Печериці з цибулею на сковороді – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Печериці з цибулею на сковороді — це універсальне частування для домашнього столу. Гаряче страву можна приготувати із грибів, а після подавати з будь-якими гарнірами, зеленню або свіжими овочами. Візьміть на замітку 7 простих і швидких грибних ідей для ваших обідів.

Як приготувати смажені шампіньйони з цибулею на сковороді?

Проста й ситна частування для вашого домашнього столу – піджарка з печериць і ріпчастої цибулі. Рум’яні та хрусткі гриби можна подавати з картопляним пюре, макаронами або крупами.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Печериці свіжі 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як смачно приготувати шампіньйони з цибулею на сковороді? Гриби ретельно промиваємо під водою. Видаляємо всі забруднення і гілочки.
  2. Подрібнюємо гриби. Дрібні достатньо розділити навпіл, великі можна нарізати кубиками.
  3. Очищаємо цибулю. Подрібнюємо його будь-яким зручним способом. Можна нарізати кубиками або тонкими півкільцями.
  4. Нагріваємо сковороду з рослинним маслом. Спершу обсмажуємо тут цибулю, потім додаємо гриби. Солимо вміст і посипаємо спеціями. Готуємо близько 15 хвилин.
  5. Апетитна грибна піджарка з цибулею готова. Подавайте частування до столу разом з гарніром!

Простий і смачний рецепт смаженої картоплі з печерицями та цибулею

Оцініть швидку і поживну ідею для домашнього обіду. Обсмажте в сковороді картопля з печерицями та цибулею. Страва порадує вас яскравим ароматом і хрустким рум’янцем.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування:30 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Печериці – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Печериці гарненько промиваємо під водою і розрізаємо на невеликі шматочки.

2. Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо його і ріжемо будь-яким зручним способом. Можна обробити овоч кубиками або тонкими скибочками.

3. Подрібнюємо цибулю. Обсмажуємо його до прозорості на олії.

4. Сюди ж і викладаємо картоплю з грибами. Додаємо сіль і спеції за смаком. Готуємо страву на слабкому вогні близько 30 хвилин.

5. Гаряче страву з грибів і картоплі готово. Розкладайте його по порційних тарілках і подавайте до столу!

Соковиті печериці, смажені на сковороді з цибулею і сметаною

Апетитні печериці можна обсмажити з цибулею в сметані. Просте блюдо відмінно підійде для швидкого домашнього обіду, його можна подавати з картоплею, крупами і овочами.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування:20 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Печериці – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти для приготування.

2. Ріпчасту цибулю ріжемо ножем на дрібні шматочки.

3. Нагріваємо сковороду і вливаємо в неї рослинне масло. Сюди ж занурюємо подрібнену цибулю і смажимо його до прозорості.

4. Ретельно промиваємо печериці і дрібно нарізаємо їх.

5. Додаємо гриби до смаженій луку.

6. Накриваємо блюдо кришкою і готуємо близько 10 хвилин.

7. Посипаємо вміст сіллю. Сюди ж додаємо лавровий лист і сметану.

8. Знову розмішуємо масу. Готуємо ще 10 хвилин і в кінці додаємо подрібнену зелень за смаком.

9. Готові гриби подавайте до столу гарячими, доповнивши їх хлібом або гарніром.

Як смачно посмажити печериці з цибулею і сиром на сковороді?

Яскраве і ситне частування для домашнього столу – грибна піджарка з цибулею і сиром. Просте у приготуванні блюдо можна подавати як закуску, доповнивши свіжою і ароматною зеленню.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Печериці – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Печериці подрібнюємо разом з ріпчастою цибулею. Гриби слід заздалегідь промити.

2. Твердий сир натираємо на велику або середню терку.

3. Розігріваємо сковороду, вливаємо в неї масло і викладаємо сюди гриби і цибулю. Смажимо з сіллю і спеціями до легкого рум’янцю.

4. Далі додаємо в блюдо сметану. Розмішуємо і тушкуємо 7 хвилин, дальне насипати тертий сир. Тримаємо частування під кришкою 5 хвилин, можна без вогню.

5. Яскрава піджарка з печериць і цибулі з сиром готова. Доповніть блюдо свіжою зеленню і подавайте до столу!

Хрусткі печериці, смажені на сковороді з цибулею і майонезом

Хрусткі печериці виходить при обжарке з додаванням майонезу. Приготуйте гриби в парі з ароматним ріпчастою цибулею і подавайте їх до обіднього столу з вашими улюбленими гарнірами.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Печериці – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Печериці ретельно миємо у воді, потім даємо їм трохи обсохнути і нарізаємо невеликими шматочками.

2. З цибулини знімаємо піну. Сам овоч нарізаємо дрібними кубиками і відразу обсмажуємо в сковороді з маслом до золотистого кольору.

3. Додаємо до румяному цибулі гриби. Смажимо до готовності і до випаровування утворилася рідини.

4. Солимо і перчимо вміст, доповнюємо двома ложками майонезу. Розмішуємо і тушкуємо на слабкому вогні 5-7 хвилин.

5. Хрусткі печериці з цибулею готові! Подавайте їх до столу з вашими улюбленими гарнірами.

Ніжні і дуже смачні печериці з цибулею і вершками на сковороді

Особливо ніжні і апетитні печериці на сковороді виходять з додаванням вершків. Таке частування складе відмінну компанію будь-яким домашнім гарнірів. Можна подавати на обід або вечерю.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування:10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Печериці – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки – 200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Печериці нарізаємо на шматки середнього розміру.

2. Очищаємо цибулю і його розбираємо на тонкі півкільця.

3. На плиті нагріваємо сковороду з рослинним маслом. Сюди занурюємо підготовлений цибулю.

4. Смажимо продукт до золотистого кольору, потім викладаємо його на тарілку.

5. У цю ж сковороду занурюємо печериці. Готуємо, поки не випарується вся рідина.

6. В обсмажені гриби викладаємо цибулю.

7. Вливаємо до продуктів вершки.

8. Солимо і перчимо за смаком. Тушкуємо блюдо 5-10 хвилин і вимикаємо плиту.

9. Гарячі гриби викладаємо на тарілку, доповнюємо їх гарніром і подаємо до столу!

Покроковий рецепт приготування печериць з м’ясом і цибулею

Соковите гаряче для вашого сімейного обіду – обсмажування з м’яса, печериць і цибулі. Поживне частування можна подавати з хлібом або будь-яким гарніром. Спробуйте простої у виконанні рецепт!

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування:15 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Печериці – 150 гр.
  • Свинина – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Розморожуємо свинину і нарізаємо її брусами невеликого розміру.

2. Печериці чистимо від бруду і гілок під водою, потім розділяємо їх на половинки або четвертинки.

3. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Смажимо у ньому спершу м’ясний продукт.

4. Коли свинини помітно підрум’яниться, додаємо до неї і гриби.

5. Далі додаємо дрібно порізану цибулю і часник.

6. Смажимо вміст до яскравого рум’янцю. Солимо і посипаємо спеціями за смаком.

7. Готову страву з м’яса і грибів перекладаємо на порційні тарілки. Доповнюємо ароматною зеленню і угощаемся!