Торт Мурашник класичний – самий смачний і простий рецепт в домашніх умовах з покроковими фото

Торт Мурашник — класичний рецепт знаменитого десерту радянського часу. Хто не пам’ятає торт Мурашник з дитинства? Його рецепт був записаний у кожної господині в зошиті: пісочне тісто, смачний солодкий крем, найчастіше на основі згущеного молока. Пропонуємо розглянути 10 найбільш актуальних рецептів цього продукту.

Класичний рецепт торта Мурашник зі згущеним молоком

Обов’язково варто спробувати приготувати цей торт будинку самостійно від початку і до кінця, не використовувати куповане печиво за основу. Торт вийде ароматним і тане в роті. Прослаивается він кремом на базі вершкового масла і звичайної білої згущеного молока.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Борошно пшеничне 500 гр.
  • Масло вершкове 1 пачка (200 гр.)
  • Цукор-пісок 220 гр.
  • Сметана 15% 200 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Ванілін 1 пачка
  • Оцет 9% 1 ст. л.
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Згущене молоко 400 мл
  • Масло вершкове 200 гр. (82,5% жирності)

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний і простий домашній торт Мурашник за класичним рецептом? При бажанні маргарин можна замінити вершковим маслом, так буде корисніше. Маргарин порізати крупно кубиками і розтопити імпульсами за 10 сек. в мікрохвильовій печі. Стежити за тим, щоб маргарин не перегрівався, інакше він буде вистрілювати з миски.
  2. Додати до маргарин цукор і ванілін, все ретельно розмішати, щоб кристали цукру розчинилися.
  3. Додати до суміші сметану кімнатної температури і розмішати до однорідності.
  4. Вбити до інгредієнтів в мисці куряче яйце, розмішати до об’єднання.
  5. У суміш влити соду, яку попередньо потрібно погасити оцтом. Знову все розмішати. Коли поверхня тіста злегка покриється пухирцями, почати потроху додавати борошно, заздалегідь просіяне через сито.
  6. Повинно вийти щільне, але еластичне тісто.
  7. Тісто скатати в кулю, сплюснуть рукою, загорнути в харчову плівку і покласти в морозильну камеру на 30 хв. Це робиться для того, щоб тісто швидше і рівномірніше охололи, і щоб з ним було легко працювати.
  8. Деко застелити харчовою пергаментом. Підморожене тісто дістати з морозилки і порвати на дрібні шматочки розміром з черешню. Розкласти ці шматочки на відстані 1 см один від одного, щоб вони не злиплися при випічці.
  9. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 хв, поки тісто не стане злегка золотистим. Дістати з духовки, висипати печиво у велику миску і дати охолонути.
  10. Для крему вершкове масло розтопити імпульсами в мікрохвильовці або на паровій бані. Масло бажано взяти максимальної жирності, воно найсмачніше. Ні в якому разі не використовувати для крему маргарин або спред.
  11. Змішати розтоплене масло зі згущеним молоком. В даному випадку використовується звичайна біла згущене молоко, не варена.
  12. Після того як тісто охолоне, розламати руками кульки тіста на маленькі шматочки і висипати їх у глибоку посуд.У ту ж миску вилити весь крем і перемішати його з пісочної крихтою.
  13. Перекласти масу на плоску тарілку і вручну надати їй форму гірки, яка нагадує мурашник.
  14. Забрати торт у холодне місце просочитися (тримати в холодильнику чи на балконі близько 5-6 годин).
  15. При бажанні можна зверху полити молочним або білим шоколадом, а можна залишити і без глазурі.

Приємного апетиту!