Дріжджовий пиріг з капустою в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Дріжджовий пиріг з капустою в духовці — дуже смачна і ситна домашня випічка. Дріжджове тісто відмінно підходить для приготування пирогів, як з солодкою, так і солоною начинкою. Так, з таким тестом більше мороки, але дріжджові пироги з капустяної начинки виходить просто чарівним. По кожному з цих 8 рецептів у вас вийде відмінна випічка.

Дріжджовий пиріг з капустою і яйцем в духовці

Досить простий рецепт дріжджового пирога з капустою і яйцем. Випічку можна приготувати на вечерю, тому що вона досить ситна.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Капуста білокачанна 1 кг
  • Борошно пшеничне 5 ст.
  • Сухі дріжджі 11 гр.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Молоко коров’яче 1 склянка
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Маргарин вершковий 200 гр.
  • Масло рослинне для смаження
  • Куркума за смаком
  • Жовток 1 шт.
  • Коріандр по кусу
  • Яйце куряче 2 шт.

Процес приготування:

  1. Як спекти дріжджовий пиріг з капустою в духовці? Приготуємо опару: у тепле молоко додайте цукор, столову ложку борошна і дріжджі, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин. Борошно просіяти в миску, розтопіть і охолодіть до кімнатної температури маргарин, додайте сіль і яйця, перемішайте.
  2. Далі додайте в миску підійшли дріжджі і замісіть однорідне тісто. Залиште підходити в тепле місце приблизно на годину.
  3. Поки тісто відпочиває, приготуйте начинку. Капусту дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі протягом 15 хвилин. Потім додайте сіль, куркуму і коріандр, перемішайте і продовжуйте смажити до готовності.
  4. капусту Перекладіть в миску і додайте до неї нарізані варені яйця.
  5. Візьміть тісто і розділіть його на дві частини, розкачайте їх.
  6. На один пласт тіста викладіть начинку.
  7. Накрийте начинку другим пластом тіста, скріпіть краю і відправте заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів на 25-30 хвилин.
  8. Смачний і ароматний пиріг остудіть, наріжте і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Неймовірно смачний відкритий пиріг з капустою в духовці

Капустяний пиріг – неймовірно смачна і соковита випічка, яка має доступний склад інгредієнтів і простий спосіб приготування. Страву можна спекти до чаю, взяти з собою в дорогу для перекусу або подати з бульйоном.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Для тіста:
  • Дріжджі пресовані – 10 гр.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Для начинки:
  • Капуста – 400 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Сир твердий – 80 гр.

Процес приготування:

1. Дріжджі розімніть, додайте до них цукор, столову ложку борошна і сіль. Залийте змішані інгредієнти теплою водою і залиште на 15 хвилин. У миску просійте борошно, додайте до неї підійшла опару і рослинне масло, замісити тісто і приберіть його в тепло.

2. Капусту нашаткуйте, обсмажте на рослинному маслі. Моркву і цибулю очистіть, моркву натріть на тертці, цибулю дрібно наріжте і додайте овочі на сковороду до капусти. Продовжуйте гасити до готовності, посоліть і приправте за смаком.

3. Сир натріть на тертці.

4. Тісто розкачати, викладіть його в форму і зробіть високі бортики.

5. Викладіть на тісто овочеву начинку, зверху посипте сиром.

6. Випікайте пиріг при 180 градусах 40 хвилин. Пиріг остудіть, наріжте і подавайте на стіл до чаю.

Приємного апетиту!

Як приготувати закритий капустяний пиріг у духовці в домашніх умовах?

Закритий пиріг з капустою – один з найпоширеніших видів випічки і вона користується величезним успіхом. У цьому рецепті тісто буде замішуватися на кефірі і дріжджах, воно дуже добре піднімається і виходить пишним і легким.

Час готування: 160 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Для тіста:
  • Кефір – 1 склянка
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Коріандр мелений – 0,25 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Капуста – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Жовток яєчний – 1 шт.

Процес приготування:

1. Дріжджі розведіть в 100 мілілітрах теплої води, додайте цукор, перемішайте і залиште в теплому місці на 5-10 хвилин.

2. Кефір підігрійте до 30 градусів, змішайте його з рослинним маслом. Потім влийте в миску підійшла опару, перемішайте.

3. Борошно просійте кілька разів і замісіть тісто.

4. Спочатку перемішуйте тісто ложкою, потім викладіть його на просіяний борошном стіл і вимісіть руками. Тісто накрийте чистим рушником і залиште в теплому місці на 40 хвилин.

5. Капусту, моркву і цибулю подрібніть. Влийте олія рослинна на розігріту сковороду і обсмажте овочі до м’якості. Додайте сіль і спеції за смаком.

6. Зелень помийте, дрібно наріжте і додайте в начинку.

7. Тісто розділіть на дві частини, одна частина повинна бути більше. Кожну частину розкачайте в тонкі коржі.

8. Більший пласт тіста викладіть у форму, зробіть невеликі бортики.

9. Потім викладіть овочеву начинку, розрівняйте її.

10. Меншим шматком тіста накрийте пиріг, скріпіть краю тесту. Пиріг помістіть в тепле місце на півгодини.

11. Перед запіканням змастіть поверхню пирога яєчним жовтком і поставте його в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30-40 хвилин. Готовий пиріг остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Швидкий і простий рецепт пирога з капустою з листкового дріжджового тіста

Смачна домашня випічка швидко і просто. У цьому рецепті ми розглянемо процес приготування капустяного пирога з готового листкового тіста. Хрустке листкове тісто ідеально поєднується з соковитою овочевий начинкою.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Тісто листкове – 500 гр.
  • Капуста – 250-300 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Борошно – для посипання.
  • Кмин – за смаком.

Процес приготування:

1. Капусту дрібно нашаткуйте, посипте сіллю і пам’ятайте її руками. Перекладіть капусту на розігріту сковороду, додайте трохи води і вершкове масло, тушкуйте до готовності.

2. Яйце розбийте в миску, збийте його і влийте в капусту, перемішайте, щоб яєчна маса рівномірно розподілилася по капусті.

3. Розморозьте тісто повністю при кімнатній температурі, розкачайте його в прямокутник. На центр викладіть капустяну начинку. На тесті з двох сторін зробіть діагональні надрізи.

4. Верхній і нижній край тіста покладіть на начинку, далі поверніть бічні частини.

5. Змастіть пиріг збитим яйцем і відправте його в духовку, розігріту до 180 градусів на 20-30 хвилин.

6. Готовий пиріг посипте кмином, остудіть і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Соковитий дріжджовий пиріг з квашеною капусти в духовці

Коли пора свіжих овочів підійшла до кінця, а так хочеться соковитого пирога з капустою, можна замінити її на квашену. Ця начинка змінить смак вашої випічки і додасть їй ніжну кислинку.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Для тіста:
  • Дріжджі свіжі – 2 ст. л.
  • Молоко – 250 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 50 гр.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Борошно – 2 склянки
  • Масло вершкове – 7 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Для змащування:
  • яєчні Жовтки – 1 шт.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Для начинки:
  • Капуста квашена – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Дріжджі розкришите і залийте теплим молоком. Перемішайте інгредієнти і залиште в теплому місці на півгодини, щоб дріжджі почали працювати.

2. Окремо збийте яйце з цукром, сіллю і маслом. Потім додати дріжджову суміш, перемішайте. Поступово всипте борошно і замісіть тісто. Накрийте тісто рушником, залиште його в теплому місці, щоб воно збільшилося в об’ємі. Потім перемніть тісто руками і знову залиште на 1,5 години в теплі.

3. Квашену капусту відіжміть від зайвої рідини, тушкуйте на сковороді з рослинним маслом хвилин 15. Потім додайте цибулю і тушкуйте ще 10 хвилин.

4. Тісто розділіть на дві частини. Одну частину розкачати в круглий коржик, викладіть її у форму і зробіть бортики. На тісто викладіть капусту. Інше тісто наріжте смужками, скрутіть з них рулети і розкладіть їх по начинці. Жовток змішайте з цукром і змажте цією сумішшю пиріг.

5. Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180 градусів, 45-50 хвилин. Готовий пиріг з квашеною капустою остудіть і подавайте на стіл, він гарний і смачний.

Приємного апетиту!

Як самостійно спекти пиріг з капустою на пісному дріжджовому тісті?

В період Посту теж можна готувати смачно і цікаво, в тому числі, це відноситься до випічки. Капустяні пироги – затишна, ситна випічка, але в теж час вона не обтяжує шлунок.

Час готування: 140 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло соняшникове – 30 мл
  • Для начинки:
  • Капуста білокачанна – 250 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Масло олію – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Підігрійте Воду до 40 градусів. Розчиніть у воді дріжджі, додайте сіль, цукор і соняшникова олія, перемішайте. У миску просіяти борошно, влийте в неї дріжджову суміш і замісіть однорідне тісто. Накрийте його рушником і залиште на годину в теплому місці.

2. Розділіть тісто на дві частини різного розміру. Більшу частину розкачайте в овальну або квадратну корж – це буде основою майбутнього пирога. Викладіть тісто на застелене пергаментом деко.

3. Капусту, моркву і цибулю наріжте, обсмажте на рослинному маслі до м’якості, наприкінці посоліть і приправте за смаком. Начинку викладіть на тісто.

4. Другу частину тіста також розкачайте і помістіть на начинку.

5. Защепніть краю верхнього і нижнього шарів тіста у середині пирога зробіть отвір для виходу пари.

6. Випікайте пиріг при 180 градусах в духовці 35-40 хвилин. Перед подачею пиріг повністю остудіть.

Приємного апетиту!

Дуже смачний дріжджовий пиріг з капустою і грибами

Смачний, соковитий і ситний, дріжджовий пиріг, який можна приготувати в домашніх умовах в два рахунки. Для начинки необхідно загасити білокачанну капусту і гриби або взяти заздалегідь приготовану солянку.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Тісто дріжджове – 1 кг
  • Гриби – 1 кг
  • Капуста білокачанна – 0,5 кг
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Жовток для змащування.

Процес приготування:

1. Гриби помийте, наріжте скибочками і викладіть на розігріту сковороду, смажте до готовності на рослинній олії. Наприкінці посоліть і приправте за смаком.

2. Капусту дрібно нашаткуйте. Влийте на розігріту сковороду олію і обсмажте капусту, посоліть і приправте за смаком. Змішайте капусту і гриби, дайте начинці охолонути.

3. Розморозьте тісто повністю при кімнатній температурі. Деко застелити пекарської папером. Більшу частину тіста викладіть у форму.

4. На основу викладіть начинку з капусти та грибів. Тісто наріжте смужками або в іншому довільному порядку і прикрасьте їм пиріг. Збийте в мисці жовток і змастіть їм поверхню пирога.

5. Випікайте пиріг з капустою в духовці при 180 градусів 30-40 хвилин. Ароматний пиріг подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Як приготувати дріжджовий пиріг з м’ясом і капустою в духовці?

Пироги можуть бути подані на обід або вечерю. Особливо якщо це ситні і поживні дріжджові пироги з капустою і м’ясом. Випічку можна подати з бульйоном, овочевим салатом або сметанним соусом.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Борошно – 450 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 8 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло соняшникове – 80 мл
  • Фарш м’ясний – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Капуста білокачанна – 250 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. У миску просійте половину борошна, додайте сіль, цукор і сухі дріжджі, влийте тепле молоко і перемішайте.

2. Потім додайте яйце і соняшникова олія.

3. Поступово всипте решту борошна і замісити однорідне тісто. Миску з тістом накрийте харчової плівкою і залиште на годину в теплому місці.

4. М’ясний фарш викладіть на розігріту сковороду, смажте його протягом 15 хвилин.

5. Потім окремо обсмажте подрібнену цибулю до м’якості.

6. Капусту наріжте і викладіть на сковороду до цибулі, тушкуйте 15-20 хвилин.

7. Після цього додайте до овочів обсмажений фарш, посоліть начинку за смаком і дайте їй охолонути.

8. Тісто за годину має збільшитися в обсязі в 2-3 рази. Розділіть його на 2-3 нерівні частини. Більшу частину розкачайте і викладіть у форму, зробіть невеликі бортики.

9. На тісто покладіть начинку з капусти і фаршу.

10. Другий шматок тесту також розкачайте, зробіть на коржику декілька отворів будь-якої форми. Покладіть його поверх начинки і скріпіть краю тесту.

11. З третього шматка тіста при бажанні можна зробити прикрасу для пирога у вигляді коси. Друге яйце збийте в мисці і отриманою сумішшю змастіть пиріг. Залиште заготовку при кімнатній температурі на 20-25 хвилин.

12. Потім поставте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Перед подачею пиріг остудіть.

Приємного апетиту!