Баклажани по-грузинськи – 8 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Смачні і поживні баклажани по-грузинськи можна приготувати на своїй кухні. З овоча виходять яскраві гарячі і холодні закуски. Деякі з них підходять для тривалого зберігання на зиму. Забирайте для вашого меню 8 апетитних ідей з докладним описом процесу.

Баклажани по-грузинськи з волоськими горіхами — найсмачніший рецепт

Популярний грузинський частування – баклажани з волоськими горіхами. Спробуйте самий смачний і простий у приготуванні рецепт для вашого домашнього столу. Подавайте в якості закуски.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Баклажан 1 шт.
  • Волоський горіх 60 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Зелень за смаком
  • Сметана 60 гр.
  • Приправа «Хмелі-Сунелі» ½ ч. л.
  • Коріандр ½ ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне по смаку

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні баклажани по-грузинськи? Промиваємо овочі, нарізаємо його рівними по товщині кружечками. Їх засипаємо сіллю, розмішуємо і залишаємо на 15 хвилин.
  2. Нагріваємо сковороду з рослинним маслом. Опускаємо сюди шматочки овочів. Смажимо їх до легкого рум’янцю з обох сторін.
  3. Після смаження промокаємо баклажани паперовим рушником, щоб прибрати зайве масло.
  4. В окремому посуді сметану з’єднуємо з невеликою кількістю рослинного масла.
  5. Доповнюємо масу меленими волоськими горіхами, зрадою зеленню і сухими спеціями.
  6. Ретельно перемішуємо продукти.
  7. Із смажених овочевих кіл формуємо невеликі піраміди. Обмазуємо їх масою з сметани, горіхів і спецій.
  8. Баклажани з горіхами в грузинському стилі готові. Викладайте їх на тарілку і подавайте до столу.