Кабачкові оладки в духовці – 7 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Кабачкові оладки в духовці — це ідеальне частування для тих, хто хоче заощадити свій час, щоб не стояти біля плити. Страва підходить тим, хто відмовився від смаженої їжі, але не може відмовитися від кабачкового оладок. Приготування відбувається одночасно і, поки випікаються оладки, можна зайнятися соусом. Соуси готують на основі сметани, майонезу або натурального йогурту з додаванням часнику. Виходить дуже апетитно!

Смачні кабачкові оладки в духовці

Смачні кабачкові оладки в духовці виходять ніжними і дуже апетитними. Ароматне частування дуже подобається дітям. У такому вигляді навіть ті, хто не любить кабачки, не можуть відірватися від оладок. Це хороший варіант для сімейного сніданку або смачної перекуски.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Кабачок 2 шт.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Часник 1 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Петрушка 1 жменя
  • Сир бринза (з овечого молока) 70 гр.
  • Кріп за смаком
  • Борошно 4 ст. л.
  • Лимонна цедра 1 ч. л.
  • Сметана за смаком

Процес приготування:

  1. Кабачкові оладки в духовці готуються просто. Готуємо необхідні інгредієнти. Для оладок рекомендую використовувати молоді плоди. Відразу ж включаємо духовку для розігріву. Встановлюємо стандартну температуру 180°.
  2. Промиті і просушені кабачки крупно натираємо. Вивантажили в миску, солимо і залишаємо на 10 хвилин.
  3. Не гаючи часу, очищаємо часник і дрібно рубаємо. Промиваємо лимон і знімаємо цедру. Петрушку гарненько обполіскуємо.
  4. Віджимаємо кабачки, зливаємо рідину. Кабачки повертаємо в миску, приправляємо рубаними компонентами. Подрібнюємо бринзу і гарненько розмішуємо.
  5. У кабачкове тісто виливаємо розхитані яйця і додаємо просіяне борошно. Ретельно вимішуємо тісто.
  6. Деко застеляємо силіконізовані пергаментом. Формуємо оладки за допомогою ложки.
  7. Випікаємо в розігрітій духовці 15 хвилин, а через час акуратно дістаємо, за допомогою лопатки перевертаємо на другу сторону і підрум’янюємо ще 10 хвилин. Кабачкові оладки доповнюємо улюбленим соусом. Приємного апетиту!

ПП дієтичне оладки з кабачків в духовці

ПП дієтичне оладки з кабачків в духовці доставлять максимум задоволень і збережуть фігуру у формі. Для виконання кабачкового оладок потрібні будуть бюджетні інгредієнти. Ніжне блюдо подають з низькожирної сметаною або натуральним йогуртом. Виходить повноцінний прийом їжі. Ситно і корисно!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Склад:

  • очищені Кабачки – 300 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Кефір – 100 мл
  • Манка – 30-50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Кабачок добре промиваємо, при бажанні очистити шкірку економкою. Крупно натираємо на тертці м’якоть і залишаємо на ситі або друшляку на деякий час, щоб позбутися від надлишків вологи. Або просто віджимаємо вручну.

Крок 3. Очищену моркву і цибулю подрібнюємо дрібної теркою.

Крок 4. До подрібненим овочів розбиваємо яйця.

Крок 5. У размешенную масу вводимо манку з кефіром. Попередньо можна крупу залити кефіром і залишити набухати.

Крок 6. Об’єднуємо обидві маси до однорідності і даємо настоятися.

Крок 7. Деко застеляємо якісним папером для випічки або тефлоновим килимком. На деякій відстані один від одного формуємо корисні оладки.

Крок 8. Деко поміщаємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Так само можна сформувати оладки на поверхні розпеченій сковороді, попередньо змащену маслом і обсмажити з двох сторін. Якщо поверхня сковороди антипригарна, можна обійтися без масла.

Крок 9. Корисні готуємо оладки з улюбленим соусом.

Крок 10. Подаємо до сніданку.

Крок 11. Блюдо виходить ситним і не відіб’ється на вашій фігурі. Правильні оладки гарні як в гарячому, так і в охолодженому стані. Приємного апетиту!

Кабачкові оладки з сиром в духовці

Кабачкові оладки з сиром в духовці доставлять незабутнє задоволення, якщо ви любите овочі. Кріп і часник додають неймовірний аромат смачної страви. Приготування кабачкового частування не займе багато часу. Поки запікаються оладки, можна приготувати легкий салат або соус до оладок.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Кабачки/цукіні – 500 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 3-4 зубчики.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Кріп – 10 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Борошно – 100-120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – для змазування дека.

Процес приготування:

Крок 1. Для реалізації рецепта ретельно промиваємо кабачки або цукіні, очищаємо цибулю і часник.

Крок 2. Відрізаємо кінчики у кабачків і подрібнюємо плоди на крупній тертці. Вивантажуємо в миску і підсолюємо. Відставляємо в сторону на чверть години, щоб позбутися від надлишків рідини. Якщо пропустити цей момент тісто буде рідким, доведеться більше додавати борошна і оладки втратять свою ніжність.

Крок 3. Дрібно рубаємо часник і цибулю.

Крок 4. Кабачки віджимаємо від соку і об’єднуємо з подрібненою цибулею і часником. Дрібно рубаємо промитий кріп і відправляємо до компонентів. Туди ж трьом сир і перчимо.

Крок 5. Розбиваємо яйце.

Крок 6. Ретельно розмішати масу, підсипаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто до однорідності. Кількість борошна може відрізнятися від зазначеного, тому поступово вводимо, щоб не забити кабачкову основу.

Крок 7. На деко, вистелене якісним силіконізовані пергаментом, розкладаємо заготовки з кабачкового тесту.

Крок 8. Прибираємо запікатися в духову шафу, прогрітий до 180°, на 15 хвилин. Через зазначений час акуратно перевертаємо на інший бік і допікаємо ще 10 хвилин.

Крок 9. Запашні підсмажені оладки подаємо зі сметаною.

Крок 10. При бажанні можна використовувати інший соус. Приємного апетиту!

Кабачкові оладки без борошна в духовці

Кабачкові оладки без борошна в духовці готуються супер просто. Особливо блюдо оцінять ті, хто стежить за фігурою і хоче зберегти стрункість. Закуска виходить ситним і мега апетитною. Рецепт складається з доступних інгредієнтів, які не вдарять по кишені.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Кабачки/цукіні – 150 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Вівсяні пластівці – 3 ст. л.
  • Сир – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Беремо необхідні продукти. Кабачок або цукіні добре промиваємо і обсушуємо рушником.

Крок 2. Овоч тремо на тертці, після чого гарненько віджимаємо руками. Перекладаємо в миску, розбиваємо яйце і посипаємо сіллю.

Крок 3. Добре розмішуємо масу, додаємо сир і об’єднуємо компоненти.

Крок 4. Засипаємо вівсяні пластівці, при бажанні їх можна змолоти занурювальним приладом або використовувати кавомолку.

Крок 5. Добре вимішуємо тісто і даємо набрякнути приблизно 20 хвилин.

Крок 6. На деко, застелений пекарської папером або тефлоновим килимком, розкладаємо тісто. Папір я не змащую, так як використовую силіконізований пергамент.

Крок 7. Ставимо деко в духовку і запікаємо 15 хвилин при 180°.

Крок 8. Акуратно дістаємо кабачкові оладки. Подаємо блюдо з соусом і свіжими овочами.

Крок 9. Смачний і корисний сніданок або обід готовий. Приємного апетиту!

Оладки з кабачків і картоплі в духовці

Оладки з кабачків і картоплі в духовці мають незвичайно ніжною текстурою і приголомшливим смаком. Оладки гарні тим, що не вбирають масло. А якщо використовувати силіконізований пергамент, можна взагалі обійтися без масла. Апетитні подають оладки зі сметаною або часниковим соусом.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Кабачки – 500 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Картопля – 500 гр.
  • Масло рослинне – для змазування дека.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Сир – 100 гр.
  • Борошно – 6-7 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо необхідні продукти.

Крок 2. Картоплю промиваємо і очищаємо шкірку овочечисткою.

Крок 3. Кількість твердого сиру додаємо за смаком.

Крок 4. Кабачки промиваємо, чистимо шкірку і виймаємо нутрощі.

Крок 5. Натираємо на тертці або прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 6. Рідину зливаємо.

Крок 7. Натираємо на тертці сир.

Крок 8. Промиту і обсушену зелень дрібно рубаємо.

Крок 9. До овочевої маси вводимо борошно. Кількість може відрізнятися в залежності від сорту і вологості борошна і від соковитості овочів. Тісто не повинно бути дуже густим, але й не рідким.

Крок 10. Розбиваємо яйця.

Крок 11. Додаємо сирну стружку.

Крок 12. Закидаємо зелень. Можна використовувати все, що є.

Крок 13. Солимо за смаком.

Крок 14. Вимішуємо тісто до однорідності.

Крок 15. Застеляємо деко папером. Якщо необхідно, змащуємо маслом.

Крок 16. Ложкою формуємо оладки.

Крок 17. Ставимо запікати при 200° с 20-25 хвилин.

Крок 18. Акуратно знімаємо оладки з дека. Доповнюємо сметаною.

Крок 19. Знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Кабачкові оладки без яєць в духовці

Кабачкові оладки без яєць в духовці виконуються легко і з простих складових. Соду з лимонкою можна замінити розпушувачем. Оладки виходять ніжними і добре підходять для ситного сніданку. Доповнивши закуску сметаною, ви отримаєте неймовірне задоволення. Якщо присмачити оладки часником, вийде ще смачніше.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 шт.
  • Харчова сода – ¼ ч. л.
  • Лимонна кислота – щіпка.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп – пучок.
  • Петрушка пучок.
  • Борошно – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищений кабачок крупно натираємо на тертці. Якщо використовуємо переріс плід, необхідно зчистити з нього шкірку і вискобліть волокнисті нутрощі із насінням. Промиваємо кріп і петрушку, обсушуємо, струсивши або промокнувши, і шаткуємо подрібніше, наскільки це можливо. Очищений часник тиснемо з допомогою преса.

Крок 2. Об’єднуємо часник, запашні трави і кабачок. Насипаємо сіль, соду, лимонку і просіяне борошно. Ретельно вимішуємо тісто до однорідної гладкої консистенції. Деко застеляємо папером хорошої якості або використовуємо тефлоновий або силіконовий килимок. За допомогою ложки формуємо кабачкова оладки.

Крок 3. Деко прибираємо в духовку і запікаємо при 180° 15 хвилин. Через час акуратно перевертаємо оладки на другу сторону і запікаємо 10 хвилин.

Крок 4. Гарячі оладки акуратно знімаємо з дека.

Крок 5. Доповнюємо улюбленим соусом. Пригощаємо близьких. Приємного апетиту!

Оладки з кабачків з сиром і часником в духовці

Оладки з кабачків з сиром і часником в духовці готуються швидко. Наскільки швидко, залежить від вашої техніки. Ароматна закуска гарна в теплому і охолодженому стані. Кількість часнику можна регулювати за смаком. Свіжу спецію допускається замінити гранульованої.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кабачки/цукіні – 800 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Сир – 150 гр.
  • Розпушувач – 8 гр.
  • Борошно – 5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо необхідні продукти. Промивши кабачки, обрізаємо місце квітконоса і кріплення до гілки. Очищаємо часник. Обполіскуємо зелень. Крупно натираємо сир.

Крок 2. Подрібнюємо кабачки. Це можна зробити теркою або з допомогою комбайна.

Крок 3. Віджимаємо овочі. Якщо цього не зробити, доведеться додати більше борошна, яка заб’є смак.

Крок 4. Розбиваємо яйця.

Крок 5. Кріп дрібно рубаємо і висипаємо до іншим складовим. Солимо.

Крок 6. Вводимо розпушувач. Можна змішати соду і лимонку.

Крок 7. Вимішуємо масу.

Крок 8. Маса повинна вийти однорідною.

Крок 9. Тиснемо часник.

Крок 10. Додаємо подрібнений сир.

Крок 11. Розмішуємо.

Крок 12. Вводимо борошно і гарненько об’єднуємо.

Крок 13. На застеленому деку формуємо оладки. Поміщаємо в гарячий духовий шафа і запікаємо при 200° півгодини.

Крок 14. Готові оладки подаємо відразу ж. Можна доповнити салатом або соусом. Приємного апетиту!