Мариновані яйця – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Червоні мариновані яйця з буряком

Червоні мариновані яйця з буряком – це незвичайна страва, що порадує не тільки ваші смакові рецептори, але і очей. Завдяки використанню яскравого овочевого соку, відварені яйця набувають дуже апетитний відтінок, перед яким неможливо встояти!

Час готування – 24 год. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 20 шт.

Інгредієнти:

  • Яйця перепелині – 20 шт.
  • Буряк невелика – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.
  • Оцет 6% – 2 ст. л.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Лист лавра – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Вода – 1 склянка
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Розмарин – 1 гілочка.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо на робочу поверхню все необхідне: овочі і розмарин обполіскуємо під струменем води.

Крок 2. Яйця варимо близько 4 хвилин у киплячій воді, далі остуджуємо і очищаємо.

Крок 3. Не гаючи часу, в каструльку закидаємо часник, горошини перцю, лаврушку і розмарин. Заливаємо прянощі водою.

Крок 4. Додаємо в розчин бурякову соломку, оцет, соєвий соус, цукровий пісок, сіль і рослинне масло. Суміш кип’ятимо і знімаємо з плити.

Крок 5. Яйця закидаємо в невелику баночку з кришкою.

Крок 6. Теплим маринадом заливаємо основний інгредієнт і закриваємо банку, наполягаємо мінімум три години, а краще – добу.

Крок 7. Приємного апетиту!