Мариновані яйця – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Мариновані яйця – це оригінальна закуска, яка приведе в захват не тільки членів вашої родини, але і найвибагливіших гостей. Незалежно від того, який рецепт доведеться по душі саме вам, яйця відразу необхідно відварити і тільки потім переходити до маринування. Тут може бути два варіанти, так як компонент можна готувати, як в оцті, так і у різних маринадах. Наприклад, розсіл можна зробити на основі бурякового соку або ж соєвого соусу, але смачно в будь-якому разі!

Мариновані яйця в домашніх умовах

Мариновані яйця в домашніх умовах готуються дуже просто і будуть готові до дегустації лише через двадцять чотири години! В якості маринаду ми будемо використовувати соєвий соус і такі прянощі, як мелений імбир, рубаний часник і перець чилі.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яйце куряче 4 шт.
  • Соус соєвий 125 мл
  • Імбир ½ ч. л.
  • Часник 1 зуб.
  • Цибуля зелена 10 гр.
  • Перець чилі 10 гр.
  • Вода 75 мл
  • Оцет рисовий 2 ст. л.
  • Тростинний цукор 1 ст. л.
  • Сіль 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Мариновані яйця готуються дуже просто. Поміщаємо яйця в каструлю і заливаємо водою. Відварюємо протягом семи хвилин після закипання, додавши трохи солі.
  2. Остуджуємо і очищаємо від шкаралупи.
  3. Паралельно змішуємо воду з цукровим піском, оцтом і соєвим соусом.
  4. Довільно подрібнюємо очищені зубки часнику, гострий перець і пір’я зеленого лука.
  5. Викладаємо яйця в банку і посипаємо меленим імбиром, а також нарізаними овочевими добавками.
  6. Заливаємо складові маринадом і закриваємо кришкою, на добу відправляємо в холодильну камеру.
  7. Через 24 години виймаємо яйця з розсолу і подаємо на стіл. Приємного апетиту!