Мариновані яйця до пива по-англійськи
Мариновані яйця до пива по-англійськи – закуска, яка ідеально поєднується з охолодженими пінними напоями. Такі яйця розлетяться з тарілок у перші хвилини після подачі, тому що крім свого оригінального зовнішнього вигляду, продукт насичений овочевими і пряними нотками.
Час готування – 24 год.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Яйця – 10 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Буряк – 1 шт.
- Цибуля-шалот – 1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Оцет столовий 9% – 2-3 ст. л.
- Сіль – ½ ч. л.
- Петрушка – за смаком.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Крок 1. Складаємо яйця в каструльку і, заливши водою, варимо близько 8-10 хвилин з моменту закипання.
Крок 2. Не гаючи часу, готуємо маринад: у піалу поміщаємо петрушку, перець чилі, вливаємо оцет – розмішуємо і додаємо нарізку з буряка, злегка придавлюємо.
Крок 3. Слідом в ємність відправляємо очищений часник і кільця цибулі.
Крок 4. Кип’ятимо воду з сіллю і цукром, додаємо складові маринаду і знову доводимо до кипіння. Заливаємо яйця, складені в банку, гарячою сумішшю і щільно закорковуємо кришкою.
Крок 5. Після повного охолодження, переміщаємо баночку в холодильник на 1-2 доби.
Крок 6. Після закінчення часу, дегустуємо закуску. Готуйте і отримуйте задоволення!