Лахмаджун – 4 рецепту по-турецьки в домашніх умовах з покроковими фото

Лахмаджун – дуже смачне і ароматне східне блюдо. В його основі лежить тонка хлібна коржик, на яку викладається м’ясний фарш, овочі і спеції. У підсумку виходить подоба піци. Тому в обов’язковому порядку пропонуємо вам приготувати 4 варіанти цієї страви.

Лахмаджун по-турецьки в домашніх умовах

Дріжджове тісто розкочується тонкими коржами. Далі воно злегка змащується молоком, зверху-начинку з фаршу, болгарського перцю, помідорів, гострого перцю, томатної пасти, петрушки, цибулі і все запікається в духовці 6-7 хвилин.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Вода 130 мл
  • Олія оливкова 3 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Сухі дріжджі 5 гр.
  • Борошно пшеничне 280 гр.
  • Сіль за смаком
  • Фарш м’ясний 250 гр.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Помідори 1 шт.
  • Перець чилі 1 шт.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Петрушка ½ пучка
  • Молоко коров’яче 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Сік лимонний за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати лахмаджун по-турецьки в домашніх умовах? Починаємо з приготування тіста. У глибоку ємність висипаємо борошно, робимо в центрі невелике поглиблення і засипаємо цукровий пісок, змішаний з сухими дріжджами. Далі вливаємо туди 1/3 частина теплої води і акуратно перемішуємо все в центрі чайною ложкою, не торкаючись борошна. Даємо постояти 15 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
  2. Тепер додаємо оливкову олію, сіль, решту воду. Руки змащуємо рослинним маслом і вимішуємо тісто руками протягом 4-5 хвилин. Потім робимо кулю, перекладаємо його в окрему ємність, накриваємо серветкою і ставимо в тепле місце на годину, щоб тісто піднялося.
  3. Фарш обсмажуємо на сковороді до готовності з подрібненим ріпчастою цибулею. Далі перекладаємо його в чашу блендера і додаємо до нього помідор, болгарський і гострий перець, петрушку, томатну пасту, сіль і чорний мелений перець.
  4. Подрібнюємо все протягом хвилини, щоб не вийшла каша.
  5. Тісто розділяємо на кілька частин, кожну розкачуємо в тонкий пласт не більше 2 мм і перекладаємо на деко, застелений пергаментним папером. Далі злегка змащуємо тісто молоком і зверху розподіляємо по 2 столові ложки начинки.
  6. Духовку розігріваємо до 230 С і випікаємо лахмаджун протягом 6-7 хвилин. Готову турецьку піцу збризкуємо лимонним соком і подаємо до столу гарячою в якості закуски. Приємного апетиту!