«Скляна» локшина – фунчоза – чудово підходить до різних морепродуктів. Тому сьогодні ми пропонуємо 8 різних рецептів приготування фунчозы з креветками для любителів цього продукту, креветок і азіатської кухні в принципі.
Фунчоза з креветками з овочами і соєвим соусом
Салат з таким продуктом як фунчоза виходить дуже легким і яскравим, а готувати його просто і швидко. Особливо смачним буде поєднання фунчозы, смажених овочів і креветок з заправкою з соєвого соусу.
Інгредієнти на
4 порц.
- Фунчоза 2 пучка
- Креветки свіжі 800 гр.
- Морква 2 шт.
- Огірок 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Соус соєвий 2 ст. л.
- Перець чилі 2 ч. л. пластівців
- Олія оливкова 4 ст. л
- Мед 1 ч. л.
- Сік лимонний 2 ч. л.
- Лимонна цедра 1 ч.л.
Процес приготування:
- Для приготування фунчозы з креветками з овочами і соєвим соусом підготуємо всі необхідні продукти.
- Розморожуємо креветки, промиваємо їх і очищаємо.
- Заливаємо окропом фунчозу і залишаємо на 7 хвилин.
- Нарізаємо тонкою соломкою огірок, перець і моркву.
- сковороду Змащуємо невеликою кількістю оливкової олії і обсмажуємо моркву з перцем на сильному вогні приблизно хвилину.
- Додаємо на сковороду креветки.
- Тим часом відкидаємо фунчозу на друшляк і викладаємо її в салатник. Додаємо овочі з креветками.
- Подрібнюємо часник, додаємо до нього соєвий соус, мед, лимонний сік з цедрою і 2 столові ложки оливкової олії.
- Поливаємо отриманої заправкою фунчозу і додаємо огірки.
- Фунчоза готова, можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Як приготувати фунчозу з креветками у вершковому соусі на сковороді?
Неймовірно смачний і апетитний спосіб приготування корейської локшина з креветками. Солодкуваті креветки чудово поєднуються з ніжним вершковим соусом, а сама страва виходить дуже соковитим і ароматним. А головне – його просто і швидко готувати.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Фунчоза – 400 гр.
- Креветки свіжі – 600 гр.
- Вершки 10 % – 400 мл
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Часник – 2 зубчики
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Кріп – за смаком
Процес приготування:
1. Очищаємо креветки і відварюємо їх на повільному вогні близько 4 хвилин.
2. Ретельно вмішуємо в вершки борошно, солимо і перчимо.
3. Заливаємо креветки соусом і відправляємо нудитися на плиту протягом 10 хвилин, до загусання соусу.
4. Поки креветки готуються, заливаємо фунчозу окропом на 3 хвилини. Потім перекидаємо її в друшляк і зливаємо воду.
5. Фунчозу перекладаємо на сковороду до креветок і обсмажуємо все разом ще 5 хвилин. Готову страву посипаємо кропом за смаком. Приємного апетиту!
Соковита фунчоза з креветками в соусі теріякі
Креветки чудово поєднуються з таким соусом, як соус теріякі, а з додаванням фунчозы це страва перетворюється на справжній витвір кулінарного мистецтва. Ніжні, соковиті креветки, яскраві овочі і тане в роті фунчоза – що може бути краще?
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Фунчоза – 200 гр.
- Креветки королівські – 600 гр.
- Печериці – 100 гр.
- Баклажан – 1 шт.
- Перець болгарський солодкий – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 30 мл
- Соус соєвий – 50 мл
- Соус теріякі – 120 гр.
Процес приготування:
1. Розморожені креветки маринуємо в соусі теріякі протягом 15 хвилин.
2. Промиваємо баклажани нарізаємо їх кубиками, а потім смажимо приблизно 5 хвилин.
3. Очищаємо болгарський перець від насіння і нарізаємо його такими ж кубиками.
4. Цибулю також очищаємо і ріжемо півкільцями. Накладаємо перець з цибулею до баклажанів і обсмажуємо все ще 5 хвилин.
5. Печериці нарізаємо на дрібні шматочки.
6. Подрібнюємо часник.
7. Печериці з часником додаємо на сковороду і обсмажуємо 3 хвилини. Після цього додаємо креветки і обсмажуємо протягом ще 6 хвилин.
8. Поки креветки смажаться, заливаємо фунчозу окропом і залишаємо настоюватися близько 3 хвилин. По закінченні часу зливаємо воду і також кладемо фунчозу на сковороду. Додаємо соєвий соус, сіль і приправи за смаком. Тримаємо страву на вогні ще приблизно 4 хвилини. Приємного апетиту!
Швидкий і легкий рецепт фунчозы з куркою і креветками
Швидке, легке, але при цьому вельми незвичайне і смачне блюдо, яке приємно здивує всіх гостей. Куряча грудка приємно контрастує з креветками, і смак виходить нехай і трохи незвичний, зате дуже оригінальний і апетитний.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Фунчоза – 400 гр.
- Креветки очищені – 500 гр.
- Грудка куряча – 1 шт.
- Перець гострий – 1/3 стручки
- Перець болгарський зелений – 1 шт.
- Перець болгарський червоний – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Цибуля ріпчаста – ½ шт.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Соус рибний – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 50 гр.
- Масло кунжутне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Знімаємо з грудки шкіру і вирізаємо кістку, а потім нарізаємо довгими смужками.
2. Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо смужками, в той час як гострий перець ріжемо кружальцями. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, а часник дрібно подрібнюємо.
3. Обсмажуємо часник на сковороді.
4. Додаємо до часнику креветки, обсмажуємо їх протягом 3 хвилин і дістаємо.
5. Заливаємо фунчозу окропом на 5 хвилин.
6. Кладемо на сковороду всі овочі і обсмажуємо, помішуючи, на сильному вогні протягом 3 хвилин.
7. Додаємо на сковороду курку, заливаємо соусами і кунжутним маслом і смажимо до готовності.
8. Зливаємо воду з фунчозы і додаємо в неї соєвий соус. Ретельно перемішуємо і кладемо на сковороду. Туди ж додаємо креветки і гарненько перемішуємо.
9. Прогріваємо блюдо приблизно 3 хвилини і подаємо. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування фунчозы з креветками та грибами
Китайський рецепт приготування фунчозы з креветками, грибами, болгарським перцем і авокадо. Насичений, пряний смак такої страви нікого не залишить байдужим, а готувати його легко і швидко.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Фунчоза – 200 гр.
- Креветки – 200 гр.
- Гриби – 200 гр.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Мед – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Кетчуп – 1 ст. л.
- Сік апельсиновий – 100 мл
- Часник мелений – 5 гр.
- Перець чилі мелений – 5 гр.
- Імбир мелений – 5 гр.
- Паприка мелена – 5 гр.
- Лемонграс – 5 гр.
Процес приготування:
1. Готуємо основні інгредієнти.
2. Відриваємо у креветок голови і очищаємо хвости. Додаємо в сковороду 1 столову ложку олії, імбир, часник, перець і паприку і ставимо її на вогонь. Таким чином прокаляем спеції і викладаємо на сковороду креветки. Обсмажуємо їх до біло-рожевого кольору і вимикаємо вогонь.
3. Болгарський перець нарізаємо кубиками, гриби – на четвертинки. Обсмажуємо їх на оливковій олії, але не тушкуємо.
4. Додаємо овочі до креветок і ставимо на вогонь.
5. Приступаємо до приготування соусу. Готуємо все необхідне.
6. Складаємо всі інгредієнти в миску.
7. Також додаємо імбир, лемонграс та суміш для овочів.
8. Всі інгредієнти перемішуємо.
9. Видавлюємо в миску сік апельсина і знову ретельно перемішуємо. Потім заливаємо соусом креветки з овочами і залишаємо його кипіти протягом 7 хвилин на середньому вогні.
10. Фунчозу заливаємо окропом і даємо настоятися протягом 5 хвилин, а потім відкидаємо на друшляк. Відправляємо фунчозу на сковороду і ретельно перемішуємо, щоб локшина ввібрала весь соус.
11. Очищаємо авокадо і нарізаємо його дрібними кубиками.
12. Подаємо готову фунчозу з шматочками авокадо. Приємного апетиту!
Дуже смачна фунчоза з креветками і мідіями
Незвичайне, але дуже апетитне поєднання смачних морепродуктів – креветок і мідій. Рецепт цікавий ще й тим, що страва готується в мультиварці, тим самим заощаджуючи ваш час і сили.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Фунчоза – 200 гр.
- Креветки заморожені – 400 гр.
- Мідії – 300 гр.
- Сметана 20% – 250 гр.
- Часник – 4 зубчики
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Відварюємо креветки і очищаємо їх.
2. Мідії викладаємо в каструлю і вибираємо режим «Випічка» на 40 хвилин.
3. Цибулю з часником, дрібно нарізаємо і через 10 хвилин додаємо до мідій.
4. Креветки додаємо ще 10 хвилин.
5. Киплячою водою заливаємо фунчозу і залишаємо настоюватися протягом 5 хвилин, потім зливаємо воду з допомогою друшляка і просушуємо.
6. Ще через 10 хвилин додаємо в каструлю сметану.
7. Готові морепродукти викладаємо на фунчозу і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Фунчоза з креветками і кальмарами за японським рецептом
Японський рецепт фунчозы з морепродуктів. Це легке блюдо виходить в міру гострий, соковитим і повним смаку. Насичений смак кальмарів чудово доповнюють солодкуваті мідії і ніжні креветки, а заправка для фунчозы і спеції завершують смакову картину.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Фунчоза – 200 гр.
- Креветки морожені – 200 гр.
- морожені Мідії – 200 гр.
- Кальмари морожені – 300 гр.
- Заправка для фунчозы – 3 пачки
- Лавровий лист – 3 шт.
- Спеції – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо все необхідне, розморожуємо морепродукти.
2. У киплячу воду додаємо сіль, перець, коріандр і лавровий лист.
3. Далі засипаємо в каструлю мідії.
4. Потім додаємо креветки.
5. І нарешті кладемо в воду кальмарів.
6. На сильному вогні доводимо воду до повторного кипіння і проварюємо морепродукти протягом хвилини. Потім вимикаємо воду і відкидаємо все на друшляк.
7. Охолоджені кальмари нарізаємо на дрібні шматочки.
8. Очищаємо креветки.
9. Даємо морепродуктів охолонути до кінця.
10. Потім викладаємо їх на змащену невеликою кількістю вершкового масла сковороду.
11. Швидко обсмажуємо.
12. Приступаємо до приготування фунчозы.
13. Заливаємо її окропом і залишаємо настоюватися близько 5 хвилин.
14. Зливаємо фунчозу в друшляк і даємо воді стекти.
15. Додаємо в готову локшину заправку на ваш вибір.
16. Ретельно все перемішуємо.
17. Фунчозу викладаємо в контейнер або на тарілку.
18. Потім накладаємо зверху морепродукти.
19. В кінці посипаємо все білим кунжутом. Приємного апетиту!
Як приготувати смачну фунчозу з креветками і болгарським перцем?
Мало який овоч доповнює фунчозу так добре, як це робить болгарський перець. Цей нехитрий рецепт розповість, як швидко і просто зробити смачну локшину з креветками на радість всій родині.
Час приготування: 70 хв
Час приготування: 25 хв.
Порцій – 1.
Склад:
- Фунчоза – 100 гр.
- Креветки морожені – 18 шт.
- Огірок – ½ шт.
- Перець болгарський – ½ шт.
- Часник – 1 зубчик
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Оцет яблучний – 1 ч. л.
- Соус чилі – ½ ч. л.
- Кунжут білий – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Нарізаємо соломкою огірок з болгарським перцем.
2. Підсолюємо воду і відправляємо креветки варитися протягом 3 хвилин.
3. Заливаємо киплячою водою фунчозу і наполягаємо її близько 5 хвилин.
4. Для заправки змішати оцет з соєвим соусом, олією і соусом чилі. Видавлюємо часник і ретельно все перемішуємо.
5. Готової поливаємо заправкою фунчозу.
6. Кладемо до локшині огірок, болгарський перець і перемішуємо.
7. Остуджуємо варені креветки, очищаємо їх і накладаємо на фунчозу. Зверху посипаємо все білим кунжутом. Приємного апетиту!