Печінковий торт з курячої печінки – 10 покрокових рецептів з фото

Печінковий торт, приготований з курячої печінки ‑ продукт корисний для здоров’я, смачний і оригінальний. Однак все це вірно, якщо блюдо правильно приготовлене. Щоб отримати соковитий і ніжний печінковий торт, вибирайте будь-який з 10 покрокових рецептів і готуйте із задоволенням!

Класичний рецепт смачного торта з курячої печінки

Такий торт не соромно подати гостям святковий день, це повноцінна ситна закуска. Секретний інгредієнт (огірок) урізноманітнює блюдо і додасть йому нові свіжі нотки.

Інгредієнти на
9 порц.

  • Куряча печінка 850 гр.
  • Сметана 25% 200 гр.
  • Майонез столовий молочний 170 гр.
  • Морква 3 шт.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Огірок 1 шт.
  • Часник 3 зубчики
  • Кріп пару верочек
  • Борошно пшеничне 3 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати печінковий торт з курячої печінки? Моркву почистити, помити в холодній воді. Якщо морква невеликого розміру, слід взяти близько 5 шт.
  2. Натерти моркву крупно на тертці.
  3. Цибуля очистити від лушпиння, помити і нарізати дрібними кубиками.
  4. Сковороду з невеликою кількістю рослинного масла розігріти на сильному вогні, зменшити вогонь до середнього. Цибулю і моркву обсмажити в соняшниковій олії до легкої рум’яності.
  5. Курячу печінку промити в холодній воді, обсушити паперовими рушниками. Зрізати прожилки.
  6. Подрібнити печінку за допомогою блендера. Додати до маси борошна, вбити яйця, покласти 2 ст. л. сметани, посолити. Тісто по консистенції виходить, як для оладок.
  7. Сковороду розігріти, змастити рослинним маслом і вилити черпак печінкового тесту. Випікати коржі на середньому вогні, стежити, щоб краї були рівними. Через 30 сек. смаження дуже обережно, щоб не зламати, перевернути корж. Те ж саме проробити з усіма коржами.
  8. Залишити коржі для печінкового торта до повного остигання.
  9. Для начинки змішати майонез зі сметаною, додати дрібно порізаний часник і посічену зелень.
  10. Укласти перший корж на блюдо або обробну дошку, змастити соусом із сметани.
  11. На змащений корж викласти начинку з засмажки цибулі з морквою. Накрити наступним коржем.
  12. Наступний корж теж змастити соусом, викласти на нього свіжий огірок, натертий на крупній тертці. Накрити коржем. Таким чином прошарувати всі коржі, чергуючи начинки.
  13. Прикрасити торт свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Торт з курячої печінки з молоком

Куряча печінка значно ніжніше свинячий і має менш яскраво виражений смак. Тісто готується з додаванням молока, що запобігає сухість коржів.

Час готування: 1 година 10 хв.

Порцій: 8.

Склад:

Для коржів:

  • Печінка куряча – 750 г;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Молоко – 220 мл;
  • Борошно пшеничне – 170 г;
  • Сіль, мелений чорний перець – на смак.

Для прошарку і посипання:

  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Майонез – 160 г;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • Морква – 2 шт.;
  • Зелень – 1 пучок;
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Печінку помити в холодній воді, злити з неї рідину і промокнути паперовими рушниками.

2. Нарізати печінку невеликими шматками, зрізати прожилки. Прокрутити в м’ясорубці з дрібною сіточкою, можна пробити масу в чаші блендера для більш однорідної консистенції.

3. Цибулю почистити і теж прокрутити через м’ясорубку або дрібно нарізати і подрібнити у блендері.

4. Поєднати в мисці печінку і цибулю. Додати до них яйця і молоко, збити суміш віночком або міксером до однорідності.

5. Додати в масу сіль, перець, улюблені приправи за бажанням.

6. Окремо просіяти борошно. Підсипати борошно порціями в тісто, після кожного разу збиваючи все міксером, щоб не було грудочок.

7. Сковороду розжарити на сильному вогні, зменшити вогонь. Змастити поверхню сковороди олією, вилити пару ложок тесту і провернути сковороду по колу, розподіляючи печінковий тісто.

8. Смажити млинці приблизно 1,5-2 хв, потім перевернути на іншу сторону і обсмажувати ще приблизно стільки ж.

9. Таким чином спекти всі коржі і скласти їх стопкою, остигати.

10. Цибулю і моркву очистити, помити їх разом із зеленню в холодній воді. Моркву потерти крупно на тертці, цибулю нарізати дрібними кубиками.

11. Обсмажувати цибулю з морквою в невеликій кількості рослинного масла близько 5 хв, потім дати охолонути, щоб під гарячої засмажкою не потік майонез.

12. Для складання взяти плоске блюдо, на нього викласти корж. Корж промазати майонезом, викласти на нього зажарку, накрити наступним коржем.

13. Такі ж маніпуляції провести з усіма коржами. Торт готовий.

14. Для прикраси зелень дрібно порубати, яйця зварити круто. Змастити поверхню і боки торта майонезом, присипати крихтою з яєць, порізаних на дрібні кубики. Зверху посипати все зеленню.

Приємного апетиту!

Печінковий торт з цибулею і морквою

Хто встоїть перед ніжним печінковим тортом, повним соковитою начинки з великої кількості ароматного смаженої цибулі і моркви? Таким блюдом можна вразити гостей, які потім будуть просити рецепт цієї фантастичної закуски.

Час готування: 1 година 25 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Печінка куряча – 400 г;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Борошно пшеничне – 4,5 ст. л.;
  • Молоко – 100 мл;
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.;
  • Морква – 3 шт.;
  • Масло рослинне – 8 ст. л.;
  • Часник – на свій смак;
  • Майонез – 360 г;
  • Яйця варені – 3 шт.;
  • Яблуко – 1 шт.;
  • Сир твердий – 50 г;
  • Сіль, перець, приправи – на свій смак;
  • Панірувальні сухарі для обсипання.

Процес приготування:

1. Печінку промити під проточною водою, вмочити паперовими серветками, зрізати прожилки. Прокрутити в м’ясорубці або подрібнити в кухонному комбайні або блендері до стану пюре.

2. Печінковий пюре вилити в глибоку миску, додати туди ж яйця, влити молоко, покласти сіль із приправами, всипати заздалегідь просіяне борошно. Влити 3 ст. л. рослинного масла, розмішати. Тісто вийде тієї ж консистенції, що і на звичайні млинці, головне, воно не повинно бути зовсім рідким.

3. Сковороду з товстим дном загострити на плиті, змастити соняшниковою олією. Виливати по черпаку печінкового тесту на сковороду.

4. Обсмажувати кожен млинець з двох сторін приблизно 1-2 хв. до рум’яного кольору. Перевертати обережно, т. к. коржі дуже ламкі. Остудити до кімнатної температури.

5. Цибулю, яблуко і моркву почистити і помити. Цибулю нарізати на тонкі півкільця, моркву натерти крупно на тертці, яблуко очистити від шкірки і теж потерти на крупній тертці. Обсмажити цибулю, яблуко і моркву на середньому вогні в соняшниковій олії.

6. Зробити соус: майонез змішати з 1 натертим вареним яйцем, сиром і дрібно натертим часником.

7. Зібрати торт на плоскому блюді або обробній дошці. Нижній корж щедро змастити соусом, викласти шар начинки, зверху накрити коржем і т. д.

8. Верх і боки торта промазати майонезним соусом і посипати панірувальними сухарями.

9. Решта яйця потерти на дрібній тертці, посипати верх торта. Відправити блюдо просочуватися протягом 2-3 годин.

Приємного апетиту!

Простий рецепт торта з курячої печінки зі сметаною

Невеликий печінковий торт, в якому майонез замінений більш корисною сметаною, буде корисним для дітей і чи не застоїться надовго в холодильнику. Для соусу краще брати некислую і максимально жирну сметану, від 25 %.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Куряча печінка – 550 г;
  • Сметана – 210 г;
  • Борошно пшеничне – 180 г;
  • Яйця курячі – 3 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • Зелень – пару гілочок;
  • Сіль, перець мелений і прянощі – на свій смак.

Процес приготування:

1. Курячу печінку помити холодною водою, промокнути, щоб прибрати зайву вологу. Зняти плівки і прожилки, порізати кожен шматок навпіл.

2. Прокрутити печінка в м’ясорубці або подрібнити в кухонному комбайні до консистенції пюре. Додати спеції, сіль, яйця, всипати борошно. Збити міксером або пробити блендером, щоб усунути грудочки.

3. Чавунну сковороду нагріти на сильному вогні, змастити тонким шаром олії. Вилити пару ложок тесту в сковороду, піч 2 хв., потім дуже акуратно двома лопатками перевернути млинець на іншу сторону і смажити ще 1-2 хв. Скласти млинці стопкою і дати їм охолонути.

4. З лука зняти шкірку, сполоснути і дрібно порізати кубиками. Пасерувати цибулю в гарячому соняшниковій олії, перекласти на тарілку і злити зайве масло.

5. Зелень помити в холодній воді, обсушити на паперовій серветці і дрібно порубати. Додати до зелені сметану і перемішати.

6. Коржі по черзі промащувати соусом із сметани і викладати на кожен начинку з лука. Торт з печінки змастити соусом, посипати нарізаною зеленню і прибрати в холодне місце на просочування протягом 2-3 годин.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт печінкового торта з грибами

Печінкові торти готують з різними начинками, і в цьому рецепті вам пропонується цікавий варіант з грибами. Для торта печериці беремо у вигляді ікри, що в поєднанні з курячою печінкою закуску зробить дуже ніжною і з особливим смаком.

Час приготування: 1 година 30 мнуть.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Печінка куряча – 500 гр.
  • Борошно – ½ склянки
  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко – ½ склянки
  • Масло рослинне – 8 ст. л.
  • Печериці – 500 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 2 зубки.
  • Майонез – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб печінковий торт вийшов смачним, всі інгредієнти підготуйте, згідно пропорції рецепта.

Крок 2. Курячу печінку почистіть, промийте холодною водою. Залишки рідини приберіть серветкою. Потім подрібніть її через м’ясорубку з дрібною решіткою.

Крок 3. Цибулю очистіть і дрібно наріжте.

Крок 4. Нарізку лука обсмажте до золотистого кольору в невеликій кількості розігрітого рослинного масла.

Крок 5. Печериці почистіть, промийте і наріжте так само, як і печінку. В іншій сковороді розігрійте 3 столові ложки рослинної олії і обсмажте на ньому подрібнені печериці, при помішуванні до повного випарювання грибного соку.

Крок 6. Якщо при відсуванні грибної маси, на сковороді не буде рідини, значить, ікра готова, тільки важливо її не пересмажити. Потім ікру посипте сіллю з чорним перцем і перемішайте.

Крок 7. До неї перекладіть обсмажену цибулю і ще раз перемішайте.

Крок 8. В печінкову масу розбийте яйця, налити півсклянки молока і добре перемішайте.

Крок 9. Потім через сито насипте борошно, налийте 3 ложки рослинного масла і перемішайте масу до однорідного стану, щоб не було грудочок борошна.

Крок 10. З замішаного печінкового тесту посмажте тонкі коржі до легкого рум’яного кольору з обох сторін. Сковороду змажте олією тільки перед першим млинцем. Спечені печінкові коржі остудіть.

Крок 11. Для формування торта візьміть велике блюдо. На нього по черзі укладіть печінкові коржі, наносячи на кожен рівний шар з 3 ложок грибної ікри.

Крок 12. Для прошарку коржів змішайте майонез з подрібненим часником. Цей соус наносите на шар ікри. Таким способом зберіть весь торт.

Крок 13. Приготований печінковий торт з грибами декоруйте по своєму смаку, поставте в холодильник на пару годин і потім подавайте до столу. Приємного апетиту!

Дієтичний торт з курячої печінки

Людям, що стежать за фігурою, не обов’язково відмовляти собі в задоволенні з’їсти шматочок печінкового торта, адже його можна приготувати досить низькокалорійним. За даним рецептом на 100 г закуски припадає всього 148 калорій.

Час готування: 1 година 10 хв.

Порцій: 7.

Склад:

  • Печінка куряча – 630 г;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Молоко 1,5 % жирності – 100 мл;
  • Борошно рисова або гречана – 70 г;
  • Масло оливкове – 2 ст. л.;
  • Часник – 2 зубки;
  • Сметана – 120 г;
  • Кріп і петрушка – по 10 г;
  • Сіль – 3 р.

Процес приготування:

1. Курячу печінку позбавити від жиру і плівок, вимочити в холодній воді близько 10 хв. і обсушити.

2. У блендері або кухонному комбайні з’єднати шматочки печінки з молоком і маслом, подрібнити масу до гладкого стану пюре.

3. У тісто з печінки додати яйця, посолити за смаком, розмішати. Потроху додавати борошно, збиваючи міксером. Тісто вийде рідким.

4. Змащену маслом товстостінну сковороду добре розігріти. Вилити туди трохи тіста, потрясти сковороду, щоб воно добре розтеклося.

5. Смажити коржі по 2,5 хв. з кожного боку, поки не стануть рум’яними. Перевертати з обережністю, щоб не пошкодити. Намагатися випікати однакового діаметра кола з рівними краями, щоб легше було, потім збирати торт.

6. Залишити млинці з печінки остигати.

7. Часник почистити і помити, зелень сполоснути та просушити. У сметану видавити через землянку часник, всипати дрібно нарізані петрушку і кріп, посолити.

8. При складанні намазувати на кожен корж порцію соусу зі сметани, накриваючи його наступним.

9. Зверху можна зробити візерунок з того ж соусу і в центрі викласти за пару гілочок петрушки.

Приємного апетиту!

Торт з курячої печінки, приготований в духовці

Таке приготування закуски заощадить вам мінімум годину стояння біля плити, тому що тут не випікаються окремі коржі: тісто заливається в два етапи, а між шарами тіста укладається начинка.

Час готування: 1 година 35 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Печінка куряча – 550 г;
  • Манна крупа – 100 г;
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.;
  • Морква – 2 шт.;
  • Сметана – 80 г;
  • Молоко – 100 мл;
  • Яйця курячі – 1 шт.;
  • Сіль і прянощі – на свій смак;
  • Масло оливкове ‑ 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Печінку помити, зрізати все зайве і порізати навпіл. Ці шматочки подрібнити в блендері або кухонному машині, за відсутністю такої техніки можна скористатися м’ясорубкою.

2. Додати в печінку молоко і манну крупу, сіль і приправи, добре все розмішати і поставити в холодильник, щоб манка набухла, на 1 годину.

3. Моркву і цибулю почистити, помити. Моркву натерти на тертці або овощерезке, цибулю порізати на півкільця.

4. У великій глибокій сковороді розігріти олію, обсмажити овочі до апетитної рум’яності.

5. Металеву або скляну форму для запікання змастити олією. Поділити тісто на 2 частини. Першу частину вилити на дно форми, зверху розподілити засмажку з овочів. Потім все це залити зверху другою частиною тіста, розрівняти його лопаткою.

6. Духовку нагріти до 180 градусів. Встановити форму на середній рівень духовки і випікати пиріг близько 1 години.

7. Сметану змішати з яйцем. За 20 хв. до закінчення випікання витягнути пиріг з духовки, змастити його приготованим соусом і знову повернути на місце. Випікати ще третину години.

Приємного апетиту!

Дуже смачний торт з курячої печінки з сиром і часником

Побиту начинку для печінкового торта з обсмажених овочів можна замінити прошарком з сиру та часнику, тим більше що готується вона швидше і не треба займати ще одну сковороду під засмажку.

Час приготування: 55 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Куряча печінка – 620 г;
  • Яйця курячі – 5 шт.;
  • Борошно пшеничне – 6 ст. л.;
  • Майонез – 5 ст. л.;
  • Сир твердий – 140 г;
  • Зубчики часнику – 4 шт.;
  • Сіль і спеції – на смак.

Процес приготування:

1. Печінка обполоснути під струменем холодної води, зрізати прожилки, плівки. Обсушити щільними паперовими рушниками. Довести печінку до стану пюре в м’ясорубці, блендері або комбайні.

2. Підмішати до пюре печінки яйця, вбиваючи по одному, додати сіль і приправи, потроху всипати борошно, збити віночком або міксером, прибираючи грудочки. Також для цього можна використовувати блендер.

3. Сковороду добре розігріти на сильному вогні, потім вогонь зменшити. Змастити поверхню сковороди олією або шматочком сала.

4. Наливати по пару ложок тесту, розподіляти, похитуючи сковороду з боку в бік, піч на кожній із сторін приблизно по 2 хв. Показник – рум’яний золотистий колір. Коржі ламкі, тому перевертати їх потрібно акуратно. Обов’язково всю стопку печінкових млинців остудити до кімнатної температури, щоб сир з начинки не потік.

5. Для прошарку зубчики часнику почистити, помити і потерти на дрібній тертці. Твердий сир натерти дрібно на тій же тертці.

6. Збирати торт на плоскій поверхні посуду, на якій він буде подаватися: блюдо, кулінарна підкладка або красива дерев’яна дошка. Кожен корж змащувати майонезом, посипати натертим сиром і кашкою з часнику.

7. Торт обмазати майонезом і присипати залишками сиру. Прибрати просочуватися на 2-3 години. Перед вживанням бажано дістати страву з холодильника за півгодини, щоб воно встигло трохи зігрітися і розкрити свої смакові властивості.

Приємного апетиту!

Простий рецепт торта з печінки з помідорами

Закусочний торт з печінки з помідорами і огірком виходить дуже соковитим. Навіть якщо раптом ви злегка пересушите коржі на сковороді, сік овочів послужить для них додаткової ароматною просоченням.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 7.

Склад:

  • Печінка куряча – 950 г;
  • Борошно пшеничне – 190 г;
  • Кефір – 190 мл;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Яйця курячі – 3 шт.;
  • Майонез – 200 г;
  • Помідори – 3 шт.;
  • Огірок – 1 шт.;
  • Сир твердий – 120 г;
  • Горошок консервований – 80 г;
  • Сіль – 1 ст. л. без гірки;
  • Приправи – на свійкус.

Процес приготування:

1. Овочі почистити, сполоснути. Печінку вимити, зрізати жир, плівки, жилки. Відкинути на сито на 10 хв., дати стекти рідини.

2. Цибулю і печінку прокрутити в м’ясорубці або подрібнити у блендері.

3. Окремо в посуд вбити яйця, додати до них кефір. Збити віночком або міксером.

4. Борошно просіяти і додавати потроху в тісто, збивати після кожного разу міксером. В кінці посолити і всипати приправу.

5. З’єднати дві маси, розмішати.

6. Невелику сковороду розігріти, змастити маслом і випекти всі млинці по 2-3 хв. на кожній стороні (в залежності від товщини коржа). У гарячому стані обрізати коржі ножем, приклавши до них тарілку, щоб добитися однакової форми і діаметра у млинчиків. Це знадобиться для рівного складання.

7. Для соусу огірок почистити від шкірки, потерти на дрібній тертці або овощерезке. Додати тертий сир, майонез і часник, пропущений через прес, розмішати.

8. Коржі по черзі змащувати соусом, розкладаючи по ньому пластинки помідорів і накриваючи наступним коржем.

9. В кінці обмазати весь торт майонезом, зверху розкласти зелений горошок з банки, а боки присипати тертим сиром.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування торта з курячої печінки з майонезом

Якщо на акції у магазині в наявності майонез за привабливою ціною, то беріть одразу 2 пачки. Сьогодні готуємо ніжний і добре просочений печінковий торт з часниковим соусом на майонезі. Але обережно, не всі люблять такий гострий смак, адже часнику в рецепті багато.

Час приготування: 55 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Печінка куряча – 0,5 кг;
  • Молоко – 400 мл;
  • Борошно пшеничне – 4 ст. л. з гіркою;
  • Яйця курячі – 4 шт.;
  • Олія соняшникова – 4 ст. л.;
  • Сода, гашене оцтом, 1 ч. л.;
  • Сіль і спеції на свій смак;
  • Майонез – 400-500 г;
  • Часточки часнику – 7-8 шт.

Процес приготування:

1. З печінки обрізати жилки, плівки і жир, помити її, промокнути паперовими серветками, які вберуть вологу.

2. Подрібнити до пюре печінка в комбайні або блендері, можна пропустити через м’ясорубку.

3. У пюре вбити яйця, додати молоко, борошно, сіль і приправи, олія і соду. Збити все в блендері до однорідності.

4. Сковороду розжарити, налити тонкий шар масла. Тісто викладати по 1-2 великі ложки, струшуючи сковороду, щоб рівномірно розподілялося. Смажити коржі на одній стороні близько 2 хв., поки не зарум’яняться, потім перевернути на іншу сторону і смажити ще близько 2 хв.

5. Остудити млинці з печінки, а тим часом зробити соус.

6. Часник почистити, помити, натерти на самій дрібній тертці. Майонез викласти в миску і додати до нього часник.

7. Корж покласти на рівну блюдо, змастити приготованим часниковим соусом, накрити наступним. Так зібрати весь торт. Майонезній промазки потрібно класти щедро, щоб вона добре просочила закуску.

8. Поставити на 4 години торт в холодильник, там він дійде до м’якості.

Приємного апетиту!