Салат з куркою і печерицями – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Приготувати салат – що може бути простіше. Необхідно підібрати інгредієнти, які будуть поєднуватися між собою за смаком, нарізати їх, заправити соусом і змішати. Всім відомо, що куряче м’ясо і печериці чудово доповнюють один одного, тому ми взяли ці продукти за основу 10 дуже смачних салатів, зібраних в цій статті.

Салат зі смаженими печерицями та куркою

Салат зі смаженими печерицями та куркою можна подавати в салатниці, змішавши всі інгредієнти, або укласти його шарами. Така страва стане чудовою прикрасою святкового застілля.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряча грудка 1 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Печериці свіжі 400 гр.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Майонез столовий молочний за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Салат з куркою і печерицями приготувати дуже просто. Курячу грудку помийте, перекладіть в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь. Варіть грудку 20-25 хвилин від моменту закипання. Остудіть м’ясо в бульйоні, потім наріжте його невеликими шматочками.
  2. Картопля і морква промийте, зваріть в мундирі. Готові овочі очистіть і натріть на тертці окремо.
  3. Печериці промийте, наріжте шматочками і обсмажте до золотистого кольору. Наприкінці посоліть і приправте гриби на смак.
  4. Курячі яйця зваріть, остудіть, очистіть від шкаралупи і натріть на тертці.
  5. Твердий сир натріть на тертці.
  6. Коли всі інгредієнти будуть готові, можна приступати до формування салату. Першим шаром викладіть в салатницю куряче м’ясо. Далі покладіть обсмажені шампіньйони, але перш злийте з них олію.
  7. Потім викладіть шар з картоплі, злегка його посоліть, далі покладіть морквяний шар. Після цього покладіть подрібнені яйця, щедро промажте цей шар майонезом. Посипте салат тертим сиром і приберіть в холодильник на годину. Після того, як салат просочиться, його можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Салат з куркою і консервованими печерицями

Салати з грибами і куркою виходять дуже ситними, однією великою порцією можна добре наїстися. Причому інгредієнти для страви більш, ніж доступні. За цим рецептом ви легко зможете приготувати смачний салат з куркою і консервованими печерицями.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4-5.

Склад:

  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сир – 250 гр.
  • Печериці консервовані – 250 гр.
  • Майонез – 100 мл
  • Філе куряче – 400 гр.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче філе зваріть в підсоленій воді, остудіть і наріжте кубиками. Сир наріжте великими кубиками. Перекладіть інгредієнти в миску.

2. Яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи і наріжте кубиками.

3. З консервованих печериць злийте сік і при необхідності наріжте їх скибочками.

4. Пір’я зеленого цибулю помийте і дрібно наріжте. Надішліть цибулю в миску до решти інгредієнтів.

5. Заправте салат майонезом, посоліть за смаком, перемішайте.

6. Салат можна подавати до столу відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Дуже смачний салат з копченою куркою і печерицями

Це досить швидкий рецепт приготування салату. До його складу входять інгредієнти, які не потребують довгої попередньої обробки. Копчена курка робить смак салату більш насиченим.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Грудка куряча копчена – 350-400 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Кукурудза консервована – 1 банку.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Печериці – 250 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Майонез для заправки.

Процес приготування:

1. Огірки помийте і наріжте соломкою. Нарізані огірки перекладіть в контейнер і посоліть. Залиште овочі на 10 хвилин, вони дадуть сік, який ви залишите у контейнері, і салат не буде водянистим.

2. Печериці наріжте скибочками і обсмажте на рослинному маслі. Посоліть і приправте за смаком.

3. Куряче м’ясо наріжте кубиками. У миску викладіть м’ясо і нарізані огірки.

4. З консервованої кукурудзи злийте сік, пересипте її в миску.

5. Також перекладіть в миску обсмажені гриби без масла.

6. Влийте лимонний сік, перемішайте.

7. Петрушку вимити і дрібно наріжте, додайте зелень до решти інгредієнтів.

8. Заправте салат майонезом, перемішайте.

9. Салат можна подавати відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Як приготувати листковий салат з куркою і печерицями?

Листковий салат має одну дуже важливу перевагу. Інгредієнти в ньому не змішуються, тому зберігають свій індивідуальний смак до того моменту, як потраплять на вашу тарілку.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Картопля – 3 шт.
  • Печериці – 200 гр.
  • Філе куряче – 1 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Майонез – 180 гр.
  • Масло рослинне – за смаком.

Процес приготування:

1. Картопля зваріть в мундирі, остудіть, очистіть і натріть на крупній тертці.

2. Печериці наріжте скибочками і обсмажте їх на рослинному маслі до рум’яного кольору.

3. Куряче філе зваріть і наріжте кубиками.

4. Яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи і натріть на тертці.

5. Сир натріть на дрібній тертці.

6. Для того, щоб салат вийшов з рівними краями, скористайтесь кулінарним кільцем. Викладайте інгредієнти шарами в наступному порядку: картопля, печериці, куряче філе, яйця і сир. Кожен шар крім сирного змастіть майонезом.

7. Поставте Салат в холодильник для просочення на 40-60 хвилин. Потім зніміть кулінарне кільце і подавайте салат до столу.

Приємного апетиту!

Простий і смачний салат з куркою, печерицями, сиром і яйцем

Смачні салати готують не тільки на свята. Цей ситний салат з куркою, печерицями, сиром і яйцями можна подати до вечері. Таке поєднання продуктів найбільш виграшне для відмінного смаку страви.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 5-6.

Склад:

  • Філе куряче – 200 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир твердий – 40 гр.
  • Печериці – 100 гр.
  • Горіхи волоські – 20 гр.
  • Цибуля – 0,5-1 шт.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Петрушка – для прикраси.

Процес приготування:

1. Яйця зваріть круто. Куряче філе варіть до готовності в підсоленій воді 35-40 хвилин.

2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Розігрійте сковороду, влийте рослинне мало і смажте цибулю до м’якості протягом 3-4 хвилин. Після цього додайте нарізані шампіньйони і продовжуйте смажити до випаровування рідини. Наприкінці посоліть засмажку за смаком.

3. Змішайте столову ложку сметани і столову ложку майонезу, додайте подрібнений часник і сіль, перемішайте.

4. Куряче філе наріжте кубиками. Змішайте куряче філе з соусом.

5. На блюдо викладіть шар з курячого філе.

6. Яйця натріть на крупній тертці, викладіть їх наступним шаром, зверху нанесіть майонезну сітку.

7. Наступний шар зробіть з лука та печериць, додайте мелений перець, нанесіть майонезну сітку.

8. Сир натріть на крупній тертці, викладіть з нього наступний шар, промажте його майонезом.

9. Подрібніть волоські горіхи, посипте отриманої крихтою салат. Поставте блюдо в холодильник на 30 хвилин для просочення. Потім прикрасьте салат свіжої петрушкою і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт салату з куркою, грибами і ананасом

Смачний, красивий і ситний салат для будь-яких випадків: у будній день відновить сили, у свята – прикрасить застілля. Особливість цього рецепта полягає в тому, що в його склад входить ананас. Це оригінальне поєднання продуктів робить страву соковитою і цікавим за смаком.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 34.

Склад:

  • Ананас – 1 шт.
  • Салат-мікс – 1 пучок.
  • Філе куряче варене – 250 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Горішки кедрові – 40 гр.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Майонез – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Печериці – 70 гр.

Процес приготування:

1. Ананас помийте, розріжте навпіл, виріжте м’якоть. Жорстку серцевину видалити. Сік ананаса перелийте в окрему ємність.

2. В окремій мисці змішайте майонез, ананасовий сік і подрібнений часник. Ця суміш буде служити заправкою для салату.

3. Печериці зваріть до готовності. Опустіть їх в киплячу воду на 5-7 хвилин.

4. Гриби, м’якоть ананаса і куряче м’ясо наріжте дрібними кубиками.

5. У глибоку миску викладіть листя салату, печериці, ананас, філе, 2/3 частини тертого сиру і кедрові горішки. Додайте заправку, сіль і мелений перець за смаком, перемішайте.

6. У чашу з ананаса викладіть салат, посипте його тертим сиром. В такому оригінальному вигляді можна подавати салат до столу.

Приємного апетиту!

Смачний салат з печерицями, куркою і солоними огірками

Салат зі смаженою куркою, печерицями та солоними огірками не віднесеш до правильного харчування. Але зате це неймовірно смачно і можна хоч іноді побалувати себе таким ситним блюдом.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Грудка куряча – 400 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Огірки солоні – 3-4 шт.
  • Майонез – 2-3 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячу грудку обмийте, посипте сіллю і перцем. Потім обсмажте м’ясо з обох боків до рум’яної скоринки на олії.

2. Готове куряче філе остудіть і наріжте кубиками.

3. Печериці промийте, наріжте дрібними шматочками і обсмажте на рослинному маслі. Наприкінці посоліть, приправте і викладіть зі сковороди.

4. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте. Моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на рослинному маслі до м’якості.

5. Солоні огірки наріжте кубиками. У миску викладіть гриби, курку, засмажку з цибулі і моркви, солоні огірки. Заправте салат майонезом, перемішайте.

6. Салат спробуйте на сіль, при необхідності посоліть і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Як приготувати салат «Грибна поляна» з куркою?

Щоб святковий стіл виглядав привабливо для гостей і оригінально, господині вдаються до різним цікавим способів прикраси салатів. Наприклад, салат «Грибна поляна» виглядає неймовірно, проте, його легко готувати.

Час готування: 180 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Гриби мариновані – 1 банка.
  • Картопля варена – 2-3 шт.
  • Морква варена – 2-3 шт.
  • Яйця варені – 2-3 шт.
  • Філе куряче варене – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Майонез – за смаком.
  • Масло соняшникове – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Миску змастіть рослинною олією. Форма миски може бути круглої або квадратної, в залежності від бажаної форми салату. На дно миски викладіть цілі печериці капелюшками вниз, посипте їх рубаною зеленню.

2. Далі викладіть шар тертого на тертці вареної картоплі. Змастіть шар майонезом. Потім зробіть шар з тертої моркви, його також промажте майонезом.

3. Яйця натріть на крупній тертці, викладіть наступний шар салату, промажте його майонезом.

4. Одну половину курячого філе наріжте великими кубиками, другу дрібними. Спочатку покладіть нарізане великими шматками м’ясо, потім дрібними.

5. Салат помістіть в холодильник на 1-3 години для просочення. Потім встановіть на миску з салатом плоске блюло, швидким рухом переверніть салат, щоб не порушити його цілісність. Можна подавати салат «Грибна поляна» до столу.

Приємного апетиту!

Салат з куркою, печерицями та корейською морквою

Бездоганне поєднання інгредієнтів дозволяє отримати в результаті смачний і соковитий салат. Крім того, цей салат дуже швидко готується і вам не складе ніяких труднощів приготувати його прийшовши з роботи.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Філе куряче варене – 500 гр.
  • Морква по-корейськи – 300 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте, обсмажте на рослинному маслі до легкого золотистого кольору. Потім додайте на сковороду нарізані печериці. Смажте до готовності грибів.

2. Корейську моркву злегка відіжміть від соку і наріжте. Викладіть засмажку з цибулі і грибів в миску, додайте моркву.

3. Куряче філе наріжте кубиками.

4. Додайте в миску м’ясо, заправте майонезом, посоліть за смаком і перемішайте.

5. Салат готовий, можна подавати його до столу.

Приємного апетиту!

Салат з куркою, грибами і волоським горіхом

Це нескладний у приготуванні салат. Його можна подати в загальному салатнику і окремими порціями. Таке блюдо чудово виглядає на столі і своїм смаком задовольняє запити навіть найвимогливіших гурманів.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • М’ясо куряче варене – 300 гр.
  • Чорнослив – 80 гр.
  • Печериці – 150 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло рослинне – 40 гр.
  • Горіхи волоські – 8 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Майонез – 120-140 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Цибулю дрібно наріжте, обсмажте на рослинному маслі до м’якості.

2. Печериці промийте, очистіть шапочки від шкірки, наріжте пластинками. На сковороде смажте гриби до готовності, наприкінці посоліть їх за смаком.

3. Волоські горіхи опустіть в киплячу воду, варите 10 хвилин. Потім залийте їх холодною водою. Далі очистіть від шкаралупи і пропустіть через тертку з середніми за розміром отворами.

4. Чорнослив промийте гарячою водою, наріжте і викладіть шаром в миску.

5. Варене куряче м’ясо наріжте кубиками, викладіть його поверх чорносливу. Змастіть м’ясний шар майонезом.

6. Далі покладіть смажені шампіньйони. Потім цибулеву засмажку.

7. Яйця зваріть круто, натріть на тертці і викладіть наступний шар салату, змастіть шар майонезом.

8. Волоські горіхи подрібніть в блендері, отриманої крихтою посипте салат. Перед подачею поставте салат в холодильник, щоб він просочився і охолодився.

Приємного апетиту!