Салати з консервованим тунцем – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Салатів консервованим тунцем можна приготувати безліч. Ця рибка доречна практично в будь-якому поєднанні: з овочами, сиром, зеленню, яйцями та багатьма іншими інгредієнтами.

Салат з консервованим тунцем і яйцем — класичний рецепт

Класичною версією салату з консервованим тунцем, мабуть, можна назвати варіант на основі сирих овочів, зелені та яєць – саме такий набір продуктів містить у собі всі важливі поживні елементи.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Тунець консервований 150 гр.
  • Помідор 4 шт. середніх
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Цибуля червона 1 шт. середня
  • Маслини-10 шт.
  • Каперси 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло оливкове за смаком
  • Сік лимонний 1 ст. л.
  • Листовий салат для подачі

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичний салат з консервованим тунцем? Яйця варимо до твердого жовтка – це займе одинадцять-дванадцять хвилин. Остуджуємо їх, очищаємо і нарізаємо акуратними поздовжніми четвертинками.
  2. Томати промиваємо, обсушуємо і вирізаємо слід від плодоніжки. Розрізаємо кожен помідор на рівні тонкі часточки.
  3. Рекомендуємо використовувати саме червоний сорт цибулі, оскільки він набагато м’якше і ніжніше на смак. Очищаємо його від лушпиння і ріжемо на тонкі напівпрозорі кільця.
  4. Каперси проціджуємо від рідини.
  5. Оливки також виймаємо з маринаду. При необхідності вирізаємо кісточку.
  6. На порційні тарілки або загальне сервірувальне блюдо розкладаємо промиті і обсушені салатні листя. На них розкладаємо упереміж часточки яєць і помідорів. Зверху укладаємо шматочки тунця. Розміщуємо потім оливки, каперси і червоний лук. Поливаємо салат оливковою олією і скроплюємо лимонним соком. Посипаємо сіллю і чорним меленим перцем. Подаємо салат до столу відразу після приготування, поки овочі не втратили свіжості.

Приємного апетиту!