Тартар – 10 рецептів приготування холодної закуски з покроковими фото

Тартар – це яскрава та знаменита закуска, яку подають у кожному ресторані. Порадувати себе вишуканим частуванням можна і в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірену кулінарну збірку з десяти рецептів приготування холодної закуски з покроковими фотографіями.

Тартар із яловичини — класичний рецепт

Тартар із яловичини – класичний рецепт, який обов’язково варто приготувати в домашніх умовах. Частування вийде дуже смачним, поживним та соковитим. Для виконання використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої добірки. Порадуйте себе та близьких!

Інгредієнти:

на – 1 порції

  • Яловичина – 350 гр.
  • Каперси – 1 ст.л. (або 1 солоний огірок)
  • Гірчиця французька – 1 ч.л.
  • Гірчиця – 1 ч.л. (Американської)
  • Яйце куряче – 1 шт
  • . – 1 шт.
  • Цибуля червона – ½ шт.
  • Вустерський соус – 1 ч.л.
  • Цукіні – ¼ шт.
  • Олія – ​​2 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Багет – для подачі

Процес приготування:

Тартар із яловичини легко готується в домашніх умовах. Підготуємо необхідні продукти.

Очищаємо яловичину від зайвого жиру та плівок. М’ясний продукт дрібно рубаємо гострим ножем.

Подрібнюємо каперси та червону цибулю.

У глибокій мисці з’єднуємо подрібнену яловичину та два види гірчиці.

Сюди ж розбиваємо курячий жовток. Додаємо сіль та перець. Знову вимішуємо.

Відправляємо в заготівлю цибулю, каперси та вустерський соус. Перемішуємо.

Очищаємо цукіні та ріжемо його тонкими пластинками.

Пластинки цукіні доповнюємо лимонним соком, цедрою та олією.

За допомогою кільця сервіровки викладаємо м’ясну заготовку на тарілку.

Прикрашаємо заготовку скибочками цукіні.

Тартар із яловичини за класичним рецептом готовий. Подавайте до столу з підсмаженим на сухій сковороді багетом та пригощайтеся!

Класичний тартар із лосося

Класичний тартар з лосося – яскрава та смачна ідея для вашого святкового столу чи цікавого перекушування. Така закуска виходить неймовірно поживною та апетитною. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої добірки. Ніхто не зможе встояти.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Лосось – 200 гр.
  • Авокадо – 150 грн.
  • Цибуля ріпчаста червона – 30 гр.
  • Огірок свіжий – 70 грн.
  • Олія оливкова – 1 ст.л.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо будь-яку рибу із загону лососевих. Очищаємо її від шкірки та кісточок, потім дрібно рубаємо ножем.

Крок 2. Очищаємо авокадо і дрібно рубаємо його ножем.

Крок 3. Подрібнюємо цибулю та очищену від шкірки огірок.

Крок 4. З’єднуємо підготовлену рибу, огірок і цибулю в загальній мисці.

Крок 5. Для заправки вимішуємо оливкову олію, лимонний сік та чорний мелений перець.

Крок 6. Окремо заправляємо заготівлю з рибою та масу з авокадо.

Крок 7. На тарілку для подачі викладаємо авокадо за допомогою кільця сервіровки.

Крок 8. Притискаємо шар авокадо кришкою.

Крок 9. Викладаємо масу із риби. Забираємо кільце.

Крок 10. Класичний тартар із лосося готовий. Прикрашайте до смаку і подавайте до столу!

Тартар із мармурової яловичини

Тартар із мармурової яловичини – це яскрава ресторанна закуска, яку кожен може приготувати в домашніх умовах. Подавайте її до святкового столу або особливої ​​вечері. Для простого та швидкого приготування своїми руками використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яловичина мармурова – 400 гр.
  • Яйце перепелине – 4 шт.
  • Каперси – 1 год.
  • Цибуля ріпчаста червона – 1 шт.
  • Соус табаско – 1 ч.л.
  • Гірчиця зерниста – 1 ст.
  • Олія оливкова – 1 ст.л.
  • Оцет бальзамічний – 1 год.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Мармурову яловичину очищаємо від плівок, промиваємо, обсушуємо і забираємо на 30 хвилин у морозильну камеру.

Крок 2. Нарізаємо м’ясо підморожене дрібними кубиками.

Крок 3. Подрібнюємо каперси та очищену цибулю.

Крок 4. Змішуємо яловичину, цибулю, каперси, оливкову олію, два перепелині яйця, оцет, табаско, гірчицю, сіль та мелений перець. Ретельно перемішуємо.

Крок 5. За допомогою кільця сервіровки викладаємо заготовки на тарілки.

Крок 6. Зверху акуратно на кожну порцію викладаємо сире яйце перепелине.

Крок 7. Тартар із мармурової яловичини готовий. Подавайте до столу!

Домашній тартар із яловичини з пармезаном

Домашній тартар із яловичини з пармезаном – оригінальна ідея для ваших святкових закусок. Частування вийде дуже смачним, поживним та соковитим. Для виконання використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Вирізка яловича – 100 гр.
  • Корнішони – 3 шт.
  • Помідори чері – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста червона – 0,5 шт.
  • Сир пармезан – 3 скибочки.
  • Соус вустерський – 0,5 ст.
  • Гірчиця дижонська – 0,5 ст.
  • Олія оливкова – 0,5 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Грінка хлібна – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Злегка підморожуємо яловичу вирізку і дрібно рубаємо її ножем.

Крок 2. Подрібнюємо корнішони.

Крок 3. Також дрібно нарізаємо цибулю та помідори чері.

Крок 4. У глибокій мисці з’єднуємо яловичину, корнішони, цибулю, соус, гірчицю, оливкову олію, сіль та перець. Ретельно вимішуємо.

Крок 5. Викладаємо заготовку на тарілку за допомогою кільця сервіровки. Притискаємо рівним шаром.

Крок 6. Доповнюємо заготівлю грінкою та помідорами. Перед подачею кладемо тонкі скибочки пармезану.

Крок 7. Домашній тартар із яловичини з пармезаном готовий. Можна пригощатись!

Тартар із лосося з авокадо

Тартар із лосося з авокадо виходить неймовірно смачним та апетитним. Таке частування яскраво урізноманітнює ваше святкове меню і нікого не залишить байдужим. Приготувати закуску нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт із покроковими фотографіями.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Філе лосося – 70 гр.
  • Авокадо – 0,5 шт.
  • Цибуля-шалот – 1 шт.
  • Соус соєвий теріяки – 1,5 ч.л.
  • Олія оливкова – 1 ч.л.
  • Гірчиця французька – 1,5 ч. л.
  • Хліб тостерний – 4 скибочки.
  • Рукола для прикраси.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Суміш перців – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо основні продукти для тартару.

Крок 2. Філе лосося рубаємо дрібними кубиками. Найкраще це робити великим гострим ножем.

Крок 3. Такими ж дрібними кубиками обробляють авокадо.

Крок 4. Подрібнюємо цибулю-шалот.

Крок 5. Усі підготовлені продукти з’єднуємо у спільній мисці.

Крок 6. Солимо, перчимо, доповнюємо оливковою олією, соусом теріяки та французькою гірчицею. Перемішуємо.

Крок 7. Викладаємо отриману масу на тарілку за допомогою кільця сервіровки.

Крок 8. Тартар із лосося з авокадо готовий. Подавайте до столу з скибочками підсушеного хліба та рукколою.

Тартар із тунця

Тартар із тунця – це оригінальна та смачна ресторанна закуска, яку кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Подавайте її до святкового столу або особливої ​​вечері. Для простого та швидкого приготування своїми руками використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Тунець – 150 гр.
  • Цибуля-шалот – 6 гр.
  • Кунжут чорний – 2 гр.
  • Сік лимонний – 3 мл.
  • Вустерський соус – 1 гр.
  • Оливкова олія – 12 мл.
  • Сіль морська – до смаку.
  • Суміш перців – до смаку.

Для грибів маринованих:

  • Гриби печериці – 55 гр.
  • болгарський перець жовтий – 18 гр.
  • Перець болгарський – 18 гр.
  • Олія оливкова – 7 мл.
  • Оцет бальзамічний – 7 мл.
  • Соус соєвий – 6 мл.
  • Мед квітковий – 5 гр.
  • Сіль морська – до смаку.
  • Суміш перців – до смаку.

Для мікс-салату:

  • Лола-роса – 5 гр.
  • Фрізе – 5 грн.
  • Рукола – 5 грн.
  • Оливкова олія – 5 мл.

Додатково:

  • Помідори – 42 гр.
  • Крем бальзамічний – 30 гр.
  • Каперси – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти для заготівлі тартару з тунця.

Крок 2. Поливаємо свіжого тунця теплою водою, обсушуємо серветкою і потім дрібно рубаємо ножем. Так само подрібнюємо цибулю.

Крок 3. Вимішуємо тунець із цибулею, сіллю, сумішшю перців, соусом, оливковою олією, лимонним соком та кунжутом. Забираємо на 15 хвилин у холодильник.

Крок 4. Далі підготуємо інгредієнти для маринування грибів.

Крок 5. Тонкою соломкою ріжемо солодкі перці та гриби. Потім перемішуємо продукти з олією, оцтом, соєвим соусом, медом, сіллю та сумішшю перців. Забираємо в холодильник на 10 хвилин.

Крок 6. Підготуємо продукти для мікс-салату.

Крок 7. Дрібно рвемо салатні листки, з руками видаляємо стебла. Вимішуємо інгредієнти з оливковою олією.

Крок 8. По центру тарілки розкладаємо тонкі скибочки помідорів. На них кладемо кільце сервіровки.

Крок 9. Викладаємо в кільце заготовку з тунця, потім віджаті від маринаду гриби.

Крок 10. Зверху викладаємо салатний мікс.

Крок 11. Акуратно прибираємо кільце сервіровки. Прикрашаємо холодну закуску бальзамічним кремом та каперсами.

Крок 12. Тартар із тунця готовий. Подавайте до столу та спробуйте!

Тартар із каперсами

Тартар з каперсами відрізняється насиченим смаком та апетитним зовнішнім виглядом. Поживна закуска нікого не залишить байдужим і точно урізноманітнить ваше меню. Приготувати частування нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт із покроковими фото.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе лосося – 150 гр.
  • Каперси – 30 грн.
  • Цибуля-шалот – 1 шт.
  • Соус соєвий – 2 ст.
  • Олія оливкова – 1 ст.л.
  • Лимон – 1 часточка.
  • Сіль за смаком.
  • Суміш перців – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо відповідний шматочок лосося, поділяємо його на тонкі скибочки.

Крок 2. Рибу дрібно рубаємо ножем.

Крок 3. Так само робимо з каперсами.

Крок 4. З’єднуємо рибу та каперси у глибокій мисці.

Крок 5. Доповнюємо продукти подрібненою цибулею-шалот.

Крок 6. Поливаємо соєвим соусом, оливковою олією та лимонним соком. Солимо і перчимо, перемішуємо.

Крок 7. Тартар із каперсами готовий. Подавайте до столу із підсушеними скибочками хліба!

Тартар із креветок

Тартар із креветок порадує цікавим смаком, поживністю та нескладним кулінарним процесом. Таке частування підійде для святкового столу чи фуршету. Для приготування в домашніх умовах обов’язково використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 15 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Креветка – 4 шт.
  • Авокадо – 50 грн.
  • Цибуля-шалот – 0,5 шт.
  • Зелень – 1 ст.
  • Сік лимонний – до смаку.
  • Оливкова олія – за смаком.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю, дрібно рубаємо її ножем, солимо і поливаємо лимонним соком.

Крок 2. Дрібно рубаємо попередньо промиту та обсушену зелень.

Крок 3. Подрібнюємо великі відварені креветки.

Крок 4. Також подрібнюємо очищений авокадо.

Крок 5. Усі підготовлені інгредієнти з’єднуємо разом.

Крок 6. Посипаємо заготовку чорним меленим перцем і поливаємо оливковою олією. Перемішуємо.

Крок 7. Тартар із креветок готовий. Подавайте до столу та пригощайтеся!

Тартар по-французьки

Тартар французькою – це знаменита ресторанна закуска, яку кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Частування порадує насиченим смаком та привабливою подачею. Для виконання використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Вирізка яловича – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – ¼ шт.
  • Каперси – 1 ст.
  • Цибуля зелена – 10 гр.
  • Помідори в’ялені – 2 шт.
  • Гірчиця – 1 год.
  • Сік лимонний – 2 ч. л.
  • Жовтки перепелиних яєць – 4 шт.
  • Соус табаско – 1 крапля.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Олія оливкова – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо основні інгредієнти. Головне вибрати якісний свіжий шматок м’яса.

Крок 2. Яловичу вирізку дрібно рубаємо ножем.

Крок 3. Доповнюємо м’ясо подрібненою цибулею і зеленою, подрібненими каперсами, чилі та в’яленими помідорами. Додаємо сіль, соус табаско, лимонний сік та гірчицю.

Крок 4. Ретельно вимішуємо масу і викладаємо її на тарілку за допомогою кільця сервіровки. Робимо невелике заглиблення та вливаємо оливкову олію.

Крок 5. Розбиваємо сюди жовтки яєць, що залишилися. Доповнюємо зеленою цибулею.

Крок 6. Акуратно прибираємо кільце сервіровки і прикрашаємо закуску за своїм смаком.

Крок 7. Тартар по-французьки готовий. Частуйтесь!

Тартар із яловичини з яйцем

Тартар із яловичини з яйцем відрізняється цікавим смаком та яскравою подачею. Відмінне рішення для ваших свят та особливих вечорів. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки. Ваші близькі та гості будуть приємно здивовані.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Вирізка яловича – 200 гр.
  • Олія оливкова – 1 ст.л.
  • Цибуля-шалот/цибуля – 1 шт.
  • Корнішони – 3 шт.
  • Каперси – 1 ст.
  • Гірчиця – 1 ст.
  • Вустерський соус – 1 ч.л.
  • Табаско – 0,5 ч.л.
  • Жовток сирий – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо яловичину високої якості та дрібно рубаємо її ножем. Можна використовувати м’ясорубку.

Крок 2. Доповнюємо яловичину подрібненою цибулею та корнішонами.

Крок 3. Сюди ж відправляємо подрібнені каперси та гірчицю. Можна використовувати кілька видів.

Крок 4. Поливаємо вустерським соусом, табаско та оливковою олією. Солимо і перчимо на смак.

Крок 5. Добре вимішуємо заготовку і викладаємо на тарілку за допомогою кільця сервіровки.

Крок 6. Робимо на поверхні заготовки невелике заглиблення та розбиваємо сюди курячий жовток. Білок не використовуємо.

Крок 7. Тартар із яловичини з яйцем готовий. Подавайте до столу та пригощайтеся!