Печінковий паштет

Головний секрет приготування печінкового паштету – правильне подрібнення продуктів. Солити паштет рекомендується після змішування інгредієнтів, але до їх подрібнення, щоб смак страви був однорідним. За структурою паштет повинен нагадувати пасту – бути пружним і ніжним.

Паштет з курячої печінки в домашніх умовах

Курячий паштет в домашніх умовах готується досить швидко і просто. Він виходить повітряним і ніжним. Використовують паштет як намазування для бутербродів, начинки для тарталеток і інших страв.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Куряча печінка 500 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Олія соняшникова 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Масло вершкове 200 гр.
  • Вода кип’ячена ⅓ склянки

Процес приготування:

  1. Печінковий паштет легко можна приготувати в домашніх умовах. Печінка підійде як охолоджена, так і заморожена. Заморожену печінка слід заздалегідь розморозити в холодильнику. Потім вырепозика з продукту жовч і жир. Нарізаємо шматочками, перекладаємо в миску і залишаємо на час.
  2. Тепер черга цибулі і моркви. Спочатку їх потрібно очистити, а потім вимити й подрібнити. Цибулину нарізати дрібними шматочками, а моркву натерти на тертці або нарізати.
  3. Наливаємо в сковороду олію. Добре розігріваємо його на плиті, а потім обсмажуємо на ньому цибулю і моркву. Овочі повинні стати м’якими.
  4. Викладаємо до овочів печінку. Перемішуємо її з овочами і тушкуємо одну хвилину. Кип’ятимо в чайнику невелику кількість очищеної води. Вливаємо її в сковороду, солимо інгредієнти і тушкуємо їх близько десяти хвилин. Намагаємося постійно помішувати печінка в процесі приготування.
  5. Перекладаємо страва з сковороди в миску. Остуджуємо його і подрібнюємо за допомогою блендера або м’ясорубки. Щоб паштет був потрібної нам структури, додаємо вершкове масло (його потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб размягчилось). Знову перемішуємо паштет (виделкою або блендером). Розкладаємо паштет з будь-яких ємностях і ставимо в холодильник. Охолоджуємо його пару годин.

Приємного апетиту!