Кыстыбый – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Кыстыбый – традиційне татарське блюдо, яке представляє собою обсмажену пісну коржик з начинкою. Це смачне частування можна купити в національних кафе і закусочних. Або скористайтесь підібраними нами 10 рецептами смачного кыстыбыя і виготовивши його самостійно.

Класичний кыстыбый з картоплею по-татарськи

Кыстыбый схожий на пиріг, всередині прісної коржі ховається соковита картопляна начинка. Це просте у виконанні і бюджетне блюдо, яке можна приготувати на звичайній кухні.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Для тіста:
  • Молоко коров’яче 180 мл
  • Вода 180 мл
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне 500 гр.
  • Для начинки:
  • Картопля 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Молоко коров’яче ½ склянки
  • Масло вершкове за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Класичний кыстыбый приготувати дуже просто. Картопля очистіть, перекладіть в каструлю, залийте водою і поставте варитися. Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі. До готового картоплі додайте гаряче молоко, трохи вершкового масла і смажену цибулю. Зробіть пюре.
  2. З молока, води, рослинного масла, просіяного борошна і солі замісити круте пластичне тісто. Розділіть тісто на 8-10 рівних частин. З кожного шматка скачайте кульки, тонко розкачайте їх і обсмажте на сухій сковороді.
  3. На одну половинку готової коржі викладіть начинку з картопляного пюре, зігніть коржик навпіл. Щоб коржі не ламалися, робити це потрібно, поки вони ще гарячі.
  4. Кыстыбый промажте розтопленим вершковим маслом.
  5. Відправте кыстыбый в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Подавайте блюдо гарячим.

Приятого апетиту!