Печінковий паштет

Головний секрет приготування печінкового паштету – правильне подрібнення продуктів. Солити паштет рекомендується після змішування інгредієнтів, але до їх подрібнення, щоб смак страви був однорідним. За структурою паштет повинен нагадувати пасту – бути пружним і ніжним.

Паштет з курячої печінки в домашніх умовах

Курячий паштет в домашніх умовах готується досить швидко і просто. Він виходить повітряним і ніжним. Використовують паштет як намазування для бутербродів, начинки для тарталеток і інших страв.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Куряча печінка 500 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Олія соняшникова 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Масло вершкове 200 гр.
  • Вода кип’ячена ⅓ склянки

Процес приготування:

  1. Печінковий паштет легко можна приготувати в домашніх умовах. Печінка підійде як охолоджена, так і заморожена. Заморожену печінка слід заздалегідь розморозити в холодильнику. Потім вырепозика з продукту жовч і жир. Нарізаємо шматочками, перекладаємо в миску і залишаємо на час.
  2. Тепер черга цибулі і моркви. Спочатку їх потрібно очистити, а потім вимити й подрібнити. Цибулину нарізати дрібними шматочками, а моркву натерти на тертці або нарізати.
  3. Наливаємо в сковороду олію. Добре розігріваємо його на плиті, а потім обсмажуємо на ньому цибулю і моркву. Овочі повинні стати м’якими.
  4. Викладаємо до овочів печінку. Перемішуємо її з овочами і тушкуємо одну хвилину. Кип’ятимо в чайнику невелику кількість очищеної води. Вливаємо її в сковороду, солимо інгредієнти і тушкуємо їх близько десяти хвилин. Намагаємося постійно помішувати печінка в процесі приготування.
  5. Перекладаємо страва з сковороди в миску. Остуджуємо його і подрібнюємо за допомогою блендера або м’ясорубки. Щоб паштет був потрібної нам структури, додаємо вершкове масло (його потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб размягчилось). Знову перемішуємо паштет (виделкою або блендером). Розкладаємо паштет з будь-яких ємностях і ставимо в холодильник. Охолоджуємо його пару годин.

Приємного апетиту!

Як приготувати паштет з яловичої печінки?

Пропонуємо вам рецепт приготування смачного дієтичного яловичого паштету. Страву можна використовувати для перекусу або святкового частування. Головне, щоб усі інгредієнти були свіжими.

Час готування – 3 ч. 25 хв.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Цибуля – 3 шт.
  • Печінка яловича – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Масло оливкова – 2 ч. л.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Горіх мускатний мелений – ½ ч. л.
  • Перець гострий мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Кріп – 1 гілка.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичу печінку спочатку позбавляє від плівки, щоб вона не заважала в процесі приготування. Потім вирізаємо з шматка жир і жовч. Нарізаємо печінку шматочками середнього розміру. Вливаємо очищену воду в каструлю і викладаємо інгредієнт. Очищаємо цибулю і закладаємо її в ємність з печінкою. Відправляємо слідом один лавровий лист. Варимо продукти 20-25 хвилин – до готовності печінки.

Крок 2. Інші цибулини (2 штуки) очищаємо і нарізаємо шматочками (не занадто дрібними). Сковороду змащуємо оливковою олією і викладаємо цибулю. Щоб загасити його, а не обсмажити, додаємо кілька ложок бульйону, в якому варилася печінка.

Крок 3. Очищену моркву вимиваємо проточною водою. Відварюємо її будь-яким зручним способом – в каструлі на плиті, в мультиварці.

Крок 4. Залишилися лаврове листя подрібнюємо за допомогою кавомолки. Якщо такого пристрою немає, подрібнюємо продукт руками.

Крок 5. Вимиваємо гілку кропу. Злегка струшуємо, щоб позбавити від зайвої рідини. Викладаємо в чашу блендера всі продукти – печінка, морква, цибуля, лавровий лист, кріп, гострий перець, сіль і мускатний горіх. Подрібнюємо інгредієнти і в процесі додаємо оливкову олію і вершкове масло.

Крок 6. Перекладаємо паштет з чаші блендера в окрему ємність. Накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на кілька годин.

Приємного апетиту!

Домашній паштет із свинячої печінки

Основою для приготування паштету є відварна свиняча печінка, подрібнена через м’ясорубку. При обжарке печінки, щоб вона залишалася соковитою, додають невелику кількість води. Смакові якості страви формують цибулю і спеції.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 6.

Склад:

  • Печінка свиняча – 250 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець червоний гострий мелений – 2 щіпки.
  • Коріандр мелений – 3 щіпки.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячу печінку перед отваркой ретельно вимиваємо. Вливаємо в каструлю очищену воду. Коли вона закипить, кладемо в ємність свинячу печінку. Солимо рідина. Додаємо лавровий лист. У процесі варіння печінки (30 хвилин) постійно знімаємо піну, яка буде утворюватися на поверхні рідини. Виймаємо печінка з бульйону з допомогою шумівки і викладаємо на тарілку.

Крок 2. Коли печінка охолоне, переміщаємо її на обробну дошку і нарізаємо шматками середнього розміру. Пропускаємо всі шматочки через м’ясорубку.Крок 3. Цибулину очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Вливаємо в сковороду олію. Коли олія нагріється, викладаємо в ємність цибулю. Обсмажуємо його до м’якості.

Крок 4. Додаємо до цибулі печінку. Заливаємо продукти невеликою кількістю заздалегідь очищеної і кип’яченої води. Тушкуємо продукт на середньому вогні. Якщо у страві не вистачає солі, додаємо її в масу. Перекладаємо печінка в миску, остуджуємо і приправляємо вершковим маслом і спеціями. Перемішуємо інгредієнти.

Крок 5. Домагаємося ніжною і повітряної структури паштету з допомогою заглибного блендера. Готову страву перекладаємо в контейнер, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник.

Приємного апетиту!

Курячий паштет з печінки з морквою і цибулею

Паштет з курячої печінки з додаванням овочів виходить дуже ніжним, ситним і еластичним, якщо додати в нього вершкове масло. Смачну та корисну намазки використовують для приготування бутербродів, які підійдуть для перекусу і сніданку.

Час готування – 1 ч. 25 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 6.

Склад:

  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Печінка куряча – 500-600 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Масло рослинне – 3-4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • лавровий Лист – 1-2 шт.
  • Перець запашний – 5-6 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку промиваємо курячу печінку. Викладаємо її в друшляк, щоб стекла вода. З допомогою ножа вирізаємо плівки і жовч.Крок 2. Очищену головку цибулі розрізаємо навпіл і нарізаємо півкільцями невеликої товщини.

Крок 3. Морква для паштету вибираємо велику. Зрізаємо з допомогою ножа верхній шар овоча. Промиваємо його, а потім розрізаємо на чотири частини, які подрібнюємо великими шматочками.

Крок 4. Вливаємо в сковороду кілька ложок рослинного масла. Підігріваємо його. Викладаємо в ємність спочатку цибулю. Обсмажуємо його і доповнюємо морквою. Перемішуємо овочі і тушкуємо до м’якості.

Крок 5. Обсмажені цибулю і моркву перекладаємо в глибоку тарілку. Промиваємо сковороду. У розігрітій сковороді з олією і обсмажуємо печінку: пару хвилин з одного боку і пару хвилин – з іншого. Доповнюємо печінка овочами і вершковим маслом (50 грамів). Продукти ретельно перемішуємо і тушкуємо 25-30 хвилин на середньому вогні. Накриваємо сковороду кришкою. Поки майбутній паштет гаситься, додаємо в нього сіль, лавровий лист і запашний перець.Крок 6. Готову страву перекладаємо з сковороди в миску. Позбавляємося від лаврового листа і перцю. Доповнюємо паштет залишками вершкового масла (50 грамів).

Крок 7. Доводимо паштет до потрібного нам ніжного і повітряного стану за допомогою заглибного блендера. Пробуємо страву на наявність солі. Якщо її не вистачає, додаємо. Знову перемішуємо блюдо. Перекладаємо в контейнер. Коли паштет охолоне, накриваємо його кришкою і ставимо в холодильник.

Приємного апетиту!

Паштет з курячої печінки з вершковим маслом і яйцем

Паштет з тонкою цибулевої ноткою і незвичайним виглядом, за рахунок додавання невеликих шматочків варених яєць. Вершкове масло в складі страви надає йому більш ніжний смак і повітряну структуру.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Печінка куряча – 500 гр.
  • Цибуля – 400-500 гр.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Яйця – 4 шт.
  • Масло вершкове – 100-200 гр.
  • Сіль – 1-1,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1-1,5 ч. л.
  • Лист лавровий – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Печінка курки обробляємо: гострим ножем видаляємо жовч, щоб страва не горчило, плівки жир. Потім промиваємо продукт проточною водою, ретельно з усіх боків.

Крок 2. Цибулю, очищений від лушпиння, нарізаємо півкільцями. Обсмажуємо його на розпеченій сковороді з рослинним маслом. Помішуючи, чекаємо моменту, коли цибуля стане м’яким.Крок 3. Відправляємо цибулю в миску. У чистій сухій сковороді, знову підігрітої на плиті з рослинним маслом, обсмажуємо печінку до рум’яного відтінку. Перед обсмаженням посипаємо печінка перцем. У готове блюдо викладаємо лавровий лист. Вимикаємо плиту і накриваємо сковороду кришкою.

Крок 4. Поки печінка остигає, відварюємо яйця. Вибираємо зручну для варіння каструлю і поміщаємо туди інгредієнт. Вливаємо в каструлю холодну воду. Після того, як вода закипить, продовжуємо варіння яєць близько семи хвилин. Коли продукт охолоне, очищаємо від шкаралупи і пропускаємо його (3 штуки) разом з печінкою і цибулею через м’ясорубку.

Крок 5. У готову масу вливаємо сік, що залишився після обжарювання печінки. Додаємо вершкове масло (заздалегідь підтале в умовах кімнатної температури) і сіль. Нарізаємо четверте яйце і змішуємо його з паштетом.

Приємного апетиту!

Паштет з гусячої печінки в домашніх умовах

Цей паштет з гусячої печінки – це шедевр кулінарного мистецтва, який подають тільки в кращих французьких ресторанах. Чи можете ви повірити, що його можна приготувати в домашніх умовах? Страва вийде не менш смачним, ніж у відомих кухарів.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Печінка гусяча – 500 гр.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Молоко – 200 мл
  • Перець запашний мелений – 1 ч. л.
  • Жир свинячий – 100 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль поварена – 2 ч. л.
  • Горіх мускатний мелений – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування страви нам знадобляться цибулю і моркву. Очищені і вимиті інгредієнти нарізаємо наступним чином: морква подрібнюємо полукружками, а цибулю – дрібними кубиками.Крок 2. Звільняємо печінка гусака від плівок, обрізаємо всі зайві деталі. Промиваємо продукт і промачиваем паперовим рушником. Нарізаємо шматочками середнього розміру.

Крок 3. В чавунній сковороді розтоплюємо свинячий жир. Потім викладаємо в нього овочі і обсмажуємо до прозорості і м’якості. Додаємо до овочів нарізану печінку і перемішуємо інгредієнти. На смаження продуктів знадобиться близько десяти хвилин. Додаємо в блюдо сіль і спеції, за 1-2 хвилини до закінчення обжарювання.

Крок 4. Тепер необхідно позбутися від жиру, який не всмоктався в масу, і перекласти паштет в чашу. Подрібнюємо масу за допомогою заглибного блендера або кухонного комбайна.

Крок 5. Знову перекладаємо паштет з чаші в сковороду. Заливаємо його молоком. Тушкуємо інгредієнти в молоці 7 хвилин. Перед гасінням, паштет потрібно добре перемішати.Крок 6. Щоб остудити паштет, перекладаємо його в контейнер і зберігаємо в холодильнику під кришкою не більше трьох днів.

Приємного апетиту!

Ніжний паштет з качиної печінки

Паштет з качиної печінки виходить дуже ніжним і смачним. Його можна використовувати як для намазування білого хліба або товстих млинчиків. У поєднанні з смаженою цибулею, страва стане ще й дуже ароматним.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Печінка качина – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • мускатний Горіх мелений – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Вершки 33-35% – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулину спочатку очищаємо від лушпиння, а потім нарізаємо за допомогою ножа брусками або соломкою. Підігріваємо на сковороді оливкове масло, а потім обсмажуємо на ньому цибулю, поки він не стане прозорим.

Крок 2. Качину печінку спочатку очищаємо від плівок, жилок і інших зайвих деталей, а потім промиваємо та нарізаємо шматочками. Відправляємо печінка в ємність до цибулі. Обсмажуємо продукти. Приправляємо їх спеціями і солимо. Всередині печінка повинна залишитися рожевого кольору.

Крок 3. Вливаємо до продуктів вершки (їх можна замінити сметаною). Доводимо рідину до кипіння. Вимикаємо плиту і даємо масі охолонути. Вона повинна стати теплою.

Крок 4. Викладаємо остиглу масу в чашу блендера. Збиваємо до однорідності і викладаємо вершкове масло, заздалегідь розм’якшене в умовах кімнатної температури. Знову збиваємо масу блендером.

Крок 5. Перекладаємо паштет в контейнер для зберігання їжі, який щільно прикриваємо кришкою. Ставимо ємність в холодильник.

Приємного апетиту!

Паштет з печінки індички в домашніх умовах

Паштет з печінки індички – соковите, ніжне і смачне блюдо, яке можна легко приготувати в домашніх умовах. Паштет складається з простих і корисних інгредієнтів, тому їм дозволяють годувати навіть дітей.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Печінка індички – 500 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Петрушка – 2 гілки.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Дві очищені і вимиті проточною водою моркви нарізаємо маленькими кубиками з допомогою ножа.

Крок 2. Включаємо плиту і ставимо на каструлю з олією. Очищаємо цибулини і нарізаємо їх невеликими кубиками. Викладаємо овочі в каструлю. Обсмажуємо в олії.Крок 3. Печінка індички промиваємо проточною водою. Викладаємо її в каструлю і обсмажуємо разом з овочами 7-10 хвилин. Приправляємо блюдо однієї дрібкою солі і однієї дрібкою перцю.

Крок 4. Промиваємо пару гілочок петрушки і злегка струшуємо їх, щоб прибрати зайву рідину. Дрібно нарізаємо продукт на обробній дошці і додаємо до печінки з овочами.

Крок 5. Перекладаємо масу з сотейника в чашу блендера. Додаємо вершкове масло і перебиваємо до однорідності. Потім переміщуємо паштет в будь-яку глибоку ємність і вирівнюємо поверхню за допомогою кулінарної пензлика. Ставимо в холодильник.

Приємного апетиту!

Ніжний паштет з курячої печінки з вершками

Ніжний паштет з печінки курки з легким вершковим присмаком, відмінно поєднується з тостами і свіжим хлібом. Його також використовують як начинку для профітролей.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Печінка куряча – 500 гр.
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.
  • мускатний Горіх – на кінчику ножа.
  • Вершки 15% – 200 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо курячу печінку: зрізаємо жовч, щоб готова страва не горчило, жир і промиваємо продукт. Очищаємо цибулю від лушпиння.Крок 2. Змішуємо олію і 20 грамів вершкового масла в сковороді. Підігріваємо на плиті. Нарізаємо цибулю півкільцями і обсмажуємо до розм’якшення.

Крок 3. Нам не потрібна ціла морквина, а лише її половина. Тому відразу відрізаємо потрібну кількість коренеплоду, очищаємо і вимиваємо проточною водою. Викладаємо в сковороду моркву (якщо додати більше коренеплоду, паштет буде занадто солодким). Обсмажуємо цибулю з морквою кілька хвилин до м’якості.

Крок 4. Викладаємо в сковороду курячу печінку. Обсмажуємо її з овочами близько десяти хвилин. Перемішуємо масу і вливаємо вершки. Рідина повинна повністю покрити продукт.

Крок 5. Выпариваем половину порції вершків (близько десяти хвилин). Додаємо спеції. Вимикаємо плиту і даємо страві охолонути. Перекладаємо масу в чашу блендера. Додаємо вершкове масло і перемелюємо. Перекладаємо готовий паштет в скляну банку і зберігаємо в холодильнику 7-8 годин.Приємного апетиту!

Дуже смачний рецепт паштету з печінки кролика

Печінка кролика вважається продуктом, який відносять до делікатесів. Страви з даного інгредієнта, відносяться до дієтичних, так як вони містять мінімум калорій і масу корисних речовин.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 45 хв.

Кількість порцій – 6.

Склад:

  • Печінка кролика – 230 гр.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кмин – 1 гілка.
  • Петрушка – 1 гілка.
  • Вино Херес – 100 мл
  • Вершки 35% – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Основний інгредієнт – печінка кролика – позбавляє від плівок і жилок з допомогою ножа. Потім продукт слід ретельно промити, позбавити від зайвої вологи з допомогою паперових рушників і нарізати великими шматочками.

Крок 2. Очищений цибулю і зубки часнику нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 3. Промиваємо гілки кмину і петрушки. Струшуємо зелень – на ній не повинно бути зайвої вологи. Зі стебла кмину знімаємо листя і дрібно нарізаємо їх разом з петрушкою.

Крок 4. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло. Як тільки воно почне пузиритися, викладаємо цибулю і часник. Обсмажуємо їх до рум’яного золотистого кольору і м’якості, протягом п’яти хвилин.

Крок 5. Відправляємо в сковороду нарізану печінку кролика. Тримаємо її разом з цибулею і часником пару хвилин, а потім додаємо подрібнені петрушку і кмин, херес, сіль і перець. Через пару хвилин, коли алкоголь випарується з страви, вимикаємо плиту і даємо заготівлі охолонути (10 хвилин).

Крок 6. Перекладаємо остиглу масу в ємність блендера і подрібнюємо її, а потім протираємо через сито. В окрему миску вливаємо вершки і збиваємо їх міксером до піків. Змішуємо вершки з паштетом: перемішуємо до однорідності. Накриваємо миску зі стравою харчовою плівкою «в контакт». Зберігаємо паштет в холодильнику.

Приємного апетиту!