Мариновані яйця – це оригінальна закуска, яка приведе в захват не тільки членів вашої родини, але і найвибагливіших гостей. Незалежно від того, який рецепт доведеться по душі саме вам, яйця відразу необхідно відварити і тільки потім переходити до маринування. Тут може бути два варіанти, так як компонент можна готувати, як в оцті, так і у різних маринадах. Наприклад, розсіл можна зробити на основі бурякового соку або ж соєвого соусу, але смачно в будь-якому разі!
Мариновані яйця в домашніх умовах
Мариновані яйця в домашніх умовах готуються дуже просто і будуть готові до дегустації лише через двадцять чотири години! В якості маринаду ми будемо використовувати соєвий соус і такі прянощі, як мелений імбир, рубаний часник і перець чилі.
Інгредієнти на
4 порц.
- Яйце куряче 4 шт.
- Соус соєвий 125 мл
- Імбир ½ ч. л.
- Часник 1 зуб.
- Цибуля зелена 10 гр.
- Перець чилі 10 гр.
- Вода 75 мл
- Оцет рисовий 2 ст. л.
- Тростинний цукор 1 ст. л.
- Сіль 1 щіпка
Процес приготування:
- Мариновані яйця готуються дуже просто. Поміщаємо яйця в каструлю і заливаємо водою. Відварюємо протягом семи хвилин після закипання, додавши трохи солі.
- Остуджуємо і очищаємо від шкаралупи.
- Паралельно змішуємо воду з цукровим піском, оцтом і соєвим соусом.
- Довільно подрібнюємо очищені зубки часнику, гострий перець і пір’я зеленого лука.
- Викладаємо яйця в банку і посипаємо меленим імбиром, а також нарізаними овочевими добавками.
- Заливаємо складові маринадом і закриваємо кришкою, на добу відправляємо в холодильну камеру.
- Через 24 години виймаємо яйця з розсолу і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
