Ватрушка з сиром з дріжджового тіста в духовці – 7 рецептів з покроковими фото

З ватрушки з сиром – смачна випічка, яку можна подати як до вечірнього чаювання, так і в якості десерту до святкового столу. Разом з сиром нерідко використовують фрукти і ягоди, що робить ватрушку не тільки апетитною, але ще й корисною.

Ватрушка з дріжджового тіста з сиром в духовці

Класичним вважається рецепт ароматних дріжджових булочок з м’якою сирною начинкою. У сир за бажанням можна додавати різні топінги: цукати, родзинки або інші сухофрукти.

Інгредієнти на
7 порц.

  • Для тіста:
  • Молоко коров’яче 1 склянка
  • Свіжі дріжджі 40 гр.
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Сіль 1 щіпка
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Борошно пшеничне 4 склянки
  • Для начинки:
  • Сир 500 гр.
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сметана 2 ст. л.
  • Ванільний цукор за смаком
  • Цукати 100 гр.
  • 1 шт. Жовток (для змащування)
  • Молоко коров’яче 1 ст. л. (для змащування)

Процес приготування:

  1. Як спекти ватрушку з сиром з дріжджового тіста в духовці? З інгредієнтів для тіста приготувати дріжджову опару і дати їй постояти півгодини, щоб піднялася.
  2. Сир перетирається через сито або збивається в блендері. Його змішують з яйцем, а також зі звичайним і ванільним цукром, додають сметану.
  3. Сухофрукти обдають окропом, цукати перебираються. Сирна маса з’єднується з топінгом.
  4. Тісто обминають, формують ковбаску, яку ріжуть на шматочки, і з кожного роблять коржик з поглибленням для начинки, в яке кладуть приблизно по столовій ложці сирної начинки.
  5. Ватрушки викладають на деко, залишають на 20 хвилин, щоб тісто збільшилося в розмірах, а потім змащують сумішшю жовтка з молоком, щоб зверху при випіканні утворилася красива корочка.
  6. Випічку тримають в духовій шафі протягом 25 хвилин при нагріванні до 180 градусах. Перед подачею здобі потрібно дати трохи охолонути, а потім подавати до гарячих або прохолодних напоїв.