Мариновані яйця – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Мариновані яйця до пива по-англійськи

Мариновані яйця до пива по-англійськи – закуска, яка ідеально поєднується з охолодженими пінними напоями. Такі яйця розлетяться з тарілок у перші хвилини після подачі, тому що крім свого оригінального зовнішнього вигляду, продукт насичений овочевими і пряними нотками.

Час готування – 24 год.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Яйця – 10 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Буряк – 1 шт.
  • Цибуля-шалот – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Оцет столовий 9% – 2-3 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Петрушка – за смаком.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

Крок 1. Складаємо яйця в каструльку і, заливши водою, варимо близько 8-10 хвилин з моменту закипання.

Крок 2. Не гаючи часу, готуємо маринад: у піалу поміщаємо петрушку, перець чилі, вливаємо оцет – розмішуємо і додаємо нарізку з буряка, злегка придавлюємо.

Крок 3. Слідом в ємність відправляємо очищений часник і кільця цибулі.

Крок 4. Кип’ятимо воду з сіллю і цукром, додаємо складові маринаду і знову доводимо до кипіння. Заливаємо яйця, складені в банку, гарячою сумішшю і щільно закорковуємо кришкою.

Крок 5. Після повного охолодження, переміщаємо баночку в холодильник на 1-2 доби.

Крок 6. Після закінчення часу, дегустуємо закуску. Готуйте і отримуйте задоволення!