Натуральні, смачні та хрусткі чіпси в домашніх умовах цілком реально. У чіпсів дуже багато шанувальників, тому корисно мати в арсеналі кілька перевірених рецептів цієї хрусткою закуски. З 8 наших рецептів ви зможете підібрати ті, що сподобається саме вам.
Чіпси із картоплі в духовці в домашніх умовах
За цим рецептом у вас вийдуть смачні та хрусткі картопляні чіпси в духовці. Приготовлені таким способом чіпси абсолютно не шкодять здоров’ю і приправляти їх можна різними спеціями за смаком.
Інгредієнти на
2 порц.
- Картопля 5 шт.
- Сіль за смаком
- Паприка за смаком
- Масло рослинне по смаку
Процес приготування:
- Як приготувати картопляні чіпси в домашніх умовах? Картоплю очистіть від шкірки і добре помийте.
- За допомогою овочечистки наріжте картоплю тонкими слайсами. Можна нарізати і з допомогою ножа.
- Деко застеліть пергаментом або фольгою, змастіть поверхню олією. Картопля також трохи збризніть рослинним маслом і перемішайте. Викладіть картоплю на деко.
- Посипте овочі сіллю і паприкою.
- Помістіть деко в духовку, розігріту до 180 градусів, на 6-10 хвилин. Запікаються чіпси дуже швидко.
Приємного апетиту!
Чіпси із картоплі в мікрохвильовці 5 хвилин
Приготовані в мікрохвильовій печі чіпси не містять шкідливих домішок та ароматизаторів. До складу чіпсів буде входити картоплю, сіль і вибрані вами спеції. У вас вийде смачна натуральна закуска до пива.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Картопля – 3-4 шт.
- Масло оливкова – 1-2 ч. л.
- Приправа – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Картопля очистіть і промийте. Молода картопля досить просто ретельно вимити губкою.
2. Наріжте бульби тонкими кружечками. Перекладіть картоплю в миску, влийте рослинне масло, всипте сіль і чорний перець за смаком, перемішайте.
3. Викладіть картопляні кружальця на скляну форму для мікрохвильовки.
4. Виставте на мікрохвильовці потужність 600 Вт, поставте форму в піч і встановіть таймер на 5 хвилин.
5. Чіпси готуються дуже швидко і виходять хрусткими. Остудіть закуску, потім подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Як зробити чіпси із картоплі в олії на сковороді?
Якщо ви відмовляєте собі в радості похрумтіти чіпсами з-за шкідливості, то ось спосіб вирішити цю прикру несправедливість. Приготовлені в домашніх умовах чіпси не мають шкідливих домішок і виходять натуральними і смачними.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Картопля – 6-8 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Картопля добре помийте і очистіть. Молоду картоплю можна не очищати від шкірки. Наріжте бульби тонкими кружечками.
2. Картопля залийте водою, промийте його від надлишків крохмалю.
3. Потім картопляні кружальця промокніть чистим рушником або серветками.
4. Сковороду прогрійте на середньому вогні, влийте рослинне масло.
5. Викладіть картоплю на сковороду, посипте сіллю і спеціями, і смажте до рум’яного кольору. Смажте чіпси поки не закінчиться весь картоплю.
6. Готові чіпси перекладіть на паперові рушники, щоб позбутися від надлишків олії, остудіть і можна подавати закуску до столу.
Приємного апетиту!
Чіпси із картоплі в сушарці для овочів
Сушарка для овочів ідеально підходить для приготування натуральних картопляних чіпсів. Варто відзначити, що чіпси, приготовані таким способом, залишаються трохи м’якими поки повністю не охолонуть.
Час готування: 7 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 4-6.
Склад:
- Картопля – 500 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Картопля очистіть, перекладіть в каструлю, залийте водою. Відваріть картоплю до готовності і перетріть його у рідке пюре без використання масла.
2. Додайте в пюре сіль і спеції, перемішайте.
3. Застеліть піддони сушарки харчовою плівкою. Розкладіть пюре у формі невеликих гуртків.
4. Встановіть піддони в сушарку, закрийте її, встановіть температуру 70 градусів і поставте таймер на 6 годин.
5. Чіпсам дайте повністю охолонути, потім подавайте до пива або просто в якості хрусткою закуски до столу.
Приємного апетиту!
Корисні картопляні чіпси без додавання олії
Чіпси з картоплі, приготовані без масла, можна віднести до корисних продуктів і сміливо брати їх з собою на перекус і давати дітям. Щоб приготувати цю смачну хрустку закуску самостійно, скористайтесь нашим простим рецептом.
Час готування: 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
- Картопля – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Паприка солодка – 1 ч. л.
- Кріп сушений – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Картопля очистіть і добре помийте.
2. Наріжте бульби дуже тонкими слайсами за допомогою спеціального ножа.
3. Застеліть форму пергаментом і викладіть на неї картопляні кружальця.
4. Поставте форму в мікрохвильовку на 3-4 хвилини. Слідкуйте за тим, щоб чіпси не підгоріли.
5. Готові чіпси посипте сіллю і спеціями.
Приємного апетиту!
Домашні чіпси з картоплі і сиру
Цей рецепт для любителів чіпсів зі смаком сиру. Різниця тільки в тому, що продукт вийде більш натуральним. Готується це хрустке і ніжне частування дуже легко і швидко.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порцій: 1-2.
Інгредієнти:
- Картопля – 2 шт.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Петрушка – 0,4 пучка.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Пармезан – 2 ст. л.
- Сир твердий – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 0,5 склянки
Процес приготування:
1. Картоплю почистіть, помийте і наріжте тонкими кружечками за допомогою ножа або спеціальної терки.
2. Картопля перекладіть в миску, додайте сіль, перемішайте і залиште на 10 хвилин. Після цього додайте петрушку, мелений перець борошно і куряче яйце.
3. Також всипте в миску тертий сир, перемішайте.
4. Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло. На розігріте масло по кілька штук викладайте картопляні чіпси, смажте до золотистого кольору.
5. Готові чіпси викладайте на паперові серветки, щоб позбутися від надлишків олії, остудіть і закуска готова.
Приємного апетиту!
Домашні картопляні чіпси з паприкою
Картопляні чіпси – всіма улюблена і дуже популярна закуска. Без них не обходиться ні один сеанс в кінотеатрі і посиденьки з друзями за келихом пива. Ми хочемо розповісти, як легко можна приготувати картопляні чіпси в домашніх умовах.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Картопля – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Паприка – 2 щіпки.
- Сіль – 2 щіпки.
Процес приготування:
1. Картоплю почистіть, помийте і наріжте тонкими пластинками.
2. Широку круглу тарілку змастіть рослинною олією, розкладіть по ній картоплю.
3. Картопляні часточки також промажте рослинним маслом.
4. Посипте картоплю сіллю і паприкою. Поставте блюдо в мікрохвильову піч. Готуйте чіпси при максимальній потужності 4-5 хвилин.
5. Чіпси готуються дуже швидко, тому стежте за тим, щоб вони не підгоріли. Подавайте чіпси після того, як вони охолонуть.
Приємного апетиту!
Як приготувати картопляні чіпси на шпажках будинку?
Кожен не з чуток знає, що картопляні чіпси – це смачно і поживно. Пропонуємо вам приготувати домашні чіпси вельми цікавим способом, на шпажках. По своєму смаку ви можете посипати чіпси будь-якими спеціями.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Картопля – 3-5 шт.
- Паприка мелена – 0,5-1 ч. л.
- Сіль – 0,5-1 ч. л.
- часниковий Порошок – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Підготуйте картоплю, очистіть його і помийте.
2. Наріжте картоплю тонкими пластинками.
3. Нарізаний картопля рівномірно посипте сіллю і спеціями.
4. Далі нанизайте картопляні часточки на дерев’яні шпажки на відстані 0,5-1 сантиметр один від одного. Шпажки помістіть в глибоку ємність так, щоб картопля не торкався стінок посуду.
5. Покладіть картоплю в мікрохвильовку на 3-4 хвилини. Періодично перевіряйте готовність чіпсів, щоб вони не підгоріли. Готові чіпси остудіть і подавайте до столу з соусом по своєму смаку.
Приємного апетиту!