Білий гриб – 10 простих і смачних рецептів приготування страв з покроковими фото

Білий гриб — це популярний делікатес, з якого можна приготувати безліч шикарних частувань. У сьогоднішній добірці зібрані найпоширеніші варіанти, як смачно і нескладно приготувати цей дивовижний гриб. Приготувавши одного разу, ви переконаєтеся в цьому самостійно. Запевняю, що дана добірка обов’язково знайде застосування на кожній кухні.

Суп зі свіжих білих грибів

Суп зі свіжих білих грибів підкорить своїми смаковими якостями кожного без винятку. Зварити суп без праці зможе навіть дилетант. Для втілення страви в життя, потрібні максимально прості інгредієнти. Суп виходить неймовірно ароматним і шалено смачним.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Білі гриби 4 шт.
  • Картопля 1 шт.
  • Сметана за смаком
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Для приготування білих грибів готуємо інгредієнти.
  2. З грибів видаляємо сміття, для цього зручно використовувати ганчірочку або серветку.
  3. Зрізаємо ножем верхній шар.
  4. Ріжемо гриби на сегменти, перевіряючи, не зіпсовані чи вони всередині.
  5. Далі нарізаємо зручними шматочками.
  6. Білі гриби вивантажуємо в об’ємну ємність і заливаємо водою.
  7. Насипаємо ложку солі. Залишаємо на деякий час, щоб позбавитися від мікроорганізмів і гриби промиваємо.
  8. Проціджуємо гриби через сито і проливаємо чистою водою.
  9. Промиті гриби вивантажуємо в каструлю і заливаємо водою. Розміщуємо на вогні.
  10. Тим часом очищаємо картоплю і ріжемо на частини. Цибуля позбавляємо від верхнього шару і подрібнюємо. Пасеруємо на невеликій кількості рослинного масла.
  11. Знімаємо утворилася пінку з грибів.
  12. Варимо хвилин 10.
  13. Закладаємо картоплю.
  14. У суп додаємо підсмажену цибулю.
  15. Насипаємо сіль. Кип’ятити 5-7 хвилин. Перевіряємо готовність картоплі і відключаємо нагрів.
  16. Запашний суп розливаємо по порційних тарілках. Присмачую сметаною і присипаємо меленим перцем. Приємного апетиту!