Пиріг з вишнею зі сметанною заливкою – 5 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з вишнею зі сметанною заливкою — це випічка, яка прекрасна тим, що виходить в міру солодким і готується з доступних інгредієнтів. Пропонуємо вам рецепт приготування на пісочному тісті, відкритого пирога з сиром, цветаевского пирога і з замороженої вишнею.

Пісочний пиріг з вишнею та сметанною заливкою в духовці

На пісочне тісто викладається вишня і все заливається сумішшю з сметани, яєць, крохмалю і ваніліну. У підсумку виходить дуже смачний і в міру солодкий пиріг, який стане прекрасним доповненням до чаю.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне 200 гр.
  • Кефір 50 мл
  • Жовток 1 шт.
  • Цукор-пісок 75 гр.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Для начинки:
  • Вишня 400 гр.
  • Для заливки:
  • Сметана 20% 150 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Крохмаль картопляний 30 гр.
  • Ванілін 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Як спекти пиріг з вишнею та сметанною заливкою в духовці? Перед початком приготування дістаємо з холодильника масло, щоб воно було розм’якшеним. Також при використанні замороженої вишні, залишаємо ягоди при кімнатній температурі, щоб вони розморозилися, виймаємо з них кісточки і зливаємо сік. Починаємо готувати тісто. В підходящу ємність відправляємо вершкове масло і розтираємо його разом з цукровим піском. Далі додаємо один жовток, кефір і ретельно перемішуємо.
  2. Просіваємо борошно через сито і поступово додаємо до решти інгредієнтів. Замішуємо тісто. Важливо не замішувати його занадто довго.
  3. Беремо форму для випікання діаметром 20 см і викладаємо в неї тісто, рівномірно розподіляючи його по поверхні. Також ліпимо бортики приблизно 4 см заввишки. З допомогою виделки робимо по всій поверхні проколи, щоб корж не здувся. Відправляємо форму в холодильник на 10 хвилин.
  4. Розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо в ній корж протягом 15 хвилин. Він повинен був спектися до напівготовності. Якщо він почне здуватися, то робимо в ньому ще пару проколів. Переходимо до приготування заливки. В окремій ємності збиваємо яйця разом з крохмалем, цукром, сметаною і залишилися білком. Додаємо ванілін і ретельно все перемішуємо вінчиком.
  5. На корж викладаємо вишні без кісточок і рівномірно розподіляємо їх.
  6. Заливаємо ягоди сметанною заливкою.
  7. Випікаємо 45 хвилин при температурі 170 o с. Через це час вимикаємо духовку, а виробу даємо постояти в ній ще 20 хвилин, щоб заливка загусла. Потім дістаємо пиріг і даємо йому охолонути при кімнатній температурі. Нарешті відправляємо його в холодильник і даємо йому там постояти 1 годину. Тепер розрізаємо на шматочки і подаємо до столу з чаєм або кавою. Приємного апетиту!