Салати з консервованим тунцем – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Салатів консервованим тунцем можна приготувати безліч. Ця рибка доречна практично в будь-якому поєднанні: з овочами, сиром, зеленню, яйцями та багатьма іншими інгредієнтами.

Салат з консервованим тунцем і яйцем — класичний рецепт

Класичною версією салату з консервованим тунцем, мабуть, можна назвати варіант на основі сирих овочів, зелені та яєць – саме такий набір продуктів містить у собі всі важливі поживні елементи.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Тунець консервований 150 гр.
  • Помідор 4 шт. середніх
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Цибуля червона 1 шт. середня
  • Маслини-10 шт.
  • Каперси 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло оливкове за смаком
  • Сік лимонний 1 ст. л.
  • Листовий салат для подачі

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичний салат з консервованим тунцем? Яйця варимо до твердого жовтка – це займе одинадцять-дванадцять хвилин. Остуджуємо їх, очищаємо і нарізаємо акуратними поздовжніми четвертинками.
  2. Томати промиваємо, обсушуємо і вирізаємо слід від плодоніжки. Розрізаємо кожен помідор на рівні тонкі часточки.
  3. Рекомендуємо використовувати саме червоний сорт цибулі, оскільки він набагато м’якше і ніжніше на смак. Очищаємо його від лушпиння і ріжемо на тонкі напівпрозорі кільця.
  4. Каперси проціджуємо від рідини.
  5. Оливки також виймаємо з маринаду. При необхідності вирізаємо кісточку.
  6. На порційні тарілки або загальне сервірувальне блюдо розкладаємо промиті і обсушені салатні листя. На них розкладаємо упереміж часточки яєць і помідорів. Зверху укладаємо шматочки тунця. Розміщуємо потім оливки, каперси і червоний лук. Поливаємо салат оливковою олією і скроплюємо лимонним соком. Посипаємо сіллю і чорним меленим перцем. Подаємо салат до столу відразу після приготування, поки овочі не втратили свіжості.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий салат з тунцем, яйцем і огірком

Чудовий поживний салат на швидку руку. Виходить ситним за рахунок тунця і яєць, а також освіжаючим завдяки свіжого огірка. Таким салатом можна начиняти лаваш або млинці – вийде прийнятний варіант корисного фаст-фуду.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Тунець, консервований у власному соку – 150 гр.
  • Яйця відварні – 3 шт.
  • Огірки – 1 шт. середнього розміру.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.
  • Процес приготування:

1. Яйця попередньо відварюємо круто і даємо їм охолонути. Очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками з допомогою ножа або яйцерізки.

2. Огірок промиваємо, обсушуємо рушником і зрізаємо кінчики з обох сторін. Якщо овоч старий, то зрізаємо шкірку, а грубі видаляємо насіння. Нарізаємо овоч маленькими кубиками, аналогічно яйцю.

3. Банку з тунцем розкриваємо рідину зливаємо, а рибу розминаємо виделкою на невеликі шматочки.

4. У салатницю поміщаємо всі підготовлені інгредієнти: нарізані яйця, шматочки огірка і розім’ятого тунця. Додаємо чорний мелений перець для аромату, а також злегка солимо. Кладемо майонез і перемішуємо.

5. Поміщаємо салат в сервірувальну салатницю і подаємо до столу. При бажанні поверхню можна прикрасити зеленню.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачний салат з консервованим тунцем, помідором і яйцем?

Легкий корисний салат, який можна готувати хоч кожен день. Робиться дуже швидко, і користь організму несе. Тунець можна використовувати як в маслі, так і у власному соку – залежить від смакових уподобань. У зазначений набір продуктів також можна додавати додатково будь-які овочі: оливки, огірки, терту на крупній тертці моркву і ін

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Тунець, консервований у власному соку – 150 гр.
  • Яйця варені – 2 шт.
  • Помідори – 3 шт. середнього розміру.
  • Перець болгарський – 1 шт. середнього розміру.
  • Салатний мікс зелені – 75 гр.
  • Масло оливкове – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оцет бальзамічний – за смаком.

Процес приготування:

1. Салатний мікс промиваємо й обсушуємо на рушник. Розкладаємо на дно блюда або порційно на кожній тарілці.

2. Помідори і болгарський перець промиваємо й обсушуємо. Вирізаємо у перцю плодоніжку і видаляємо насіння. М’якоть нарізаємо невеликими шматочками. Помідори ріжемо на тонкі часточки.

3. Розкладаємо томати з перцем поверх зеленої «подушки».

4. Яйця заздалегідь варимо круто і остуджуємо. Очищаємо і акуратно ріжемо на поздовжні скибочки. Банку з тунцем розкриваємо і зливаємо рідину. Рибу розминаємо виделкою.

. Поверх томатів розподіляємо тунця, а на нього потім викладаємо скибочки варених яєць. Посипаємо салат сіллю і чорним меленим перцем. Поливаємо оливковою олією і сбрызгиваем бальзамічним оцтом. Подаємо відразу після приготування.

Приємного апетиту!

ПП дієтичний салат з консервованим тунцем

Дієтичний – не значить несмачний. Цей салат – тому підтвердження. Соковитий, яскравий, насичений. Свіжі овочі в поєднанні з тунцем і квасолею формують бездоганний склад корисних вітамінів і мікроелементів, містять багато клітковини і білка. Салат відмінно впишеться в меню правильного харчування.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Тунець, консервований у власному соку – 180 гр.
  • Квасоля консервована – 150 гр.
  • Помідори черрі – 10 шт.
  • Огірок – 1 шт. середнього розміру.
  • Маслини – 10 шт.
  • Масло оливкове – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сік лимонний – за смаком.

Процес приготування:

1. Помідори черрі і огірок промиваємо, обсушуємо. Помідори розрізаємо на дві частини. Огірок ріжемо тонкою соломкою. Якщо маслини з кісточкою, то її вирізаємо.

2. Банку з тунцем розкриваємо і зливаємо рідину. Розминаємо виделкою м’якоть риби.3. Консервовану квасолю відкидаємо на друшляк і даємо стекти зайвої рідини.

4. З’єднуємо в салатниці половинки чері, соломку огірка, консервовану квасолю і розім’ятим тунець. Посипаємо сіллю і чорним меленим перцем. Поливаємо оливковою олією за смаком і скроплюємо лимонним соком. Подавати такий салат рекомендується відразу після приготування, поки він соковитий і свіжий.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування салату з тунцем і авокадо

Тунець і авокадо – ідеальне поєднання як з точки зору смаку, так і по збалансованому складу. Робимо на основі цього поєднання салат. Для соковитості і свіжості додаємо огірки та заправку на базі лимонного соку. Для пікантності беремо маринований червоний лук і каперси. Подавати салат будемо традиційно на «подушці» з свіжої зелені.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Тунець, консервований у власному соку – 200 гр.
  • Салатний мікс зелені – 100 гр.
  • Авокадо – 1 шт. середнього розміру.
  • Огірок – 1 шт. середнього розміру.
  • Цибуля червоний – ½ шт. середнього розміру.
  • Каперси – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 5 ст. л.
  • Оцет яблучний – 2 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок невеликого розміру.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – щіпка.
  • Лимон – ½ шт.
  • Гірчиця – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Лимон промиваємо гарячою водою, щоб підвищити сокоотделеніе. Розрізаємо цитрус навпіл і вичавлюємо з однієї половинки сік в миску. Видаляємо кісточки.

2. До лимонному соку додаємо гірчицю і оливкове масло (2 ст. л. із загальної кількості). Перемішуємо до однорідності.3. З тунця зливаємо зайву рідину і розбираємо м’якоть на невеликі шматочки. Кладемо їх в приготовлену заправку, додати каперси, перемішуємо і даємо постояти п’ять-десять хвилин, щоб риба просочилася ароматною рідиною.

4. Огірок промиваємо, обсушуємо. Якщо шкірка занадто груба, то її зрізаємо. Нарізаємо овоч тонкими шматочками.

5. Авокадо промиваємо, обсушуємо. Видаляємо кісточку і зрізаємо шкірку. М’якоть нарізаємо невеликими скибочками.

6. Червоний цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями. Розміщуємо їх в миску, заливаємо яблучним оцтом і маринуємо десять-п’ятнадцять хвилин, періодично помішуючи.7. Кріп промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем.

8. На сервірувальне блюдо викладаємо салатний мікс зелені. Збризкуємо лимонним соком і поливаємо рештою оливковою олією. Солимо і перчимо. Поверх розміщуємо нарізаний огірок, авокадо і тунця в заправці. Посипаємо рубаним кропом. В останню чергу кладемо півкільця промаринованного червоного цибулі. Подаємо відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Листковий салат з консервованим тунцем і кукурудзою

Продукти для такого салату знайдуться в будь-якому холодильнику. Але, незважаючи на абсолютно простий склад, страва виходить дуже ефектним. Весь секрет – у формуванні закуски рівними шарами. Поверхня прикрашаємо щедрою посипкою зелені і скибочкою лимона, що не тільки візуально прикрашає, але і дає свіжий, пряний аромат. Подавати салат рекомендуємо порційними шматочками, щоб проявити гарний зріз закуски.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Тунець, консервований у власному соку – 1 банка.
  • Кукурудза консервована – 1 банку.
  • Огірки свіжі – 2 шт. середнього розміру.
  • Яйця – 2 шт.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Лимон – для прикраси.

Процес приготування:

1. З тунця зливаємо рідину і розминаємо м’якоть на виделкою. Викладаємо отриману масу на дно глибокої салатниці рівним шаром.

2. Змащуємо невеликою кількістю майонезу.3. Кукурудзу відкидаємо на друшляк і даємо стекти соку. Розміщуємо зерна поверх тунця, розрівнюємо.

4. Покриваємо тонким шаром майонезу.

5. Огірки промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо маленькими кубиками. Викладаємо їх рівномірним шаром поверх кукурудзи.

6. Знову робимо тонким шар майонезу.7. Варені яйця натираємо на крупній тертці і висипаємо наступним шаром на огірки. Вирівнюємо.

8. Петрушку і пір’я зеленого лука моєму і просушуємо. Подрібнюємо підготовлену зелень ножем і викладаємо останнім шаром на яйця. Вирівнюємо. Поверхня прикрашаємо тонким зрізом лимона. Готового салату даємо постояти годину в холодильнику, щоб шари просочилися.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт салату з тунцем і пекінською капустою

Такий салат краще готувати безпосередньо перед подачею, щоб максимально зберегти свіжість пекінської капусти. Приготування не займаємо багато часу – все піде не більше п’ятнадцяти хвилин. Салат добре підходить як закуска до обіду, а також і як легкий вечерю. Завдяки тунцу і яйцям ситість забезпечена.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Тунець, консервований у власному соку – 1 банка.
  • Капуста пекінська – 100 гр.
  • Огірки свіжі – 2 шт. середнього розміру.
  • Яйця – 2 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Оливки – 4 шт.
  • Соус соєвий – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Пекінську капусту розбираємо на листя, промиваємо й обсушуємо. Потовщені ділянки зрізаємо. Шаткуємо капусту максимально тонко. Злегка обминаємо нарізану масу руками, щоб виділилося трохи соку.

2. З тунця зливаємо рідину і розминаємо м’якоть виделкою. Змішуємо отриману рибну масу з нарізаною «пекинкой.3. Відварені яйця ріжемо дрібними кубиками. Огірки нарізаємо тонкою соломкою. Додаємо яйця і огірки до салату.

4. Додаємо майонез і соєвий соус, перемішуємо.

5. Готовий салат перекладаємо в салатницю і прикрашаємо поверхню оливками.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачний салат з консервованим тунцем, сиром і яйцем?

Яскравий і соковитий салат з вираженим смаком тунця і сиру. Інгредієнти укладаємо шарами, щоб закуска виглядала ефектніше. Для зручності рекомендуємо використовувати кулінарне кільце або роз’ємну форму для тортів. Після приготування обов’язково даємо страви просочитися в холодильнику.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Тунець, консервований – 1 банка.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру.
  • Сир твердий – 170 гр.
  • Яйця варені – 4 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Оцет яблучний – 3 ст. л..

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю очищаємо. Нарізаємо дрібними поперечними кубиками. Розміщуємо їх в піалу і заливаємо яблучним оцтом. Даємо промаринуватися п’ять-десять хвилин, після чого оцет зливаємо, а цибулю віджимаємо.2. Твердий сир натираємо на тертці з дрібними отворами.

3. Варені яйця розрізаємо і виймаємо жовтки. Білки без жовтків натираємо на крупній тертці.

4. Жовтки тремо на дрібній тертці окремо.5. З тунця зливаємо зайву рідину і розминаємо м’якоть виделкою.6. На дно блюда укладаємо кулінарне кільце. Викладаємо в нього терті білки і розрівнюємо. Змащуємо тонким шаром майонезу.

7. Поверх розподіляємо шар тунця, на нього – шар цибулі.

8. Знову змащуємо майонезом.

9. Викладаємо шар тертого сиру, розрівнюємо.10. Повторюємо тонкий шар майонезу.

11. Завершальний шар – терті жовтки. Кільце затягуємо харчовою плівкою і перешкодимо блюдо з салатом в холодильник на кілька годин для просочення.

12. Після просочення знімаємо плівку і кільце, подаємо салат до столу.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування салату з тунцем і квасолею

Якщо потрібно швидко приготувати поживний салат з тунця, цей варіант повинен сподобається. У поєднанні з квасолею тунець дає тривалу ситість. Щоб розбавити насичений смак білкових продуктів, додаємо трохи ріпчастої цибулі і зелені. Це відмінний варіант легкого вечері або «правильного» перекусу протягом дня.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Тунець, консервований – 1 банка.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт. середнього розміру.
  • Часник – 1 зубок.
  • Петрушка – 5 гілок.
  • Гірчиця діжонська – ½ ч. л.
  • Суміш перців мелених – за смаком.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Оцет винний білий – 1 ст. л.
  • Яйця варені – 1 шт.
  • Помідори черрі – 2 шт.
  • Салат фриссе – 6 шт.
  • Квасоля консервована – 1 банку.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Квасоля відкидаємо на сито і даємо стекти соку. Викладаємо боби в салатницю. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо тонкими півкільцями і викладаємо на квасолю.2. З тунця зливаємо надлишок рідини, розминаємо його на дрібні шматочки виделкою. Викладаємо до квасолі з цибулею. Петрушку і часник подрібнюємо, додаємо в салатницю.

3. Готуємо заправку: у невеликій ємності змішуємо оливкова олія, гірчицю, винний оцет і суміш перців.

4. Отриманою рідиною заправляємо салат і перемішуємо. Досолює за смаком.

5. На блюдо викладаємо листя салату фриссе. На них викладаємо приготований салат з тунця і квасолі. Прикрашаємо блюдо розрізаними на половинки помідорів чері і четвертинками варених яєць.Приємного апетиту!

Швидкий і простий салат з консервованим тунцем і рисом

Такий салат може замінити обід. До складу входять рис, тунець, яйця та овочі – це повноцінний набір продуктів для отримання білків, жирів і вуглеводів. Щоб салат не вийшов занадто жирним, рекомендуємо брати тунця у власному соку. В рецепті використовується маринований огірок, але можна також класти і свіжий, за бажанням. Не забуваємо про зелень, адже це і свіжий аромат, і додаткові вітаміни.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Тунець, консервований у власному соку – 1 банка.
  • Рис сирої – 4 ст. л.
  • Огірки мариновані – 2 шт. середнього розміру.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цибуля зелена – ½ пучка.
  • Кріп – ½ пучка.
  • Горошок консервований – 4 ст. л.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Рис в зазначеній кількості відварюємо в підсоленій воді до повної готовності. Відкидаємо його на друшляк, даємо відвару стекти і повністю охолодити.

2. З тунця зливаємо надлишок соку, розминаємо рибу на дрібні шматочки виделкою.

3. Мариновані огірки нарізаємо дрібними кубиками. Якщо при нарізуванні виділилося багато соку, його обов’язково зливаємо.

4. Варені яйця нарізаємо невеликими шматочками.

5. Зелену цибулю і кріп промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо ножем.

6. У салатниці з’єднуємо рис, нарізані яйця, розім’ятий тунець, нарізаний мариновані огірки, подрібнену зелень, зелений горошок і майонез. Перемішуємо, пробуємо на смак і досолює, якщо потрібно.

7. Подаємо салат відразу після приготування.

Приємного апетиту!