Тісто для вареників з картоплею – 7 смачних рецептів з фото покроково

Тісто для вареників з картоплею — дуже важливий компонент і головний секрет смачного і апетитного страви. Рецепти тіста для вареників маса: заварне, пісне, дріжджове і т. д. Вимог до такого тесту небагато: бути еластичним і універсальним за смаком. Далі в тісто загортається начинка, і скріплюються краю, вареники надовго заморожуються або варяться відразу ж. Спеціально для вас нижче підготовлено 7 смачних рецептів тіста для вареників.

Пісне тісто для вареників з картоплею на воді

Пісне тісто передбачає відсутність у складі продуктів тваринного походження. На основі цього тіста можна приготувати вареники з картоплею, які можна вживати під час посту. За рецептом виходить тягуче тісто, яке не липне до рук і не рветься при варінні.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 1.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Борошно пшеничне 250 гр. (2 сорти)
  • Олія соняшникова 3 ст. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Вода-160 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачне тісто для вареників з картоплею? Заздалегідь підготувати всі інгредієнти. Борошно кілька разів просіяти дрібним ситом, щоб розпушити її і наповнити повітрям. Сіль потрібно брати дрібного помелу. Рослинна олія повинна бути без запаху.
  2. У велику ємність ще раз просіяти борошно, додати туди сіль і ретельно перемішати все за допомогою віночка або звичайною виделкою.
  3. Воду закип’ятити і злегка остудити (вона повинна бути гарячою, але не гострий). Зробити в муці поглиблення і вилити туди воду і рослинну олію, перемішати.
  4. Замісити руками або за допомогою кухонного комбайна тісто, поки воно не стане однорідним. Продовжувати вимішувати близько 10 хв. Залишити тісто постояти при кімнатній температурі близько 15 хв., щоб клейковина в борошні почала працювати і тісто згодом не рвалося. Миску з тестом при цьому можна прикрити кришкою або затягнути харчовою плівкою, щоб воно не обветривалось.
  5. Через зазначений час тісто стане більш пластичним і гладким, перестане липнути до рук.
  6. Злегка припылить поверхню столу борошном, розкотити тісто качалкою в тонкий пласт товщиною близько 2 мм, Вирізати склянкою з тіста кружечки, покласти начинку з картоплі і скріпити краї. Вареники можна заморозити. Само тісто теж можна приготувати, розкачати в товстий корж і заморозити про запас.

Приємного апетиту!