Курка з картоплею в духовці на деку – 9 смачних рецептів з фото покроково

Курка з картоплею на деку в духовці — універсальне блюдо, яке можна приготувати з нагоди будь-якого свята або просто побалувати себе в обід. Гаряче разом з гарніром – це дуже зручно і економить масу часу. Серед різноманітних варіантів приготування ми вибрали 9 найсмачніших рецептів курки з картоплею в духовці покроково з фото.

Дуже смачна курка з картоплею на деку в фользі

Соковита і апетитна курочка з картоплею в духовці вийде дуже ніжною і ароматною, якщо приготувати її у фользі. Це блюдо досить просте, але дуже смачне і поживне. Щоб приготувати таку курочку вам не буде потрібно багато часу і сил, а ситний обід перевершить всі очікування.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Курка 1 кг
  • Картопля 12 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник за смаком
  • Олія оливкова 30 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Оцет 3 ст. л.
  • Соус соєвий 3 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати курку з картоплею в духовці на деку? Для початку вам потрібно підготувати всі продукти для запікання курки з картоплею. Курочку промийте і обсушіть за допомогою паперових рушників, а цибулю і картоплю очистіть і промийте під проточною водою.
  2. Візьміть деко або форму для запікання і в два шари вистеліть ємність фольгою. Наріжте картоплю скибочками, кружальцями або скибочками – в залежності від ваших уподобань, а цибулю наріжте кільцями або півкільцями і викладіть на фольгу.
  3. Посипте картоплю сіллю і перцем за смаком, потім додайте трохи оливкової олії. Зубчики часнику очистіть і наріжте або пропустіть через часниковий прес і вкладете в фольгу з картоплею, щоб додати страві аромату.
  4. Займіться підготовкою курки. Потрібно з’єднати оцет з оливковою олією, соєвим соусом і зі всіх сторін полити курку сумішшю. Потім посоліть курочку і посипте перцем, додайте і інші спеції, якщо є таке бажання.
  5. Увімкніть духовку на 180 градусів, щоб вона повністю нагрілася. Потім покладіть курку на картоплю, додайте трохи води і загорніть напівфабрикат страви фольгою, не залишаючи відкритих місць. Ємність з стравою помістіть вже в гарячу духовку на 40 хвилин в конвекторном режимі.
  6. Через певний час збільште температуру в духовці до двохсот градусів і розгорніть фольгу. Залиште курочку в духовці на двадцять хвилин з відкритим верхом, щоб отримати хрустку скоринку.
  7. Готову страву подавати порційно, накладаючи і курочку, і картоплю. Картоплю полийте соком, що виділився в фользі і відразу ж подавайте гаряче до столу.