Як солити вовнянки в домашніх умовах – 5 рецептів на зиму в банках з покроковими фото

В сезон грибів в лісі можна знайти такі чудові гриби як вовнянки. Незважаючи на те, що вони не вважаються благородними, з них можна приготувати дуже смачну і ароматну закуску. Пропонуємо вам п’ять варіантів приготування цих грибів у домашніх умовах.

Як засолити вовнянки холодним способом на зиму?

Промиті гриби закладаються в банку шарами разом з сіллю, листям чорної смородини, парасольками кропу, лавровим листом, часником і запашним перцем. Далі все відправляється під гніт і через три дні ставлять у холодне місце для просолення. Через місяць виходить дуже смачна закуска.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Вовнянки 500 гр.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Листя чорної смородини за смаком
  • Парасольки кропу за смаком
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Перець духм’яний 5 шт.

Процес приготування:

  1. Як солити вовнянки в домашніх умовах на зиму в банках? Для початку ретельно перебираємо вовнянки, позбавляючись від сміття і зіпсувалися грибів. Далі промиваємо їх, перекладаємо в окрему ємність і заливаємо холодною водою. Залишаємо, таким чином, мінімум на 12 годин, змінюючи воду кожні 2 години, щоб прибрати гіркоту з грибів.
  2. За необхідний час відкидаємо вовнянки на друшляк і даємо стекти всій зайвої рідини.
  3. Тепер готуємо зелень зі спеціями. Часник очищаємо і нарізаємо тонкими пластинами. Кріп, листя чорної смородини, лавровий лист добре промиваємо під проточною водою. Тепер беремо чисту банку і на її дно насипаємо невелику кількість солі. Зверху викладаємо частину промитої зелені. Далі відправляємо туди гриби, ретельно солимо їх, кладемо пару горошин запашного перцю і нарізаний часник. Чергуємо в банку зелень з грибами, поки не закінчаться інгредієнти. Верхнім шаром обов’язково повинна бути зелень.
  4. Кладемо зверху шар марлі і встановлюємо гніт. Залишаємо таким чином на 3 дні, поки вовнянки не осядуть і дадуть сік. Далі відправляємо для просолення в холодильник або льох.
  5. Промиваємо марлю при необхідності. Через місяць вовнянки будуть засолені холодним способом. Готову закуску подаємо до столу з основною стравою. Вона виходить дуже смачна і ароматна. Приємного апетиту!