат.
  12. Частування подаємо порційно або на загальному блюді. Приємного апетиту!