Кулебяка класична – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Кулеб’яка – це особливий вид закритого пирога з різними начинками. Велика кількість начинки і виділяє цю випічку серед інших. У статті зібрано 10 рецептів смачної і дуже ситної кулеб’яки.

Класичний рецепт приготування кулеб’яки в домашніх умовах

Кулеб’яку можна назвати візитною карткою національної російської кухні. На відміну від інших пирогів кулеб’яка містить у собі одразу декілька видів начинки, які лежать під кутом один до одного, або рівними шарами.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Тісто для кулеб’яки 1 кг
  • Риба 600 гр.
  • Печериці свіжі 300 гр.
  • Яйце куряче 5 шт.
  • Рис білий 60 гр.
  • Масло вершкове 150 гр.
  • Млинці 6 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Зелень за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати кулеб’яку за класичним рецептом в домашніх умовах? Рибне філе посоліть, приправте і збризніть лимонним соком.
  2. Курячі яйця зваріть круто, остудіть і наріжте часточками.
  3. Рис промийте кілька разів і поставте варитися. Доведіть його до готовності, злийте зайву воду, охолодіть, додайте рубану зелень, сіль і розтоплене вершкове масло.
  4. Гриби промийте і наріжте часточками. Потім обсмажте гриби на сковороді, посоліть і приправте їх по смаку.
  5. Рибу обсмажте на повільному вогні з невеликою кількістю рослинного масла.
  6. Тісто розкачайте на робочій поверхні, зверху покладіть млинці.
  7. Посередині викладіть половину рисової начинки.
  8. На рис покладіть половину яєчних часточок і половину грибної начинки, приправте їх.
  9. Далі покладіть смажену рибу.
  10. Зверху накрийте начинку залишилися млинцями, звисаючі краї зріжте.
  11. Викладіть залишилися гриби, яйця та рис шарами в зворотному порядку.
  12. Загорніть начинку на млинці.
  13. Потім підніміть краї тіста і скріпіть їх, формуючи пиріг у вигляді батона.
  14. тісто використовувати в прикрасі кулеб’яки. Викладіть пиріг на деко. Змастіть поверхню кулеб’яки збитим яйцем.
  15. Запікайте пиріг у духовці при 220 градусах 20 хвилин, потім зменшіть температуру до 170-180 градусів і готуйте ще 30 хвилин. Кулеб’яку можна подавати в теплому і охолодженому вигляді, вона неймовірно смачна.

Приємного апетиту!