Соус для салату Цезар – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Соус для салату Цезар — це заправка, яку кожна господиня готує по-своєму. І використовують цей смачний соус не тільки в однойменному салаті, але й різних м’ясних і рибних блюдах, деякі просто намазують його на хліб. Ми підібрали 10 різноманітних рецептів соусу для салату Цезар, щоб ви змогли вибрати той, який сподобається саме вам.

Класичний рецепт соусу для салату Цезар з куркою

Для заправки салату Цезар з куркою використовують спеціальний соус на основі анчоусів, оливкової олії і гірчиці. Саме він надає салату унікальний смак і робить його неймовірним.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Анчоуси 4 шт.
  • Сир ¼ склянки
  • Масло оливкова-1 склянка
  • Часник 2 зуб.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Оцет столовий 9% 1 ч. л.
  • Діжонська гірчиця 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати соус для салату цезар, викладіть в миску анчоуси і розімніть їх виделкою. Додайте подрібнений часник. Яйця відваріть круто, очистіть, відокремте жовтки і додайте їх до анчоусам.
  2. Яким зручним способом видавіть сік з лимона.
  3. Додайте в миску лимонний сік, діжонську гірчицю і оливкове масло, збийте масу віночком.
  4. Далі додайте сіль, чорний перець і тертий сир, добре перемішайте.
  5. Перед тим, як використовувати соус за призначенням, охолодіть його.

Приємного апетиту!

Простий рецепт соусу для салату Цезар без анчоусів

Зібралися приготувати салат Цезар, але з якихось причин у вас не виявилося анчоусів. За цим рецептом у вас вийде смачний і ароматний соус з гірчиці, оливкового масла і яєць.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Жовтки яєчні – 3 шт.
  • Гірчиця – 2 ст. л.
  • Масло оливкова – 100 мл
  • Часник – 2 зуб.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Відокремте білки від жовтків.

2. До жовтків додайте гірчицю, змішайте.

3. Влийте лимонний сік.

4. Всипте сіль за смаком і додайте подрібнений часник.

5. Влийте олію і збийте вінчиком всі інгредієнти.

6. Соус поставте в холодильник і приступайте до приготування самого салату Цезар.

Приємного апетиту!

Як приготувати заправку для салату Цезар з креветками?

Цезар має багато варіацій. Один з найбільш простих і смачних – це салат з креветками, він володіє вишуканим смаком. Ми розповімо, який соус найкраще доповнить таке блюдо.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Яйця зварить в круту.

2. Яйця, остудіть, очистіть від шкаралупи і відокремте білки від жовтків. Білки при бажанні можна додати в салат, а жовтки будуть використані у приготуванні соусу.

3. З половини лимона вичавте сік.

4. У блендері змішайте жовтки, гірчицю, лимонний сік, оливкова олія, сіль і перець.

5. Якщо соус вийшов дуже густим, можна розбавити її водою або додати більше оливкової олії. Соус готовий можна заправляти їм салат Цезар з креветками.

Приємного апетиту!

Швидкий і смачний майонезний соус для домашнього салату Цезар

Дуже смачна заправка для салату Цезар на основі майонезу. Поєднання інгредієнтів салату і майонезного соусу в результаті дає чудовий результат.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Майонез – 3 ч. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Анчоуси – 3 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Сік лимона – 50 мл
  • Масло оливкове – 200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуйте і відміряйте всі необхідні інгредієнти за списком.

2. Видавіть сік з лимона будь-яким зручним способом.

3. У чашу блендера викладіть майонез, гірчицю, анчоуси, часник, лимонний сік, сіль і перець. Подрібніть інгредієнти і змішайте їх до однорідного стану.

4. У процесі змішування влийте оливкове масло. Перед використанням масло охолодіть.

5. У вас вийде ідеальний соус для салату Цезар.

Приємного апетиту!

Пікантний і ароматний соус для Цезаря з майонезом і гірчицею

Заправка салату Цезар має величезне значення для смаку страви. Щоб знайти свій ідеальний смак, доведеться поекспериментувати. Наприклад, чудовий соус з майонезом і гірчицею додасть пікантності вашій салату.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Філе анчоусів – 20 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Майонез – 1 ч. л.
  • Жовтки яєчні – 3 шт.
  • Гірчиця – 1,5 ч. л.
  • Сік лимонний – 3 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сир Пармезан – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Філе анчоуса перекладіть в миску і розімніть вилкою.

2. Часник пропустіть через прес або дрібно наріжте, додайте його до анчоусам.

3. Сирі яєчні жовтки окремо збийте виделкою.

4. Змішайте жовтки з анчоусами, гірчицею і майонезом.

5. Додайте лимонний сік, сіль і перець за смаком, збийте до однорідності.

6. Останнім етапом влийте оливкове масло і тертий Пармезан. Добре перемішайте соус і використовуйте його для заправки салату Цезар.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування заправки для Цезаря з часником

Ситний і смачний салат Цезар – найбажаніше страву на будь-якому святковому столі. За його аромат і оригінальний смак відповідає спеціально приготовлена заправка з вмістом масел, спецій і інших добавок.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Гірчиця – ¼ ч. л.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 20 мл
  • Олія рослинна рафінована – 40 мл
  • Анчоуси – 4 шт.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • вустерширський Соус – ¾ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Яйце опустіть в киплячу воду і проварити його 2-3 хвилини. У вас вийде яйце, зварене некруто.

2. Яйце розбийте в миску. додайте гірчицю, лимонний сік і збийте ці інгредієнти блендером.

3. Далі поступово влийте оливкову і соняшникову олію, продовжуйте збивати. В результаті соус загусне.

4. Філе анчоусів і часник подрібніть ножем. Додайте ці інгредієнти в соус.

5. Заправку збийте ще раз блендером, додайте вустерширський соус, сіль і перець за смаком і ще раз добре перемішайте. Соус для салату Цезар готовий.

Приємного апетиту!

Неймовірно смачна заправка з соєвим соусом для салату Цезар

Особливий соус для особливого салату. Крім основних звичних інгредієнтів в цьому рецепті заправки для салату Цезар буде використовувати соєвий соус. Він надає страві свій ні з чим не порівнянний смак і аромат.

Час готовки: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Філе анчоуса – 3-4 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Жовток яєчний – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Соус соєвий – 1 ч. л.
  • Гірчиця діжонська – 30 мл
  • Оцет – 10 мл
  • Олія оливкова – 240 мл
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Філе анчоусів перекладіть в миску і розімніть їх виделкою.

2. Додайте в миску подрібнений часник, лимонний сік, гірчицю і яєчні жовтки, перемішайте.

3. Далі влийте оцет, соєвий соус і оливкове масло, збийте масу віночком до необхідної вам густоти.

4. Додайте тертий пармезан, сіль і перець за смаком, перемішайте.

5. Соус готовий, залишилося його тільки охолодити.

Приємного апетиту!

Легкий і корисний соус з йогуртом для салату Цезар

Салат Цезар виділяється своїм збалансованим складом. Щоб зробити його ще більш корисним і легким, заправку для салату зробіть на основі натурального йогурту. Соус чудово підходить для будь-яких видів зелені і овочів.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Йогурт – 120 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Філе анчоуса – 2 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сир Пармезан – 20 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. З лимона вичавити сік і натріть цедру на дрібній тертці.

2. Часник очистіть і пропустіть через прес.

3. Сир натріть на дрібній тертці.

4. У чашу блендера влийте йогурт, додайте анчоуси, часник, лимонний сік, цедру, сир, сіль і перець за смаком. Змішайте інгредієнти до однорідності.

5. Готовий соус охолодити і заправити їм салат Цезар.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачний соус для салату Цезар з сметани?

останнім часом з’явилося дуже багато різних соусів для заправки салату Цезар. Пропонуємо спробувати один з найбільш доступних і бюджетних варіантів з сметани. Жирність такого соусу визначається жирністю сметани, тому його можна назвати полегшеним.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Сметана – 4 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Гірчиця в зернах – 1 ч. л.
  • вустерширський Соус – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

1. У миску влити сметану. Краще всього віддати перевагу сметані з 15-20 % жирності.

2. Додайте гірчицю двох видів.

3. Влийте вустерширський соус.

4. Часник очистіть, пропустіть через прес і також викладіть в миску.

5. Перемішайте всі інгредієнти до однорідності, можна скористатися для цього блендером. Готовий соус підійде як для салату Цезар, так і для інших закусок.

Приємного апетиту!

Заправка для салату Цезар на основі варених жовтків

Салат Цезар – вишукане блюдо, яке часто подають на свята і замовляють у ресторанах. Родзинкою цього салату завжди була особлива заправка і красива подача. З заправкою з варених жовтків по цьому рецепту салат Цезар вийде просто чудовим.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Жовтки яєчні – 2 шт.
  • Сік лимонний – 20 мл
  • Часник – 1 зуб.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Масло оливкова – 50 мл
  • Олія соняшникова рафінована – 50 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Варені жовтки викладіть в миску і розітріть їх виделкою. Додайте гірчицю і подрібнений часник, перемішайте.

2. Далі влийте лимонний сік і всипте сіль, змішайте.

3. Поступово влийте суміш з оливкової та соняшникової олій та активно змішуйте інгредієнти блендером.

4. В кінці додайте сіль за смаком і охолодіть соус.

5. Після цього можна заправляти їм салат Цезар.

Приємного апетиту!