Макарони з фаршем у духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Макарони з фаршем у духовці – це страва, яка підкуповує своєю простотою та доступністю. Чоловіки, безперечно, оцінять насичену м’ясну складову. Крім того, для яскравого смаку в рецептах використовуються різноманітні добавки: твердий сир, помідори у власному соку, пряні трави та гриби. З стравою з макаронів та фаршу ситна та смачна трапеза вам забезпечена.

Гнізда з макаронів з фаршем у духовці

Гнізда з макаронів з фаршем у духовці – чудова страва, яка дуже оригінально виглядає на столі. Його цілком можна приготувати для урочистостей. Ми опишемо класичний рецепт готування в духовці, але в його прикрасі ви можете проявити всю свою фантазію.

Інгредієнти:

на – 8 порції

  • Гніздо з макаронів – 8 шт.
  • Фарш – 300 гр.
  • Сіль за смаком
  • Олія – ​​для смаження
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Вода – 2 ст.
  • Спеції для фаршу – за смаком
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Майонез – за смаком
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) – 100 гр.
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати макарони з фаршем у духовці? Цибулю та моркву очистіть та помийте, відміряйте всі необхідні інгредієнти для страви.

В об’ємній каструлі закип’ятіть воду, викладіть у неї макарони, вони мають бути повністю занурені у воду. Варіть макарони протягом 1,5-2 хвилин. Цього часу достатньо, щоб макарони стали трохи м’якшими і були готові до подальшої роботи.

Головку цибулі наріжте дрібними кубиками і додайте його у фарш, добре перемішайте. Додайте в масу куряче яйце, сіль та спеції за смаком.

Другу цибулину також дрібно наріжте. Очищену морквину натріть на великій тертці. Обсмажте подрібнені овочі на олії до м’якості.

До обсмажених овочів додайте томатну пасту та сметану. Добре перемішайте засмажку та готуйте ще пару хвилин.

Потім тонким струмком влийте гарячу воду, посоліть і приправте підливу до смаку, доведіть до кипіння і приберіть сковороду з вогню.

Напівготові гнізда з локшини перекладіть у форму для запікання.

У центр кожного гнізда покладіть трохи м’ясної начинки.

Полийте заготовки томатно-вершковим підливом.

Сир натріть на дрібній тертці. На кожне гніздо нанесіть трохи майонезу і посипте тертим сиром. Форму накрийте фольгою і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте 40-45 хвилин. За кілька хвилин до готовності заберіть фольгу, щоб сир зарум’янився.

Гнізда з макаронів з фаршем готові, подавайте їх на стіл у гарячому вигляді, прикрасьте свіжою зеленню. Смачного!