Засолювання груздів холодним способом на зиму в банках – 8 рецептів приготування з фото покроково

Засолювання груздів холодним способом у банках на зиму — дуже смачний і простий спосіб заготовити гриби. Грузді відомі своїм чудовим смаком. А засолені гриби на зиму – це гарна підмога до зимового раціону харчування: до картоплі, каш або м’яса. Ми зібрали 8 рецептів засолювання груздів холодним способом, з їх допомогою ви легко зможете заготовити цей делікатес на зиму.

Засолювання білих груздів холодним способом у банках

Рекомендується відразу після збору груздів перейти до їх консервації. Солити гриби можна різними способами, з термообробкою і без. Як це зробити холодним способом, ви дізнаєтеся з цього рецепту.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Грузді свіжі 2 кг
  • Сіль 4 ст. л.
  • Кріп насіння — за смаком

Процес приготування:

  1. Як засолити грузді холодним способом на зиму в банках? Зібрані гриби залийте водою і залиште на деякий час, щоб відійшла бруд. Потім помийте грузді і очистіть їх від забруднень. Залийте водою на 2-3 доби, кожен ранок і вечір міняйте воду на свіжу.
  2. Вимочені грузді ще раз промийте. В стерилізовану банку всипте трохи солі і насіння кропу.
  3. Потім викладіть шар грибів шапочками вниз. Грибний шар просыпьте сіллю і кропом і так чергуючи шари заповніть всю банку.
  4. Трохи утрамбуйте пальцями гриби в банку. Грузді повинні бути втоплені в розсіл, який вийде від солі і грибів. Закрийте банку поліетиленовою кришкою, вкажіть дату засолювання грибів. Засолені таким способом грузді повинні вистояти в холодильнику не менше 40-50 днів, після чого вони будуть готові до вживання.

Приємного апетиту!