10 рецептів з тіста філо в домашніх умовах з покроковими фото

Тісто філо — це тонкі шари тіста, приготовані з мінімальним додаванням жирів і рідини. З-за цієї особливості, філо має неймовірно ніжну і багатошарову структуру, яку варто зберігати виключно в замороженому вигляді, а при розтині упаковки, накривати листи вологим рушником. А готувати з такого тіста одне задоволення, адже воно прекрасно поєднується з різними начинками.

Пиріг з тіста філо з сиром і шпинатом

Пиріг – равлик з листкового тіста філо з соковитою та ароматною начинкою з шпинату і сиру, нікого не залишить байдужим, бо це блюдо закохує в себе з першого укусу. Процес приготування дуже простий, тому впорається абсолютно кожен, особливо, якщо слідувати докладного рецептом з фото.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Тісто філо 500 гр.
  • Шпинат 300 гр.
  • Сир 300 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Кунжут 30 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачну випічку з тіста філо в домашніх умовах? Упаковку тесту виймаємо з морозилки і розморожуємо згідно інструкції.
  2. Шпинат розігріваємо в сковороді або сотейнику з додаванням масла і выпариваем надлишки вологи. Після, зелень охолодити і змішати з одним яйцем і подрібненим сиром. Кожен шар тіста промазуємо розтопленим вершковим маслом і викладаємо на край ароматну начинку.
  3. Пласти тіста звертаємо в щільний рулет, вологими пальцями «запечатуємо» краю і формуємо равлика, як на фото.
  4. Повторюємо маніпуляцію з другим листом філо і з’єднуємо дві «равлики» в пиріг. Верхівку промазуємо збитим яйцем і присипаємо кунжутом.
  5. Відправляємо блюдо в духовку приблизно на півгодини при 180 градусах. Приємного апетиту!