Фунчоза з креветками – 8 рецептів з овочами і соєвим соусом з покроковими фото

«Скляна» локшина – фунчоза – чудово підходить до різних морепродуктів. Тому сьогодні ми пропонуємо 8 різних рецептів приготування фунчозы з креветками для любителів цього продукту, креветок і азіатської кухні в принципі.

Фунчоза з креветками з овочами і соєвим соусом

Салат з таким продуктом як фунчоза виходить дуже легким і яскравим, а готувати його просто і швидко. Особливо смачним буде поєднання фунчозы, смажених овочів і креветок з заправкою з соєвого соусу.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Фунчоза 2 пучка
  • Креветки свіжі 800 гр.
  • Морква 2 шт.
  • Огірок 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Соус соєвий 2 ст. л.
  • Перець чилі 2 ч. л. пластівців
  • Олія оливкова 4 ст. л
  • Мед 1 ч. л.
  • Сік лимонний 2 ч. л.
  • Лимонна цедра 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Для приготування фунчозы з креветками з овочами і соєвим соусом підготуємо всі необхідні продукти.
  2. Розморожуємо креветки, промиваємо їх і очищаємо.
  3. Заливаємо окропом фунчозу і залишаємо на 7 хвилин.
  4. Нарізаємо тонкою соломкою огірок, перець і моркву.
  5. сковороду Змащуємо невеликою кількістю оливкової олії і обсмажуємо моркву з перцем на сильному вогні приблизно хвилину.
  6. Додаємо на сковороду креветки.
  7. Тим часом відкидаємо фунчозу на друшляк і викладаємо її в салатник. Додаємо овочі з креветками.
  8. Подрібнюємо часник, додаємо до нього соєвий соус, мед, лимонний сік з цедрою і 2 столові ложки оливкової олії.
  9. Поливаємо отриманої заправкою фунчозу і додаємо огірки.
  10. Фунчоза готова, можна подавати до столу. Приємного апетиту!