Салат зі свіжих кабачків – 7 смачних рецептів на кожен день з покроковими фото

Салат зі свіжих кабачків – це легка і корисна страва, з готуванням якого впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні. Кабачки – це універсальний овоч, який можна вживати в їжу, як у сирому вигляді, так і після термічної обробки – смачно в будь-якому разі. Також цей овоч чудово гармонує з іншими компонентами, наприклад, з морквою або помідорами. У разі якщо раніше ви не пробували подібних страв, то ця стаття саме для вас!

Швидкий салат зі свіжих кабачків та огірків на кожен день

Швидкий салат зі свіжих кабачків та огірків на кожен день здивує вас своєю легкістю і хрусткостью, яка зберігається завдяки тому, що овочі не потрібно піддавати термічній обробці. Залежно від ваших смакових уподобань, ви можете доповнити закуску зеленню.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кабачок 1 шт.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Огірок 1 шт.
  • Цибуля зелена 2 ст. л.
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Готуємо салат зі свіжих кабачків. Овоч обполіскуємо і ріжемо на брусочки середнього розміру, солимо і, перемішавши, залишаємо на 15 хвилин. Якщо плід великий, то знімаємо шкірку.
  2. Паралельно заливаємо яйце водою і варимо протягом 10 хвилин з моменту закипання. Остуджуємо і видаляємо шкаралупу.
  3. Зливаємо сік, що виділився з кабачків, аналогічно подрібнюємо свіжі огірки.
  4. Доповнюємо овочі рубаною зеленню та нарізаним яйцем.
  5. Компоненти солимо і перчимо.
  6. Поливаємо оливковою олією і активно перемішуємо.
  7. Викладаємо салат на сервірувальне блюдо і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Салат зі свіжих кабачків по-корейськи

Салат зі свіжих кабачків по-корейськи готується швидко і просто, однак, для того, щоб овочі макисмально просочилися пікантними добавками, доведеться все-таки трохи почекати. Але, знявши першу пробу, ви зрозумієте, що очікування безумовно того варте!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибулина – ½ шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • соєвий Соус – 2 ч. л.
  • Перець чилі мелений – ½ ч. л.
  • Коріандр мелений – ½ ч. л.
  • Петрушка рубана – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Щільну частину кабачка і очищену моркву подрібнюємо за допомогою терки для моркви по-корейськи і поміщаємо в салатник.

Крок 2. Додаємо цибульні півкільця, цукровий пісок і сіль – перемішуємо і наполягаємо 5-7 хвилин.

Крок 3. Віджимаємо овочі від рідини, посипаємо спеціями, рубаним часником і вливаємо соєвий соус.

Крок 4. Слідом вводимо розпечене соняшникову олію і оцет – швидко перемішуємо.

Крок 5. Присмачую закуску петрушкою, перемішуємо і знімаємо для просочення в холодильну камеру на півгодини.

Крок 6. Після закінчення часу дегустуємо і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Салат з кабачків з морквою

Салат з кабачків з морквою – це не тільки дуже смачна і поживна закуска, яка порадує вас своїми яскравими фарбами, але ще і корисна, так як овочі подаються в сирому вигляді. Готувати такий салат рекомендуємо з вечора, оскільки йому потрібен час для просочення.

Час готування – 6 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Перець солодкий – 0,5 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Оцет 9% – 30 мл
  • Кріп – за смаком.
  • Приправа для моркви по-корейськи – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібно подрібнюємо часник і зелень, м’якоть солодкого перцю ріжемо на бруски.

Крок 2. Очищений кабачок з морквою тремо на тертці для овочів по-корейськи.

Крок 3. Змішуємо всі підготовлені компоненти.

Крок 4. Поливаємо складу рослинним маслом і оцтом, приправляємо спеціями, сіллю і цукром.

Крок 5. Перемішуємо і ставимо в прохолодне місце на 4-6 годин.

Крок 6. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Гострий салат з кабачків з часником

Гострий салат з кабачків з часником – це в міру пікантне і ароматне блюдо, яке можна запросто подати до столу, як доповнення до основної страви, так і як закуску. Повірте, такий салатик подарує вам смакове насолоду навіть у поєднанні з відварною картоплею.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Кабачки – 2-3 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Паприка солодка мелена – 1 ст. л.
  • Кріп – 5 гілочок.
  • Борошно – 1-2 ст. л
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • соєвий Соус – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Молодий кабачок прямо в шкірці нарізаємо півкільцями.

Крок 2. Посипаємо овоч меленою паприкою, борошном і меленим перцем – перемішуємо.

Крок 3. Обсмажуємо скибочки кабачка на розпеченому рослинному маслі при частому помішуванні 3-5 хвилин.

Крок 4. Гарячий компонент викладаємо в салатник, посипаємо часником, пропущеним через прес і рубаним кропом, поливаємо соєвим соусом.

Крок 5. Перемішуємо склад і за бажанням доповнюємо кунжутом – знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Салат із сирих кабачків і помідорів

Салат із сирих кабачків і помідорів, доповнений вареним курячим яйцем і заправкою з майонезу – це хоч і легке, але ситне страву, яке надовго позбавить вас від голоду і зарядить енергією до самого вечора. У разі якщо ви не вживаєте покупні соуси, то використовуйте суміш сметани і російської гірчиці.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 150 гр.
  • Яйця варені – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибулина – ½ шт.
  • Петрушка – 3 гілочки.
  • Цибуля зелена – 3 пера.
  • Оцет винний – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Вода – 150 мл
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. На довільні сегменти розрізаємо кабачок, складаємо в глибоку тарілку і солимо. Через 15 хвилин віджимаємо від виділився соку.

Крок 2. Паралельно маринуємо цибулю: півкільця заливаємо водою і оцтом, доповнюємо петрушкою і цукром – прибираємо в холодильну камеру.

Крок 3. Об’єднуємо кабачок з віджатим цибулею.

Крок 4. Додаємо шматочки помідора і вареного яйця, солимо і перчимо, а після присмачую майонезом.

Крок 5. Перемішуємо, прикрашаємо зеленню і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Смачний салат зі свіжих кабачків і баклажанів

Смачний салат зі свіжих кабачків і баклажанів можна запросто подати навіть до святкового столу, бо як його зовнішній вигляд викликає підвищення апетиту при одному погляді! Яскраві фарби, яскравий аромат і незвичайна заправка, на основі соєвого соусу і кунжуту.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Баклажани – 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Томати «черрі» – 200 гр.
  • Сулугуні – 150 гр.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Кунжут – 2 ст. л.
  • соєвий Соус – 4 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сік лимона – 1 ч. л.
  • Перець гострий мелений – за смаком.
  • Масло – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Обполіскуємо молодий баклажан і кабачок, зрізаємо хвостики і нарізаємо невеликими скибочками.

Крок 2. У сковорідці розтоплюємо вершкове масло.

Крок 3. Закидаємо нарізку і обсмажуємо близько 7 хвилин до утворення характерною скоринки.

Крок 4. Посипаємо компоненти рубаним часником, перемішуємо і викладаємо в тарілку. Остуджуємо.

Крок 5. Склад доповнюємо подрібненої кінзою і соєвим соусом – заважаємо.

Крок 6. Видавлюємо сік з лимона.

Крок 7. Закидаємо половинки чері.

Крок 8. Закидаємо кубики сиру і поливаємо оливковою олією.

Крок 9. Посипаємо кунжутом і наполягаємо в холоді півгодини або відразу ж подаємо до столу. Приємного апетиту!

Салат з кабачків і капусти

Салат з кабачків і капусти – це смачна і корисна страва, на приготування якого вам не доведеться витрачати більше десяти хвилин. Така закуска чудово доповнить сімейний обід, де основними стравами будуть гарячі страви з м’яса і овочевий гарнір. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Кабачок молодий – 1 шт.
  • Капуста – 150-200 гр.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Масло соняшникове – 1-2 ст. л
  • Зелень – за смаком.
  • Часник гранульований – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. Тонко шаткуємо капусту.

Крок 3. Промиваємо і кабачок очищаємо, подрібнюємо за допомогою терки для моркви по-корейськи.

Крок 4. Овочі висипаємо в сотейник.

Крок 5. Посипаємо дрібно нарізаною зеленню.

Крок 6. Заправляємо закуску соком лимона і соняшниковою олією, солимо і посипаємо гранульованим часником.

Крок 7. Перемішуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!