Пангасіус, запечений в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Пангасіус, запечений в духовці – це яскраве і неймовірно смачне блюдо для вашого святкового або сімейного столу. Готова риба виходить дуже ніжною і соковитою. Приготувати її можна різними способами. Кращі кулінарні варіанти ми зібрали тут. Беріть на замітку 8 покрокових рецептів з фотографіями і радуйте своїх близьких!

Філе пангасіуса з сиром в духовці

Філе пангасіуса з картоплею в духовці – оригінальне і неймовірно смачне блюдо для вашого столу. Можна подавати як до сімейних обідів, так і в рамках святкового меню. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Пангасіус 2 шт. (філе)
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Майонез столовий молочний 3 ст. л.
  • Сіль-2 ч. л.
  • Спеції для риби 2 ст. л.
  • Сік лимонний 2 ст. л.
  • Вода-2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Філе пангасіуса заздалегідь розморожуємо. Після заливаємо продукт сумішшю з води і лимонного соку на 10 хвилин. Води беремо стільки ж, скільки і соку.
  2. Далі рибні шматочки посипаємо сіллю і половиною спецій.
  3. Заливаємо продукт майонезом і акуратно все перемішуємо. Залишаємо маринуватися на 30 хвилин.
  4. Перекладаємо рибу разом з маринадом в форму для запікання або чавунну сковороду.
  5. Посипаємо заготівлю залишилися спеціями. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Готуємо від 25 до 35 хвилин. Точний час залежить від розміру філе.
  6. Після готовності рибу посипаємо тертим сиром і готуємо в духовці ще 4 хвилини.
  7. Соковите філе пангасіуса з сиром в духовці готово. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Пангасіус з картоплею в духовці

Пангасіус з картоплею в духовці – ситне, смачне і універсальне блюдо для вашого столу. Подавайте його до обіду, вечері або в рамках святкового меню. Для приготування рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Філе пангасіуса – 0,5 кг
  • Картопля – 8 шт.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Сметана/майонез – за смаком.
  • Яйце – 2 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка мелена – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Картопля очищаємо від шкірки, ретельно промиваємо під водою. Ріжемо овоч тонкими колами.

Крок 2. У форму для запікання, змащену рослинним маслом, викладаємо один шар картоплі. Посипаємо сіллю і меленою паприкою.

Крок 3. Формуємо ще один шар з картоплі. Знову посипаємо сіллю і спеціями.

Крок 4. Накриваємо картопля шматочками розмороженого і промитого філе пангасіуса. Солимо за смаком.

Крок 5. Накриваємо рибу залишилися картоплею. Обмазуємо сметаною або майонезом.

Крок 6. Курячі яйця збиваємо виделкою в окремій тарілці.

Крок 7. Перемішуємо яєчну суміш з зеленню і тертим сиром. Заливаємо цим всі верстви частування.

Крок 8. Відправляємо страву в розігріту до 220 градусів духовку на 45 хвилин.

Крок 9. Пангасіус з картоплею в духовці готовий. Дайте частування трохи охолонути, ділите на порції і подавайте до столу!

Філе пангасіуса, запечене у фользі

Філе пангасіуса, запечене у фользі, виходить дуже соковитим, ніжним і ароматним. Відмінна кулінарна ідея для того, щоб урізноманітнити звичне меню. Рекомендуємо скористатися перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки. Встояти неможливо!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Пангасіус – 0,8 кг
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Морква – 300 гр.
  • Лимон – 50 гр.
  • Сіль – 10 гр.
  • Суміш перців – 5 гр.
  • Масло рослинне – 20 мл

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо від шкірки моркву. Промиваємо її під водою і нарізаємо кружечками.

Крок 2. Очищений ріпчасту цибулю розбираємо на тонкі півкільця.

Крок 3. Форму для запікання устеляємо фольгою. Вливаємо сюди рослинне масло і викладаємо половину цибулі.

Крок 4. На цибулю кладемо половину моркви.

Крок 5. Слідом викладаємо заздалегідь розморожене філе пангасіуса. Солимо його і посипаємо сумішшю перців.

Крок 6. Кладемо на рибу тонкі кружечки лимона.

Крок 7. Закриваємо все це залишилися овочами: цибулею і морквою.

Крок 8. Щільно вкриваємо фольгою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Крок 9. Соковите філе пангасіуса, запечене у фользі, готово. Діліть на порції і пригощайтеся!

Пангасіус з овочами в духовці

Пангасіус з овочами в духовці – яскраве блюдо для вашого сімейного обіду, вечері або святкового столу. Готову рибу можна подавати з будь-якими гарнірами за смаком. Вона вийде ніжною, соковитою і ароматною. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного покрокового рецептом!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Філе пангасіуса – 0,8 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Томати – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста червоний – 2 шт.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Насіння гірчиці – за смаком.
  • Салат листовий – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Філе риби розморожуємо, очищаємо овочі і промиваємо.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо майонез, сметану і насіння гірчиці. Перемішуємо.

Крок 3. Підготовлені овочі нарізаємо. Картоплю, моркву та помідори – кружальцями, червоний цибулю – кільцями.

Крок 4. На деко з фольгою кладемо картоплю і моркву.

Крок 5. На овочі кладемо філе риби, трохи солимо його.

Крок 6. Закриваємо рибу томатами і червоним цибулею.

Крок 7. Заливаємо все це соусом зі сметани і майонезу. Доповнюємо свіжою петрушкою.

Крок 8. Загортаємо заготівлю фольгою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку.

Крок 9. Готуємо страву близько 35-45 хвилин.

Крок 10. Соковитий пангасіус з овочами в духовці готовий. Подавайте до столу, прикрасивши салатними листям.

Стейки пангасіуса, запечені в духовці

Стейки пангасіуса, запечені в духовці – дуже смачне і яскраве кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт, щоб риба вийшла максимально смачною і поживною. Порадуйте себе і близьких апетитним обідом або вечерею.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе пангасіуса – 3 шт.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сухарі панірувальні – 70 гр.
  • Сир пармезан – 20 гр.
  • Петрушка – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь розморожуємо філе пангасіуса і промиваємо його під водою.

Крок 2. Далі рибу нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 3. Поливаємо продукт соком половини лимона, посипаємо сіллю і меленим чорним перцем.

Крок 4. Твердий сир натираємо на середній або дрібній тертці і подрібнюємо петрушку.

Крок 5. Перемішуємо сир, зелень і панірувальні сухарі. В отриманій суміші обвалюємо підготовлені стейки.

Крок 6. Викладаємо заготовки на решітку. Грати розміщуємо над деко з пергаментом. Поливаємо рибку оливковим маслом і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.

Крок 7. Стейки пангасіуса в духовці готові. Подавайте до столу зі свіжими овочами або вашими улюбленими гарнірами.

Пангасіус з морквою і цибулею в духовці

Пангасіус з морквою і цибулею в духовці – цікаве і смачне блюдо для вашого столу. Можна подавати як до сімейних обідів, так і в рамках святкового меню. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Пангасіус – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Імбир – 0,5 ч. л.
  • мускатний Горіх – 0,5 ч. л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Соус томатний – 2 ст. л.
  • Вода – 0,5 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь розморожуємо, очищаємо і промиваємо тушки пангасіуса.

Крок 2. Натираємо підготовлену рибу сіллю і меленим чорним перцем.

Крок 3. Загортаємо заготовки у фольгу і відправляємо на 20 хвилин у духовку, розігріту до 200 градусів.

Крок 4. Очищаємо цибулю з морквою. Лук ріжемо тонкими півкільцями, моркву натираємо на крупній тертці.

Крок 5. Тушкуємо овочі в сковорідці на рослинній олії і доповнюємо томатною пастою, водою, імбиром, мускатним горіхом, лавровим листком.

Крок 6. Перемішуємо і тушкуємо овочі до м’якості.

Крок 7. Акуратно розгортаємо фольгу з рибою. Пангасіус начиняємо і накриваємо тушкованими овочами. Випікаємо 20 хвилин при температурі 160 градусів.

Крок 8. Яскравий пангасіус з цибулею і морквою готовий. Подавайте до столу!

Пангасіус в сметані в духовці

Пангасіус в сметані в духовці – апетитне, соковите і поживне блюдо для вашого сімейного обіду або вечері. Приготувати рибу смачно зможуть навіть новачки в кулінарній справі. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з фотографіями із нашої збірки. Порадуйте себе і близьких!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе пангасіуса – 0,7 кг
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідор – 3 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Масло рослинне – для випікання.

Процес приготування:

Крок 1. У обмащений маслом форму для запікання викладаємо подрібнену ріпчасту цибулю.

Крок 2. Філе пангасіуса розморожуємо і нарізаємо порційними шматочками.

Крок 3. Кладемо рибу на цибулю. Заливаємо сумішшю з сметани, гірчиці і спецій.

Крок 4. Накриваємо заготівлю шматочками помідорів.

Крок 5. Посипаємо заготівлю тертим твердим сиром.

Крок 6. Відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Після даємо трохи охолонути.

Крок 7. Соковитий пангасіус в сметані в духовці готова. Діліть на порції і пригощайтеся!

Філе пангасіуса, запечене з сиром і помідорами

Філе пангасіуса, запечене з сиром і помідорами – оригінальна кулінарна рішення для вашого сімейного столу або свята. Таке блюдо нікого не залишить байдужим. Готова риба порадує яскравим смаком, соковитістю і поживними властивостями. Обов’язково беріть на замітку!

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе пангасіуса – 0,5 кг
  • Помідор – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для випікання.

Процес приготування:

Крок 1. Твердий сир натираємо на середній тертці. Петрушку подрібнюємо ножем.

Крок 2. Помідор ріжемо на тонкі кружечки.

Крок 3. Деко устеляємо пергаментом. Капаємо трохи рослинного масла.

Крок 4. Викладаємо сюди рибні шматочки. Для цього філе заздалегідь розморожуємо природним шляхом.

Крок 5. Рибу солимо і посипаємо чорним меленим перцем за смаком.

Крок 6. На кожен рибний кладемо шматочок по кружку помідора.

Крок 7. Закриваємо заготовки сумішшю тертого сиру з петрушкою.

Крок 8. Готуємо 25 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 9. Філе пангасіуса, запечене з сиром і помідорами готово. Подавайте до столу і пригощайтеся!