Макарони з фаршем у духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Макарони з фаршем у духовці – це страва, яка підкуповує своєю простотою та доступністю. Чоловіки, безперечно, оцінять насичену м’ясну складову. Крім того, для яскравого смаку в рецептах використовуються різноманітні добавки: твердий сир, помідори у власному соку, пряні трави та гриби. З стравою з макаронів та фаршу ситна та смачна трапеза вам забезпечена.

Гнізда з макаронів з фаршем у духовці

Гнізда з макаронів з фаршем у духовці – чудова страва, яка дуже оригінально виглядає на столі. Його цілком можна приготувати для урочистостей. Ми опишемо класичний рецепт готування в духовці, але в його прикрасі ви можете проявити всю свою фантазію.

Інгредієнти:

на – 8 порції

  • Гніздо з макаронів – 8 шт.
  • Фарш – 300 гр.
  • Сіль за смаком
  • Олія – ​​для смаження
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Вода – 2 ст.
  • Спеції для фаршу – за смаком
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Майонез – за смаком
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) – 100 гр.
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати макарони з фаршем у духовці? Цибулю та моркву очистіть та помийте, відміряйте всі необхідні інгредієнти для страви.

В об’ємній каструлі закип’ятіть воду, викладіть у неї макарони, вони мають бути повністю занурені у воду. Варіть макарони протягом 1,5-2 хвилин. Цього часу достатньо, щоб макарони стали трохи м’якшими і були готові до подальшої роботи.

Головку цибулі наріжте дрібними кубиками і додайте його у фарш, добре перемішайте. Додайте в масу куряче яйце, сіль та спеції за смаком.

Другу цибулину також дрібно наріжте. Очищену морквину натріть на великій тертці. Обсмажте подрібнені овочі на олії до м’якості.

До обсмажених овочів додайте томатну пасту та сметану. Добре перемішайте засмажку та готуйте ще пару хвилин.

Потім тонким струмком влийте гарячу воду, посоліть і приправте підливу до смаку, доведіть до кипіння і приберіть сковороду з вогню.

Напівготові гнізда з локшини перекладіть у форму для запікання.

У центр кожного гнізда покладіть трохи м’ясної начинки.

Полийте заготовки томатно-вершковим підливом.

Сир натріть на дрібній тертці. На кожне гніздо нанесіть трохи майонезу і посипте тертим сиром. Форму накрийте фольгою і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте 40-45 хвилин. За кілька хвилин до готовності заберіть фольгу, щоб сир зарум’янився.

Гнізда з макаронів з фаршем готові, подавайте їх на стіл у гарячому вигляді, прикрасьте свіжою зеленню. Смачного!

Запіканка з макаронів з фаршем та сиром у духовці

Запіканка з макаронів з фаршем та сиром у духовці – оригінальний рецепт із самих базових продуктів. Головний секрет смачної запіканки криється у виборі якісного фаршу та правильної технології його приготування. Щоб м’ясна начинка вийшла соковитою, вона зверху заливається вершковим соусом.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 10-12.

Інгредієнти:

  • Фарш – 1 кг.
  • Олія без запаху – для смаження.
  • Макарони будь-якого виду – 400 грн.
  • Помідори у власному соку/свіжі помідори – 400 гр.
  • Сир твердий – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Перець чорний свіжомелений – за смаком.

Для соусу:

  • Молоко – 1 л.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Перець чорний свіжомелений – за смаком.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі потрібні продукти, які вказані у списку вище. Очистіть цибулю від лушпиння і наріжте його кубиками.

Крок 2. З помідорів зніміть шкірку і разом із соком перетріть у пюре. Можна використовувати для цього занурювальний блендер.

Крок 3. Спочатку на олії обсмажте цибулю до м’якості.

Крок 4. Далі викладіть на сковороду фарш, обсмажте, помішуючи.

Крок 5. Потім додайте томатну масу, перемішайте і тушкуйте 15-20 хвилин на помірному вогні.

Крок 6. Приготуйте вершковий соус. На сковороді розтопіть вершкове масло|мастило|.

Крок 7. У топлену олію висипте борошно, що просіює, перемішайте і трохи обсмажте.

Крок 8. Потім у отриману масу потроху влийте молоко, перемішайте і доведіть до кипіння соус. Трохи посоліть, поперчіть і продовжуйте готувати, поки соус не нагадуватиме по консистенції рідку сметану.

Крок 9. Макарони відваріть за інструкцією, вказаною на упаковці. Воду злийте і відкиньте на друшляк.

Крок 10. Твердий сир натріть на тертці.

Крок 11. У жароміцну форму викладіть макарони та розрівняйте шар.

Крок 12. На макарони вилийте половину вершкового соусу.

Крок 13. Далі покладіть фарш, розподіліть його на всій площі.

Крок 14. Полийте заготовку вершковим соусом, що залишився, і посипте тертим на тертці сиром.

Крок 15. Готуйте запіканку з макаронів та фаршу в духовці при 180 градусах протягом 20-25 хвилин. Готову страву розділіть на порції та подавайте до обіду чи вечері. Смачного!

Фаршировані трубочки з макаронів з фаршем у духовці

Фаршировані трубочки з макаронів з фаршем у духовці – відмінна страва італійської кухні. Відкрийте таланти шеф-кухаря і почніть експериментувати з новими рецептами. Фаршировані макарони ідеально підходять для повсякденного меню, вони швидко вгамовують голод і дарують задоволення гастрономів.

Час приготування – 65 хв.

Час приготування – 30-35 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Макарони-трубочки – 18 шт.
  • Фарш яловичий – 400 гр.
  • Сіль кухонна – 1 ч.л.
  • Сметана – 400 грн.
  • Олія без запаху – для смаження.
  • Сир твердий – 180 гр.
  • Томатна паста – 3 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 120 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть великі макарони-трубочки, яловичий фарш, твердий сир, сметану, томатну пасту та середню головку цибулі.

Крок 2. Очистіть від лушпиння головку цибулі, наріжте її кубиками і обсмажте на олії до м’якості.

Крок 3. До цибулі, що пасерує, додайте яловичий фарш і висипте половину чайної ложки солі, перемішайте.

Крок 4. Смажте, поки фарш не змінить колір, причому добре перемішуйте його ложкою, щоб не залишилося великих грудок. М’ясну начинку остудіть.

Крок 5. Потім наповніть макаронні трубочки.

Крок 6. Жароміцну форму змастіть олією і викладіть у неї фаршировані трубочки.

Крок 7. Для заливання змішайте в мисці сметану, томатну пасту та половину чайної ложки солі.

Крок 8. Отриманою масою залийте макаронні заготовки.

Крок 9. Шматок твердого сиру натріть на великій тертці та розподіліть стружку рівномірним шаром по заготівлі. Накрийте форму фольгою та зробіть зубочисткою кілька проколів для виходу пари.

Крок 10. Запікайте фаршировані трубочки в духовці за 180 градусів протягом 30-35 хвилин. Подавайте страву у гарячому вигляді разом із салатом чи маринованими овочами. Смачного!

Лазання з макаронів з фаршем у духовці

Лазання з макаронів з фаршем у духовці – така смачна, що встояти неможливо. Причому готувати її в домашніх умовах зовсім не складно. Класична лазіння готується із пластин тіста, але за їх відсутності підійдуть і звичайні макарони.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Макарони – 200 гр.
  • Фарш курячий – 350 гр.
  • Паприка мелена – до смаку.
  • Морквина – 50 гр.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Олія без запаху – для смаження.
  • Молоко – 300мл.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Помідори чері – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Томатна паста має бути високої якості. Морквину та цибулю очистіть та помийте. Помідори промийте і відірвіть зелені хвостики. Кількість сиру можна збільшити, якщо вам більше подобається.

Крок 2. Ріпчасту цибулю наріжте дрібними кубиками. Морквину натріть на великій тертці.

Крок 3. Нарізані овочі обсмажте до м’якості на олії протягом 5-7 хвилин.

Крок 4. До пасерованих овочів додайте курячий фарш, перемішайте і смажте протягом 7 хвилин, помішуючи лопаткою.

Крок 5. Далі в засмажку додайте томатну пасту, перемішайте і тушкуйте протягом 3 хвилин.

Крок 6. Додайте сіль та спеції до смаку, ще раз все добре перемішайте.

Крок 7. Візьміть відповідну за обсягом жароміцну форму. Викладіть у неї макарони, але не надто багато, у процесі запікання вони збільшаться у розмірі.

Крок 8. Далі покладіть половину м’ясної начинки.

Крок 9. Потім розподіліть половину сирної стружки на м’ясний шар. Після цього всі шари повторіть у тому порядку.

Крок 10. Молоко посоліть на смак і залийте їм заготовку. Прикрасьте її половинками помідорів чері.

Крок 11. Запікайте лазанню з макаронів з фаршем у духовці при 175 градусах близько години. Подавайте страву у гарячому вигляді. Смачного!

Макарони з фаршем та грибами в духовці

Макарони з фаршем та грибами в духовці – страва, приготування якої не займе багато часу, але її смак ви запам’ятаєте надовго і захочете приготувати ще не раз. І не потрібно бути пристрасним шанувальником макаронів, щоб дійсно гідно оцінити його.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Макарони – 300 гр.
  • Молоко – 100мл.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Фарш курячий – 300 гр.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Гриби – 200 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л.
  • Зелень для декору.
  • Спеції – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Зваріть макарони за інструкцією, вказаною на упаковці. Також підійдуть і вчорашні варені макарони.

Крок 2. Гриби разом з цибулею подрібніть у блендері.

Крок 3. Суміш із грибів та цибулі обсмажте на сковороді з олією протягом 10 хвилин.

Крок 4. Додайте до засмаження фарш, перемішайте і тушкуйте до повного випарювання рідини. Посоліть і приправте до смаку.

Крок 5. У миску розбийте курячі яйця. Змішайте їх із молоком, посоліть і приправте. Для смаку та аромату можна додати мелений мускатний горіх.

Крок 6. У жароміцну форму викладіть перший шар із половини варених макаронів.

Крок 7. Далі покладіть шар із засмажки з грибами та фаршем.

Крок 8. Накрийте начинку вареними макаронами, що залишилися, залийте молочною сумішшю і посипте тертим на тертці сиром.

Крок 9. Запікайте страву в духовці за 200 градусів протягом півгодини. Макарони з фаршем та грибами подавайте у гарячому вигляді. До подачі прикрасьте блюдо свіжою зеленню. Смачного!

Макарони черепашки з фаршем у духовці

Макарони черепашки з фаршем у духовці – смачна та яскрава вечеря для всієї родини. Рецепт нескладний, але дуже оригінальний. Вам будуть потрібні великі макарони-черепашки з твердих сортів пшениці. Такі вироби не розварюються і добре тримають форму.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Фарш – 200 гр.
  • Макарони мушлі – 14 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Морквина – 1 шт.
  • Приправи – до смаку.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Вершки – 300 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Усі необхідні продукти вказані у списку.

Крок 2. Макарони відваріть у підсоленій воді до напівготовності.

Крок 3. Очистіть і помийте цибулю і моркву. Подрібніть овочі і обсмажте на олії до м’якості. Додайте|добавляйте| фарш, посоліть, приправте і продовжуйте смажити, поки фарш не змінить колір.

Крок 4. Черепашки нафаршируйте сумішшю овочів та фаршу. Заготовки викладіть у жароміцну форму.

Крок 5. Залийте фаршировані макарони вершками та посипте тертим сиром.

Крок 6. Запікайте блюдо в духовці протягом 15 хвилин. Макарони черепашки з фаршем подавайте у гарячому вигляді зі свіжими або маринованими овочами. Смачного!

Запіканка з макаронів з фаршем та помідорами в духовці

Запіканка з макаронів з фаршем та помідорами в духовці – швидка та вишукана страва, для чудового обіду чи вечері у родинному колі. Вам не доведеться довго стояти біля плити і до того ж, запечені страви куди смачніші та корисніші. Відповідає за гармонійний смак – поєднання помідорів, кінзи та часнику.

Час приготування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 250 грн.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Макарони – 300 гр.
  • Кінза – 0,5 пучка.
  • Часник – 2 зуб.
  • Помідори невеликі – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Яйця курячі – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Помийте помідори, свіжу кінзу, зубчики часнику очистіть від лушпиння. Підготуйте необхідну кількість фаршу та макаронів.

Крок 2. Спочатку зваріть макарони у двох літрах води. Викладайте макарони в окріп і варіть протягом 8-9 хвилин. Також заздалегідь увімкніть духовку та прогрійте її до 180 градусів.

Крок 3. Готові макарони відкиньте на друшляк і додайте вершкове масло. Трохи олії відкладіть для змащування форми.

Крок 4. Часник і кінзу порубайте ножем і викладіть у каструлю до макаронів, перемішайте.

Крок 5. Помідори наріжте кубиками і додайте до макаронів.

Крок 6. Далі викладіть у каструлю м’ясний фарш, розбийте курячі яйця, додайте сіль та спеції до смаку. Масу добре перемішайте.

Крок 7. Викладіть вміст каструлі у форму та розрівняйте масу. Посипте заготівлю тертим сиром. Надішліть форму в духовку і запікайте страву протягом 35-40 хвилин.

Крок 8. Готову запіканку з макаронів з фаршем та помідорами трохи остудіть, розділіть на порції та подавайте на стіл. Смачного!

Макарони по-флотськи в духовці

Макарони по-флотськи у духовці – чудова бюджетна страва для повсякденного меню. Макарони запікаються разом із фаршем і просочуються м’ясним смаком та ароматами спецій. До того ж, рум’яна сирна скоринка доповнює блюдо і робить його ще більш апетитним.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Макарони – 200 гр.
  • Морквина – 50 гр.
  • Сіль кухонна – 0,5 ч.л.
  • Базилік сушений – 1 год.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 60 гр.
  • Сметана – 2 ст.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Олія без запаху – для смаження.
  • Вода гаряча – 400 мл.
  • Кріп – для прикраси.
  • Сир твердий – 70 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі продукти, вказані в рецепті. Фарш можна взяти із будь-якого м’яса, яке вам більше подобається.

Крок 2. Наріжте дрібними кубиками цибулю і обсмажте її на олії.

Крок 3. Очищену моркву натріть на дрібній тертці і додайте на сковороду до цибулі, перемішайте і смажте протягом 7 хвилин на середньому вогні.

Крок 4. Далі викладіть на сковороду фарш, додайте сушений базилік, чверть чайної ложки солі та щіпку меленого перцю, перемішайте і готуйте протягом 3 хвилин. Фарш має посвітлішати.

Крок 5. Після цього додайте в засмажку томатну пасту та сметану, перемішайте та смажте ще 3 хвилини.

Крок 6. У жароміцну форму викладіть обсмажений фарш.

Крок 7. Влийте гарячу воду і висипте сіль, що залишилася, і мелений перець.

Крок 8. Висипте у форму макарони, перемішайте їх із фаршем та овочами.

Крок 9. Часникові зубчики натріть на дрібній тертці та додайте в заготовку, перемішайте її.

Крок 10. Надішліть форму в духовку, розігріту до 200 градусів на 35 хвилин.

Крок 11. Вийміть форму з макаронами із духовки. Сир натріть на дрібній тертці і посипте блюдо. Поверніть форму у духовку на 5-10 хвилин.

Крок 12. Прикрасьте макарони по-флотськи гілочками свіжого кропу і можна подавати блюдо на стіл. Смачного!

Лінива запіканка з сирих макаронів без варіння з фаршем

Лінива запіканка з сирих макаронів без варіння з фаршем – максимально проста страва, яка досхочу нагодує всю родину. До того ж страву завжди можна доповнити різноманітними соусами чи овочами, тоді ваш прийом їжі буде ще смачнішим та більш збалансованим.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Макарони – 200 гр.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Олія рослинна без запаху – для смаження + для змащування форми
  • Помідори, консервовані у своєму соку/свіжі – 200 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Для соусу:

  • Молоко – 500мл.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Перець чорний свіжомелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Приготування запіканки починається із соусу. У сотейнику розтопіть вершкове масло|мастило|.

Крок 2. До топленої олії висипте борошно, що просіює, перемішайте лопаткою і трохи обсмажте масу.

Крок 3. Влийте в каструлю молоко і одразу перемішуйте, щоб маса стала однорідною і не залишилося грудок.

Крок 4. До соусу додайте сіль і перець, перемішайте і продовжуйте нагрівати, щоб маса загуснула.

Крок 5. Очистіть від лушпиння цибулю і дрібно наріжте. Потім обсмажте його на олії до прозорості.

Крок 6. До пасерованої цибулі додайте фарш, посоліть, приправте і продовжуйте смажити всі разом 5-7 хвилин, помішуючи.

Крок 7. Потім до засмаження додайте помідори у власному соку, перемішайте і обсмажте трохи.

Крок 8. Далі візьміть жароміцну форму, змастіть її олією. Спочатку викладіть сирі макарони рівномірним шаром. По макаронному шару розподіліть половину вершкового соусу.

Крок 9. Другим шаром викладіть засмажку з м’ясним фаршем.

Крок 10. М’ясний шар полийте соусом, розподіліть по всій площі ложкою.

Крок 11. Твердий сир натріть на тертці із середніми отворами. Посипте заготовку тертою сирною стружкою.

Крок 12. Запікайте страву в духовці за 170 градусів протягом 30 хвилин. Ледачу запіканку з сирих макаронів без варіння з фаршем подавайте в гарячому вигляді. Смачного!

Запіканка з макаронів з фаршем та яйцем у духовці

Запіканка з макаронів з фаршем та яйцем у духовці – ще один чудовий рецепт для продуманих господинь. Такі запечені страви мають цілу низку переваг: вони ситні, прості і не вимагають жодних гарнірів. Подавати запіканку можна на сніданок, обід та вечерю.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 300 грн.
  • Цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 шт.
  • Вермішель – 350 грн.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сметана – 120 гр.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Перець чорний свіжомелений – за смаком.
  • Олія без запаху – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Фарш можна вибирати на свій смак. головку цибулі очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. На сковороді обсмажте на олії фарш і подрібнену цибулину.

Крок 2. У процесі смаження фарш та цибулю посоліть і готуйте протягом 20-25 хвилин.

Крок 3. Паралельно зі смаженням фаршу відваріть у літрі води вермішель. Воду посоліть до смаку. Готові макарони промийте холодною водою.

Крок 4. У мисці змішайте сметану та курячі яйця. Посоліть суміш і приправте перцем.

Крок 5. Потім змішайте фарш, вермішель та сметанну заливку.

Крок 6. Отриману масу викладіть в жароміцну форму, розрівняйте і посипте тертим сиром.

Крок 7. Готуйте запіканку в духовці за 200 градусів протягом 20-25 хвилин. Вона виходить соковитою та рум’яною. Перед тим, як подати страву, трохи остудити її і розріжте на порції. Смачного!