Як солити вовнянки в домашніх умовах – 5 рецептів на зиму в банках з покроковими фото

В сезон грибів в лісі можна знайти такі чудові гриби як вовнянки. Незважаючи на те, що вони не вважаються благородними, з них можна приготувати дуже смачну і ароматну закуску. Пропонуємо вам п’ять варіантів приготування цих грибів у домашніх умовах.

Як засолити вовнянки холодним способом на зиму?

Промиті гриби закладаються в банку шарами разом з сіллю, листям чорної смородини, парасольками кропу, лавровим листом, часником і запашним перцем. Далі все відправляється під гніт і через три дні ставлять у холодне місце для просолення. Через місяць виходить дуже смачна закуска.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Вовнянки 500 гр.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Листя чорної смородини за смаком
  • Парасольки кропу за смаком
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Перець духм’яний 5 шт.

Процес приготування:

  1. Як солити вовнянки в домашніх умовах на зиму в банках? Для початку ретельно перебираємо вовнянки, позбавляючись від сміття і зіпсувалися грибів. Далі промиваємо їх, перекладаємо в окрему ємність і заливаємо холодною водою. Залишаємо, таким чином, мінімум на 12 годин, змінюючи воду кожні 2 години, щоб прибрати гіркоту з грибів.
  2. За необхідний час відкидаємо вовнянки на друшляк і даємо стекти всій зайвої рідини.
  3. Тепер готуємо зелень зі спеціями. Часник очищаємо і нарізаємо тонкими пластинами. Кріп, листя чорної смородини, лавровий лист добре промиваємо під проточною водою. Тепер беремо чисту банку і на її дно насипаємо невелику кількість солі. Зверху викладаємо частину промитої зелені. Далі відправляємо туди гриби, ретельно солимо їх, кладемо пару горошин запашного перцю і нарізаний часник. Чергуємо в банку зелень з грибами, поки не закінчаться інгредієнти. Верхнім шаром обов’язково повинна бути зелень.
  4. Кладемо зверху шар марлі і встановлюємо гніт. Залишаємо таким чином на 3 дні, поки вовнянки не осядуть і дадуть сік. Далі відправляємо для просолення в холодильник або льох.
  5. Промиваємо марлю при необхідності. Через місяць вовнянки будуть засолені холодним способом. Готову закуску подаємо до столу з основною стравою. Вона виходить дуже смачна і ароматна. Приємного апетиту!

Солоні вовнянки гарячим способом в домашніх умовах

Очищені гриби варяться в підсоленій воді протягом 20 хвилин, після чого вони складаються в підходящу ємність шарами з сіллю часником і перцем. Далі все ставиться під гніт і відправляється в прохолодне місце на місяць. Виходить ароматна і смачна закуска.

Час готування: 1 місяць.

Час приготування: 1 год.

Порції – 10.

Склад:

  • Волнушки – 1 кг
  • Сіль – 50 гр. + 1 ст. л.
  • Часник – 1 головка.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець запашний горошком – 10 шт.
  • Вода питна – 1 л

Процес приготування:

Крок 1. Перекладаємо всі гриби в глибоку ємність і заливаємо їх водою. Таким чином буде легше прибрати з них весь залишився сміття.

Крок 2. Далі чистимо вовнянки разом з бахромою під капелюшком.

Крок 3. В підходящу ємність наливаємо питну воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо столову ложку солі і закидаємо туди всі очищені гриби. Варимо їх протягом 20 хвилин. У процесі варіння знімаємо піну, що утворюється. Коли вовнянки осядуть на дно, відкидаємо їх на друшляк і добре промиваємо під проточною водою.

Крок 4. Тепер беремо відповідну тару, в якій будемо солити гриби, і викладаємо невелику порцію вовнянок на дно. Посипаємо їх сіллю, меленим чорним перцем і кладемо пару часточок часнику разом з горошинами перцю. Викладаємо все шарами, поки не закінчаться інгредієнти.

Крок 5. Далі встановлюємо на гриби гніт і відправляємо в холодильник або льох на місяць. Через це час вовнянки будуть готові до вживання. Подаємо смачну закуску до столу разом з коханим гарячою стравою. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт солоних вовнянок з часником

добре промитим грибів додається сіль, і вони залишаються під пресом мінімум на 5 діб. Через це час вовнянки закладаються в банку разом з листям хрону, нарізаним часником і відправляються в холодильник на місяць. Виходить неймовірно ароматна і смачна закуска.

Час готування: 1 місяць.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Волнушки – 1 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – за смаком.
  • Листя хрону – за смаком.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку ретельно перебираємо вовнянки, після чого перекладаємо їх у глибоку ємність і заливаємо холодною водою. Залишаємо таким чином на 2-3 доби, не забуваючи міняти воду кожні 5-6 годин.

Крок 2. Через деякий час добре гриби промиваємо під проточною водою.

Крок 3. Тепер беремо ємність, в якій будемо солити вовнянки та злегка присипаємо дно сіллю.

Крок 4. Зверху викладаємо частину грибів і присипаємо їх сіллю. Викладаємо вовнянки шарами, кожен з яких посипаємо сіллю.

Крок 5. Коли гриби закінчаться, кладемо на них кришку або дошку, а зверху встановлюємо прес. Даємо постояти волнушкам таким чином протягом 5 діб.

Крок 6. Після закінчення цього часу, перекладаємо гриби шарами в банку разом з листям хрону, нарізаним пластинами часнику і кропом.

Крок 7. Закриваємо банку кришкою і відправляємо вовнянки в холодильник на місяць. Приправляємо готову закуску рослинним маслом, кільцями ріпчастої цибулі і подаємо до столу разом з основним блюдом. Приємного апетиту!

Як засолити вовнянки без варіння на зиму?

В глибоку ємність шарами укладаються листя хрону, смородини, подрібнений часник, сіль і волнушки. Далі все ставиться під гніт і відправляється в холодильник. Далі гриби розкладають по банках, заливаються утворився розсолом і закриваються кришками.

Час готування: 12 днів.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 30.

Інгредієнти:

  • Волнушки – 3 кг
  • Сіль – 5 ст. л.
  • Листя хрону – 3 шт.
  • Листя чорної смородини – 10 шт.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Парасольки кропу – 6 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Беремо ємність, в якій будемо солити гриби і кладемо на дно лист хрону, поросяти, ягняти часник і пару листя смородини. Всі присипаємо невеликою кількістю солі.

Крок 2. Зверху викладаємо капелюшками вниз шар попередньо вимочених вовнянок. Робимо шар не більше 6 сантиметрів завтовшки.

Крок 3. Посипаємо гриби сіллю і кладемо зверху листя хрону, смородини, нарізаний часник і парасольки кропу.

Крок 4. Таким чином закладаємо в ємність всі інгредієнти.

Крок 5. Останнім шаром кладемо листя хрону і накриваємо все плоскою тарілкою.

Крок 6. Встановлюємо зверху гніт і відправляємо ємність з волнушками в холодильник або льох. Приблизно через 4 дні гриби дадуть велику кількість соку, тому збільшуємо вагу вантажу, щоб вовнянки були повністю покриті розсолом.

Крок 7. Через 9-10 днів гриби готові. Розкладаємо їх по чистим банкам і заливаємо утворився розсолом. Закриваємо всі капроновими кришками і відправляємо на зберігання в холодильник або льох. Готову закуску подаємо до столу разом з основним блюдом. Приємного апетиту!

Як смачно засолити вовнянки та грузді разом?

Отмоченные гриби перекладають у каструлю з водою, до них додається сіль і все вариться 30 хвилин. Потім на дно банки кладуть листя хрону, смородини, часник, все присипається сіллю і зверху викладаються гриби. Закуска ставиться в холодильник на ніч і подається до столу.

Час готування: 45 хвилин.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Волнушки – 400 гр.
  • Грузді – 400 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Листя хрону – за смаком.
  • Листя чорної смородини – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Вода питна – 1 л

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком приготування перебираємо гриби, після чого поміщаємо їх у глибоку ємність, заливаємо холодною водою і залишаємо таким чином на тиждень, міняючи воду кожен день.

Крок 2. Перекладаємо грузді з волнушками в підходящу каструлю, заливаємо питною водою і додаємо трохи менше двох столових ложок солі. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо протягом 30 хвилин. У процесі варіння не забуваємо знімати утворюється піну.

Крок 3. Тепер беремо чисту банку і викладаємо на дно листя хрону, смородини і половину нарізаного часнику. Присипаємо все невеликою кількістю солі.

Крок 4. Далі викладаємо половину грибів, кладемо в центр часник і ще раз додаємо трохи солі. Відправляємо в банку залишилися грузді з волнушками і закриваємо всі кришкою.

Крок 5. Відправляємо в холодильник на ніч і подаємо до столу вже на наступний день. Виходить дуже смачна і проста в приготуванні закуска, яка ідеально підійде до будь-якого основного блюда. Приємного апетиту!