Пампушки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пампушки – улюблене багатьма блюдо з дитинства, яке багатьом готували мами і бабусі з мінімального набору інгредієнтів. Смачні, солодкі пампушки з чаєм можна приготувати і зараз за лічені хвилини, і простота рецептів дозволяє приготувати їх разом з дітьми.

Класичні пампушки на кефірі смажені на сковороді

Класичні пампушки готують на основі кефіру з додаванням в тісто цукру, солі, соди для пишності і борошна. Обсяг борошна може бути трохи більше або менше зазначеної в залежності від якості продуктів.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кефір-1 л
  • Борошно пшеничне 5 ст.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Масло рослинне для смаження
  • Цукрова пудра для подачі

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичні смажені пампушки на кефірі на сковороді? Теплий кефір з’єднують в глибокій мисці з сухими складовими і (цукром, содою і сіллю). Соду гасити не потрібно, оскільки для роботи розпушувача буде достатньо кислоти кефіру.
  2. У масу поступово додається потрібну кількість борошна, яку потрібно заздалегідь просіяти. Тісто можна вважати готовим, коли воно перестає липнути до пальців, однак важливо не перемісити його, інакше готові пампушки будуть гумовими.
  3. Тісто скручують в ковбаску і нарізають на порції, присипавши борошном.
  4. У глибокій сковороді або сотейнику розігрівають масло і поміщають в нього колобки тіста, обсмажуючи з усіх боків.
  5. Готові пампушки можна при бажанні присипати цукровою пудрою.

Пампушки на дріжджах, смажені на сковороді

Час приготування: 1 година 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Молоко – 1 склянка
  • Цукор – пісок – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3 склянки
  • Сметана– 100 гр.

Процес приготування:

1. Молоко трохи підігрівають і розводять в ньому дріжджі

2. Потім рідину кладуть сіль і цукор, розбивають яйце, вмішують половину масла, всю муку і готують тісто.

3. Опару кладуть під рушник, щоб підійшла. Потрібно почекати 1 годину.

4. Виросло в обсязі тісто обминають і вимішують, а потім ліплять з нього невеликі кульки, які потрібно злегка приплюснути. Товщина отриманих заготовок повинна бути близько 70 мм.

5. У сковороді розігрівають масло, що залишилося і смажать на ньому пампушки, доки ті не стануть золотистими.

6. Щоб вони не вийшли занадто жирними, зайве масло можна прибрати, поклавши готові вироби ненадовго на паперовий рушник.

7. Перед подачею до столу полийте кожну пампушку сметаною.

Як випекти пампушки в духовці як у бабусі?

Цим рецептом смачних домашніх пампушок напевно ділилися один з одним бабусі і мами в минулому столітті. Зараз їх можна приготувати, щоб поринути в дитинство, пригощаючи сім’ю ароматною випічкою з свежезаваренним чаєм.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Кефір – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.+для змащування.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. У глибокій ємності з’єднують теплий кефір, яйце, цукор, рослинне масло і сіль.

2. В отриману масу всипають борошно, добре вимішують і додають трохи соди. Тісто кладуть у пакет і залишають у холодильнику на півгодини.

3. Далі тісто розділяють на шматки, розмір кожного повинен бути близько середнього яблука.

4. Кожен шматочок розкочують і кладуть на пергаментний папір,змащену рослинним маслом.Розігрівають духовку до 180 градусів і випікати 30 хвилин.

5. Готові вироби складають у тарілку, змащуючи вершковим маслом і посипаючи цукром.

Покроковий рецепт приготування пампушок на молоці

Пампушки відмінно поєднуються з солодким сметанним соусом, цукровою пудрою або джемом. Пампушки на молоці готують з тіста на дріжджах і не шкодують рослинного масла, щоб вони подрумянивались з усіх боків.

Час приготування: 1 година 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2, 5 ст.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сметана для подачі.
  • Цукор-пісок – для подачі.

Процес приготування:

1. У підігрітому молоці розводять дріжджі, додають яйце, цукор, масло і сіль, все ретельно вимішують, потроху додаючи зазначений обсяг борошна.

2. Тісто потрібно ще раз добре вимісити, накрити рушником і дати підійти протягом години при кімнатній температурі.

3. Готове тісто нарізають шматочками, з яких катають невеликі за розміром кульки.

4. Кожен кульку перетворюють в коржик, товщина якої повинна бути близько 3 див.

5. У розігрітій з маслом сковороді смажать пампушки з обох сторін, а потім викладають в підходящу посуд.

6. Для сметанного соусу цукор змішують зі сметаною і перед подаванням поливають готові вироби.

Прості пампушки на воді, смажені на сковороді

Дуже простий рецепт пампушок, для яких навіть не потрібні молочні продукти для тіста. Зробити таке ласощі можна навіть на воді, але з обов’язковим додаванням соди, гашеного оцтом.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Вода – 250 мл
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сіль – 3 гр.
  • Масло рослинне – 65 мл + для смаження
  • Сода – 1 ч. л.
  • Оцет яблучний – 15 мл
  • цукрова Пудра – за смаком.

Процес приготування:

1. У мисці змішують сухі інгредієнти – соду, сіль, борошно і цукор.

2. Окремо у більш глибокій ємності з’єднують рідини – оцет, злегка підігріту воду і масло.

3. До отриманої збитої маси додають потроху суху суміш і вимішують пишне густе тісто, однак його не варто занадто довго заважати, інакше пампушки будуть не дуже м’якими.

4. Тісто загортають у плівку і залишають на півгодини в холодильнику.

5. Після цього тісто розкочують в товстий корж і склянкою чи формою вирізають вироби.

6. Заготовки обсмажують в сильно розігрітій олії до рум’яної скоринки, посипають цукровою пудрою і подають.

Як приготувати смачні пампушки на сметані?

Пампушки, тісто для яких готують на сметані, виходять максимально ніжними та смачними. Подавати їх можна з медом, джемом або посипавши тертим шоколадом.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1-2 щіпки.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • цукрова Пудра – для посипання.

Процес приготування:

1. У мисці змішують в однорідну масу яйце з цукром і сіллю.

2. Додають сметану, краще жирну і густу, і продовжують вимішувати до однорідності.

3. Борошно з розпушувачем просівають і вводять невеликими порціями в масу, помішуючи лопаткою. Після перекладають на обробну дошку і замішують густе тісто, яке накривають серветкою і залишають на 20 хвилин.

4. Заготівлю розкочують в пласт товщиною 5 мм, нарізують порціями ножем чи формою.

5. В нагрітому маслі обсмажують на сковороді пампушки зі всіх сторін. Щоб довести їх до готовності, потрібно смажити 3-5 хвилин з кожного боку.

6. Готові вироби перекладають на паперову серветку, щоб прибрати зайвий жир, і посипають цукровою пудрою.

Пампушки з медом в домашніх умовах

Пампушки з медом – смачні ласощі для тих, хто любить готувати до чаю домашнє частування, але не хоче витрачати багато часу, сил і продуктів на його приготування. Чим пахучіше мед, який використовують для пампушок, тим яскравіше смак готових виробів.

Час приготування: 1 година 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Кефір – 150 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.+ для смаження.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Кефір для пампушок краще брати більш жирний і підігріти його трохи перед використанням.

2. До молочного продукту додають цукор з сіллю, потім трохи олії, соду і борошно.

3. Замішують круте тісто і поміщають в пакет на годину.

4. Тісто розкочують і згортають ковбаскою. Ріжуть порційними шматочками, кожен з яких потрібно злегка приплюснути.

5. Заготовки для пампушок смажать на розігрітій олії до рум’яності.

6. Готові вироби перед подачею ще гарячі змащують медом.

Пампушки ленінградські — класичний рецепт

Улюблені багатьма пампушки, за традиційним ленінградському рецептом, відомі далеко за межами Росії. Смачні і ніжні пампушки тануть у роті, а приготувати їх може навіть не надто досвідчена господиня.

Час приготування: 3 год 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 750 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі свіжі – 20 гр.
  • Вода – 310 мл
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Сіль – 5 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • цукрова Пудра – за смаком.

Процес приготування:

1. Свіжі дріжджі розводять у невеликій кількості теплої води з цукром і дають настоятися протягом 5 хвилин.

2. До підготовленим дріжджам кладуть інші інгредієнти, крім олії, і замішують тісто. Потім додають масло і масу вимішують ще близько 10 хвилин.

3. Накривають заготівлю плівкою і залишають в теплому приміщенні на 2-3 години.

4. Тісто злегка обминають і знову залишають піднятися. Після повторного збільшення в обсязі розкачують до середньої товщини, вирізують пампушки.

5. У розігрітому маслі обсмажують заготовки і поміщають їх на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Готові вироби посипають цукровою пудрою. Насолоджуйтесь!

Покроковий рецепт приготування пампушок з сиром

Оригінальний рецепт несолодких пампушок з яскравим сирним смаком. Щоб частування вийшло ще більш цікавим і пікантним, варто використовувати сорти сиру з насиченим ароматом і характерним смаком.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Кефір – 1 склянка
  • Сир тертий – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки

Процес приготування:

1. Теплий кефір з’єднують з натертим сиром.

2. У масу вмішують цукор і соду, а також трохи солі.

3. Поступово всипають борошно. Її підсумкове кількість може залежати від якості борошна. Масу швидко і активно перемішують.

4. У розігріте на сковороді масло, столовою ложкою викладають тісто і смажать пампушки на середньому вогні по кілька хвилин з кожного боку.

5. Готові вироби кладуть на паперову серветку, прибираючи зайвий жир, і подають гарячими з зеленню і шинкою.

Дуже смачні сирні пампушки

Сирні пампушки – корисне і смачне ласощі для швидкого приготування до чаю. Крім того, таке блюдо підійде і для сніданку на всю сім’ю. Сир краще вибирати з більшою жирністю, щоб пампушки вийшли більш ніжними.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Сир – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 70 гр.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Цукор ванільний – 1 уп.
  • Розпушувач або сода – 1 ч. л.
  • Цедра лимона – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Сир змішують з іншими складовими тесту – сметаною, яйцем, цукром звичайним і ванільним, а також додають цедру лимона.

2. Масу пробивають блендером. Якщо його немає, сир можна спочатку протерти через сито, а потім з’єднати з іншими інгредієнтами для більшої ніжності пампушок.

3. Борошно змішується з розпушувачем і поступово додається в основу для тіста з сиром.

4. Тісто треба вимішувати до готовності, поки воно не перестане липнути до рук.

5. Тісто розкочується в пласт, товщина якого не перевищує 5 мм. З нього вирізують заготовки для пампушок. В середині кожного гуртка роблять надріз і вивертають, як це роблять при виготовленні хмизу.

6. Пампушки обсмажують в сильно нагрітому маслі, а після дають жиру стекти на паперовий рушник. Перед подачею пампушки посипають пудрою з цукру.