Торт «Дамський каприз» – класичний рецепт в домашніх умовах з покроковими фото

Торт «Дамський каприз» – це досить простий у приготуванні, але дивовижно смачний торт з ніжними медовими нотками. М’які коржі і крем з хрусткими горішками ідеально підійдуть до чаю або кави. А так як готувати цей торт легко, ласувати їм можна не тільки на свята, але і при будь-якому зручному випадку.

Класичний рецепт торта «Дамський каприз» з медом і волоськими горіхами

Поєднання меду і волоських горіхів, на наш погляд, є найбільш вдалим за смаком і по праву цей варіант називається класичним, т. к. подобається більшості людей.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Волоський горіх 150 гр.
  • Для тіста:
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Мед 1 ст. л.
  • Масло вершкове 2 ст. л.
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне-3 склянки
  • Для крему:
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Згущене молоко 400 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати торт «Дамський каприз» за класичним рецептом в домашніх умовах? Перемішуємо яйця, цукор, мед, масло і соду на водяній бані до однорідної маси.
  2. Поступово додаємо борошно, продовжуючи перемішувати. У результаті повинно вийти м’яке тісто.
  3. Даємо тісту охолонути.
  4. Ділимо тісто на вісім однакових кульок.
  5. Розкачуємо з кульки коржик, не шкодуючи борошна.
  6. Стелимо на деко пергаментом, змащуємо його вершковим маслом і викладаємо корж. Відправляємо наш майбутній корж в розігріту до 180 градусів духовку десь на 4 хвилини. З випеченого коржа вирізаємо рівне коло, відклавши залишки тіста. Таким чином готуємо всі коржі.
  7. Дрібно подрібнюємо волоські горіхи.
  8. Перемелюємо залишки коржів і змішуємо їх з частиною мелених горіхів.
  9. Для крему гарненько перемішуємо вершкове масло і згущене молоко.
  10. корж Змащуємо кремом.
  11. Посипаємо зверху меленими горіхами.
  12. Кладемо зверху другий корж і повторюємо цю процедуру. Намазуємо останній корж і боки кремом, посипаємо сумішшю мелених коржів і горіхів. Наш «Дамський каприз» готовий, приємного апетиту!

Як приготувати торт «Дамський каприз» з маком, родзинками і горіхами?

У цій різновиди класичний рецепт доповнено солодким родзинками і маком, що надає торту особливий смак. Дамський каприз виходить високим, м’яким, неймовірно смачним і простим у приготуванні.

Час приготування: 120 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 10.

Склад:

Для тіста:

  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 350 гр.
  • Сметана – 500 мл
  • Сода харчова, гашене оцтом – 1,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.

Начинка для коржів:

  • Горіхи волоські, рубані – 100 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Мак – 100 гр.
  • Какао – 1 ст. л.

Для крему:

  • Сметана – 1 л
  • Цукрова пудра – 250 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.

Для прикраси:

  • Шоколад – 100 гр.
  • Горіхи грецькі – 150 гр.
  • Мак – 20 гр.

Процес приготування:

1. Готуємо родзинки, промиваємо його і висушуємо.

2. Розбиваємо в миску яйця, додаємо цукор і доводимо суміш міксером до пишної маси.

3. Додаємо сметану і ретельно перемішуємо.

4. Додаємо гашену соду.

5. Поступово додаємо борошно, постійно перемішуючи до однорідності.

6. Поділяємо готове тісто на чотири однакові частини. У першу частину додаємо какао, у другу мак, в третю волоські горіхи, а в четверту родзинки. Ретельно перемішуємо кожну частину.

7. Застеляємо круглу форму папером для випічки, виливаємо в неї тісто. В розігрітій до 180 градусів духовці випікаємо кожен корж за приблизно 25 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.

8. Беремо не жирну сметану, збиваємо її міксером.

9. Продовжуючи збивати, додаємо цукрову пудру разом з ванільним цукром. Збиваємо до пишної і густої маси.

10. Викладаємо на блюдо шоколадний корж, змащуємо його кремом. На нього кладемо корж з родзинками, змащуємо його і накриваємо коржем з маком, покриваємо його шаром крему.

11. Викладаємо останній – горіховий – корж, змащуємо його і боки торта кремом.

12. Прикрашаємо верх торта шоколадною стружкою, маком та горіхами.

13. Бока рясно посипаємо подрібненими волоськими горіхами.

14. Щоб коржі гарненько просочилися, залишаємо торт на ніч у холодильнику.

15. «Дамський каприз» готовий, приємного апетиту!

Ніжний і м’який торт «Дамський каприз» зі сметанним кремом в домашніх умовах

Завдяки сметанному крему торт виходить ніжний, м’який і в міру солодкий. А шоколадний корж додасть торту трохи пікантною гіркоти, приємно контрастувала з солодким кремом.

Час приготування: 120 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 8.

Склад:

Для тіста:

  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1,5 склянки
  • Сметана – 2 склянки
  • Сода харчова, гашене оцтом – 1,5 ч. л.
  • Олія соняшникова – 3 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Горіхи волоські, рубані – 0,5 склянки
  • Мак – 0, 5 ст.
  • Какао – 3 ст. л.

Для крему:

  • Сметана – 0,5 л.
  • Цукор-пісок – 1ст.

Для прикраси:

  • Печиво – 3 шт.
  • Варення полуничне – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Змішуємо яйця з цукром.

2. Додаємо сметану.

3. Потім додаємо в тісто гашену соду.

4. Після цього вливаємо в тісто олію.

5. Додаємо борошно і замішуємо тісто. Воно повинно вийти рідкуватим.

6. Поділяємо тісто на три рівні частини. У першу частину додаємо мак.

7. У другу частину додаємо волоські горіхи.

8. В останню частину додаємо какао. По одному випікаємо коржі в розігрітій до 170 градусів духовці. Час випікання – приблизно 20 хвилин на кожен корж.

9. Збиваємо сметану з цукром до утворення пишної маси.

10. Остиглі коржі змащуємо сметанним кремом.

11. Складаємо коржі один на інший.

12. Крихтою печива посипаємо краю торта, верхній корж прикрашаємо сметанним кремом і варенням. Торт готовий, приємного чаювання!

Простий і смачний рецепт шоколадного торта «Дамський каприз»

У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати шоколадну варіацію торта. Какао-порошок в коржах додасть тесту гірчинку, що, укупі з солодким кремом зі сметани і згущеного молока, надасть торту вишукані нотки.

Час готування: 85 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 8.

Склад:

Для тіста:

  • Яйця – 3 шт.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сода харчова – 2 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 450 гр.

Для крему:

  • Сметана – 500 гр.
  • Молоко згущене варене – 400 гр.
  • Горіхи – 80 гр.

Процес приготування:

1. Змішуємо мед, цукор і масло на водяній бані до утворення однорідної суміші.

2. Додаємо по одному яйця, перемішуємо.

3. Далі вводимо негашене соду, ретельно розмішуємо.

4. Знімаємо суміш з вогню, додаємо какао.

5. Просіваємо половину борошна в нашу масу, перемішуємо до загустіння.

6. Остуджуємо тісто, викладаємо його на робочу поверхню і ретельно вимішуємо. Кількість борошна регулюємо за необхідності.

7. Поділяємо тісто на 6 шматочків. Розкачуємо кожен в тонкий коржик. Вирізаємо з одержаних коржів кола, акуратно проколюємо виделкою. В розігрітій до 180 градусів духовці випікаємо коржі й обрізки за 5-10 хвилин кожен.

8. Даємо коржам і обрезкам, які ми використовуємо для прикраси торта, охолонути.

9. Збиваємо міксером варене згущене молоко до м’якої пишної маси.

10. Поступово маленькими порціями вводимо в згущену масу холодну сметану. Розмішуємо суміш ложкою до однорідності.

11. Корж змащуємо кремом, посипаємо зверху меленими горіхами, таким чином збираємо весь торт.

12. Обмазуємо торт кремом збоку і зверху.

13. Подрібнюємо залишки коржів, посипаємо ними торт з усіх боків. Прибираємо торт на ніч у холодильник.

14. На наступний день коржі просочаться і торт буде м’яким і соковитим. Приємного апетиту!

Швидкий рецепт приготування торта «Дамський каприз» на сковороді

Прискорити процес випічки коржів можна за допомогою сковорідки. Крім швидкості у даного способу приготування є ще одна перевага – вони виходять круглими і не вимагають ретельного вирізання. Сам торт виходить дуже м’який і солодкий.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 45 хв.

Порцій – 8.

Склад:

Для тіста:

  • Яйця – 3 шт.
  • Мед – 100 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сода харчова, гашене оцтом – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 4,5 ст.

Для крему:

  • Молоко згущене варене – 400 гр.
  • Масло вершкове – 250 гр.

Процес приготування:

1. Збиваємо на водяній бані яйця, мед, цукор і масло.

2. Додаємо приблизно 3 склянки борошна, ретельно перемішуємо. Коли маса набуде золотистий колір, додаємо гашену соду.

3. Знімаємо суміш з вогню, викладаємо на стіл разом з іншою мукою і вимішуємо тісто руками. Ділимо тісто на 8 частин. Розкачуємо одну з них в коло, інші накриваємо рушником або харчовою плівкою.

4. Як тільки розкатали тісто, відразу викладаємо його на гарячу сковороду, злегка розрівнюючи пальцями.

5. Обсмажуємо корж з двох сторін, кожна сторона повинна бути рівного золотистого кольору. Таким чином готуємо всі 8 коржів.

6. Поки всі коржі теплі, промазуємо їх вершками для чаю і накриваємо рушником, щоб вони злегка розм’якшилися.

7. Промазуємо коржі кремом, один корж подрібнюємо, його ми будемо використовувати для посипання. Залишками крему покриваємо торт зверху і збоку. Посипаємо подрібненою коржем.

8. Залишаємо торт на ніч у холодильнику. Наш торт готовий, приємного чаювання!