Соус для салату Цезар – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Соус для салату Цезар — це заправка, яку кожна господиня готує по-своєму. І використовують цей смачний соус не тільки в однойменному салаті, але й різних м’ясних і рибних блюдах, деякі просто намазують його на хліб. Ми підібрали 10 різноманітних рецептів соусу для салату Цезар, щоб ви змогли вибрати той, який сподобається саме вам.

Класичний рецепт соусу для салату Цезар з куркою

Для заправки салату Цезар з куркою використовують спеціальний соус на основі анчоусів, оливкової олії і гірчиці. Саме він надає салату унікальний смак і робить його неймовірним.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Анчоуси 4 шт.
  • Сир ¼ склянки
  • Масло оливкова-1 склянка
  • Часник 2 зуб.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Оцет столовий 9% 1 ч. л.
  • Діжонська гірчиця 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати соус для салату цезар, викладіть в миску анчоуси і розімніть їх виделкою. Додайте подрібнений часник. Яйця відваріть круто, очистіть, відокремте жовтки і додайте їх до анчоусам.
  2. Яким зручним способом видавіть сік з лимона.
  3. Додайте в миску лимонний сік, діжонську гірчицю і оливкове масло, збийте масу віночком.
  4. Далі додайте сіль, чорний перець і тертий сир, добре перемішайте.
  5. Перед тим, як використовувати соус за призначенням, охолодіть його.

Приємного апетиту!