Салат «Гніздо глухаря» класичний – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Салат «Гніздо глухаря» – це неймовірно смачне та яскраве частування для домашнього чи святкового столу. Така закуска нікого не залишить байдужим, а приготувати її не складе особливих труднощів. Для приготування використовуйте кулінарну збірку з десяти рецептів з покроковими фотографіями та детальним описом процесу.

Класичний салат “Гніздо глухаря” з куркою

Класичний салат «Гніздо глухаря» з куркою – це яскраве частування для вашого домашнього столу чи свята. Така закуска порадує оригінальною подачею та поживними властивостями. Для приготування салату використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Куряче філе – 200 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Цибуля червона – ½ шт.
  • Укроп – 1 пучок
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Спеції для курки – 1 ч.л.
  • Яйце перепелине – 3 шт.
  • Олія – ​​для смаження

Процес приготування:

Класичний салат “Гніздо глухаря” з куркою готується дуже просто. Підготуємо основні інгредієнти для приготування салату. Курячі яйця заздалегідь відварюємо. Куряче філе обсмажуємо до готовності з улюбленими спеціями.

Очищаємо картоплю та натираємо її на тертці для корейської моркви.

Обсмажуємо соломку картоплі на олії до золотистого відтінку.

Картопляну соломку викладаємо на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.

Приготовлене куряче м’ясо остудити і ріжемо дрібним кубиком. Викладаємо у глибоку миску.

Очищаємо відварені яйця і також обробляємо їх кубиком. Викладаємо до курки.

Додаємо сюди подрібнену цибулю.

Приєднуємо дрібно порубаний свіжий огірок. Заправляємо все це майонезом та перемішуємо.

Підготуємо продукти для декору. Для цього дрібно рубаємо кріп, відварюємо та очищаємо перепелині яйця.

Салат викладаємо на плоску тарілку та посередині робимо невелике заглиблення. Висипаємо в нього подрібнений кріп.

На кріп кладемо перепелині яйця. Навколо салату викладаємо золотисту картопляну соломку.

Класичний салат “Гніздо глухаря” з куркою готовий. Подавайте яскраву закуску до столу!

Салат «Гніздо глухаря» з куркою та грибами

Салат «Гніздо глухаря» з куркою та грибами точно нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати апетитний салат на нашому перевіреному рецепті з покроковими фотографіями. Смачне частування порадує поживними властивостями та оригінальною подачею.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 шт.
  • Купка куряча – 300 гр.
  • Гриби мариновані – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Майонез – 80 гр.
  • Чеснок – 1 зубчик.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Укроп – 1 ст.л.
  • Салат Романо – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картоплю від шкірки та натираємо її на тертці для корейської моркви. Викладаємо в сковороду з олією та обсмажуємо до золотистого відтінку.

Крок 2. Обсмажену картоплю викладаємо на паперові рушники, щоб видалити зайву олію. Солимо за смаком.

Крок 3. Відварюємо курячі грудки, остуджуємо її і розбираємо на волокна.

Крок 4. До курки відправляємо подрібнені мариновані гриби.

Крок 5. Відварені яйця очищаємо та поділяємо на білки та жовтки. Білки натираємо на тертці та викладаємо у заготовку з куркою та грибами. Солимо заготовку, перчимо та поливаємо майонезом. Перемішуємо до однорідності.

Крок 6. Яєчні жовтки добре розминаємо вилкою.

Крок 7. До жовтків відправляємо тертий плавлений сир та подрібнений часник. Сюди ж викладаємо дрібно посічений кріп.

Крок 8. Вливаємо трохи майонезу і добре все перемішуємо.

Крок 9. З отриманої маси мокрими руками ліпимо акуратні кульки у вигляді яєць.

Крок 10. Починаємо формувати блюдо. На плоску тарілку викладаємо листя салату. Тут же розміщуємо підготовлений салат із курки та грибів.

Крок 11. Обсипають заготовку золотистою картопляною соломкою. По центру робимо поглиблення для наших кульок.

Крок 12. Салат «Гніздо глухаря» з куркою та грибами готовий. Подавайте до столу!

“Гніздо глухаря” з копченою куркою

«Гніздо глухаря» з копченою куркою – це смачне та поживне частування для домашнього чи святкового столу. Також така закуска відрізняється оригінальною подачею. Приготувати її в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт із покроковими фотографіями.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Курка копчена – 300 грн.
  • Картопля – 400 гр.
  • Огірок солоний – 200 грн.
  • Яйце перепелине – 10-11 шт.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Кріп – 4 гілки.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Перепелині яйця заливаємо водою та відварюємо близько 5 хвилин після закипання. Потім остудити їх.

Крок 3. Половину картоплі відварюємо у мундирі до повної готовності.

Крок 4. Перепелині яйця та відварену картоплю очищаємо.

Крок 5. Картопля рубаємо невеликим кубиком. Також подрібнюємо частину варених яєць. Близько п’яти яєць потрібно залишити цілими для прикраси.

Крок 6. Дрібним кубиком обробляють солоні огірки та копчену курку.

Крок 7. Усі подрібнені продукти викладаємо у глибоку миску. Солимо за смаком.

Крок 8. Поливаємо майонезом та перемішуємо вміст. Забираємо в холодильник на якийсь час.

Крок 9. Картоплю, що залишилася, очищаємо від шкірки і натираємо на тертці для корейської моркви.

Крок 10. Соломку картоплі викладаємо на паперові рушники, щоб забрати зайву вологу.

Крок 11. Викладаємо підготовлену картоплю в сковороду з великою кількістю олії.

Крок 12. Обсмажуємо картопляну соломку до золотистого кольору.

Крок 13. Викладаємо соломку на паперові рушники. Так ми видалимо зайву олію.

Крок 14. Охолоджений салат перекладаємо на тарілку для подачі. Посередині робимо невелике заглиблення.

Крок 15. Навколо салату викладаємо картопляну соломку.

Крок 16. У поглиблення кладемо подрібнений кріп і яйця перепелині.

Крок 17. “Гніздо глухаря” з копченою куркою готове. Подавайте до столу та спробуйте!

Салат «Гніздо глухаря» з яловичиною

Салат «Гніздо глухаря» з яловичиною порадує не лише цікавим смаком, а й яскравою подачею. Така поживна закуска ідеально підійде для вашого свята чи сімейної вечері. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт із покроковими фотографіями.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Яловичина – 250 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Яйце перепелине – 3 шт.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Майонез – 60 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Зелень – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Шматок м’яса відварюємо до готовності у підсоленій воді. Також відварюємо два види яєць до готовності.

Крок 2. Очищаємо цибулю і ріжемо її тонкою соломкою.

Крок 3. Очищаємо також картопля. Промиваємо його під водою і ріжемо тонкою соломкою.

Крок 4. Відварене м’ясо остудити і обробляти соломкою.

Крок 5. Картоплю опускаємо в сковороду з великою кількістю олії та обсмажуємо до золотистого відтінку. Солимо наприкінці.

Крок 6. Починаємо збирати частування салатниці. З’єднуємо картоплю, м’ясо, цибулю та подрібнені курячі яйця. Поливаємо все це майонезом та перемішуємо. Перепелині яйця ріжемо половинками і кладемо їх як прикрасу разом із зеленню.

Крок 7. Салат “Гніздо глухаря” з яловичиною готовий. Подавайте частування до столу!

Салат «Гніздо глухаря» з відвареною мовою

Салат “Гніздо глухаря” з відвареною мовою нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати його на нашому перевіреному рецепті з покроковими фотографіями. Апетитне частування підходить як для домашнього столу, так святкового меню.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Мова яловича відварена – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Огірок солоний – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Олія – ​​250 мл.
  • Сік лимонний – 1 ст.
  • Коріандр мелений – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Цукор – 0,5 ч.л.

Для прикрас:

  • Яйце перепелине – 3 шт.
  • Кріп – 2 гілки.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картоплю від шкірки та натираємо її на тертці для корейської моркви. Овочі промиваємо під водою і відправляємо на друшляк.

Крок 2. Обсушену картопляну соломку викладаємо в сковороду з великою кількістю олії. Обсмажуємо до золотистого відтінку.

Крок 3. Картоплю викладаємо на паперові рушники, щоб видалити зайву олію. Солимо за смаком.

Крок 4. Відварену мову ріжемо невеликим кубиком. Таким же кубиком обробляють курячі яйця і солоний огірок.

Крок 5. Очищаємо цибулю і дрібно рубаємо її ножем.

Крок 6. Цибулю викладаємо в глибоку тарілку, доповнюємо цукром, коріандром та лимонним соком. Перемішуємо та залишаємо на 10 хвилин.

Крок 7. У глибокій мисці з’єднуємо мариновану цибулю, огірки, язик та яйця. Перемішуємо.

Шаг 8. Солим, перчим и заправляем майонезом.

Крок 9. Викладаємо заготівлю гіркою на плоску тарілку. Обсипаємо гірку золотистою картопляною соломкою. По центру робимо невелике заглиблення.

Крок 10. Прикрашаємо відвареними перепелиними яйцями та кропом. Салат “Гніздо глухаря” з відвареною мовою готовий!

«Гніздо глухаря» з морквою по-корейськи

«Гніздо глухаря» з морквою по-корейськи відрізняється не лише насиченим смаком, а й яскравою подачею. Така поживна закуска ідеально підійде для вашого свята. Для приготування страви в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт із покроковими фотографіями.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Яйце перепелине – 10 шт.
  • Морква по-корейськи – 200 гр.
  • Курка копчена – 400 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Майонез – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Зелень для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо до готовності перепелині яйця. Три яйця залишаємо цілими для прикраси, решту ріжемо дрібним кубиком.

Крок 2. Подрібнені яйця викладаємо рівним шаром на плоску тарілку. Солимо на смак і поливаємо майонезом.

Крок 3. Далі викладаємо шар із тертого твердого сиру.

Крок 4. Знову поливаємо шар майонезом.

Крок 5. Ріжемо невеликими шматочками копчену курку і викладаємо на сир. Обмазуємо майонезом.

Крок 6. Закриваємо все це корейською морквою.

Крок 7. «Гніздо глухаря» з морквою корейською готове. Прикрашайте зверху відвареними перепелиними яйцями та зеленню!

Салат “Гніздо глухаря” з шинкою

Салат «Гніздо глухаря» з шинкою – це апетитне та яскраве частування для вашого домашнього чи святкового столу. Така закуска порадує цікавою подачею та поживними властивостями. Для приготування салату використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Шинка – 100 гр.
  • Філе куряче – 200 гр.
  • Гриби печериці консервовані – 100 гр.
  • Білок яєчний – 3 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Майонез – до смаку.
  • Укроп – 1 пучок.
  • Яйце перепелине – 10 шт.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо куряче філе, остуджуємо його та поділяємо на волокна.

Крок 2. Шинку обробляємо тонкою соломкою.

Крок 3. Гриби нарізаємо тонкими пластинками.

Крок 4. Відварюємо курячі яйця. Ми будемо використовувати лише білок. Його потрібно натерти на великій тертці.

Крок 5. Очищену картоплю натираємо на тертці для корейської моркви і обсмажуємо у великій кількості олії до золотистого відтінку.

Крок 6. Перемішуємо курку, шинку, яєчний білок, гриби та майонез. Викладаємо заготовку на плоску тарілку у формі гнізда. Посипаємо заготівлю обсмаженою картоплею.

Крок 7. Салат “Гніздо глухаря” з шинкою готовий. Прикрашайте кропом та відвареними перепелиними яйцями.

Салат «Гніздо глухаря» із солоними огірками

Салат «Гніздо глухаря» із солоними огірками – це яскраве поєднання смаків, яке нікого не залишить байдужим. Така закуска стане справжньою окрасою столу та порадує поживними властивостями. Для приготування в домашніх умовах беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Огірок солоний – 2 шт.
  • М’ясо відварене – 300 гр.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Майонез – до смаку.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква по-корейськи – 200 гр.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. М’ясо заздалегідь відварюємо до готовності.

Крок 2. Відварюємо курячі яйця, остуджуємо їх та очищаємо від шкаралупи.

Крок 3. Відварене м’ясо обробляють невеликими кубиками.

Крок 4. Очищаємо цибулю і дрібно рубаємо її ножем.

Крок 5. І крупно нарізаємо солоні огірки.

Крок 6. Очищаємо картоплю та натираємо її на тертці для корейської моркви. Відразу ж картоплю заливаємо холодною водою. Це зробить продукт привабливішим у салаті.

Крок 7. М’ясо, яйця, цибуля та огірки викладаємо в глибокий салатник. Сюди ж натираємо курячі яйця.

Крок 8. Картоплю відкидаємо на друшляк і даємо йому обсохнути. Потім смажимо у фритюрі до золотистого відтінку.

Крок 9. Салат солимо і заправляємо майонезом. Добре перемішуємо і формуємо з нього гірку.

Крок 10. Гірку салату спочатку рівним шаром закриваємо морквою по-корейськи, а потім смаженою картоплею.

Крок 11. Прикрашаємо все це подрібненим кропом.

Крок 12. Салат «Гніздо глухаря» із солоними огірками готовий. Подавайте до столу!

Салат “Гніздо глухаря” з ковбасою

Салат «Гніздо глухаря» з ковбасою – це цікаве частування для вашого домашнього столу чи свята. Така закуска порадує оригінальною подачею та поживними властивостями. Для приготування апетитного салату використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Ковбаса варена – 250 гр.
  • Гриби печериці мариновані – 200 гр.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Сирок плавлений – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Кріп – за смаком.
  • Майонез – до смаку.
  • Картопля – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картоплю від шкірки і ріжемо її довгими тонкими брусочками.

Крок 2. Дрібним кубиком обробляють ковбасу і викладаємо її в глибоку миску.

Крок 3. Подрібнюємо гриби та відправляємо їх до ковбаси.

Крок 4. Відварюємо курячі яйця та відокремлюємо білок від жовтка. Білок натираємо на тертці та відправляємо у салат.

Крок 5. Продукти в мисці солимо та заправляємо майонезом. Добре перемішуємо.

Крок 6. Салат викладаємо на плоску тарілку у формі акуратної гірки. По центру робимо невелике заглиблення.

Крок 7. Яєчні жовтки добре розтираємо вилкою.

Крок 8. До жовтків відправляємо натертий плавлений сир.

Крок 9. Сюди ж викладаємо подрібнений кріп і часник пропущений через часнику. Перемішуємо масу та мокрими руками ліпимо з неї акуратні кульки, які потім кладемо у поглиблення салату.

Крок 10. Обкладаємо частування смаженою картоплею, а зверху кладемо кульки з яйця та сиру. Салат “Гніздо глухаря” з ковбасою готовий!

Салат “Гніздо глухаря” з чіпсами

Салат “Гніздо глухаря” з чіпсами нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати його на нашому перевіреному рецепті з покроковими фотографіями. Апетитне частування порадує яскравим смаком, поживними властивостями та цікавою подачею.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Картопля середня – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста невелика – 0,5 шт.
  • Огірок маринований/солоний – 2 шт.
  • Філе курки копчене – 180 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Майонез – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Для прикрас:

  • Яйце перепелине – 3 шт.
  • Чіпси картопляні соломкою – до смаку.
  • Кріп – 4 гілки.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Картоплю відварюємо в мундирі до готовності. Потім остудити і очищати його.

Крок 3. Курячі яйця так само відварюємо до готовності, остуджуємо та очищаємо.

Крок 4. Дрібно рубаємо відварену картоплю і викладаємо її в салатник.

Крок 5. Сюди відправляємо кубики копченої курки.

Крок 6. Дрібно рубаємо мариновані чи солоні огірки та кладемо їх у загальну миску.

Крок 7. Приєднуємо до заготівлі подрібнену цибулю.

Крок 8. Викладаємо сюди кубики відварених яєць.

Крок 9. Поливаємо продукти майонезом, доповнюємо сіллю та перцем. Перемішуємо.

Крок 10. Викладаємо салат гіркою на плоску тарілку. По центру робимо невелике заглиблення.

Крок 11. Обкладаємо заготівлю картопляними чіпсами. Найкраще використовувати чіпси у вигляді соломки.

Крок 12. Для прикраси в поглиблення кладемо гілочки кропу та відварені яйця перепелині.

Крок 13. Салат “Гніздо глухаря” з чіпсами готовий. Подавайте апетитну закуску до столу!