Печериці з цибулею на сковороді — це універсальне частування для домашнього столу. Гаряче страву можна приготувати із грибів, а після подавати з будь-якими гарнірами, зеленню або свіжими овочами. Візьміть на замітку 7 простих і швидких грибних ідей для ваших обідів.
Як приготувати смажені шампіньйони з цибулею на сковороді?
Проста й ситна частування для вашого домашнього столу – піджарка з печериць і ріпчастої цибулі. Рум’яні та хрусткі гриби можна подавати з картопляним пюре, макаронами або крупами.
Інгредієнти на
2 порц.
- Печериці свіжі 400 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль за смаком
- Спеції і Приправи за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як смачно приготувати шампіньйони з цибулею на сковороді? Гриби ретельно промиваємо під водою. Видаляємо всі забруднення і гілочки.
- Подрібнюємо гриби. Дрібні достатньо розділити навпіл, великі можна нарізати кубиками.
- Очищаємо цибулю. Подрібнюємо його будь-яким зручним способом. Можна нарізати кубиками або тонкими півкільцями.
- Нагріваємо сковороду з рослинним маслом. Спершу обсмажуємо тут цибулю, потім додаємо гриби. Солимо вміст і посипаємо спеціями. Готуємо близько 15 хвилин.
- Апетитна грибна піджарка з цибулею готова. Подавайте частування до столу разом з гарніром!
Простий і смачний рецепт смаженої картоплі з печерицями та цибулею
Оцініть швидку і поживну ідею для домашнього обіду. Обсмажте в сковороді картопля з печерицями та цибулею. Страва порадує вас яскравим ароматом і хрустким рум’янцем.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування:30 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Печериці – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Печериці гарненько промиваємо під водою і розрізаємо на невеликі шматочки.
2. Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо його і ріжемо будь-яким зручним способом. Можна обробити овоч кубиками або тонкими скибочками.
3. Подрібнюємо цибулю. Обсмажуємо його до прозорості на олії.
4. Сюди ж і викладаємо картоплю з грибами. Додаємо сіль і спеції за смаком. Готуємо страву на слабкому вогні близько 30 хвилин.
5. Гаряче страву з грибів і картоплі готово. Розкладайте його по порційних тарілках і подавайте до столу!
Соковиті печериці, смажені на сковороді з цибулею і сметаною
Апетитні печериці можна обсмажити з цибулею в сметані. Просте блюдо відмінно підійде для швидкого домашнього обіду, його можна подавати з картоплею, крупами і овочами.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування:20 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Печериці – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти для приготування.
2. Ріпчасту цибулю ріжемо ножем на дрібні шматочки.
3. Нагріваємо сковороду і вливаємо в неї рослинне масло. Сюди ж занурюємо подрібнену цибулю і смажимо його до прозорості.
4. Ретельно промиваємо печериці і дрібно нарізаємо їх.
5. Додаємо гриби до смаженій луку.
6. Накриваємо блюдо кришкою і готуємо близько 10 хвилин.
7. Посипаємо вміст сіллю. Сюди ж додаємо лавровий лист і сметану.
8. Знову розмішуємо масу. Готуємо ще 10 хвилин і в кінці додаємо подрібнену зелень за смаком.
9. Готові гриби подавайте до столу гарячими, доповнивши їх хлібом або гарніром.
Як смачно посмажити печериці з цибулею і сиром на сковороді?
Яскраве і ситне частування для домашнього столу – грибна піджарка з цибулею і сиром. Просте у приготуванні блюдо можна подавати як закуску, доповнивши свіжою і ароматною зеленню.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Печериці – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир твердий – 70 гр.
- Сметана – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
1. Печериці подрібнюємо разом з ріпчастою цибулею. Гриби слід заздалегідь промити.
2. Твердий сир натираємо на велику або середню терку.
3. Розігріваємо сковороду, вливаємо в неї масло і викладаємо сюди гриби і цибулю. Смажимо з сіллю і спеціями до легкого рум’янцю.
4. Далі додаємо в блюдо сметану. Розмішуємо і тушкуємо 7 хвилин, дальне насипати тертий сир. Тримаємо частування під кришкою 5 хвилин, можна без вогню.
5. Яскрава піджарка з печериць і цибулі з сиром готова. Доповніть блюдо свіжою зеленню і подавайте до столу!
Хрусткі печериці, смажені на сковороді з цибулею і майонезом
Хрусткі печериці виходить при обжарке з додаванням майонезу. Приготуйте гриби в парі з ароматним ріпчастою цибулею і подавайте їх до обіднього столу з вашими улюбленими гарнірами.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Печериці – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Печериці ретельно миємо у воді, потім даємо їм трохи обсохнути і нарізаємо невеликими шматочками.
2. З цибулини знімаємо піну. Сам овоч нарізаємо дрібними кубиками і відразу обсмажуємо в сковороді з маслом до золотистого кольору.
3. Додаємо до румяному цибулі гриби. Смажимо до готовності і до випаровування утворилася рідини.
4. Солимо і перчимо вміст, доповнюємо двома ложками майонезу. Розмішуємо і тушкуємо на слабкому вогні 5-7 хвилин.
5. Хрусткі печериці з цибулею готові! Подавайте їх до столу з вашими улюбленими гарнірами.
Ніжні і дуже смачні печериці з цибулею і вершками на сковороді
Особливо ніжні і апетитні печериці на сковороді виходять з додаванням вершків. Таке частування складе відмінну компанію будь-яким домашнім гарнірів. Можна подавати на обід або вечерю.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування:10 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Печериці – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершки – 200 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Печериці нарізаємо на шматки середнього розміру.
2. Очищаємо цибулю і його розбираємо на тонкі півкільця.
3. На плиті нагріваємо сковороду з рослинним маслом. Сюди занурюємо підготовлений цибулю.
4. Смажимо продукт до золотистого кольору, потім викладаємо його на тарілку.
5. У цю ж сковороду занурюємо печериці. Готуємо, поки не випарується вся рідина.
6. В обсмажені гриби викладаємо цибулю.
7. Вливаємо до продуктів вершки.
8. Солимо і перчимо за смаком. Тушкуємо блюдо 5-10 хвилин і вимикаємо плиту.
9. Гарячі гриби викладаємо на тарілку, доповнюємо їх гарніром і подаємо до столу!
Покроковий рецепт приготування печериць з м’ясом і цибулею
Соковите гаряче для вашого сімейного обіду – обсмажування з м’яса, печериць і цибулі. Поживне частування можна подавати з хлібом або будь-яким гарніром. Спробуйте простої у виконанні рецепт!
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування:15 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Печериці – 150 гр.
- Свинина – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
1. Розморожуємо свинину і нарізаємо її брусами невеликого розміру.
2. Печериці чистимо від бруду і гілок під водою, потім розділяємо їх на половинки або четвертинки.
3. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Смажимо у ньому спершу м’ясний продукт.
4. Коли свинини помітно підрум’яниться, додаємо до неї і гриби.
5. Далі додаємо дрібно порізану цибулю і часник.
6. Смажимо вміст до яскравого рум’янцю. Солимо і посипаємо спеціями за смаком.
7. Готову страву з м’яса і грибів перекладаємо на порційні тарілки. Доповнюємо ароматною зеленню і угощаемся!