Вовнянки гарячим способом – 5 рецептів, як засолити вовнянки на зиму з покроковим фото

Існує кілька варіантів засолювання вовнянок, один з них – це гарячий спосіб. Завдяки нього виходить дуже смачна і насичена закуска, яка стане прекрасним доповненням до будь-якого столу. Таким чином, пропонуємо вам 5 варіантів засолювання цих грибів.

Як засолити вовнянки гарячим способом у банках?

Отмоченные гриби варяться в підсоленій воді 15-20 хвилин, після чого перекладаються в простерилизованную банку, на дні якої лежить нарізаний часник. Все заливають розсолом і туди додається оцет. Банку закручується кришкою і залишають до повного охолодження.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Вовнянки 1 кг
  • Сіль 2 ст. л.
  • Часник 3 зуб.
  • Оцтова есенція ½ ч. л.
  • Вода 1.5 л

Процес приготування:

  1. Як засолити вовнянки гарячим способом у банках? Перед початком приготування перебираємо гриби і замочуємо їх холодною водою. Міняємо її кожні 3-4 години, щоб з вовнянок пішла гіркота.
  2. Перекладаємо гриби в підходящу каструлю, заливаємо питною водою і ставимо на вогонь.
  3. Додаємо дві столові ложки солі з гіркою, доводимо до кипіння і варимо протягом 15-20 хвилин. У процесі варіння не забуваємо прибирати піну, що утворюється.
  4. Попередньо стерилізуємо будь-яким зручним способом півлітрову банку. На дно кладемо нарізану часник.
  5. Перекладаємо в банку вовнянки і заливаємо їх залишилися в каструлі розсолом так, щоб гриби були повністю покриті. Додаємо половину чайної ложки оцтової кислоти і щільно закрити стерильною кришкою. Далі накриваємо все покривалом або рушником і залишаємо до повного охолодження. Відправляємо готову закуску на зберігання в льох або холодильник. Відкриваємо взимку і подаємо до столу з коханим основною стравою. Приємного апетиту!