Салат Ташкент класичний – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Салат Ташкент класичний — це ситна закуска з мінімальної кількості інгредієнтів. Редька надає салату соковитість і приємну пікантність. Приготування салатів не займає багато часу. А якщо м’ясні інгредієнти зварені заздалегідь, то процес значно скорочується. У даній підбірці представлені деякі варіанти, які користуються найбільшою популярністю. Беріть на озброєння і дивуйте домочадців!

Салат Ташкент з яловичини з редькою — класичний рецепт

Салат Ташкент з яловичини з редькою варто спробувати хоча б одного разу. Закуска, приготована за цим рецептом, відмінно впишеться в щоденний раціон і різноманітить частування на заходах. Страва має не тільки яскравим зовнішнім виглядом, але і цікавим смаком.

Інгредієнти
6 порц.

  • Яловичина 220 гр. (відварна)
  • Яйце куряче 3 шт (відварені)
  • Редька зелена 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 230 гр.
  • Кінза 20 гр.
  • Масло рослинне для смаження
  • Майонез столовий молочний 100 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати салат Ташкент за класичним рецептом? Зелену редьку очищають за допомогою овочечистки. Беремо шатківницю і трьом коренеплід.
  2. Натертий овоч перекладаємо в глибоку миску і наливаємо холодну воду.
  3. Трохи солимо і відставляємо убік мінімум на півгодини.
  4. Заздалегідь відварюємо яловичину, охолоджуємо, а потім нарізаємо впоперек волокон смужками.
  5. Відварені яйця очищаємо від шкаралупи і ріжемо часточками.
  6. Промиту кінзу дрібно рубаємо.
  7. Редьку вичавлюємо руками від води і перекладаємо на окрему тарілку.
  8. Цибулину нарізаємо півкільцями.
  9. На розпечену сковорідку наливаємо олію і вивантажуємо цибульні півкільця. Обсмажуємо до рум’яності.
  10. Підготовлені інгредієнти змішуємо в великій мисці. Приправляємо сіллю, перцем. Присмачую майонезом.
  11. Гарненько розмішуємо салат.
  12. Частування подаємо порційно або на загальному блюді. Приємного апетиту!

Салат Ташкент з куркою

Салат Ташкент з куркою – відмінна закуска для любителів гострих страв. Цибуля, редька й хрін відмінно гармоніюють між собою, а куряче м’ясо та яйця пом’якшують смак пікантного салату. Приготувати салат зможе будь-який, приклавши невеликі зусилля. Якщо вам хочеться спробувати щось нове – цей салат те, що вам потрібно!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Курка варена – 400 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Редька зелена – 250 гр.
  • Кінза – 2-3 гілочки.
  • Цибуля ріпчаста – 120 гр.
  • Корінь хрону – за смаком.
  • Масло рослинне – 15 мл
  • Масло оливкове – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом відварюємо куряче м’ясо. З приготованого м’яса знімаємо шкіру і витягуємо кістки.

Крок 2. Очищену цибулю дрібно рубаємо і перекладаємо в гарячий сотейник з рослинним маслом. Обсмажуємо, не забуваємо помішувати.

Крок 3. Куряче м’ясо нарізаємо довільно і складаємо в салатник.

Крок 4. Промиту редьку чистимо економкою і нарізаємо соломкою. Посипаємо невеликою кількістю солі, залишаємо на пару хвилин. Перекладаємо в сито, обмиваємо під краном. Потім просушуємо паперовими рушниками. За бажанням використовуємо шатківницю. Овоч перекладаємо до м’яса.

Крок 5. У миску з інгредієнтами перекладаємо обсмажену цибулю.

Крок 6. Вимиту кінзу дрібно-дрібно рубаємо і відправляємо до інгредієнтів.

Крок 7. Очищений хрін подрібнюємо на тертці і додаємо в миску. Присмачую салат сіллю, перцем і оливковою олією.

Крок 8. Гарненько розмішуємо салат.

Крок 9. Зварені яйця очищаємо і ріжемо часточками. Закуску перекладаємо в салатник, прикрашаємо яєчними часточками. Подаємо до столу. Приємного апетиту!

Салат Ташкент з мовою

Салат Ташкент з мовою потребує для свого виконання більше часу на відміну від інших варіантів. Але це того варто! Процес можна спростити і заощадити час на складання, приготувавши мову заздалегідь. Для мене цей рецепт виходить ніжніше, ніж інші інтерпретації. Така версія добре виглядає на святковому столі. Гості завжди залишаються в захваті.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Язик яловичий – 300 гр.
  • Яйця курячі великі – 4 шт.
  • Дайкон – 300 гр.
  • Гранат – для прикраси.
  • Цибуля зелена – 200 гр.
  • Майонез для заправки.
  • Сіль – щіпка.
  • Перець чорний мелений – щіпка.
  • масло – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед, відварюємо мову. Бажано зробити це заздалегідь. Акуратно знімаємо шкіру. Очищений мова нарізаємо довгими смужками.

Крок 2. Промиваємо дайкон, очищаємо від шкірки, розрізаємо тонкими смужками. Перекладаємо в ємність наливаємо холодну воду. Залишаємо приблизно на півгодини, щоб позбутися від характерної гіркоти.

Крок 3. Яйця збовтуємо з сіллю і акуратно порційно виливаємо на змащену вершковим маслом гарячу сковорідку. Обсмажуємо млинці з двох сторін. Коли всі яєчні млинці будуть готові, звертаємо їх рулетом і нарізаємо тонкими смужками.

Крок 4. Промиваємо зелений лук, висушуємо рушниками, а потім ріжемо пір’ям по діагоналі.

Крок 5. Всі компоненти складаємо в загальну ємність, приправляємо сіллю і перцем, присмачую майонезом. Добре розмішуємо. Перекладаємо в красивий салатник і прикрашаємо зернами граната. Приємного апетиту!

Салат Ташкент з дайконом

Салат Ташкент з дайконом виходить ситним і дуже смачним. Дайкон замочують у воді за бажанням. Якщо редька негостра, сміливо переходимо до наступного етапу. Хтось навмисно не вимочує редьку, тому що любить пікантність в салаті. Салат готується просто. Маринований перець чилі надає салату родзинку. Цінителі гострих закусок набудуть нового улюбленця.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Склад:

  • Яловичина відварна – 200 гр.
  • Яйця варені – 2 шт.
  • Редька «Дайкон» – 1 шт.
  • Гострий перець (маринований чилі) – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кріп – 20 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Майонез – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зварені круто яйця остуджуємо і відварюємо яловичину (для економії часу робимо це заздалегідь). Споліскуємо зелень і сушимо паперовими рушниками, дістаємо маринований перець чилі.

Крок 2. Почищену редьку подрібнюємо теркою. Можна взяти «корейську» шатківницю або порізати брусочками вручну.

Крок 3. Очищаємо головку цибулі і тонко нарізаємо півкільцями.

Крок 4. Нагріваємо сковорідку з рослинним маслом. Підрум’янюємо півкільця цибулі до рум’яного кольору.

Крок 5. Приготоване м’ясо нарізаємо шматочками або поділяємо на волокна.

Крок 6. Очищаємо охолоджені яйця і нарізаємо тонкими часточками. Сонячний жовток додасть яскравості салату.

Крок 7. Дрібно-дрібно рубаємо гострий перець (кількість регулюємо самостійно, на власний розсуд використовуємо свіжий овоч) і промитий кріп. Замість кропу за смаком використовуємо петрушку, кінзу, зелену цибулю або весь набір зелені.

Крок 8. Підготовлені продукти перекладаємо в миску (рекомендується дотримувати однакову нарізку). Солимо і перчимо за смаком. Присмачую майонезом (можна приготувати соус на основі натурального йогурту і гірчиці або заправити сметаною з подрібненим часником) і акуратно розмішуємо. Прикрашаємо зверху часточками яєць і перцем чилі. Приємного апетиту!

Салат Ташкент з гранатом

Салат Ташкент з гранатом припаде до душі всім любителям ситних закусок. Щоб заощадити час, рекомендую яловичину зварити заздалегідь. Редька і гранат надає соковитість салату. Проста у виконанні закуска не обтяжить вас. Нескладний рецепт приємно здивує вас пікантним смаком інгредієнтів.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Яловичина – 350 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Редька зелена – 400 гр.
  • Гранат – 2 жмені.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Соєвий соус – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищений цибулю нарізаємо, як подобається – кільцями або півкільцями. Обвалюємо в борошні і відправляємо в розігріту сковорідку з рослинним маслом. Швидко обсмажуємо і вивантажуємо на поверхню, застелену серветками, щоб вбрався зайвий жир.

Крок 2. Для економії часу попередньо відварюємо яловичину, остуджуємо, довільно ріжемо або розбираємо руками на волокна.

Крок 3. В великій мисці збовтуємо соєвий соус з яйцями. При бажанні соєвий соус замінюємо сіллю.

Крок 4. Смажимо млинці з приготовленої яєчної субстанції.

Крок 5. Обсмажені заготовки укладають стопкою, а потім звертаємо в трубочку. Нарізаємо соломкою. Нарізка продуктів повинна бути однаковою, щоб зберегти естетику подачі.

Крок 6. Промиту редьку позбавляємо від шкірки за допомогою овочечистки. Плід натираємо на тертці, за бажанням нарізаємо соломкою або використовуємо шатківницю. Якщо редька досить гостра, посипаємо сіллю і даємо гіркоти вийти, потім змиваємо під краном, не забуваємо просушити. Підготовлені компоненти об’єднуємо в загальній мисці.

Крок 7. Присмачую сметаною та майонезом у рівних пропорціях (або використовуємо щось одне за бажанням). За смаком додаємо сіль, перець і інші прянощі. Акуратно перемішуємо. Розкладаємо салат по порційних тарілках і посипаємо яскравим гранатом. Приємного апетиту!