Яєчня – це одне з найкращих страв для ситного сніданку. Готується вона швидко і просто, а крім того, містить безліч вітамінів, мікроелементів, протеїну, а також корисних жирів. Завдяки цьому ви отримаєте заряд необхідних речовин на весь день. Є безліч способів приготувати смачну яєчню, і в цій статті ми розглянемо 10 найбільш, на наш погляд, цікавих рецептів.
Як смачно посмажити яєчню з помідорами, сиром і ковбасою на сковороді?
Соковита, ароматна і ніжна яєчня з помідорами, вареною ковбасою і плавленим сиром буде чудовим сніданком. Готувати її легко, а результат порадує вас і всю вашу родину.
Інгредієнти на
2 порц.
- Яйце куряче 2 шт.
- Сир плавлений ½ шт.
- Помідор 1 шт.
- Цибуля червоний ½ шт.
- Варена ковбаса 50 гр.
- Молоко коров’яче 3 ст. л.
- Масло рослинне 1 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Кріп за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати смачну яєчню на сковороді на сніданок? Змішуємо яйця з молоком, додаємо перець і сіль. Збиваємо все віночком.
- Нарізаємо ковбасу і сир кубиками, помідори – часточками, червоний цибулю шаткуємо.
- Обсмажуємо ковбасу з цибулею на рослинному маслі близько 5 хвилин.
- Додаємо плавлений сир і помідори, перемішуємо.
- Вливаємо яєчну суміш і обсмажуємо все протягом 4 хвилин. Посипаємо зеленню.
- Ретельно перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин.
- Знімаємо готову яєчню з вогню і перекладаємо на тарілки.
Приємного апетиту!
Простий рецепт яєчні-глазуньи з 2-х яєць на сніданок
М’який, просмажений білок, текучий і ніжний жовток і хрусткий краєчок – ось рецепт ідеальної глазуньи. З нашим рецептом ви зможете приготувати саме таку яєчню, не витративши багато часу і сил.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Інгредієнти:
- Яйця – 2 шт.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець червоний гострий пластівці – за смаком
Процес приготування:
1. Розігріваємо Сковороду на великому вогні протягом півхвилини. Зменшуємо вогонь до мінімуму і маслом ретельно змащуємо сковороду.
2. Обережно розбиваємо на сковороду яйця так, щоб жовток залишався цілим.
3. На мінімальному вогні засмажуємо яйця, поки білок не досягне бажаної консистенції. Яєчня готова повинна легко зісковзувати на тарілку.
4. Солимо яйця, посипаємо червоного перцю пластівцями або будь-який інший приправою за бажанням.
5. Яєчня готова, приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування яєчні з сиром і ковбасою
Смачний і ситний сніданок, який зарядить вас енергією на весь день. Звичний смак яєчні приємно доповнено ковбасою і твердим сиром, що додасть звичного страви новизни. Доповнити цей рецепт можна подачею з овочами або гарніром.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Яйця – 8 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Ковбаса напівкопчена – 200 гр.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Спеції – за смаком
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо необхідні продукти.
2. Нарізаємо ковбасу спочатку кільцями, а потім четвертинками.
3. Ставимо на плиту сковороду, наливаємо олію. Нагріваємо і викладаємо смажитися ковбасу.
4. Дрібно нарізаємо зелень, поки ковбаса обсмажується.
5. Акуратно по одному додаємо яйця в миску, щоб не пошкодити жовток.
6. Обережно вливаємо яйця на сковороду. Спочатку смажимо на великому вогні, а потім зменшуємо, щоб білок не поширився по всій сковороді.
7. Поки яйця смажаться, натираємо сир.
8. Яйця солимо, приправляємо спеціями за смаком. Зверху посипаємо сиром так, щоб він встиг розтанути.
9. Готову яєчню залишаємо на сковороді, поки білок не стане молочно-білого кольору. Приємного апетиту!
дуже Ситна і смачна яєчня з помідорами, цибулею і ковбасою
Прекрасний ситний сніданок, який дозволить щільно підкріпитися перед фізичною роботою або під час холодів. Яєчню можна подавати як окремо, так і з гарніром, а також заправляти майонезом або гірчицею.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Яйця – 8 шт.
- Ковбаса варена – 500 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Помідори – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо всі продукти.
2. Нарізаємо ковбасу дрібними шматочками.
3. Цибулю в свою чергу нарізаємо півкільцями.
4. Обдаємо помідори окропом, знімаємо шкірку і нарізаємо невеликими кубиками.
5. Розігріваємо на сильному вогні олію, викладаємо на нього цибулю і ковбасу. Обсмажуємо, помішуючи, на середньому вогні близько 5 хвилин до зарум’янювання ковбаси.
6. Додаємо кубики помідора, знову перемішуємо. Обсмажуємо близько 4 хвилин.
7. Розподіляємо начинку по сковороді і розбиваємо на неї яйця.
8. Солимо і перчимо за смаком. Яйця смажимо 3 хвилини, потім вимикаємо плиту, накриваємо сковороду кришкою і доводимо страву до готовності.
9. Розкладаємо яєчню по тарілках. Приємного апетиту!
Яєчня з беконом на сковороді — справжній англійський сніданок
Справжній англійський сніданок ніколи не обходиться без яєчні з беконом. Готувати її швидко і просто, а інгредієнти завжди доступні в будь-якому магазині. Таке блюдо ідеально для сніданку, так як воно виходить дуже апетитним, ситним і забезпечить вас силами на весь день.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Яйця – 3 шт.
- Бекон – 60 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо всі необхідні продукти. Краще всього підійдуть яйця побільше і копчений бекон.
2. Нарізаємо бекон тонкими пластинками. Можна також використовувати і готову нарізку. За смаком можна розрізати кожну пластинку на менші шматочки.
3. Розігріваємо сковороду, і викладаємо на неї скибочки бекону. Смажимо їх приблизно по 3 хвилини з обох боків до золотистої скоринки. Якщо жир починає бризкати, зменшуємо вогонь.
4. Відсуваємо бекон лопаткою в сторони і обережно розбиваємо яйця в центр сковороди так, щоб жовтки залишалися цілими. Смажимо яєчню на середньому вогні протягом 5 хвилин. Жовток повинен бути напіврідким.
5. Розкладаємо страву по тарілках і зверху прикрашаємо зеленню. Подаємо окремо або з овочами. Приємного апетиту!
Дуже проста і красива яєчня з сосисками у формі серця
Бюджетний, але гарний сніданок, яким з легкістю можна порадувати вашу другу половинку. Виходить смачно, поживно і дуже симпатично. А головне, що необхідні інгредієнти напевно знайдуться в холодильнику у кожного.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Інгредієнти:
- Яйця – 3 шт.
- Сосиски – 3 шт.
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 3 ч. л.
Процес приготування:
1. Готуємо все необхідне для приготування.
2. Очищаємо сосиски.
3. Сосиски варимо протягом 2-3 хвилин, щоб вони стали більш еластичними.
4. Дістаємо проварені сосиски.
5. Розрізаємо кожну сосиску вздовж, залишаючи кінчик неразрезанным.
6. Акуратно вивертаємо краю сосиски назовні, закріплюємо їх зубочисткою.
. Викладаємо на сковороду сосиски і смажимо на середньому вогні близько 2 хвилин.
8. Отримані сердечка перевертаємо і притискаємо лопаткою до сковороді.
9. Обережно вбиваємо всередину кожного сердечка яйце.
10. Накривши яєчню кришкою, смажимо її близько 10 хвилин на повільному вогні.
11. Готовність визначаємо по білку. Солимо і викладаємо яєчню на тарілку, прикрашаємо зеленню і свіжими овочами по своєму смаку.
12. Подаємо страву до столу. Приємного апетиту!
Простий і швидкий рецепт яєчні у хлібі на сніданок
Такий сніданок хоч і просто готується, але виглядає дуже оригінально. Блюдо поєднує в собі і тост, і яєчню, а готується дуже швидко і просто. Такий сніданок порадує як дітей, так і дорослих і точно запам’ятається!
Час приготування: 10 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 1.
Інгредієнти:
- Яйце – 1 шт.
- Хліб – 1 шматочок
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо інгредієнти. Хліб можна брати як свіжий, так і не дуже, підсохлий хліб навіть краще підрум’яниться і буде більш хрустким. Яйця краще взяти не сильно великі, щоб вони помістилися в тост.
2. Хліб ріжемо на шматочки товщиною не менше 1,5 сантиметра, щоб він зміг утримати яйце. У центрі шматочка вирізаємо отвір, в яке в подальшому розіб’ємо яйце.
3. Краще всього для вирізки підійде фігурна вирубка для печива – вона додасть цікавий вигляд нашої яєчні. М’якуш залишаємо, його ми теж підсмажимо на сковороді і зробимо з нього красивий фігурний тост.
4. Сковороду змащуємо рослинним маслом і добре розігріваємо його на сильному вогні. Викладаємо на сковороду хліб і обсмажуємо з одного боку до рум’яності.
5. Перевертаємо тости і даємо трохи зарум’яниться з іншого боку. Обережно, щоб не пошкодити жовток, вбиваємо в отвір яйце. На добре розігрітій сковороді яйце відразу повинно схопитися. Додаємо сіль і перець за смаком.
6. На середньому вогні смажимо яйце приблизно 2 хвилини без кришки і ще 3 хвилини під кришкою.
7. Готову яєчню знімаємо зі сковороди і відразу подаємо до столу. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування яєчні з грибами печерицями
Сніданок з яєчня з печерицями виходить дуже ситним та смачним і приємно різноманітить раціон. На цей час не піде багато часу, а готувати його дуже просто. За бажанням до яєчні можна додати сир або м’ясо.
Час приготування: 10 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 3.
Склад:
- Яйця – 3 шт.
- Печериці – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Спеції – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Чистимо часник і нарізаємо його тонкими пластинами. Додаємо рослинне масло в сковороду і розігріваємо. Часник засмажуємо до яскравого золотавого кольору і прибираємо з сковорідок. Надалі будемо смажити яєчню саме на пропитавшемся часником олії.
2. Очищаємо цибулю та нарізаємо півкільцями. Викладаємо на сковороду і обсмажуємо, періодично помішуючи, до м’якості.
3. Ретельно промиваємо печериці, обсушуємо їх. Нарізаємо гриби пластинками і викладаємо їх на сковороду. Ретельно перемішуємо їх з цибулею.
4. На середньому вогні обсмажуємо гриби до готовності близько 10 хвилин, поки колір печериць не зміниться і вони не стануть м’якими.
5. Ретельно вимиваємо яйця.
6. Цибулю з печерицями розводимо по краях сковороди, звільняючи центр сковороди для яєць. Посипаємо сіллю яйця і спеціями за смаком.
7. Накриваємо кришкою сковороду і доводимо страву до готовності.
8. Готову страву прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту!
Неймовірно смачна яєчня з сиром, ковбасою і помідорами в духовці
Акуратна і дуже естетична яєчня, яка порадує не тільки своїм зовнішнім виглядом, але і смаком. А додавання ковбаси, сиру і помідорів зроблять такий сніданок збалансованим, а також дуже ситним і поживним, що обов’язково дасть вам і вашим близьким заряд бадьорості на весь день.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Інгредієнти:
- Яйця – 4 шт.
- Сир сулугуні – 2 скибочки
- Помідори черрі – 5 шт.
- Ковбаса варена – 2 скибочки
- Цибуля зелена – 5 пір’я
- Вершки – 8 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Хліб – 2 шматка
Процес приготування:
1. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Ретельно промиваємо цибулю і помідори.
2. Змащуємо вершковим маслом формочки для запікання.
3. Нарізаємо ковбасу смужками.
4. Накладаємо її у формочки.
5. Також нарізаємо смужками сулугуні і складаємо в формочки.
6. Помідори черрі ріжемо на половинки і відправляємо до сиру з ковбасою.
7. Дрібно нарізаємо цибулю, посипаємо їм начинку. Заливаємо в кожну формочку 2 столові ложки вершків.
8. У кожну формочку вбиваємо яйця, заливаємо їх ще 2 столовими ложками вершків. Посипаємо сіллю.
9. Наливаємо в глибокий лист окропу і ставимо туди формочки так, щоб вода діставала їм до середини. Ставимо деко в духовку на 15 хвилин.
10. Поки яєчня готується, робимо тости.
11. Обережно дістаємо яєчню з духовки.
12. Готову страву подаємо разом з тостами. Приємного апетиту!
Як швидко приготувати яєчню в мікрохвильовці?
Дуже простий і швидкий рецепт. Для приготування такого сніданку не доведеться чекати розігріву плити, сковороди, а крім того, в такий яєчні не буде канцерогенів, так як готується вона без смаження на олії.
Час готування: 3 хв.
Час приготування: 2 хв.
Порцій – 1.
Склад:
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 2 гр.
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо наш мінімальний набір інгредієнтів. Масло можна взяти як вершкове, так і рослинне.
2. Змащуємо дно підходящої для мікрохвильовки тарілки маслом.
3. Моєму яйце, обсушуємо і розбиваємо його в тарілку.
4. Протикаємо жовток, що яйце не «вибухнуло» і не запачкало мікрохвильовку. Солимо за смаком яйце.
5. Ставимо тарілку в мікрохвильовку, вибираємо час приготування 1 хвилину і виставляємо максимальну потужність.
6. Готову страву прикрашаємо зеленню за смаком. Приємного апетиту!